میرنیوز

"چند تکلیفی" دانش آموزان در آموزش آنلاین و حواسی که متمرکز نیست

"چند تکلیفی" دانش آموزان در آموزش آنلاین و حواسی که متمرکز نیست 2021-09-24T10:58:27+03:30

دکتر مژگان ناقل در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه آموزش آنلاین برای بچه‌ها حالت "چند تکلیفی" ایجاد کرده است، اظهار کرد: در شرایط فعلی آموزش آنلاین، معمولا بچه ها حالت "چند تکلیفی" دارند چراکه همزمان با حضور در کلاس آنلاین در گوشی و یا تب‌لت و لپ‌تاپ خود، گروه‌های مجازی دیگر در شبکه‌های اجتماعی را نیز چک می‌کنند و از سوی دیگر حواس پرت کن‌های زیادی نظیر ورود و خروج اعضا خانواده به داخل اتاق، صدای تلویزیونی که در اتاق دیگر است و... وجود دارد و در واقع محیط آموزش آنها شکل رسمی کلاس آماده یادگیری و بدون "حواس پرت کن‌ها" را ندارد و این باعث می‌شود بچه ها نتوانند بر روی تکلیف اصلی خود یعنی یادگیری متمرکز شوند.

این روانشناس معتقد است: انضباطی که در کلاسهای حضوری وجود داشت در کلاسهای مجازی وجود ندارد و این چند تکلیفی بودن دانش آموزان و در عین حال نبود تماس‌های چشمی و بازخوردی که معلم در کلاسهای حضوری از دانش آموزان می‌گرفت باعث می‌شود دانش آموزان نتوانند درگیری لازم با درس را در کلاسهای آنلاین داشته باشند.

وی ادامه داد: در کلاسهای حضوری، زبان بدن معلم و نوع نگاه کردن و در عین حال حضور سایر دانش آموزان باعث می‌شد بچه‌ها به اندازه کافی با دیدن تمرکز سایر دانش آموزان و ایجاد تماس چشمی با معلم، مشوق تحصیل و آموزش را از محیط دریافت کنند؛ اما در کلاسهای آنلاین این مشوق‌ها وجود ندارد، در نتیجه انگیزه برای یادگیری کاهش و بچه‌ها این کلاسهای آنلاین را جدی نمی‌گیرند.

نظمی که در کلاسهای حضوری خواه نا خواه رعایت می‌شد

ناقل با اشاره به نظم القاء شده به دانش آموزان در کلاسهای حضوری، یادآور شد: در آموزش حضوری بچه‌ها از همان ابتدای صبح منظم سر صف می‌ایستند و وجود آداب صبحگاهی و همخوانی کردن بچه‌ها با یکدیگر نوعی نظم را  به دانش آموزان القاء می‌کند. همین نظم القاء شده باعث می‌شود دانش آموزان با تمرکز بیشتری سر کلاس بنشینند و در عین حال معلم با ارتباط چشمی و بازخوردی که از دانش آموزان می‌گیرد متوجه می‌شود کدام دانش آموز حواسش پرت شده‌ است. اینگونه دانش آموزان خواه ناخواه نظم را رعایت می‌کنند و این در حالی است که در کلاسهای آنلاین هیچ کدام از این مشوق‌ها وجود ندارد.

مشکلات "تمرکز و توجه" حین آموزش در پسران بیشتر از دختران است

به گفته این روانشناس، اگرچه نمی‌توان به طور ۱۰۰ درصد بیان کرد که حواس پرتی در حین آموزش در دختران بیشتر است یا پسران، اما معمولا مشکلات" تمرکز و توجه" در پسران بیشتر از دختران است، چراکه پسران "تکانشی تر" هستند و نشستن پای یک تکلیف برای مدت طولانی و داشتن انگیزه بالا برای انجام آن در پسرها کمتر است.

وی همچنین این را هم گفت که حواس پرتی دختران حین آموزش معمولا به صورت توجه به رفتارهای بزرگسالان یا تماشای انیمیشن محبوب و یا بازی‌های دخترانه بروز می‌کند اما این امر در پسران بیشتر به صورت استفاده از اپلیکیشن‌های محبوب و یا وب گردی بروز می‌کند.

ناقل در ادامه به بیان راهکارهایی برای جلوگیری از حواس پرتی دانش آموزان هنگام آموزش آنلاین پرداخت و تصریح کرد: والدین نباید این انتظار را داشته باشند که دانش آموزان حتما در کلاس‌های آنلاین همانند کلاسهای حضوری تمرکز کامل داشته باشند چراکه کاستی های آموزش آنلاین باعث کاهش تمرکز بچه ها شده و نمی‌توان از آنها انتظار نشستن طولانی مدت بر سر کلاس‌های آنلاین را داشت، چه بسا در کلاس‌های حضوری زنگ تفریح بر سر موعد مقرری وجود داشت؛ اما در کلاسهای آنلاین بعضا حتی زنگ تفریح هم با نظم انجام نمی‌شود.

"حواس پرت کن‌ها" را به حداقل برسانید

این روانشناس افزود: محیطی که بچه ‌ها در آن قرار می‌گیرند و در کلاس آنلاین حاضر می‌شوند باید حداقل "حواس پرت کن ها" را داشته باشد و تا جایی که امکان دارد باید حواس پرت کن هایی نظیر صدای تلویزیون، رفت و آمد و... را محدود کرد.  یکی از مسائلی که حتی مانع تمرکز بزرگ ترها برای انجام امور می‌شود همین تکنولوژی‌ها و گوشی‌های هوشمند است که ما را از فعالیت‌های متمرکز باز می‌دارد و بهتر است این موارد را محدود کنیم. حتی بچه‌ها می‌توانند از هدفون‌ها استفاده کنند تا صداهای محیط کمتر مزاحم آموزش آنها شود.

انضباط کلاسهای حضوری را به خانه آورید

ناقل با بیان اینکه والدین باید تا حد امکان چارچوب انضباطی کلاسهای حضوری را در کلاسهای آنلاین رعایت کنند، خاطر نشان کرد: در کلاسهای حضوری دانش آموزان معمولا ساعت شش صبح از خواب بیدار و ساعت هفت صبح سر کلاس بودند. حتما برای کلاس‌های آنلاین هم دانش آموزان باید صبح زود بیدار و صبحانه میل کنند و سپس با پوشیدن لباس مرتب سر کلاس حاضر شوند. دانش آموزان نباید سر کلاس صبحانه بخورند. رعایت این مسائل باعث می‌شود بچه ها در چارچوب رسمی و منظمی قرار گرفته و کلاسهای آنلاین را جدی بگیرند.

به گفته وی، والدین می‌توانند برای ترغیب دانش آموزان به جدی گرفتن کلاسهای آنلاین و افزایش تمرکز آنها، جداولی طراحی کرده و روزی که فرزندشان  با تمرکز بالا پای صحبت معلم نشسته است در آن جداول به او امتیاز دهند و اگر کم کاری کرده است از امتیاز او کم کنند و در نهایت برای تشویق می‌توانند با توجه به میزان تمرکز او، اجازه‌ فعالیت بیشتر در گروه‌های مجازی دوستانه و یا تماس تصویری با دوستان و بازی با آنها را بدهند.

والدین برای تقویت ارتباط بچه‌ها با محیط بیرون برنامه ریزی کنند

این روانشناس در عین حال با اظهار نگرانی نسبت به کاهش تعاملات اجتماعی دانش آموزان با هم‌سالان خود در ایام پاندمی کووید ۱۹، تصریح کرد: والدین حتما ارتباط فرزند با دوستانش را در اولویت بگذارند، چراکه ایام پاندمی کووید ۱۹  ایام پر استرسی برای همه‌ از جمله کودکان و نوجوانان است و بچه‌ها نیز این تنش‌های کووید ۱۹ را تجربه کرده‌اند و این تنش‌ها به آنها هم منتقل شده است. از سوی دیگر  در این ایام مدارس هم حضوری نبوده و کودکان و نوجوانان ارتباطی با دنیای بیرون نداشته‌اند. والدین برای تقویت ارتباط فرزندانشان با محیط بیرون باید برنامه ریزی کنند تا ولو با یک تماس تصویری بچه‌ها با دوستانشان ارتباط بگیرند. این ارتباط‌ها و تماسهای تصویری خیلی کمک می‌کند تا اضطراب بچه‌ها کمتر شده و  از سوی دیگر تعامل با دوستان مشوق خوبی برای افزایش اشتیاق دانش آموزان به درس خواندن است.

وی معتقد است که به دلیل دوری دانش آموزان از محیط مدرسه، می‌توان خوشبین بود که آنها انگیزه بالایی برای تجربه حضور در مدارس را داشته باشند و این فاصله گرفتن از مدرسه با شروع کلاس‌های حضوری می‌تواند یک انگیزه بالایی برای نشستن سر کلاس درس ایجاد کند.

این روانشناس در بخش دیگر سخنان خود به عدم یادگیری عمیق دانش آموزان در کلاسهای آنلاین نیز اشاره کرد و با بیان اینکه بعضا پاسخگویی آزمونها و حل تکالیف در آموزش مجازی بر عهده والدین بوده است، تصریح کرد: در این آموزش اکثر بچه ها یادگیری عمیق و درستی را تجربه نکردند و از سوی دیگر اکثرا پاسخگویی آزمونها و حل تکالیف توسط والدین انجام شد. بنابراین مفاهیم پایه در بچه‌ها قوی نیست و نگرانی از میزان بار علمی دانش آموزان به جا است، اما دانش آموزان باید این  اعتماد به نفس را داشته باشند که توانایی یادگیری مطالب جدید را  دارند. باید اجازه دهیم بچه‌ها وارد چالش یادگیری شوند و آنها را در این مسیر تشویق کنیم. اگر دانش آموزی وارد این چالش نمی‌شود به این‌ معنا است که ترس از شکست بالایی دارد که از چالش فرار می‌کنند و این مساله در روابط بزرگسالی هم خودش را نشان می‌دهد. در این مواقع هم روش‌های فرزندپروری و هم سیستم آموزش و فشارهایی که درباره نمره خوب و بد وجود دارد را باید تغییر داد.

به‌جای دانش آموز امتحان ندهید!

وی در ادامه با اشاره به سختگیری والدین برای کسب نمره کامل توسط دانش آموزان و تبعات آزمون دادن والدین به جای بچه‌ها در کلاسهای آنلاین، به والدین توصیه کرد: والدین به جای روش‌های سخت گیرانه خود باید به بچه‌ها نشان دهند همان طوری که هستند مورد قبول اند. اینگونه بچه‌ها توانایی فعلی خور را پذیرفته و تلاش می‌کنند بهتر شوند و از شکست نترسند؛ چراکه می‌دانند حتی اگر شکست بخورند دوست داشتنی هستند. بعضا والدین استرس زیادی برای نمره بچه‌ها دارند. توصیه می‌کنم با وجود گرفتن نمره کم توسط بچه‌ها اما آزمون دادن را به بچه‌ها بسپارند تا مسئولیت نمراتشان را خودشان بپذیرند. اگر آزمون‌ها و تکالیفشان را  خود فرزندان انجام دهند باعث می‌شود از زیر بار مسئولیت در نروند و مسئولیت پذیر شوند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

 مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟
2024-04-14T11:58:28+03:30
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور گفت: به همین جهت شخص رئیس جمهور برای برطرف کردن موانع و مشکلات ورود...

تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی

 تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
2024-04-14T11:31:56+03:30
معاون شهردار تهران، تولید و تقویت دانش سرمایه انسانی را لازمه مدیریت چالش‌های این حوزه دانست.

امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه

 امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
2024-04-14T11:31:55+03:30
دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم از روز دوشنبه ۲۷ فروردین در امتحانات شبه نهایی شرکت می‌کنند.

ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست

 ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست
2024-04-14T11:31:54+03:30
رئیس شورای شهر تهران گفت: ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست.

ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت

 ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت
2024-04-14T11:31:54+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: سامانه مشوق‌های سربازی تولید شده و در حال تست است، ثبت‌نام رسمی واجدین شرایط از ۱۵ اردیبشه...

چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟

 چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
2024-04-14T11:31:54+03:30
مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ درصد زائران شیعه حج تمتع امسال، مرد و ۴۷ درصد زائران شیعه را زنان تشکیل می‌دهند.

افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو

 افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
2024-04-14T11:31:54+03:30
طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به همت مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و اف...

انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان

 انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
2024-04-14T11:31:53+03:30
رئیس سازمان بهزیستی کشور نسبت به عدم توجه مدیریت شهری به معلولان انتقاد کرد.

ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T11:31:53+03:30
شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود، جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دستگی...

"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند

 "زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی تهران بزرگ از دستگیری زورگیران مسلح در اتوبان صدر خبر داد.

"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند

 "برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند
2024-04-14T11:31:52+03:30
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است که برقی کردن حمل و نقل عمومی و ارتقای سیستم احتراق خودروهای داخلی باعث می‌شود تا هوای مطلوبی که در این فروردین تجربه می‌کنیم...

فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات

 فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه طی هفته گذشته در ایران،‌ گفت: در تصادفات هفته گذشته ۱۵۹۴ نفر دچار مصدومیت شده‌اند.

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی

 احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
2024-04-14T11:31:52+03:30
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: این موضوع در کمیسیون آموزش تصویب شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مج...

استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند

 استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند
2024-02-26T06:00:47+03:30
معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به استخدام ۱۰ هزار معلم تربیت‌بدنی در آزمون استخدامی فروردین ۱۴۰۳ گفت:دانش‌آموزان قهرمان رشته‌های ورزشی بدون کنکور وارد دا...

غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید

 غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
2024-02-26T06:00:47+03:30
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش از اجرای غربالگری اختلالات یادگیری برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی خبر داد.

کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام

 کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
2024-02-26T06:00:46+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۳۰۰ قلم انواع لوازم آشپزخانه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالاها کشف شده را بیش از ۱.۵ میلیارد تومان...

ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان

 ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
2024-02-26T06:00:46+03:30
سخنگوی پلیس از ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان خبر داد.

توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید

 توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
2024-02-26T06:00:45+03:30
پلیس راهور فراجا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی، هم‌میهنان در صورت لزوم به سفر با آمادگی کامل اقدام به سفر...

صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳

 صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳
2024-02-26T06:00:45+03:30
براساس مصوبه شورای شهر تهران عوارض ساختمانی، مشاغل سیار و بی‌کانون، نصب دکل، طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و حفظ و گسترش فضای سبز در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)