میرنیوز

وزیری با مواضع "ضدجمعیتی" را بانی فرزندآوری کرده‌ایم!/ در همه استان‌ها شاهد کاهش باروری هستیم!

 وزیری با مواضع "ضدجمعیتی" را بانی فرزندآوری کرده‌ایم!/ در همه استان‌ها شاهد کاهش باروری هستیم! 2021-05-25T10:41:03+04:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ محمدمهدی قاسمی در نشست تخصصی «سیاست‌‌های جمعیتی؛ افق‌های پیش رو» در موسسه انقلاب اسلامی اظهار کرد: اگر برای بحث جمعیت گفتمان‌سازی صورت نگیرد، با بخشنامه‌های اداری به هیچ جایی نمی‌توان رسید.

وی ادامه داد: تمام شرایط زندگی و امکانات و ذهنیت مردم به سمت فرزند کمتر زندگی بهتر رفته است و حرکت به سمت فرزندآوری به شدت سخت شده است؛ برای کنترل جمعیت بودجه خاصی گذاشته شده اما برای افزایش جمعیت بودجه مناسبی درنظر گرفته نشده است. 

مدیر شبکه سلامت تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که در صدا و سیما در زمینه ترویج فرزندآوری داریم، عدم وجود کارشناس خوب است؛ کارشناس مسلط در این حوزه بسیار کم است و برای همین دچار مشکل در تولید محتوا می‌شویم. 

قاسمی افزود: می‌خواهیم موضوع فرزندآوری را بر عهده وزارت بهداشتی بگذاریم که خود سال‌ها بانی کنترل جمعیت بوده و اخیراٌ وزیر بهداشت ما صحبت‌هایی داشته که به اعتقاد بنده کاملاٌ ضد جمعیتی است. 

مدیر شبکه سلامت خاطرنشان کرد: یکی از سئوالات مهمی که از کاندیداها خواهیم پرسید در خصوص برنامه‌هایشان برای رشد جمعیت است. 

از جمله شرکت‌کنندگان در این نشست دکتر محمودی: رئیس کمیته مطالعات و پایش سیاست‌های جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر مشفق؛ محقق حوزه مهاجرت و بازتوزیع جمعیت، دکتر برکاتی؛ دکتر قاسمی؛ مدیر شبکه سلامت صداوسیما، دکتر بانکی‌پورفر؛ رئیس کمیسیون جوانی جمعیت مجلس، آقای علی‌اکبر محزون؛ محقق حوزه جمعیت، خانم دکتر اردبیلی؛ محقق حوزه جمعیت و دکتر فاطمه قاسم‌پور؛ رئیس فراکسیون زنان و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس.

سیاست‌های جمعیتی می‌تواند پیشران توسعه در کشور باشد

در این نشست، دکتر محمد اسحاقی، معاون پژوهش موسسه انقلاب اسلامی با اشاره به ضرورت پرداخت به مسئله جمعیت اظهار کرد: حدوداً از سال 90 کمیسیون ویژه‌ای در مجلس وقت تشکیل شده بود و بنا بود متناسب با سیاست‌های جمعیتی لایحه ارائه بدهد که دولت اقدامات لازم را انجام نداد؛ مجلس طرحی را آماده کرده بود و چند بار هم در دستور عادی مجلس قرار گرفت اما به نتیجه‌ای نرسید. 

وی ادامه داد: دو مجلس سپری شد اما طرحی که مبتنی بر تجربیات جهانی و کارشناسی شده بود به نتیجه‌ای نرسید؛ نهایتاً در مجلس جدید به همت نمایندگان، طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده تصویب شد و در حال بازنگری برای اصلاح برای تامین نظر شورای نگهبان است؛ واقعیت این است که در یک دهه اخیر شاخص‌های جمعیتی به شدت پائین بوده و نگرانی جدی‌ داریم؛ سیاست‌های جمعیتی می‌تواند پیشران توسعه در کشور باشد. 

تامین بیش از 9 هزار میلیارد تومان هزینه سالانه طرح جوانی جمعیت

در ادامه دکتر بانکی‌پور؛ رئیس کمیسیون جوانی جمعیت مجلس به اقدامات اخیر مجلس برای افزایش نرخ جمعیت پرداخت و اظهار کرد: مسئولان و نخبگان آمارها را شنیده‌اند اما متوجه عمق فاجعه نشده‌اند؛ فاجعه پیری جمعیت در تمام حوزه‌های ما عواقب بسیار بدی خواهد داشت؛ در حوزه سلامت افزایش سالمندان هزینه‌های بالا و ضربه‌های مهلکی خواهد زد؛ کاهش نیروی انسانی جوان ضربه مهلک دیگری به کشور می‌زند، در نقشه علمی پیشرفت کشور آسیب جدی‌ می‌بیند.

وی تاکید کرد: مسئله کاهش جمعیت یک ابر بحران است و از این مسئله حادتر در کشور نداریم؛ کاهش جمعیت صرفاً به جمهوری اسلامی ضربه نمی‌زند بلکه به ایران ضربه می‌زند؛ اگر بخواهیم تغییر پارادایم دهیم با مقاومت مواجه می‌شویم؛ مدیران و نخبگانی که به یک سری از رویه‌ها عادت کرده‌اند به راحتی نمی‌توانند تغییر پاردایم را قبول کنند، مگر در صورتی که بحرانی بودن مسئله برای‌شان ملموس شود؛ برای بسیاری از مسئولان هنوز این بحران ملموس نیست

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای طرح جوانی جمعیت بیش از 9 هزار میلیارد تومان هزینه سالانه تامین شده است؛ توانستیم با جلسات کارشناسی متعددی این مشکلات را بررسی کرده و طرحی پخته ارائه دهیم، البته شورای عالی انقلاب فرهنگی به همراه سایر موسسات و نخبگان در پختگی این طرح به ما کمک کردند.

بانکی‌پور خاطرنشان کرد: یک زمین 150 تا 200 متری به همه افرادی که فرزند سوم به دنیا بیاورند تعلق می‌گیرد که البته این زمین در شهرهای بزرگ نیست؛ این طرح به مهاجرت معکوس هم کمک می‌کند؛ 150 میلیون وام هم برای ساخت آن زمین به والدین تعلق می‌گیرد حتی اگر قبلاً از تسهیلات مسکن استفاده کرده باشند؛ سیستم نظام آموزشی‌مان نیز مخل فرزندآوری است؛ برای همین است که عمدتاً خانم‌های تحصیل کرده دیرتر ازدواج می‌کنند؛ در این‌باره، قصد داریم خوابگاه‌های متاهلین را دوباره راه‌اندازی و توسعه دهیم. 

وی با تاکید بر اینکه نظام سلامت ما قوی است، تصریح کرد: وقتی در مورد هر مسئله‌ای صحبت می‌کنیم منحنی رشد آن مسئله را شاهد هستیم؛ تصور می‌کنم اراده همه جانبه‌ای برای رشد جمعیت وجود نداشته است. 

از96 تا 98 در همه استان‌ها شاهد کاهش باروری بوده‌ایم

در ادامه،‌ دکتر برکاتی؛ مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس اظهار کرد: در بحث جمعیت بیشترین تلاش را وزارت بهداشت انجام داده است؛ هر چند همه ما ناموفق بوده‌ایم؛ سیاست‌های کلی جمعیت به روسای سه قوه و رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام واگذاری شده است.

این مسئول وزارت بهداشت گفت: شاخص باروری کلی استان‌های کشور در سال 98، 1.7 درصد بود، از سال 96 تا 98 در همه استان‌ها شاهد کاهش میزان باروری بوده‌ایم؛ برخی از چالش‌های جمعیت عبارت اند از: افزایش سن ازدواج، فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول، تاخیر بیش از حد در تولد نخستین فرزند در گروه‌های با تحصیلات بالا، سقط جنین، وجود بیش از 2 میلیون زوج نابارور و هزینه‌های قابل توجه برای درمان‌های ناباروری.

