میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، رضا همایونفر، در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، گفت: برخلاف تصور عامه، تأثیر تغذیه سالم بر سلامت پوست و مو بسیار مهمتر از اثرات محصولات آرایشی و بهداشتی بر این اعضاست زیرا کیفیت خونی که به این اندامها میرسد، تعیین کننده سلامت این دو عضو است. همچنین تغذیه مناسب میتواند سرعت ریزش مو را در افرادی که به صورت ژنتیکی مبتلا به ریزش مو هستند، کم کند و در افرادی که استعداد ژنتیکی ریزش مو را ندارند، متوقف کند.
این متخصص تغذیه افزود: پوست و مو بعد از گلبولهای قرمز خون سریعترین سرعت تکثیر را در بین قسمتهای مختلف بدن دارا هستند و تغذیه مهمترین عامل مؤثر بر روی سرعت رشد این دو عضو محسوب میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای داشتن پوست و موی سالم نیاز به مصرف مکملهاست؟، گفت: مصرف کافی و مناسب از مواد غذایی چون: گوشت، مرغ، سویا، میوهها و سبزیجات برای تضمین سلامت پوست و مو کافی است و نیازی به استفاده خودسرانه از مکملها و ویتامینهای موجود در بازار نیست.
این متخصص تغذیه توضیح داد: نیمی از هر وعده غذایی باید متشکل از: سبزیجات، یک چهارم غلات و لبنیات و یک چهارم از انواع گوشتها باشد. همچنین بهتر است مصرف محصولات بسیار شیرین مانند: انواع مربا و یا نوشابه را محدود کنیم. وی از شربت زرشک و زغال اخته به عنوان جایگزینی سالم در فصل گرم تابستان نام برد و یادآور شد: میوه و سبزیجات قرمز رنگ حاوی مقادیر بالاتری از آنتی اکسیدانها هستند.
این استاد دانشگاه گفت: قسمت عمدهای از ساختمان پوست و مو از کراتین و پروتئینهای مختلف ساخته شده است، به همین دلیل مصرف به اندازه کافی از پروتئینهای گیاهی و حیوانی برای حفظ سلامت پوست و مو از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تکثیر سلولهای پوست و مو از اولویتهای اول بدن محسوب نمیشود، تغذیه نامناسب و ناکافی به راحتی باعث میشود بدن منابع غذایی خود را صرف حمایت از سیستمهای حیاتی خود کرده و پوست و مو را از مواد لازم برای رشد خود محروم کند (بخصوص زمانی که قند کافی در بدن نباشد) به همین دلیل: رژیمهای غذایی که قند و نشاسته را از بشقاب فرد حذف میکند، رژیم استاندارد و علمی محسوب نمیشوند.
همایونفر گفت: اسیدهای چرب امگا ۳ نقش انکار ناپذیری در حفظ سلامت پوست دارند و مردم مناطقی که مقدار بسیار زیادی ماهی مصرف میکنند تقریباً هیچ وقت به آکنه مبتلا نمیشوند. یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳، روغن کانولا است همچنین انواع آبزیان و مغز گردو از منابع غنی امگا ۳ محسوب میشوند.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا