میرنیوز
به گزارش ایسنا، روزنامه "ایندیپندنت" در گزارشی در این باره آورده است: تجزیه و تحلیل ۶۴ مکمل روغن ماهی که تحت ۶۰ برند بزرگ خردهفروشی در ایالاتمتحده فروخته میشوند و در سطح جهانی در دسترس هستند، نشان داد که برخی از آنها ۱۱ برابر بیشتر از حد توصیه شده، فاسد شدهاند.
یک شرکت دارویی خصوصی در سانفرانسیسکو موسوم به کمپانی "Labdoor" که مکملها و ویتامینها را از نظر خلوص، دقت برچسب و ارزش غذایی تجزیه و تحلیل میکند، مکملهای روغن ماهی را از نظر محتوای امگا ۳، EPA (اسید ایکوزاپنتانوئیک) و DHA (اسید دوکوزاهگزانوئیک)، ویتامین D و CLA (اسید لینولئیک مزدوج) آزمایش کرده است.
این شرکت دارویی همچنین میزان اکسیداسیون را در این محصول تجزیه و تحلیل کرده که میزانِ تازگیِ هر روغن را بر اساس "استانداردهای داوطلبانه بینالمللی فاسدشدگی" اندازهگیری میکند.
روغن ماهی زمانی که اکسید میشود فاسد است. این وضعیت را میتوان با طعم تند ماهی و بوی ترشیدگی تشخیص داد. تعدادی از محصولات روغن ماهی طعمهایی مانند مرکبات را برای پوشاندن بوی ترش و همچنین طعم و بوی ماهی به این قرصها اضافه میکنند.
گزارش Labdoor میگوید: حدود ۱۰ درصد از برندهایی که مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است، به اندازهای سطح روغن ماهی اکسیدشده آنها بالا است که فاسد تلقی میشوند.
این یافتهها که اولین بار گاردین آن را گزارش کرد به دنبال مطالعات جهانی که از سال ۲۰۱۵ انجام شد، منتشر میشود. آن مطالعات نشان داد که بهطور متوسط ۲۰ درصد از محصولات روغن ماهی اکسیداسیون بیشازحد دارند.
در مطالعات قبلی نیز روغن ماهی به دلیل زنجیره طولانی تولید آن، "بسیار حساس در برابر اکسیدشدگی" عنوان شد.
مطالعهای که در مجله "نوتریشن ساینس" منتشر شد، سفر مکملهای روغن ماهی از صید در اقیانوس تا محصول نهایی در دست مصرفکننده را به تفصیل شرح داد و اشاره کرد که منابع عمده روغن ماهی، ماهیهای صیدشده در سواحل پرو و شیلی است.
صیدها با کشتیهای ماهیگیری به ساحل منتقل میشوند و سپس در کنار سایر محصولات ماهی به روغن ماهی خام تبدیل میشوند. روغن قبل از ارسال به سراسر جهان برای پالایش بیشتر در مخازن بزرگ ذخیره میشود.
نتیجه نهایی این بررسیها این است که مصرفکنندگان در معرض خطر خرید مکملهای اکسیدشدهای قرار دارند که اطلاعات ملموس اندکی روی بستهبندی آنها برای ارائه جزئیات منبع اصلی روغن، قدمت آن و سطوح تصفیه آن وجود دارد.
هنوز مشخص نیست که آیا روغن ماهی فاسد برای سلامتی انسان مضر است یا خیر اما مطالعات نشان دادهاند که این روغن نسبت به روغن ماهی تازه اثرگذاری کمتری دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پایان انحصار آمریکا در گردهافشانی با پهپادهای ایرانی!
ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
ماجرای سنگاندازی برای واردات واگنهای متروی تهران چیست؟
رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرقهای شکار"
ساخت پهپادهای آشیانهدار توسط یک شرکت دانشبنیان
حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی
شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
التیام سریعتر زخمهای دیابتی با کمک پانسمان نانویی
۳ میدان میوه و ترهبار در جنوب تهران احداث میشود
مشکلات واگنهای مترو با ورود رئیسجمهور حل میشود؟
تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
امتحانات شبه نهایی دانشآموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
ورود واگنهای مترو امسال منتفی نیست
ثبتنام رسمی برای دریافت مشوقهای سربازی از ۱۵ اردیبهشت
چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
انتقاد بهزیستی از کمکاری مسئولان شهری در قبال معلولان
ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی میکند
فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانشآموزان موفق رشتههای ورزشی بدون کنکور معلم میشوند
غربالگری اختلالات یادگیری دانشآموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
توصیههای پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیهای در سال ۱۴۰۳