میرنیوز

اولویت‌های سلامت در دولت سیزدهم؛ ۴ مانع بزرگ بر سر راه فعالان حوزه تجهیزات پزشکی/ امکان تولید ۵ میلیارد دلار تجهیزات پزشکی در کشور

 اولویت‌های سلامت در دولت سیزدهم؛ ۴ مانع بزرگ بر سر راه فعالان حوزه تجهیزات پزشکی/ امکان تولید ۵ میلیارد دلار تجهیزات پزشکی در کشور 2021-06-12T10:44:59+04:30

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ در نظام سلامت که بخش قابل توجهی از بودجه کشور را به خود اختصاص می‌دهد مشکلات زیادی وجود دارد که با توجه به شیوع کرونا، مستلزم توجه ویژه دولت بعدی به حوزه سلامت است. با توجه به توانمندی‌های ایران در زمینه تولید تجهیزات پزشکی یکی از رویکردهای مهم وزارت بهداشت دولت آینده، باید تمرکز بر تولید و صادرات این محصولات باشد تا با استفاده از این توان، ارزآوری در کشور افزایش یابد.

در همین راستا به سراغ مهندس احمد مسلمی؛ رئیس انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور و رئیس کمیته تجهیزات پزشکی ستاد آیت‌الله رئیسی رفتیم تا درباره حوزه تجهیزات پزشکی با او گفت‌وگو کنیم.

تسنیم: فکر می‌کنید در حوزه تجهیزات پزشکی، دولت آینده باید چه نکاتی را مدنظر قرار دهد؟

بر اساس تجربه‌ای که در این سال‌ها در حوزه تجهیزات پزشکی داشته‌ایم، اهم مشکلات این حوزه را احصا کرده‌ایم؛ یکی از مسائل اساسی در حوزه تجهیزات پزشکی نبودن یک مدیریت متمرکز و انسجام در ساختار تصمیم‌گیری و سیاستگذاری در نظام سلامت در حوزه تجهیزات پزشکی است.

دستگاه‌هایی که در حوزه تجهیزات پزشکی سیاست‌گذاری می‌کنند در سطح وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی بسیار پراکنده هستند و گاهاً تصمیماتی متناقض اتخاذ می‌کنند و یکی از عارضه های اصلی که الان گریبان حوزه تجهیزات پزشکی را گرفته همین مسئله است.

تمرکز بر مدیریت تجهیزات پزشکی در سطح وزارت بهداشت از برنامه‌های کمیته تجهیزات پزشکی آیت‌الله رئیسی است‌؛ تشکیل سازمان تجهیزات پزشکی کشور راهکار حل این مشکل است. متناظر با همین در هر دانشگاه علوم پزشکی یک مرکز برای ساماندهی وضعیت تجهیزات پزشکی می‌تواند ایجاد شود.

تسنیم: در ساختار فعلی که تجهیزات پزشکی زیر نظر سازمان غذا و دارو است چه مشکلی وجود دارد که فکر می‌کنید تشکیل سازمان مجزا برای تجهیزات پزشکی ضرورت دارد؟

تجهیزات پزشکی حدود 20 سال زیر نظر معاونت درمان بوده، حدود هفت سال است که زیر نظر سازمان غذا و دارو است؛ نخستین و مهمترین مسئله این است که در سازمان غذا و دارو، داروسازان حاکم هستند و برای تجهیزات پزشکی سیاستگذاری می‌کنند!

این مسئله دو اشکال دارد اول اینکه داروسازان تخصصی در حوزه تجهیزات پزشکی ندارند دوماً مشکلات حوزه دارو به قدری زیاد و عمدتا لاینحل باقی مانده که فرصتی برای تمرکز و توجه به مقوله تجهیزات پزشکی نمی‌توانند بکنند. از سوی دیگر سیاستگذاران سازمان غذا و دارو، خود داروساز هستند، تجهیزات پزشکی نیز در داروخانه‌‌ها به فروش می‌رسد و این امر تعارض منافع ایجاد می‌کند.

تسنیم: برای رفع این تعارض منافع باید چه اقدامی انجام داد؟

نخستین گام، جدا شدن تجهیزات پزشکی از بخش دارو است که این اقدام می‌تواند با توجه به نکات ذکر شده در بخش قبل، برای جلوگیری از این تعارض منافع موثر باشد در حال حاضر سیاست‌گذاران سازمان غذا و دارو، خود داروساز هستند.

تجهیزات پزشکی نیز در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد. حال اگر حوزه تجهیزات پزشکی را از زیر نظر معاونت غذا و دارو خارج‌کنیم بخشی از این تعارض منافع به خودی خود حل می‌شود. نکته دیگر این است که وزارت بهداشت خود خریدار تجهیزات پزشکی است در عین حال کار قیمت گذاری و صدور مجوز تولید و واردات تجهیزات پزشکی نیز از وظایف این وزارتخانه است؛ خود همین امر نیز نوعی تضاد منافع را به وجود می‌آورد در حالی که رگولاتوری جزو وظایف ذاتی وزارت بهداشت است و باید وزارت بهداشت در حوزه نظارت بر کیفیت تجهیزات پزشکی عمل کند نه اجرا، یعنی سیاستگذاران وزارت بهداشت باید قوانین را تدوین و ابلاغ کنند و سازمان دیگری آن را اجرا کند تا تعارض منافع رخ ندهد.

در واقع در حال حاضر وزارت بهداشت همزمان سیاستگذار، ناظر و مجری سیاست‌ها در حوزه تجهیزات پزشکی است یعنی هم خریدار تجهیزات پزشکی است، هم ناظر بر کیفیت این وسائل پزشکی است و هم مجوز واردات و تولید این محصولات را صادر می‌کند‌ که همان‌طور که گفته شد، راهکار حل این مشکل، تشکیل سازمانی جداگانه برای تجهیزات پزشکی است.

یک مصداق دیگر از تعارض منافع در حوزه سلامت این است که گاهاً برخی ارائه دهندگان خدمات سلامت مانند پزشکان مراوداتی با شرکت‌های تجهیزات پزشکی دارند، در این زمینه باید نظارت سازمان‌های بیمه‌گر افزایش یابد تا نظارت بر عملکرد بخش درمانی، بیشتر شود و تقاضای القایی برای استفاده از تجهیزات پزشکی کاهش یابد. باید سازمان دیگری وجود داشته باشد که هم منافع وزارت بهداشت و هم منافع مردم و تولید کنندگان و واردکنندگان تجهیزات پزشکی را در نظر بگیرد و بر این اساس سیاست گذاری‌ها را اجرا کند.

تسنیم: ایران در حوزه تولید و صادرات تجهیزات پزشکی چه توانمندی‌هایی دارد؟

در حوزه تجهیزات پزشکی در منطقه صاحب‌نظر هستیم و جایگاه مطلوبی داریم اکثر کشورهای منطقه مصرف‌کننده و وارد کننده تجهیزات پزشکی هستند و بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس نزدیک به صدر درصد واردکننده تجهیزات پزشکی هستند با این حال در زمینه تولید و صادرات تجهیزات پزشکی می‌توانستینم بسیار قوی‌تر عمل کنیم در حالی‌که این اتفاق رخ نداده است؛ در صورتی که موانع قانونی برطرف و شرایط مطلوب‌تری مهیا شود امکان تولید 5 میلیارد دلار تجهیزات پزشکی را طی حدود 5 سال خواهیم داشت که می‌توان حدود 2 تا 3 میلیارد دلار را صادر کرد.

تسنیم: در حال حاضر چه موانعی وجود دارد که نمی‌گذارد جایگاه ما در حوزه صادرات تجهیزات پزشکی ارتقا پیدا کند؟

نظر تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی این است که نخستین مانع تولید تجهیزات پزشکی در داخل کشور، خود وزارت بهداشت است زیرا فرایند صادر کردن مجوزها برای تولید این تجهیزات بسیار پیچیده و سختگیرانه است. تسریع و تسهیل صدور مجوزها اهمیت ویژه‌ای برای تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی دارد.

مانع دیگر قوانین و مقررات گاها ضد و نقیض دستگاه‌های مختلف مانند سازمان ملی استاندارد، وزارت بهداشت، وزارت صنعت، بانک مرکزی و... است که گاهی قوانین موازی و در تضاد با یکدیگر دارند که هزینه‌ها و زمان تولید را افزایش می‌دهد و این امر باعث شده انگیزه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کاهش یابد.

یک نکته دیگر نیز این است که ما با مشکل خروج نخبگان مهندسی تجهیزات پزشکی از کشور روبرو هستیم زیرا از ظرفیت این افراد متخصص به نحو مطلوب در کشور استفاده نمی‌شود‌. اختیارات در حوزه اجرایی مهندسی پزشکی محدود شده و موجی از ناامیدی را ایجاد کرده که باید این امید به متخصصین تجهیزات پزشکی تزریق شود. در این راستا می‌توان با تشکیل سازمان نظام مهندسی پزشکی تمام فعالین بخش خصوصی اعم از تولیدکنندگان، تجار و اساتید دانشگاهی را گرد آورد.

نکته دیگر این است ‌که در حال حاضر روال واردات آسان‌تر از تولید تجهیزات پزشکی است که باید این امر اصلاح شود.تخصیص ارز دولتی برای واردات تجهیزات پزشکی انگیزه را برای واردات بیشتر می‌کند بنابراین مسئله دیگری که باید تعیین تکلیف شود تخصیص ارز است. بسیاری از فعالان حوزه تجهیزات پزشکی مخالف تخصیص ارز دولتی به واردات این محصولات هستند زیرا متاسفانه در بسیاری از اوقات شاهد این هستیم که دولت ارز 4200 تومانی را به واردات کالاهایی تخصیص می‌دهد که مشابه داخلی آن یا امکان تولید آن در داخل ایران وجود دارد. مسئله بعدی این است که حتی در تخصیص همین ارز دولتی نیز عدالت رعایت نمی‌شود و بیشترین میزان تخصیص ارز دولتی تنها به چند شرکت مربوط بوده است.

تسنیم: بنابراین‌ می‌توان گفت که راهکار، حذف ارز دولتی برای واردات تجهیزات پزشکی است؟

بله‌! راهکار این است که برای جلوگیری از افزایش هزینه درمان مابه‌التفاوت ارز دولتی و نیمایی به مصرف‌کنندگان از مسیر بیمه ها تخصیص داده شود تاجلوی قاچاق معکوس و بروز رانت و فساد نیز گرفته شود.

یک نکته دیگر نیز درباره قیمت‌گذاری وجود دارد که انگیزه تولیدکنندگان را کم کرده است. در جهان قیمت گذاری دستوری منسوخ شده است و برای ثابت نگاه داشتن قیمت کالاها، دربازار به صورت مقطعی دخالت می‌شود. هزینه‌های تامین قطعات و تجهیزات پزشکی به دلیل تورم و مسائل ناشی از تحریم افزایش یافته است و دستمزدها نیز زیاد شده اما وزارت بهداشت قیمت گذاری را کنترل می‌کند. باید نقش تشکل‌ها و سندیکاها در قیمت‌گذاری‌ها پررنگ شود.

تسنیم: در این صورت قیمت تجهیزات پزشکی افزایش می‌یابد و هزینه خانوار برای در دریافت خدمات درمانی افزایش می‌یابد، راهکار حل این مشکل چیست؟

باید توجه داشت که مردم این تجهیزات پزشکی را با نسخه خریداری می‌کنند، با افزایش پوشش بیمه‌ای و حمایت سازمان‌های بیمه‌گر از دریافت‌کنندگان خدمات سلامت، این افزایش قیمت، قابل جبران است.

انتهای پیام/
 

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار اجتماعی

پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!

 پایان انحصار آمریکا در گرده‌افشانی با پهپادهای ایرانی!
2024-04-14T13:18:23+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت پهپاد گرده‌افشان شد. این ماژول که قابلیت نصب بر روی انواع پهپادهای ایرانی و خارجی را دارد، به صورت هوشمند می‌تواند ب...

ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T12:51:47+03:30
فرد شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دس...

ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟

 ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های متروی تهران چیست؟
2024-04-14T12:38:24+03:30
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران درباره ماجرای سنگ‌اندازی برای واردات واگن‌های چینی مورد نیاز متروی تهران توضیح داد.

رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"

 رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرق‌های شکار"
2024-04-14T12:38:23+03:30
یک سالیست که سازمان محیط زیست با نادیده گرفتن حکم شرعی شکار و تاکید رهبر انقلاب بر لزوم توقف شکار، بدون پاسخگویی به نقدهای دانشگاهیان و بی‌توجه به ابعاد اجت...

ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان

 ساخت پهپادهای آشیانه‌دار توسط یک شرکت دانش‌بنیان
2024-04-14T11:58:31+03:30
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت پهپادهای آشیانه‌دار برای تصویربرداری از مناطق صعب‌العبور شدند.

حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد

 حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
2024-04-14T11:58:31+03:30
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد خبر داد و گفت: با آغاز فرایند پرداخت و تملک معارضات ملکی؛ پیش...

آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی

 آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی
2024-04-14T11:58:30+03:30
فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس از امروز در همه معابر و اماکن عمومی، اقدامات خود را به منظور برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی مانند بی‌حجابی با جدیت بیشت...

شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری

 شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
2024-04-14T11:58:30+03:30
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی ۷۹ مورد ابتلا به وبا در سال گذشته، از کاهش چشمگیر آمار این بیماری در کشور نسبت به سال‌ ۱۴...

طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی

 طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
2024-04-14T11:58:29+03:30
مرحله اول طرح فجرانه از ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. مرحله دوم آن از ۲۰ اسفند تا ۱۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ادامه داشت و مرحله سوم نیز از ۲۰ فروردین آغاز شده و تا ۱۸ اردی...

التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی

 التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی با کمک پانسمان نانویی
2024-04-14T11:58:29+03:30
یک شرکت دانش‌بنیان زخم‌پوش نانویی تولید کرده که می‌تواند به التیام سریع‌تر زخم‌های دیابتی کمک کند. این پانسمان باکتری‌ها را از بین برده و روند بهبود را تسری...

۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود

 ۳ میدان میوه و تره‌بار در جنوب تهران احداث می‌شود
2024-04-14T11:58:29+03:30
شهردار منطقه ۱۷ با اشاره به احداث و بهره‌برداری از ۳ میدان میوه و تره‌بار در سطح منطقه گفت: در راستای تکمیل شبکه توزیع میوه و کالاهای اساسی، میدان های میوه ...

مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟

 مشکلات واگن‌های مترو با ورود رئیس‌جمهور حل می‌شود؟
2024-04-14T11:58:28+03:30
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به مشکلات پیش آمده برای واگن‌های وارداتی از سوی وزارت کشور گفت: به همین جهت شخص رئیس جمهور برای برطرف کردن موانع و مشکلات ورود...

تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی

 تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
2024-04-14T11:31:56+03:30
معاون شهردار تهران، تولید و تقویت دانش سرمایه انسانی را لازمه مدیریت چالش‌های این حوزه دانست.

امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه

 امتحانات شبه نهایی دانش‌آموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
2024-04-14T11:31:55+03:30
دانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم از روز دوشنبه ۲۷ فروردین در امتحانات شبه نهایی شرکت می‌کنند.

ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست

 ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست
2024-04-14T11:31:54+03:30
رئیس شورای شهر تهران گفت: ورود واگن‌های مترو امسال منتفی نیست.

ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت

 ثبت‌نام رسمی برای دریافت مشوق‌های سربازی از ۱۵ اردیبهشت
2024-04-14T11:31:54+03:30
فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: سامانه مشوق‌های سربازی تولید شده و در حال تست است، ثبت‌نام رسمی واجدین شرایط از ۱۵ اردیبشه...

چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟

 چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
2024-04-14T11:31:54+03:30
مدیرکل دفتر طرح و برنامه سازمان حج و زیارت گفت: حدود ۳۷ درصد زائران شیعه حج تمتع امسال، مرد و ۴۷ درصد زائران شیعه را زنان تشکیل می‌دهند.

افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو

 افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
2024-04-14T11:31:54+03:30
طرح بهسازی و نوسازی مزارع خاکی پرورش میگو به همت مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی به منظور تکمیل و بهسازی اجرای فرایند پرورش میگو در مزارع و اف...

انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان

 انتقاد بهزیستی از کم‌کاری مسئولان شهری در قبال معلولان
2024-04-14T11:31:53+03:30
رئیس سازمان بهزیستی کشور نسبت به عدم توجه مدیریت شهری به معلولان انتقاد کرد.

ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!

 ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
2024-04-14T11:31:53+03:30
شرور که در جریان خواستگاری از دختر مورد علاقه خود، جواب منفی شنیده بود در اقدامی هولناک دست به آدم‌ربایی این دختر زد اما با اقدام ضربتی و به‌موقع پلیس دستگی...

"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند

 "زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس مرکز اطلاع‌رسانی تهران بزرگ از دستگیری زورگیران مسلح در اتوبان صدر خبر داد.

"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند

 "برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی می‌کند
2024-04-14T11:31:52+03:30
یک کارشناس صنعت خودرو معتقد است که برقی کردن حمل و نقل عمومی و ارتقای سیستم احتراق خودروهای داخلی باعث می‌شود تا هوای مطلوبی که در این فروردین تجربه می‌کنیم...

فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات

 فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
2024-04-14T11:31:52+03:30
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه طی هفته گذشته در ایران،‌ گفت: در تصادفات هفته گذشته ۱۵۹۴ نفر دچار مصدومیت شده‌اند.

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی

 احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
2024-04-14T11:31:52+03:30
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: این موضوع در کمیسیون آموزش تصویب شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مج...

استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند

 استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانش‌آموزان موفق رشته‌های ورزشی بدون کنکور معلم می‌شوند
2024-02-26T06:00:47+03:30
معاون وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به استخدام ۱۰ هزار معلم تربیت‌بدنی در آزمون استخدامی فروردین ۱۴۰۳ گفت:دانش‌آموزان قهرمان رشته‌های ورزشی بدون کنکور وارد دا...

غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید

 غربالگری اختلالات یادگیری دانش‌آموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
2024-02-26T06:00:47+03:30
مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش از اجرای غربالگری اختلالات یادگیری برای دانش‌آموزان دوره ابتدایی خبر داد.

کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام

 کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
2024-02-26T06:00:46+03:30
رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف بیش از ۳۰۰ قلم انواع لوازم آشپزخانه قاچاق خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش کالاها کشف شده را بیش از ۱.۵ میلیارد تومان...

ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان

 ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
2024-02-26T06:00:46+03:30
سخنگوی پلیس از ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان خبر داد.

توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید

 توصیه‌های پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
2024-02-26T06:00:45+03:30
پلیس راهور فراجا طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی، هم‌میهنان در صورت لزوم به سفر با آمادگی کامل اقدام به سفر...

صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳

 صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیه‌ای در سال ۱۴۰۳
2024-02-26T06:00:45+03:30
براساس مصوبه شورای شهر تهران عوارض ساختمانی، مشاغل سیار و بی‌کانون، نصب دکل، طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و حفظ و گسترش فضای سبز در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)