برکاتی تصریح کرد: نتایج پیمایش ملی ازدواج در مورد تعداد فرزندان زنان خواهان 2 فرزند، 60 درصد و مردان، 56 درصد است؛ زنان خواهان یک فرزند، 19 درصد هستند و درمیان مردان، 17 درصد است؛ زنان خواهان 3 فرزند، 11 درصد و مردان 13 درصد هستند.

وی افزود: بخش زیادی از ناباروری قابل پیشگیری است؛ تشخیص به‌هنگام اگر صورت گیرد، تاثیر بسزایی در کاهش میزان ناباروری خواهد داشت؛ فعالیت حدود 100 مرکز برای ناباروری، پوشش بیمه‌ای برای 10 قلم داروی درمان ناباروری، ترویج زایمان طبیعی رایگان و حمایت مالی از زوجین ناباور از اقدامات وزارت بهداشت است. 

دولت‌ها قائل به ارائه تسهیلات شغلی به زوجین نیستند!

دکتر فاطمه قاسم‌پور؛ رئیس فراکسیون زنان و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این نشست اظهار کرد: در حوزه جمعیت نسبت به اصل مسئله، اجماعی شکل گرفته است اما یک سری چالش‌هایی در حوزه مسئله جمعیت داریم که برای آنها هنوز گفت‌و‌گوی نخبگانی صورت نگرفته است؛ جایگاه زنان در بحث جمعیت و نقش زنان را اگر نادیده بگیریم، هر تصمیمی که اتخاذ کنیم به نتیجه ای نخواهیم رسید. 

وی گفت: ما در مورد تسهیلات شغلی هم صحبت می‌کنیم اما عملاً دولت‌ها قائل به ارائه این تسهیلات ویژه به زوجین نیستند! همچنین خلأ‌‌های پژوهشی جدی در حوزه جمعیت داریم؛ گاهی اوقات برای سیاست‌گذاران، پژوهشی ارسال می‌شود که کیفیت لازم را ندارد. 

قاسم‌پور تصریح کرد: تعداد پرونده‌هایی که در برخی از مراکزی که برای درمان ناروری دایر شده، گاهاً صفر است! سیاست‌گذار باید به فکر این باشد که کیفیت برخی مراکز را توسعه دهد. 

افزایش شهرنشینی و تراکم جمعیت یعنی کاهش رشد جمعیت

دکتر مشفق؛ محقق حوزه مهاجرت و بازتوزیع جمعیت اظهار کرد: سیاست‌گذاری برای انسان مدرن در عصر ارتباطات بسیار سخت است؛ سال 1335 جمعیت روستانشین، 75 درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌داد و در سال 1395 جمعیت شهرنشین، 76 درصد شده است؛ هر میزان شهرنشینی و تراکم جمعیت بیشتر شود، درصد رشد جمعیت کاهش پیدا می‌کند. 

وی ادامه داد: وقتی آمارها را بررسی می‌کنیم هر شهری که تراکم جمعیتی کمتری دارد، درصد باروری‌اش بیشتر می‌شود؛ علل اصلی این مسئله افزایش هزینه‌های مسکن، اجاره‌خانه،  افزایش هزینه‌های ذهنی و عینی فرزندآوری، فشار روانی و استرس ناشی از محدودیت جا برای آسایش و آرامش، محدود شدن فضای خصوصی افراد، تضعیف حمایت‌های بین نسلی خانوادگی است. 

این محقق تصریح کرد: این در حالیست که با اجرائی شدن بند 9 سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بخش عمده‌ای از این مشکلات حل می‌شود؛ افزایش عدالت بین منطقه‌ای، کاهش هزینه‌های سرسام‌آور مدیریت شهرهای بزرگ و افزایش امنیت اجتماعی در مرزهای کشور از جمله مسائلی هستند که در این بند به آن ها اشاره شده است. 

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

زائران حج بدون چمدان وارد مکه شدند

 زائران حج بدون چمدان وارد مکه شدند
2024-05-19T22:58:33+03:30
زائران حج تمتع از شب گذشته پس از ۵ روز اقامت در مدینه، با قطار سریع‌السیر و بدون چمدان عازم مکه مکرمه شدند.

دعا برای سلامتی رئیس‌جمهور و هیئت همراه در مدینه منوره

 دعا برای سلامتی رئیس‌جمهور و هیئت همراه در مدینه منوره
2024-05-19T22:58:29+03:30
گروهی از زائران ایرانی که هم‌اکنون در مدینه منوره حضور دارند برای سلامتی رئیس‌جمهور و هیئت همراه دعا کردند.

آخرین جزئیات اعلامی سانحه هلیکوپتر رئیس‌جمهور توسط هلال‌احمر

 آخرین جزئیات اعلامی سانحه هلیکوپتر رئیس‌جمهور توسط هلال‌احمر
2024-05-19T22:58:28+03:30
دبیرکل جمعیت هلال‌احمر با اعلام این مطب که امیدواریم تا دقایقی دیگر خبر خوبی دریافت کنیم، گفت تاکنون ۴۸ تیم واکنش سریع در منطقه حاضر شده‌اند.

از زمین تا کهکشان؛ سفری با تلسکوپ در تهران

 از زمین تا کهکشان؛ سفری با تلسکوپ در تهران
2024-05-19T20:58:45+03:30
رویداد "شبی با ستارگان" به مناسبت هفته جهانی نجوم، با هدف ترویج علم و به همت جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان در سطح شهر تهران و با حضور کارشنا...

استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان بعد از موسم حج

 استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان بعد از موسم حج
2024-05-19T20:58:44+03:30
سفیر کشورمان در عربستان ابراز امیدواری کرد که بعد از پایان عملیات حج ۱۴۰۳، شاهد استمرار حضور عمره‌گزاران ایرانی در عربستان باشیم.

دلایل کاهش نگران‌کننده موالید و ازدواج در کشور/ چاره چیست؟

 دلایل کاهش نگران‌کننده موالید و ازدواج در کشور/ چاره چیست؟
2024-05-19T20:58:43+03:30
بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند رشد جمعیت و ازدواج طی سال‌های اخیر به شدت نزولی بوده است؛ با وجود این کارشناسان می‌گویند که مردم دوست دارند که بیش از دو فرزند ...

فن بازار شیراز؛ دروازه ورود ۲۰۰ شرکت به دنیای دانش‌بنیان‌ها

 فن بازار شیراز؛ دروازه ورود ۲۰۰ شرکت به دنیای دانش‌بنیان‌ها
2024-05-19T20:58:42+03:30
رئیس هیئت مدیره کارگزار فن بازار منطقه‌ای استان فارس گفت: با تلاش‌های انجام شده، بیش از ۲۰۰ شرکت از طریق فن بازار شیراز به فرآیند دانش‌بنیان شدن ورود پیدا ک...

بازداشت مالخران یک پاساژ موبایل‌فروشی در تهران

 بازداشت مالخران یک پاساژ موبایل‌فروشی در تهران
2024-05-19T20:58:42+03:30
رئیس پلیس آگاهی پایتخت از دستگیری ۷ متصدی یک مغازه که مالخری تلفن‌های همراه می‌پرداختند خبر داد و گفت: در این عملیات پلیسی ۴۵ مال‌باخته شناسایی شدند.

ماجرای قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و شکار سنجاب چیست؟

 ماجرای قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و شکار سنجاب چیست؟
2024-05-19T20:58:41+03:30
معاون خدمات شهرداری و محیط زیست شهرداری منطقه ۲۲ درباره قطع ۸۱۲ درخت در بوستان چیتگر و موضوع شکار سنجاب در این بوستان توضیح داد.

چالش امتحانات نهایی و استرس مضاعف میلیون‌ها دانش‌آموز

 چالش امتحانات نهایی و استرس مضاعف میلیون‌ها دانش‌آموز
2024-05-19T20:58:40+03:30
در حالی که امسال برای نخستین بار امتحانات نهایی در سه پایه دوره متوسطه دوم برگزار خواهد شد اما در گام‌های ابتدایی آن، چالش‌ها و مشکلات موجب سردرگمی و استرس ...

دستگیری قاتل پس از ۲۰ سال زندگی مخفیانه در سوئد

 دستگیری قاتل پس از ۲۰ سال زندگی مخفیانه در سوئد
2024-05-19T20:58:40+03:30
مرد جوانی که ۲۰ سال قبل همسر خود را به قتل رسانده و مخفیانه به سوئد فرار کرده بود، پس از ۲۰ سال به ایران بازگشت و در فرودگاه توسط کارآگاهان اداره دهم پلیس آ...

سفر به جنوب؛ حکایت تویوتای هیبرید توقیفی و لنج و گیتار!

 سفر به جنوب؛ حکایت تویوتای هیبرید توقیفی و لنج و گیتار!
2024-05-19T20:58:39+03:30
ما هم میهمان جنوبی‌ها بودیم؛ در استان هرمزگان و بندرعباس، همراه با گروهی ۲۸ نفره از خبرنگاران و گرمای جنوب و گرمی جنوبی‌ها را همراه با قهوه عربی و چای کِرَک...

اعزام ۸ آمبولانس به محل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور

 اعزام ۸ آمبولانس به محل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور
2024-05-19T20:58:37+03:30
سخنگوی سازمان اورژانس کشور با بیان این که به دلیل مه شدید، ادامه عملیات هوایی ممکن نبود، گفت: هشت دستگاه آمبولانس اورژانس تبریز راهی محل سانحه شده‌اند.

اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور

 اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور
2024-05-19T20:58:37+03:30
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از اعزام پهپادهای هلال احمر به محل سانحه بالگرد رئیس جمهور خبر داد.

همه امکانات درمانی در محل سانحه مستقر شده است

 همه امکانات درمانی در محل سانحه مستقر شده است
2024-05-19T20:58:36+03:30
وزیر بهداشت با بیان این که به دلیل آن که منطقه شدیداً مه‌آلود است امکان جست‌و‌جو سخت است، گفت: ما همه امکانات درمانی را در منطقه مستقر کرده‌ایم.

هشدار دادستانی نسبت انتشار اخبار دروغ درباره سانحه امروز

 هشدار دادستانی نسبت انتشار اخبار دروغ درباره سانحه امروز
2024-05-19T20:58:36+03:30
دادستانی تهران با ورود به موضوع تولید محتوای کذب درباره وقوع حادثه برای هلیکوپتر رئیس‌جمهور، طی ساعات گذشته به تعدادی از افرادی که تشویش اذهان عمومی کرده بو...

حضور یگان‌های ویژه پلیس در منطقه سانحه بالگرد رئیس‌جمهور

 حضور یگان‌های ویژه پلیس در منطقه سانحه بالگرد رئیس‌جمهور
2024-05-19T20:58:36+03:30
سخنگوی فراجا از حضور نیروهای امدادی و یگان‌های ویژه و تکاوری پلیس به همراه یگان موتورسوار در مناطق صعب‌العبور در منطقه سانحه هلی‌کوپتر رئیس‌جمهور خبر داد.

نیروهای امدادی به محل حادثه بالگرد رئیس‌جمهور نزدیک شدند

 نیروهای امدادی به محل حادثه بالگرد رئیس‌جمهور نزدیک شدند
2024-05-19T20:58:35+03:30
رئیس اتاق عملیلات جمعیت هلال احمر گفت: ۴ تیم عملیاتی به محل مختصات حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور نزدیک شدند.

۴۰ تیم واکنش سریع در منطقه سانحه حضور یافتند

 ۴۰ تیم واکنش سریع در منطقه سانحه حضور یافتند
2024-05-19T20:58:35+03:30
رئیس جمعیت هلال‌احمر گفت: ۴۰ تیم امدادی و واکنش سریع به محل حادثه سقوط هلیکوپتر رئیس‌جمهور اعزام شدند و با توجه به شرایط جوی و منطقه‌ای، جستجو فقط به صورت ز...

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)