میرنیوز

آخرین وضعیت پروژه «شهر دانش» دانشگاه تهران/ اختلاف نظرها در تعیین حریم بناهای تاریخی منطقه

آخرین وضعیت پروژه «شهر دانش» دانشگاه تهران/ اختلاف نظرها در تعیین حریم بناهای تاریخی منطقه 2023-05-23T08:33:49+03:30

حسین طوسی در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این سوال که بیش از سه دهه از اجرای طرح ساماندهی دانشگاه تهران (شهر دانش) می گذرد، با توجه به تاکید رئیس دانشگاه مبنی بر اینکه این طرح باید از بن بست خارج شود، در حال حاضر چه راه کارهایی برای برون رفت از این شرایط اتخاذ شده است؟ گفت: دانشگاه تهران در دوره مدیریت جدید سیاست گذاری متفاوتی را برای تهیه و اصلاح طرح های قبلی ساماندهی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران تعریف کرد، بدین صورت که با توقف ادامه خرید زمین های مردم، طراحی خود را مطابق با مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، فقط در زمین های تملک شده تا سال ۱۴۰۰ متمرکز کند.

معاون فنی شهر دانش دانشگاه تهران افزود: بر این اساس، طرح جدید ساماندهی دانشگاه مورد بازنگری اساسی قرار گرفت و با رویکرد طراحی در زمین های تملک شده، ساخت پذیری طرح را که متغیر راهبردی در رفع بن بست ایجاد شده است، تأمین شده است. در کنار این راهبرد اصلی تهیه طرح جدید، رویکرد ایجاد مشارکت حداکثری با ذینفعان و ذی مدخلان محدوده اجرای طرح ساماندهی دانشگاه، مورد تأکید مدیران دانشگاه قرار گرفت تا بر اساس آن بتوانیم ضمن تأمین نیازها و منافع مردم در محدوده اجرای طرح، فصل جدیدی در تأمین رضایت ساکنین با دفاع از استیفای حقوق عامه ایجاد کنیم.

مانع بزرگ طرح ساماندهی دانشگاه تهران

وی در پاسخ به این سوال که برای اجرایی کردن این طرح با چه موانعی رو به رو هستید، بیان کرد: مانع بزرگ اجرای این طرح که نزدیک به سه دهه است، در محدوده خیابان انقلاب تا بلوار کشاورز و خیابان وصال تا خیابان کارگر برای دانشگاه و مالکین منطقه ایجاد هزینه کرده است، خرید توسط دولت و آزادسازی املاک ذینفعان بوده که رویکرد توسعه دولت محور را پیگیری می کرده است.

سیاست گذاری نادرست مشاورین خصوصی کنار گذاشته شد

طوسی اضافه کرد: در رویکرد اصلاحی و منطقی جدید برای برون رفت از معضلات قبلی، رویکرد مشارکت پذیری همه ذینفعان از جمله مالکان محدوده در فرآیند ساماندهی محدوده بر اساس نظر کارشناسان و سازمان های سیاست گذار و میراث فرهنگی مورد توجه و هماهنگی قرار گرفته است. این تغییر رویکرد اساساً برمبنای استفاده از ظرفیت بی نظیر علمی و دانشگاهی اساتید خبره دانشگاه تهران در حوزه معماری و شهرسازی نشأت گرفته و رویکردهای گذشته طرح را که در نتیجه سیاست گذاری نادرست مشاورین خصوصی دنبال شده بود کنار زده است.

اظهارنظرهای غیرمسولانه و نادقیق در خصوص طرح ساماندهی

معاون فنی شهر دانش دانشگاه تهران با اشاره به اینکه نکته بسیار مهمی که در طرح جدید ساماندهی دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران از نظر برخی افراد دور مانده است، عدم آشنایی و شناخت صحیح از تغییرات رویکرد مدیریت اجرایی طرح ساماندهی دانشگاه در دوره جدید است، در این رابطه توضیح داد و گفت: با گذشت ۲ سال از زمان تهیه طرح جدید، هنوز بسیاری از مکاتبات و اظهار نظرهای جاری در مورد این طرح بر مبنای اطلاعات اوایل دهه ۹۰ صورت می گیرد و متأسفانه برخی افراد با اظهار نظرهای غیر مسئولانه و نادقیق، مسیر پیشرفت طرح و رفع مشکلات اجتماعی ناشی از آن برای مردم ساکن در این محدوده را به بیراهه می برند.

وی در ادامه افزود: تأکید بسیار مهم و ویژه دانشگاه تهران، ضرورت توجه همه دست اندرکاران و مدیران اجرایی بر شناخت دقیق و صحیح تغییرات انجام شده در طرح ساماندهی دانشگاه تهران است تا اظهار نظرها و انتقادات بتواند مبنای صحیح و کارآمدی داشته باشد و در نهایت به نتیجه ای که مورد نظر همه نهادها و سازمان های مسول و ذینفعان مرتبط است ختم شود.

طوسی ضمن تقدیر از اهتمام شهردار تهران و مدیران حوزه معاونت شهرسازی شهرداری و شهردار منطقه ۶ برای پیگیری مجددانه موانع بررسی طرح جدید و تأکید بر برگزاری جلسات فشرده و کارشناسی بررسی طرح، خاطرنشان کرد: بی شک اهتمام مدیریت شهری در دوره جدید برای به ثمر رساندن این طرح و رفع مشکلات کهنه و آزاردهنده مردم در دو دهه گذشته، در هیچ دوره ای سابقه نداشته است که نشان دهنده عزم و اراده و تلاش برای ساماندهی نوآورانه کلان شهر تهران است که با رویکرد های گذشته بسیار متفاوت می باشد.

اختلاف نظرهای کارشناسی در تعیین حریم بناهای تاریخی منطقه

استادیار دانشگاه تهران در ادامه به اظهار نظرهای شتابزده درباره طرح جدید ساماندهی دانشگاه تهران اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر، علاوه بر اظهار نظرهای شتابزده در مورد طرح جدید ساماندهی دانشگاه تهران توسط برخی افراد که اغلب بدلیل اطلاعات ناکافی از فرآیندهای طی شده در ۲ سال اخیر صورت می گیرد، مانع اصلی و جدی که باعث طولانی شدن روند تصویب و تعیین تکلیف دانشگاه و مردم شده است، اختلاف نظرهای کارشناسی در تعیین حریم بناهای تاریخی منطقه است که در گذشته با توجه به اینکه دولت از بودجه عمومی قصد خرید همه املاک را داشته است، حریم بناهای واجد ارزش را خیلی سریع و با دقت کمی نسبت به شناخت ابنیه موجود در محدوده در نظر گرفته اند.

وی اضافه کرد: این شتاب زدگی در تعریف و تشخیص بناهای واجد ارزش، اجرای طرح را با موانع زیادی مواجه کرده است و موجب کند شدن جریان زندگی ساکنین و از آن جمله دو دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران شده است که نارضایتی همه ذینفعان و بویژه مردم را در بر دارد.

مدیران میراث فرهنگی به دعوت نامه های دانشگاه تهران پاسخ دهند

معاون فنی شهر دانش دانشگاه تهران مدیران میراث فرهنگی را مورد خطاب قرار داد و از آن ها خواست به دعوت نامه های ارسال شده پاسخ دهند و برای خروح از بن بست ایجاد شده در این طرح در دانشگاه تهران حضور یابند

طوسی افزود: توصیه دانشگاه تهران به استفاده همه دستگاه ها از ظرفیت های علمی برجسته دانشگاه تهران در حوزه مرمت شهری و احیاء بافت است تا بتوانیم در آینده مانند اکنون شرمسار بلاتکلیفی مردم منطقه نباشیم و راه حل های عملی و اجرایی برای ارتقاء کیفیت محیطی و حفظ و پاسداشت ارزش های معماری و شهرسازی محدوده دانشگاه تهران را اجرایی نمائیم.

واکنش دانشگاه تهران به اظهارنظرات اعضای شورای شهر

وی در واکنش به اینکه اخیراً اعضای شورای شهر از فریز شدن زمین های اطراف دانشگاه تهران و جماران انتقاد کرده اند و رئیس شورای شهر تهران نیز گفته است طرح تفصیلی جدیدی برای اراضی اطراف دانشگاه تهران تهیه شده است که باید در مراجع ذیصلاح بررسی شود، گفت: دغدغه اغلب اعضای شورای شهر به ویژه رئیس شورا در مورد رفع موانع اجرایی طرح جدید ساماندهی دانشگاه تهران مورد احترام همه مدیران دانشگاه است. ضمن تشکر از همراهی همیشگی مهندس چمران با رفع مشکلات شهری و توجه ویژه ای که ایشان به بازکردن گره های شهر دارند، از ظرفیت همفکری اعضای شورای شهر تهران برای تکمیل ضوابط و جزئیات طرح جدید استفاده کنیم.

لزوم اهتمام مدیران شهری به رفع موانع اداری

معاون فنی شهر دانش دانشگاه تهران بیان کرد: همانطور که آقای چمران نیز اعلام کردند، نیاز مبرم طرح جدید ساماندهی دانشگاه، تسریع در فرآیند رسیدگی دقیق و کارشناسی به همه تغییرات طرح و توجه به رعایت همه مصوبات قبلی کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران و نیز مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری کشور در طرح جدید است. دانشگاه تهران بسیار امیدوار است با اهتمام مدیران شهری به رفع موانع اداری و اظهارنظرهای غیرکارشناسی در مورد جزئیات این طرح، مسیر رسیدگی طرح تا رسیدن به نتیجه و تصویب یک طرح جامع شهری، در یک فرآیند زمانبندی شده و منطقی برنامه ریزی و اجرایی شود.

طوسی با بیان این مطلب که وزارت میراث فرهنگی به ویژه جناب وزیر که در جریان کلیات طرح جدید قرار گرفته اند، همه گونه مساعدت را برای تسریع در رفع بن بست کنونی بعمل آورده اند، گفت: دانشگاه تهران همچنان امیدوار است با تعامل علمی و کارشناسی موضوع، فضای نقد صمیمانه و علمی مواضع و دلایل اتخاذ شده در تعریف ضوابط حریم اثر ثبت ملی پردیس مرکزی دانشگاه تهران مورد نقد علمی قرار گیرد و در صورت لزوم کارگاه های تخصصی برای تعریف ضوابط سازنده در این محدوده مهم شهری و قلب پایتخت ایران اسلامی برگزار شود.

وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه تهران معتقد است تعریف صحیح و کارشناسی شده ضوابط مداخله در بافت های شهری محدوده آثار تاریخی به ویژه دانشگاه های واقع در بافت های مرکزی کلان شهرها، نیاز به بازتعریف بهتری دارد تا ضوابط تعریف شده بتواند محرک ایجاد نسل جدید دانشگاه های کارآفرین و تغییر رویکرد آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها برای تولید ثروت ملی در کشور قرار گیرد.

اجرای پروژه های مرمت و احیای بافت/تأمین حداقل های منافع مالکین محدوده

این مقام مسول دانشگاه تهران ادامه داد: دانشگاه تهران اطمینان دارد که با هم آهنگی و دقت نظر در اجرای خط مشی کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران و نهایتاً تأمین مصوبات شوراهای عالی تخصصی مربوطه بتوانند نسبت به حفظ حریم های موجه و کارشناسی شده و رعایت حقوق مردم و ذینفعان کنونی طرح منطقه نوآوری اقدام کند.

طوسی در پایان گفت: هدف دانشگاه تهران در طرح جدید ساماندهی خود اجرای پروژه های مرمت و احیای بافت حول محورهای متمرکز از بناهای واجد ارزش به منظور تکریم و تقویت بناهای فاخر پردیس مرکزی دانشگاه تهران و تأمین حداقل های منافع مالکین محدوده مطابق با ضوابط طرح تفصیلی اطراف محدوده و با در نظر گرفتن پهنه حفاظتی پردیس مرکزی دانشگاه است که می تواند با رویکرد مشارکت با ذینفعان، تحول جدیدی در اجرای طرح ساماندهی منطقه بوجود آورد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)