میرنیوز
به گزارش ایسنا، دکتر بهزاد امیری گفت: امسال علاوه بر مشکلاتی که سابق بر این در بحث بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان داشتیم، بحث اپیدمی بیماری کرونا هم وجود دارد و بر اساس هماهنگیهایی که با سازمان دامپزشکی و شهرداریها به عمل آمده قرار است در تهران دیگر میدان عرضه دام نداشته باشیم و افرادی که قصد قربانی کردن دام دارند از طریق کشتارگاهها به صورت نیابتی این کار را انجام دهند.
وی درباره شرایط انجام قربانی در سایر نقاط کشور، تصریح کرد: در سایر نقاط کشور همچنان میادین عرضه دام فعال هستند و ما توصیه میکنیم اولا دام را حتما از این مراکز که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است تهیه کنند زیرا کارشناسان دام پزشکی در این مراکز مسقر هستند و نسبت به معاینه بالینی دامها اقدام میکنند و چنانچه دامی بیمار شناسایی شود آن را حذف میکنند. نکته دوم این است که حتما دام باید در کشتارگاههایی که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است قربانی شود و به هیچ وجه دام را در اماکن عمومی و منازل ذبح نکنند.
امیری ادامه داد: علاوه بر سایر بیماریهای منتقله از دام به انسان از آنجایی که در فصل فعالیت کنهها هستیم، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (cchf) نیز موضوع جدی است؛ این بیماری یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش کنه به دام انتقال مییابد و اگر در طی زمانی که دام به ویروس آلوده است، دام توسط فردی بدون رعایت مسائل بهداشتی و وسایل محافظتی ذبح شود امکان انتقال ترشحات آلوده به ویروس از بدن دام به انسان وجود خواهد داشت و باعث بیماری میشود. گاهی ممکن است این بیماری علائم واضحی نداشته باشد ولی با توجه به اینکه علائم اولیه در تب خونریزی دهنده کاملا مشابه علائم بیماری کووید ۱۹ است این موضوع میتواند تشخیص بیماری را به تعویق بیاندازد که عواقب بد نگران کنندهای خواهد داشت.
وی تاکید کرد: دام باید از مراکز مجاز تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه شده و در کشتارگاههای مجاز صنعتی ذبح شود. افرادی که کار ذبح دام را در این مراکز انجام میدهند باید وسایلی نظیر چکمه، دستکش، لباس مناسب استفاده کنند و دستهای خود را قبل و بعد از ذبح دام ضد عفونی کنند. یکی از مشکلاتی که سابق بر این داشتیم این بود که افرادی که اقدام به ذبح دام در اماکن عمومی و خانهها میکردند، خونابه ها در جویهای اطراف روان میشد که علاوه بر آنکه میتوانست باعث بیماری شود، از منظر بهداشتی هم مشکلاتی ایجاد میکرد.
امیری خاطرنشان کرد: زمانی که دام ذبح شد نباید برای مصرف گوشت آن تعجیل کرد و باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود. در مورد مصرف جگر و سایر احشا نیز باید حداقل ۴۸ ساعت صبر کنند زیرا اگر دام آلوده به ویروس cchf باشد باید اجازه دهیم آن پدیده که گلیکولیز در لاشه مستقر شود و باعث شود اسیدیته گوشت پایین بیاید که اگر ویروسی هم وجود داشت از بین برود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پایان انحصار آمریکا در گردهافشانی با پهپادهای ایرانی!
ربودن دختر ۱۷ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
ماجرای سنگاندازی برای واردات واگنهای متروی تهران چیست؟
رویه غلط سازمان محیط زیست برای توسعه "قرقهای شکار"
ساخت پهپادهای آشیانهدار توسط یک شرکت دانشبنیان
حل مشکلات ۱۲ساله تملکات ملکی پروژه روددره فرحزاد
آغاز اجرای طرح "نور" برای برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی
شناسایی ۷۹ مبتلا به وبا در سال گذشته/کاهش چشمگیر آمار بیماری
طرح کالا برگ فجرانه در ایستگاه پایانی
التیام سریعتر زخمهای دیابتی با کمک پانسمان نانویی
۳ میدان میوه و ترهبار در جنوب تهران احداث میشود
مشکلات واگنهای مترو با ورود رئیسجمهور حل میشود؟
تقویت دانش لازمه مدیریت سرمایه انسانی
امتحانات شبه نهایی دانشآموزان دهم و یازدهم از دوشنبه
ورود واگنهای مترو امسال منتفی نیست
ثبتنام رسمی برای دریافت مشوقهای سربازی از ۱۵ اردیبهشت
چند درصد از زائران حج تمتع امسال زنان هستند؟
افزایش ۳۰۰ درصدی برداشت میگو از مزارع خاکی پرورش میگو
انتقاد بهزیستی از کمکاری مسئولان شهری در قبال معلولان
ربودن دختر ۱۷ ساله توسط خواستگار شرور در تهران!
"زورگیران مسلح اتوبان صدر" دستگیر شدند
"برقی شدن پایتخت" فروردین پاک تهران را همیشگی میکند
فوت ۱۶۸ نفر در حوادث ویژه هفته گذشته/ ۱۵۹۴ مصدوم در تصادفات
احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی
استخدام ۱۰۰۰۰ معلم ورزش در سال ۱۴۰۳/ دانشآموزان موفق رشتههای ورزشی بدون کنکور معلم میشوند
غربالگری اختلالات یادگیری دانشآموزان دبستانی بعد از تعطیلات عید
کشف ۳۴۲ عدد لوازم خانگی قاچاق در خیابان فدائیان اسلام
ترخیص خودروهای توقیفی به مناسبت نیمه شعبان
توصیههای پلیس درپی هشدار هواشناسی/ سفر غیرضروری نروید
صفر تا صد میزان افزایش عوارض ساختمانی، طرح ترافیک و پارک حاشیهای در سال ۱۴۰۳