میرنیوز

۴ خانه نوآوری جدید در شرق آفریقا و آسیا ایجاد می‌شود/ تمرکز معاونت علمی در هوش مصنوعی حمایت از پروژه‌های بزرگ ملی است

 ۴ خانه نوآوری جدید در شرق آفریقا و آسیا ایجاد می‌شود/ تمرکز معاونت علمی در هوش مصنوعی حمایت از پروژه‌های بزرگ ملی است 2024-02-22T09:47:32+03:30

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم،‌ امروز توسعه علم و فناوری یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه کشورها محسوب می‌شود و برهمین اساس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دولت تدبیر و امید همت کرده است تا مجد و بزرگی ایران زمین را دوباره به این مرز و بوم بازگرداند.

ایران اسلامی قرن‌ها پرچمدار شاخه‌های مختلف علوم و فنون در دنیا بوده و از این رهگذر صدها دانشمند فرزانه را به جامعه بشری معرفی کرده است؛ اما این جایگاه عظیم به دلایلی از تولید علم و دانش به تقلید و ترجمه از دیگران تنزل یافت؛ اما امروز با همت دانشمندان و مدیران این مرز و بوم، تلاشی دوباره برای اعتلای آن جایگاه عظیم آغاز شده است، عده‌ای از دلسوزان و دست‌اندرکاران علم و فناوری کشور عزم کرده‌اند تا با به ‌میدان آوردن همت بلند دانشمندان، صنعتگران، فناوران، خیرین و عموم مردم بزرگ ایران، راه دشوار شکوفایی علم و فناوری را تسهیل کنند.

در این میان نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسیار پررنگ بوده و در سال‌های اخیر اقدامات مؤثری برای توسعه علم و فناوری در ایران که سبقه‌ای طولانی در این زمینه دارد کرده است و پرچم پر افتخار کشور را پس از سال‌ها دوباره برافراشته است.

معاونت علمی‌ و‌ فناوری ریاست جمهوری به‎ عنوان نهادی فرابخشی در بدنه اجرایی دولت، مأموریت اساسی خود را در حوزه‌های مختلفی چون توسعه تجاری‌سازی فناوری، افزایش توان دیپلماسی فناوری، توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان و مشارکت فعال در سیاست‎گذاری و فرهنگ‌سازی حوزه علم و فناوری و نوآوری و دیگر محورهای کلیدی تعریف کرده است.

برای اطلاع از جزئیات خدمات یکساله اخیر معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با علیرضا خاکدامن؛ مشاور معاون علمی رئیس‌جمهور و سرپرست دفتر حوزه ریاست معاونت علمی به گفت‌و‌گو نشستیم که بخش اول این گفت‌و‌گو را از نظر می‌گذرانید:

تسنیم: عده‌ای اعتقاد دارند که معاونت علمی نسل‌های مختلفی را پشت سر گذاشته است و در هر نسل نیز با فراز و فرودهای بسیاری همراه بوده است. به صورت کلی معاونت علمی و فناوری را در وضعیت فعلی چگونه می‌بینید؟

معاونت علمی در سال 1385 تأسیس شد و شکل‌گیری معاونت علمی یک فرایند زمان‌بر بود؛ ما چهار نسل در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشتیم که نسل اول بیشتر بر دستاوردهای تحقیقاتی اولیه متمرکز بود به عنوان مثال افزایش دانشجویان تحصیلات تکمیلی، حمایت از شکل‌گیری دانشگاه‌های غیرانتفاعی و بحث‌هایی که به افزایش کمی و کیفی تحقیقات دانشگاهی مبتنی بود.

یک مقدار که به جلوتر آمدیم به سمت ایجاد زیرساخت‌های حاکمیتی رسیدیم که شامل شورای عالی عتف، نقشه جامع علمی کشور و ... است که به نوعی بر روی زیرساخت‌های حاکمیتی و فناوری‌های نوظهور تمرکز کرده بودند و در این نقطه ستادهای معاونت علمی نیز آغاز به کار کردند تا بر روی فناوری‌هایی مثل علوم شناختی، نانو و فناوری‌هایی که در کشور سابقه نداشته است کار شود.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری , روح الله دهقانی فیروزآبادی ,

نسل سوم، نسل حمایت از شرکت‌ها و ادبیات خلق ثروت بود که در آنجا قانون شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 1389 تصویب شد. نسل سوم درواقع شامل بحث‌های معافیت مالیاتی و حمایت از شرکت‌ها بود. ما بالای 100 خدمت مختلف را به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌دادیم که این باعث شد ادبیات خلق ثروت شکل گرفته و در کنار آن بحث‌های زیست‌بومی شکل گرفت.

امروز معتقد هستیم که در نسل چهارم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار داریم که رسالت نسل چهارم بحث‌های اقتصاد دانش‌بنیان بوده و مهم‌ترین ابزار آن نیز قانون جهش تولید دانش‌بنیان است. اصلی‌ترین ابزار قانون جهش تولید دانش‌بنیان، ایجاد شرایط مساعد برای نقش‌آفرینی شرکت‌های بزرگ و صنایع سنتی در حوزه دانش‌بنیان بود؛ ما در گذشته معافیت مالیاتی داشتیم اما این معافیت مالیاتی متمرکز بر شرکت دانش‌بنیان بود و خود شرکت دانش‌بنیان معافیت مالیاتی می‌گرفت.

امروز بحث‌های معافیت مالیاتی و اعتبار مالیاتی بر روی فعالیت دانش‌بنیان تعریف شده است یعنی شرکت بزرگ و قدیمی که فعالیت دانش‌بنیان با همکاری اکوسیستم دانش‌بنیان و شرکت‌های دانش‌بنیان انجام می‌دهد آن را مشمول معافیت مالیاتی و اعتبار مالیاتی قرار می‌دهیم.

این موضوع، پیش‌زمینه‌ای ایجاد کرده است تا اقتصاد دانش‌بنیان شکل بگیرد به این معنا که شرکت‌های دانش‌بنیان به جریان سنتی اقتصاد نفوذ کنند تا با اسب تروآی دانش‌بنیان، اقتصاد را دچار دگردیسی کرده و سعی کنیم که از یک اقتصاد سنتی به یک اقتصاد پیشرفته حرکت کنیم.

تسنیم: یکی از اتفاقات بزرگ در معاونت علمی در دوره جدید بازآرایی و تغییرات بزرگ در ترکیب ستادهای توسعه فناوری بود، علت این تغییرات و بازآرایی‌ ستادها چه بود؟

دکتر دهقانی به محض سکانداری معاونت علمی و فناوری اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، موضوع بازآرایی ستادهای مختلف را به عنوان اصلی‌ترین ابزار تخصصی در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد مبتنی بر فناوری در دستور کار قرار دادند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری , روح الله دهقانی فیروزآبادی ,

در این موضوع دو بال اصلی وجود دارد که بال نخست کارهای بین دستگاهی بود یعنی فعالیت‌های بازارسازی و فعالیت‌هایی که در سطح کلان اقتصادی بایستی انجام شود تا نهال‌های امروز به درخت و جنگل تبدیل شده و این شرایط مساعد برای آنها شکل بگیرد.

در گذشته یک دانش انباشته را دانشگاه‌ها و نخبگان مختلف داشتند. در طی 20 سال گذشته زمانی که ادبیات شرکت‌های دانش‌بنیان شکل گرفت بر روی دستاوردهای قبلی سوار شد. ما یک احساس خطری در دوره جدید کردیم و آن اینکه این چشمه نباید به واسطه تنگناهای بودجه‌ای که در دانشگاه‌های مختلف ایجاد شده است قطع شود؛ بال دوم تمرکز ستادهای فناوری بر روی این موضوع است تا دستاوردهایی ایجاد شود که باعث ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ در آینده شود. یعنی به دنبال ایجاد فرصت‌های جدید در علم و فناوری‌های نوظهور هستند تا ما بتوانیم بعداً از آن اقتصاد ایجاد کنیم.

این موضوع در ادبیات مدیریت نیز وجود دارد ما می‌گوییم که شرکت‌ها و یا بنگاه‌ها و سازمان‌های خوب سازمان‌هایی هستند که هم بهره‌برداری خوبی انجام دهند و هم به دنبال فرصت‌های جدیدی باشند تا از قافله تغییرات عقب نمانند و این ستادهای فناوری ما به دنبال موضوعات هستند.

تسنیم: درباره موضوع سامانه جامع شرکت‌های دانش‌بنیان توضیح دهید؟ و اینکه علت ایجاد این سامانه چه بود؟

به واسطه رویکرد دولت جدید نسبت به دولت قبلی ما با یک انباشتی از موضوعات و پرونده‌های باز در دوره جدید مواجه شدیم البته منظور ما از پرونده پرونده‌های کیفری و قضایی نیست بلکه موضوعات بازی بود که ما باید به آن می‌پرداختیم. به عنوان مثال یکی از موضوعات باز موضوع شفافیت است سابقاً اینطور بود که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هیچ دیتابیس و هیچ ساز و کار مشخصی برای شرکت‌های دانش‌بنیان وجود نداشت. به عنوان مثال یک شرکت دانش‌بنیان از چند نهاد مختلف از جمله صندوق نوآوری، معاونت علمی و جاهای دیگر حمایت دریافت می‌کرد و از آنطرف یکسری از شرکت‌ها دیگر سرشان بی‌کلاه می‌ماند.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری , روح الله دهقانی فیروزآبادی ,

ما یه کاری را انجام داده‌ایم که بیش از 6 ماه زمان بُرده و بسیار طاقت‌فرسا بود و امروز نیز تقریباً به پایان رسیده است و آن، موضوع سامانه‌ای کردن حمایت‌های معاونت علمی است. امروز تمام حمایت‌ها در قالب سامانه‌ها ارائه می‌شود و هیچ حمایتی در خارج از قالب سامانه‌ها وجود ندارد همه چیز مشخص است و تغییرات نیز به صورت دائم به متقاضی اطلاع داده می‌شود. دستور کار دولت جدید شفافیت و مبارزه با فساد بود و ما معتقدیم که بایستی در دیوار شیشه‌ای باشیم.

ما بایستی به رویکردهای دولت در بحث کاهش تورم توجه کنیم. در سال گذشته در مقاطعی تخصیص‌های بودجه‌ای که به معاونت علمی داده شد حتی از سال‌های قبل کمتر بود. یعنی اگر افزایش سنواتی را کنار بگذاریم تخصیص ریالی و عددی که به معاونت علمی داده شده از سال قبل کمتر بود؛ در یک برهه‌هایی به عنوان مثال زمانی که 7 ماه از سال گذشته بود مجموع منابع کمتر از 7 درصد تخصیص داده شده بود! و این در شرایطی بود که انبوهی از طرح‌های بزرگ ارائه شده و نیازمند منابع بود؛ ما خیلی متوقع نیستیم و شرایط کشور را درک می‌کنیم و در همین راستا ابزارهای نوین تأمین مالی را ایجاد کردیم.

اقتصاد دانش‌بنیان و ستادهای اقتصادی معاونت شروع به تعاملات فرادستگاهی کردن؛ معاونت علمی با گمرک، وزارت نفت، شرکت گاز، وزارت نیرو و سازمان انرژی اتمی و بخش‌های مختلف توافق‌نامه‌هایی را امضا کردند؛ دکتر دهقانی معتقد است که ما در دوره جدید هیچ تفاهم‌نامه‌ای را امضا نکردیم بلکه پیش فرض ما این است که ما با همگی تفاهم داریم! قراردادهایی که معاونت علمی با مجموعه‌های مختلف امضا می‌کند رودمپ‌های (Roadmap) مشترکی است که با یکدیگر توافق کردیم درواقع امضای این توافقنامه‌ها شروع فراخوان‌هایی است تا مجموعه‌ها برای حل مسائل به میدان بیایند.

توافقنامه‌های معاونت علمی "رودمپ" مشخص و نقشه راه مشخص همکاری معاونت علمی با دستگاه‌های دیگر است به عنوان مثال در بحث گمرک ما سامانه‌ جامعه گمرکی را راه اندازی کردیم که در آینده‌ای نزدیک راه‌اندازی خواهد شد؛ این سامانه بحث هوشمندسازی فرایندهای گمرک، هوشمندسازی فرایندهای مالیات و به صورت کلی هوشمندسازی فرایندهای موجود در کشور را در دستور کار قرار دارد و ما نیز در معاونت علمی این موضوع را جزو رسالت خود می‌بینیم تا به کمک دستگاه‌ها بیایم تا این کار را انجام دهند.

تسنیم: هوشمندسازی گمرک و سامانه جامع گمرکی توسط چه کسی انجام شده است؟

این هوشمندسازی گمرک توسط شرکت‌های دانش‌بنیان انجام می‌شود و ما به عنوان وصل‌کننده و مرجع تخصصی به سازمان کمک می‌کنیم و ابزارهای مختلف را نیز در اختیار آنها می‌گذاریم: به عنوان مثال اگر یک سازمانی بخواهد وارد پروژه‌ای شود بحث‌های مناقصاتی دارد که در این نقطه، معاونت علمی، گلوگاه‌های فناورانه را شناسایی می‌کند و با استفاده از ابزارهای مختلف بهترین انتخاب را در بهترین شرکت‌های فناور در کمیته‌های مشترک ایجاد می‌کند. معمولاً این کار با منابع خود دستگاه‌ها انجام می‌شود و منابع ما برای این موضوعات نمی‌رود اما ما کمک می‌کنیم که این کار به بهترین نحو انجام شود.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری , روح الله دهقانی فیروزآبادی ,

موضوع "دامپتراک" و موضوع قرارداد فولاد با شرکت‌های دانش بنیان موضوعاتی هستند که در نهایت به قرارداد بین شرکت‌های دانش بنیان و صنعت منتهی شده‌اند و امروز این قراردادها در حال اجرایی شدن است و معمولاً یکی دو سال نیز طول می‌کشد تا این قراردادها به نتیجه برسد.

تسنیم: یکی از رویکردهای مهم معاونت علمی دردوران جدید توجه ویژه به اقتصاد دانش‌بنیان است. خدمات صادراتی معاونت علمی برای شرکت‌های دانش‌بنیان چه تفاوت‌هایی نسبت به دوره گذشته داشته است؟

بعضی از خدمات صادراتی که به شرکت‌های دانش‌بنیان در دوره جدید داده‌ایم بعضاً نسبت به سال قبل 8 برابر یا 12 برابر شده است! خدمات شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی، خدمات حمایت از قراردادها، بحث‌های حقوقی و ... از جمله این خدمات است.

ما موضوع علم و فناوری را وارد ادبیات دیپلماسی کشور کرده‌ایم؛ اگر زمانی بحث علم و فناوری بحث جانبی بود که در دیدارهای مختلف صحبت می‌شد امروز نخستین صحبت رئیس جمهور ایران با رئیس جمهور بسیاری از کشورها حول یک اتفاق فناورانه است.

رؤسای جمهور بسیاری از کشورها زمانی که به کشورهای دیگر سفر می‌کنند معمولاً با دو هواپیما سفر می‌کنند که یک هواپیما حامل رئیس جمهور و هواپیمای دیگر حامل شرکت‌های دانش‌بنیان آن کشور است؛ ما نیز همین نگاه را به سفرهای خارج از کشور رئیس جمهور داریم.

امسال تا ماه هفتم سال جاری 1.3 میلیارد دلار صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان بوده که به صورت رسمی از گمرک اعلام شده است و برآورد ما این است که این رقم تا پایان سال به 2 میلیارد دلار برسد که عدد بسیار بزرگی است چرا که این عدد در سال گذشته بین 800 میلیون دلار تا یک میلیارد دلار بوده و در سال قبل این عدد 600 میلیون دلار بوده است. یعنی از سال 1400 تا 1402 از 600 میلیون دلار به نزدیک 2 میلیارد دلار در سال رسیده‌ایم.

تسنیم: برنامه معاونت علمی برای خانه‌های نوآوری در خارج از کشور چیست؟ آیا خانه‌های نوآوری جدیدی در کشورهای خارجی افتتاح خواهد شد؟

تمرکز معاونت علمی در دوره جدید متمرکز بر افزایش کیفیت خانه‌های نوآوری قبلی بود. این دیدگاه که ما یک نمایشگاهی در یک کشور خارجی دایر کرده و یا خانه نوآوری جدیدی را ایجاد کنیم شاید در قدم اول یک گام مثبت بود اما ما این دیدگاه را قبول نداریم! چراکه این باید ارتقا پیدا می‌کرد و به سمت یک کار قابل لمس پیش می‌رفت یعنی همان کاری که کل دنیا انجام می‌دهد یعنی برای محصولات فناورانه خود بازارسازی انجام می‌داد.

تمام تمرکز ما این است که سه بازیگر اصلی کنار یکدیگر قرار بگیرند که بازیگر اول سرمایه‌گذار داخلی صندوق‌های مختلف است تا بتوانند تأمین مالی را به عهده بگیرند؛ بازیگر دوم رکن کارگزاری و شرکت خصوصی است که در حال دوندگی است و رکن سوم نیز تاجر محلی است که سال‌ها در آن محدوده تجارت می‌کند.

تمام تلاش ما این است که اتفاقات خانه‌های نوآوری را واقعی کنیم. البته "آی‌هیت‌های"جدیدی را نیز پیش‌بینی کردیم که احتمالاً تا انتهای سال چند آی‌هیت جدید را افتتاح خواهیم کرد. این آی‌هیت‌‌های جدید احتمالاً در شرق آفریقا و در شرق آسیا، آمریکای جنوبی و در شمال آفریقا خواهد بود.

رسالت اصلی معاونت علمی، ترویج و فضاسازی و در مقطع بعدی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. این هفته جایزه نکست برگزار می‌شود که یک جایزه ملی فناورانه است که معاونت علمی نیز حمایت‌های بسیار خوبی را از این جایزه کرده است و یک گرنت پژوهانه به شرکت‌ها داده می‌شود ‌که بخش اول آن بلاعوض است که مربوط به توسعه فناوری‌های جدید است و بخش دوم نیز وام است.

در کنار آن ما رویدادهای "کاشتن برای آینده" را داریم و موضوع آن این است که چه حوزه‌هایی وجود دارند که در آینده اثرات جدی داشته باشند؛ درکنار آن ما برنامه نوآفرین را داریم که با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی انجام می‌شود و گرنت خاصی به شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده‌ها می‌دهیم.

در برنامه نکست 89 شرکت وارد فرایند داوری شدند و این داوری در خانه نوآوری و فناوری تهران در حال انجام است و حوزه‌های این برنامه نیز در زمینه هوش مصنوعی، اتصال پذیری و زیست فناوری است.

امروز رئیس جمهوری و شخص مقام معظم رهبری بر حوزه هوش مصنوعی تأکید جدی دارند و تمرکز ما در معاونت علمی در حوزه هوش مصنوعی، ایجاد زیرساخت بزرگ و حمایت از پروژه‌های بزرگ در سطح ملی است. ما اگر از موضوع هوش مصنوعی غافل شویم ضربات جبران ناپذیری به کشور وارد خواهد آمد که این ضربه به استقلال و امنیت ما خواهد بود.

شورای ملی راهبری و مرکز ملی هوش مصنوعی که ریاست آن را دکتر دهقانی معاون علمی رئیس جمهور برعهده دارد قرار نیست مثل بقیه شوراها کار رگولاتوری را انجام دهد بلکه قرار است که یک هماهنگی دستگاهی برای چند پروژه کلان به وجود بیاید.

میکرو الکترونیک و کوانتوم نیز دو موضوع بسیار مهم هستند که در رویداد نکست به آن پرداخته شده است.

پایان بخش اول

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

 مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟
2024-04-14T11:58:28+03:30
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور گفت: به همین جهت شخص رئیس جمهور برای برطرف کردن موانع و مشکلات ورود...

تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی

 تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
2024-04-14T11:31:56+03:30
معاون شهردار تهران، تولید و تقویت دانش سرمایه انسانی را لازمه مدیریت چالش‌های این حوزه دانست.

امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه

 امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
2024-04-14T11:31:55+03:30
دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم از روز دوشنبه ۲۷ فروردین در امتحانات شبه نهایی شرکت می‌کنند.

ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست

 ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست
2024-04-14T11:31:54+03:30
رئیس شورای شهر تهران گفت: ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست.

ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت

 ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت
2024-04-14T11:31:54+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: سامانه مشوق‌های سربازی تولید شده و در حال تست است، ثبت‌نام رسمی واجدین شرایط از ۱۵ اردیبشه...

چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟

 چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
2024-04-14T11:31:54+03:30
مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ درصد زائران شیعه حج تمتع امسال، مرد و ۴۷ درصد زائران شیعه را زنان تشکیل می‌دهند.

افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو

 افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
2024-04-14T11:31:54+03:30
طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به همت مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و اف...

انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان

 انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
2024-04-14T11:31:53+03:30
رئیس سازمان بهزیستی کشور نسبت به عدم توجه مدیریت شهری به معلولان انتقاد کرد.

ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T11:31:53+03:30
شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود، جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دستگی...

"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند

 "زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی تهران بزرگ از دستگیری زورگیران مسلح در اتوبان صدر خبر داد.

"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند

 "برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند
2024-04-14T11:31:52+03:30
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است که برقی کردن حمل و نقل عمومی و ارتقای سیستم احتراق خودروهای داخلی باعث می‌شود تا هوای مطلوبی که در این فروردین تجربه می‌کنیم...

فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات

 فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه طی هفته گذشته در ایران،‌ گفت: در تصادفات هفته گذشته ۱۵۹۴ نفر دچار مصدومیت شده‌اند.

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی

 احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
2024-04-14T11:31:52+03:30
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: این موضوع در کمیسیون آموزش تصویب شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مج...

استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند

 استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند
2024-02-26T06:00:47+03:30
معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به استخدام ۱۰ هزار معلم تربیت‌بدنی در آزمون استخدامی فروردین ۱۴۰۳ گفت:دانش‌آموزان قهرمان رشته‌های ورزشی بدون کنکور وارد دا...

غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید

 غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
2024-02-26T06:00:47+03:30
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش از اجرای غربالگری اختلالات یادگیری برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی خبر داد.

کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام

 کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
2024-02-26T06:00:46+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۳۰۰ قلم انواع لوازم آشپزخانه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالاها کشف شده را بیش از ۱.۵ میلیارد تومان...

ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان

 ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
2024-02-26T06:00:46+03:30
سخنگوی پلیس از ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان خبر داد.

توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید

 توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
2024-02-26T06:00:45+03:30
پلیس راهور فراجا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی، هم‌میهنان در صورت لزوم به سفر با آمادگی کامل اقدام به سفر...

صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳

 صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳
2024-02-26T06:00:45+03:30
براساس مصوبه شورای شهر تهران عوارض ساختمانی، مشاغل سیار و بی‌کانون، نصب دکل، طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و حفظ و گسترش فضای سبز در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)