میرنیوز

"مقاله‌محوری" پتانسیل نیروی انسانی دانشگاه‌ها را هدر می‌دهد

 "مقاله‌محوری" پتانسیل نیروی انسانی دانشگاه‌ها را هدر می‌دهد 2022-11-06T08:25:26+03:30

دکتر یوسف زراعت کیشه، مسئول گروه آموزش عالی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: دانشگاه‌های ایران محل تجمع خیل عظیمی از نیروی انسانی جوان و تحصیل‌کرده و با استعداد است و در دنیا نیز بزرگترین سرمایه هر کشور، نیروی انسانی آنها است.

زراعت‌کیشه تصریح کرد: بهترین نیروی انسانی یک کشور آنهایی هستند که در دانشگاه‌ها حضور دارند و بین آنها نیز افراد مستعدتر، نخبگان و اساتید دانشگاهی هستند. اگر هسته اصلی نیروی انسانی ما به درد جامعه نخورد ما از بزرگترین منبع و ثروت یک کشور که نیروی انسانی است،‌ محروم خواهیم بود؛ در واقع نیروی انسانی ما چندان به ایران خدمت نمی‌کند و ما فقط منابع گازی و نفتی خود را مصرف می‌کنیم و نشانه آن نیز این است که اگر منابع قطع شود ما دچار مشکلات زیادی خواهیم شد.

مسئول گروه آموزش عالی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت:‌ ما برای اینکه بتوانیم از این نیروی انسانی جوان استفاده بهینه کنیم تا بتواند مسائل کشور را حل کند، دانشگاه باید به سمت حل مسئله حرکت کند و باید نسبت به مشکلات جامعه و کشور مسئولیت‌پذیر باشد که این مشکلات می‌تواند اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، محیط زیستی، فناورانه و صنعتی یا نظامی باشد.

وی ادامه داد: تفکر و فرهنگی که باید بر دانشگاه حاکم باشد این است که خودش را یک جزیره جداگانه از جامعه و کشور نداند و آن دیوارهای فیزیکی که دور دانشگاه است، حداقل دیگر در ذهنشان وجود نداشته باشد. امروز اگر یک تحول یا جنبش اجتماعی از دانشگاه آغاز شود به مراتب خیلی بهتر از جنبشی است که از اقشار پایین جامعه شروع شود.

زراعت کیشه با بیان اینکه موانعی برای حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه حل مسائل کشور وجود دارد،‌ گفت: یکی از بزرگترین موانع این است که دانشگاه‌های ما تحت تأثیر تقاضای اجتماعی، پیشرفت کرده‌اند و نه براساس نیازها! که این توسعه و گسترش آموزش عالی ناشی از تقاضای اجتماعی باعث شده است که رشد کمی بر رشد کیفی پیشی بگیرد و این رشد کمیت، خودش را در تمامی ابعاد از جمله تعداد دانشجویان، تعداد مؤسسات و تعداد فارغ‌التحصیلان بیکار نشان داده است.

مسئول گروه آموزش عالی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولیت‌پذیری و مسئله‌محوری ناظر بر آموزش،‌ پژوهش، فرهنگ و مسائل اجتماعی است و فقط مربوط به بحث پژوهشِ صِرف و مقاله‌‌محوری نیست! ما باید در پژوهش‌های دانشگاهی خود باید دانشگاه به سمتی حرکت کند که به مسائل جامعه توجه کند. حالا این مسئله گاهی از صنعت و بازار به دانشگاه عرضه می‌شود به عنوان مثال وزارت دفاع در تولید محصولی دچار مشکل است و آن را به دانشگاه برون‌سپاری می‌کند و دانشگاه نیز آن مسئله را حل می‌کند.

وی ادامه داد: گاهی نیز دانشگاه خودش به دنبال مسئله می‌رود به عنوان مثال در حوزه‌‌های آب یا آلودگی هوا و ... پروژه‌هایی را تعریف می‌کند و مبتنی بر آن، تولید علم کرده و مقاله منتشر می‌کند که این بسیار ارزشمند است. گاهی دانشگاه خودش مسائل صنعت را پیدا می‌کند به عنوان مثال کارخانه آلومینیم‌سازی اراک، سالانه هزاران تن ذرات ریز آلومینیم را در هوای اراک پخش می‌کند و سرطان در آن شهر زیاد می‌شود. اگر دانشگاه نسبت به این مسئله پیرامونی خود واکنش نشان دهد به دنبال راه‌حل‌هایی می‌گردد که پخش ذرات معلق آلومینیم را در فضای شهر اراک کاهش دهد مثلاً فیلترهایی را ساخته و به کارخانه پیشنهاد می‌دهد که کارخانه نیز در این زمینه سرمایه‌گذاری می‌کند.

زراعت کیشه گفت:‌ اگر دانشگاه نسبت به این مسائل  احساس مسئولیت نکند و نه صنعت نیازی برای حل مشکل احساس کند همچنان این فضای آشفته ادامه پیدا خواهد کرد. اثرات این عدم مسئولیت‌پذیری دانشگاه و عدم توجه کلیت کشور به مسئله تحقیقات و مسئله‌شناسی موجب شده که بحران‌های زیادی در کشور ایجاد شود. برآیندها و نتایج این شرایط، خروج نخبگان از کشور است چراکه نخبه قصد دارد در یک محیط علمی پویا باشد در محیط سالم زندگی کرده و برای جامعه‌ خود مفید باشد و از طرفی نیز درآمد خود را نیز داشته باشد.

مسئول گروه آموزش عالی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی متذکر شد: تنها شاخصی که امروز در بین دانشجویان و اساتید بسیار برجسته شده و در دانشگاه‌ها نیز به آن افتخار می‌کنند "مقاله" است و اگر هم بگوییم که مقاله، تنها شاخص توسعه علمی و پیشرفت علمی نیست، موضع‌گیری می‌کنند! گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نیز بر این پایه است که مقاله چیز بدی نیست اما مقاله‌محوری و دوری از توجه به مسائل جامعه و دوری از توجه به مشکلات موجود در کشور یکی از معضلاتی است که باعث شده که این پتانسیل و نیروی عظیم انسانی در دانشگاه‌ها به هدر برود و سایر کشورها از این نیروی انسانی ما استفاده کنند و خودمان همچنان درجا زده و نتوانیم آن پیشرفتی را که باید در کشور داشته باشیم به آن برسیم.

وی با اشاره به راهکارهایی برای حل این مشکل گفت: آموزش رؤسای دانشگاه‌ها در راستای توجه به نیازهای جامعه و مسائل کشور از جمله این راهکارهاست یعنی روسای دانشگاه‌ها نیز باید این مسئله برایشان تبیین شود. اجرای سند آمایش آموزش عالی به بحث مأموریت‌گرا شدن دانشگاه‌ها بسیار کمک می‌کند که توجه به مسئله در ذات مأموریت‌گراشدن وجود دارد. یک نکته که بسیار حائز اهمیت است اینکه هیچکدام از این حرفها، صفر و صدی نیست و این حرفها به این معنا نیست که ما باید علوم پایه و علوم بنیادی را کنار بگذاریم بلکه این علوم بسیار مهم هستند اما نه‌اینکه کل نظام آموزش عالی کشور ما تحقیقات بنیادی شود!

زراعت کیشه ادامه داد: عمده دانشگاه‌های کشور کره جنوبی مجموعه‌هایی هستند که برای شرکت‌های غول LG و Samsung کار می‌کنند و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در کره عملاً کارمند این دو شرکت هستند اما کره جنوبی نیز دانشگاه‌هایی دارد که آنها تحقیقات بنیادی را دنبال می‌کنند که از این حوزه نیز عقب نمانند.

مسئول گروه آموزش عالی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اصلاح آیین‌نامه‌های ارتقا و جذب اعضای هیئت علمی در جهت توجه به مسئله‌محوری از دیگر راهکارهای ارائه شده در این حوزه است. اصلاح آیین‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی نیز از جمله دیگر راهکارهاست که باید هرچه زودتر تغییر کند.

وی ادامه داد: نظارت بر دانشگاه‌ها و تضمین کیفیت در نظام آموزش عالی کشور باید نهادینه شود؛ در دانشگاه‌ها باید رتبه‌بندی صحیح انجام شود که این باید بدون تعارض منافع انجام شود؛ ما باید ژورنال‌های بین‌الملل معتبری را داشته باشیم که بتوانیم متناظر با مسائل خودمان، محققان سایر کشورها را نیز به آن سمت بکشانیم. به عنوان مثال در احیای دریاچه ارومیه، ژورنال‌های معتبر بین‌المللی ما باید طوری باشد که در دنیا نیز بر روی احیای دریاچه‌ها کار کنند.

زراعت کیشه گفت: تقویت علوم پایه از طریق بورسیه کردن دانشجویان مستعد برای تحصیل در رشته‌های علوم پایه از دیگر راهکارهای ارائه شده است. تقریباً اکثر دانشجویان مستعد ما به سمت رشته‌های علوم پزشکی می‌روند و در رشته‌های فنی و مهندسی و علوم پایه به آرامی و آهستگی فقر نخبگی ایجاد می‌شود.

مسئول گروه آموزش عالی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تقویت پژوهشگاه‌های کشور بسیار مهم است که در راستای حل مسائل و مشکلات گام بردارند. ما باید پژوهشگاه‌هایی را ایجاد کنیم و نخبگانی را جذب کنیم و از انرژی آنها برای حل مسائل کشور استفاده کنیم؛ مسئله دیگر پاسخگو کردن دانشگاه‌ها است که بسیار مهم است یعنی پولی که به دانشگاه‌ها ارائه می‌شود حالت مشوقی و تشویقی داشته باشد و دانشگاهی که بیشتر توانسته مشکلات کشور را حل کند، دانشگاهی که بیشترین اختراع را داشته است و دانشگاهی که بیشترین پول را از صنعت جذب کنند، باید بیشترین اعتبارات به این دانشگاه‌ها تخصیص پیدا کند تا این دانشگاه به سمت درگیر شدن با مسائل جامعه حرکت کنند.

وی گفت: دانشگاه‌ها ریشه شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و افراد خلاق ما از آنجا بیرون می‌آیند و ما باید سعی کنیم بخشی از آن توجهی که به شرکت‌های دانش‌بنیان داریم و اعتباراتی که برای آنها درنظر گرفتیم برای پژوهش‌های دانشگاهی و پژوهش‌هایی که در مقاطع تحصیلات تکمیلی انجام می‌شود نیز درنظر گرفته شود. امروز دانشجوی دکتری ما که هیچ حقوقی دریافت نمی‌کند باید حقوقی درنظر بگیریم که این دانشجویان به خارج از کشور مهاجرت نکنند تا بتوانیم یک پویایی علمی ایجاد کنیم.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

 مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟
2024-04-14T11:58:28+03:30
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور گفت: به همین جهت شخص رئیس جمهور برای برطرف کردن موانع و مشکلات ورود...

تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی

 تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
2024-04-14T11:31:56+03:30
معاون شهردار تهران، تولید و تقویت دانش سرمایه انسانی را لازمه مدیریت چالش‌های این حوزه دانست.

امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه

 امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
2024-04-14T11:31:55+03:30
دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم از روز دوشنبه ۲۷ فروردین در امتحانات شبه نهایی شرکت می‌کنند.

ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست

 ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست
2024-04-14T11:31:54+03:30
رئیس شورای شهر تهران گفت: ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست.

ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت

 ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت
2024-04-14T11:31:54+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: سامانه مشوق‌های سربازی تولید شده و در حال تست است، ثبت‌نام رسمی واجدین شرایط از ۱۵ اردیبشه...

چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟

 چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
2024-04-14T11:31:54+03:30
مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ درصد زائران شیعه حج تمتع امسال، مرد و ۴۷ درصد زائران شیعه را زنان تشکیل می‌دهند.

افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو

 افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
2024-04-14T11:31:54+03:30
طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به همت مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و اف...

انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان

 انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
2024-04-14T11:31:53+03:30
رئیس سازمان بهزیستی کشور نسبت به عدم توجه مدیریت شهری به معلولان انتقاد کرد.

ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T11:31:53+03:30
شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود، جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دستگی...

"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند

 "زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی تهران بزرگ از دستگیری زورگیران مسلح در اتوبان صدر خبر داد.

"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند

 "برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند
2024-04-14T11:31:52+03:30
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است که برقی کردن حمل و نقل عمومی و ارتقای سیستم احتراق خودروهای داخلی باعث می‌شود تا هوای مطلوبی که در این فروردین تجربه می‌کنیم...

فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات

 فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه طی هفته گذشته در ایران،‌ گفت: در تصادفات هفته گذشته ۱۵۹۴ نفر دچار مصدومیت شده‌اند.

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی

 احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
2024-04-14T11:31:52+03:30
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: این موضوع در کمیسیون آموزش تصویب شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مج...

استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند

 استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند
2024-02-26T06:00:47+03:30
معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به استخدام ۱۰ هزار معلم تربیت‌بدنی در آزمون استخدامی فروردین ۱۴۰۳ گفت:دانش‌آموزان قهرمان رشته‌های ورزشی بدون کنکور وارد دا...

غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید

 غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
2024-02-26T06:00:47+03:30
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش از اجرای غربالگری اختلالات یادگیری برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی خبر داد.

کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام

 کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
2024-02-26T06:00:46+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۳۰۰ قلم انواع لوازم آشپزخانه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالاها کشف شده را بیش از ۱.۵ میلیارد تومان...

ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان

 ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
2024-02-26T06:00:46+03:30
سخنگوی پلیس از ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان خبر داد.

توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید

 توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
2024-02-26T06:00:45+03:30
پلیس راهور فراجا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی، هم‌میهنان در صورت لزوم به سفر با آمادگی کامل اقدام به سفر...

صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳

 صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳
2024-02-26T06:00:45+03:30
براساس مصوبه شورای شهر تهران عوارض ساختمانی، مشاغل سیار و بی‌کانون، نصب دکل، طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و حفظ و گسترش فضای سبز در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)