میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، سید امیرمحمد مرتضویان، با اشاره به اینکه ریشه سم موجود در شیر و لبنیات موسوم به آفلاتوکسین در غذای دام است، افزود: اگر دام، غذایی مثل علوفه یا ذرت را بخورد که آلوده به کپک های سازنده سم آفلاتوکسین باشد، ممکن است این سم تولید و وارد شیرشود.
وی تاکیدکرد: البته این توضیح بدان معنا نیست که وجود این سم در شیر و لبنیات به میزانی که برای بدن مضر باشد در این محصولات مشاهده شده است.
مرتضویان ادامه داد: وظیفه سازمان دامپزشکی پایش و بررسی شیر، گوشت و فرآورده های دامی سالم است بنابراین مردم مطمئن باشند که این سازمان نظارت های کافی را به عنوان مرجع ذی صلاح اعمال می کند.
وی در ادامه به ویژگی های شیر سالم اشاره کرد و افزود: شیر سالم شیری است که از فیلترهای استانداردهای ملی کشور عبور کرده باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه در کشور حدود ۳۳ هزار قلم کالا دارای استاندارد ملی مشخص شده اند، اذعان داشت: شیر خام باید به لحاظ ویژگی های میکروبی، سموم شیمیایی و حسی دارای استاندار ملی باشد.
وی با بیان اینکه قطعا محصول استاندارد محصولی سالم است، اعلام کرد: مبنا از محصول استاندارد یک مبنای شخصی نیست بلکه مبنا اخذ تاییدیه های علمی سازمان استاندارد ملی ایران است.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، سازمان ملی استاندارد ایران، واحد معاونت نظارت بر اجرای استاندارد که در تمام کشور شعب فعال دارد، سازمان غذا و دارو به عنوان متولی سلامت غذا و دارو(وابسته به وزارت بهداشت) سازمان دامپزشکی کشور به عنوان متولی سلامت شیر خام و محصولات لبنی و همچنین انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور مستقر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، متولیان بررسی سلامت فرآورده های غذایی هستند.
مرتضویان ادامه داد: با توجه به نظارت های جدی و مستمر سازمانهایی که در بالا به آن اشاره شد، این اطمینان وجود دارد که محصولات صنعتی و کارخانه ای در چرخه ای ایمن به دست مصرف کننده برسند.
وی با اشاره به اینکه آمارو اخبار سلامت موادغذایی باید از تریبون دستگاه ها و مسئولان ذیربط منتشر شود، تاکید کرد: نمی توان هراز چندگاهی با اخبار غیرمستند و غیرعلمی ته دل مردم را خالی کرد.
به گفته عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه، محصولات صنعتی و کارخانه ای چهار متولی قوی و نظارتی دارند که شبانه روز برای تضمین سلامت این محصولات فعالیت می کنند. حتی در برخی کارخانه استانداردها از سطح ملی بالاتر است.
مرتضویان توصیه کرد: مردم می توانند برای اطمینان بیشتر از سلامت محصولات لبنی این محصولات را از شرکت های معتبر تهیه کنند چرا که قدمت و سابقه برخی کارخانجات بزرگ به ۶۰ تا ۶۵ سال بازمی گردد، سیستم کنترل کیفیت قوی این کارخانجات حتی از سازمان استاندارد سخت گیرانه تر است.
وی با بیان اینکه حد مجاز هر ماده ای در شیر خام در سازمان ملی استاندارد ذکر شده، تاکید کرد: شیرهای صنعتی شیرهایی هستند که مراجع قانونی سلامت این محصولات را کنترل می کنند.
مرتضویان گفت: مردم می توانند با آرامش خاطر از محصولات لبنی کارخانه ای استفاه کنند چرا که آسیب عدم مصرف لبنیات می تواند جبران ناپذیر باشد.
وی با اشاره به اینکه شیر یکی از هدایای خداوند به بشریت است، اظهار کرد: ایرانیان پیوند بزرگ و تاریخی با سنت ها دارند بنابراین مواد غذایی سنتی همواره با اقبال عمومی ویژه ای مواجه بوده است.
مرتضویان در ادامه با بیان اینکه نظارت کافی برمحصولات لبنی فله ای و سنتی وجود ندارد، تاکیدکرد: نبود تاریخ مصرف و پروانه تاییدیه بهداشتی و بی نام و نشان بودن این محصولات موجب می شود که متخصصان نتوانند آماری از سلامت و یا عدم سلامت این محصولات ارائه دهند.
عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه با اشاره به این که ثابت شده کاهش مصرف لبنیات آسیب های کلانی به جامعه وارد می کند، خاطرنشان کرد: بعد از جنگ جهانی دوم تمام کشورهایی که امروزه از این کشورها با عنوان توسعه یافته یاد می شود برنامه های ویژه ای برای ترویج مصرف شیرارائه دادند.
مرتضویان تاکیدکرد: سرانه مصرف شیر دربعضی از کشورها مثل ایرلند، فرانسه و انگلستان از ۴۰۰ لیتر گذشته و این درحالی ست که در کشورما متاسفانه این عدد ۶۰ لیتر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه مصرف شیر را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: آسیب های عدم استفاده از شیر در کاهش ضریب هوشی کودکان، هوش اجتماعی، هوشیاری، کوتاهی قد، رشد استخوان ها و پوکی استخوان اثبات شده است.
وی با بیان اینکه شیر گاو یکی ازبا ارزش ترین پروتئین های منابع کلسیم و ویتامین D است، فرهنگ سازی و اجرای برنامه های آموزشی در راستای افزایش مصرف سرانه شیر را از سوی متولیان ضروری ذکر کرد.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا