میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، وحید سیاهپوش، عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز با بیان اینکه امروزه تقاضای مصرف پودر سفیده تخممرغ به دلیل موارد بهداشتی، حمل و نقل آسان، ماندگاری بیشتر و ایمنی میکروبیولوژیکی آن در فرمولاسیون مواد غذایی بسیار بیشتر از سفیده تخممرغ مایع است، تصریح کرد: در روشهای رایج تولید پودر سفیده تخم مرغ مانند خشک کنهای پاششی از حرارت برای خشک کردن مایع تخممرغ استفاده میشود که نتیجه آن کاهش کیفیت عملکردی و ارزش تغذیهای محصول است. استفاده از روش خشک کردن انجمادی نیز به علت هزینه بالا در صنعت مقرون به صرفه نیست.
کاربرد زیاد پودر سفیده تخممرغ در صنعت شیرینیپزی و نانوایی
سیاهپوش گفت: پودر سفیده تخممرغ منبع غنی پروتئین است که در صنایع فرآوری مواد غذایی به ویژه در صنعت شیرینیپزی و نانوایی به علت ویژگیهای عملکردی آن کاربرد زیادی دارد.
وی افزود: در سالهای اخیر استفاده از روش خشک کردن الکتروهیدرو دینامیکی به عنوان یک روش غیر حرارتی نوین برای خشک کردن مواد غذایی حساس به گرما بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این روش با استفاده از میدان الکتریکی شدید، جریانی از هوای یونیزه (پلاسما) برای تبخیر رطوبت موجود در مواد غذایی استفاده میشود.
پودر سفیده تخممرغ تولیدی به روش الکتروهیدرودینامیک خواص عملکردی و تغذیهای بالاتری دارد
سیاهپوش یادآور شد: در پژوهش حاضر که در آزمایشگاه کاربردهای زیستی پلاسمای سرد در پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستارهشناسی دانشگاه تبریز انجام شد، پودر سفیده تخممرغ به روش الکتروهیدرودینامیک تهیه شد. مطابق نتایج به دست آمده از این پژوهش، پودر تهیه شده در مقایسه با سایر روشهای تولید این پودر مانند خشککن پاششی و انجمادی نیاز به مصرف انرژی و هزینه کمتری داشته و از خواص عملکردی و تغذیهای بالاتری برخوردار است.
به گفته وی نتایج اولیه این پژوهش در مجله معتبر Food Chemistry با ایمپکت ۹.۲۳ با عنوان: “Preparation of egg white powder using electrohydrodynamic drying method and its effect on quality characteristics and functional properties” به چاپ رسیده است.
وی اضافه کرد: پژوهش حاضر در مقیاس آزمایشگاهی به انجام رسیده و تحقیقات برای ارتقای این روش برای استفاده از آن در ابعاد تجاری و صنعتی در حال انجام است.
گفتنی است، این دستاورد نتیجه یک پژوهش مشترک بین دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز و گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و در قالب رساله دکتری هاله ثریای ظفر به راهنمایی وحید سیاهپوش، عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه تبریز و نارملا آصفی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز حاصل شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا