میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند سالمندان با یکی از دو الگوی غذایی سالم، یعنی رژیم غذایی مدیترانه ای و MIND، پلاکهای مغزی کمتری داشتند؛ پلاکهای مغزی، تودههای پروتئین غیرطبیعی که نشانه بیماری آلزایمر است، هستند.
در واقع، افرادی که بالاترین نمرات را در پیروی از رژیمهای غذایی مدیترانهای یا MIND داشتند، مغزشان تا ۱۸ سال جوانتر از همتایان خود بود که بیشتر از رژیم غذایی برگر و سیبزمینی سرخ کرده پیروی کرده بودند.
به گفته محققان، این یافتهها ثابت نمیکند که اسفناج و ماهی از زوال عقل جلوگیری میکنند. اما آنها به شواهدی اضافه میکنند که تغذیه سالم را با پیری کُندتر مغز مرتبط میکند.
«پوجا آگاروال»، محقق اصلی از دانشگاه راش شیکاگو، میگوید: «نتایج هیجانانگیز است، زیرا حتی یک تغییر ساده در رژیم غذایی نیز میتواند تفاوت اساسی ایجاد کند.»
بر اساس یافتهها، افراد مسنتری که مثلاً یک فنجان سبزیجات برگدار در روز میخورند، در مقایسه با همسالان خود که از کلمپیچ و اسفناج دوری میکنند، مغزی چهار سال جوانتر دارند.
هر دو رژیم مدیترانهای و MIND قبلاً با زوال ذهنی کُندتر و خطر کمتر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط بودهاند. اکنون یافتههای جدید رژیمهای غذایی را به کاهش علائم عینی آلزایمر مرتبط میکند یعنی پلاکهایی که سالها قبل از ظاهر شدن علائم زوال عقل در مغز تشکیل میشوند.
رژیم غذایی مدیترانهای سنتی که با خطرات کمتر بیماری قلبی و سکته مرتبط است به طور کلی سرشار از ماهی، روغن زیتون، سبزیجات، لوبیا، آجیل و غلات غنی از فیبر است.
رژیم MIND هم بسیار شبیه رژیم غذایی مدیترانه ای است، اما بر مصرف سبزیجات سبز برگ و انواع توتها بیش از سایر سبزیجات و میوهها تاکید دارد.
به گفته محققان دانشگاه راش، هر دو رژیم غذایی سرشار از غذاهای گیاهی هستند که دارای مواد مغذی و شیمیایی مختلفی هستند که میتوانند التهاب را در بدن کاهش دهند و از سلولها در برابر آسیب محافظت کنند.
هر دوی این رژیمها به خاطر تاکید بر عدم مصرف گوشت قرمز، قند و غذاهای بسیار فرآوریشده، قابل توجه هستند.
یافتههای جدید بر اساس کالبد شکافی بافت مغز ۵۸۱ شرکت کننده در مطالعه طولانی مدت راش در مورد حافظه و پیری است. هنگامی که آنها وارد مطالعه شدند، معمولاً در اوایل دهه ۸۰ زندگی خود، رضایت دادند که مغز خود را پس از مرگ اهدا کنند.
هر سال، شرکت کنندگان در مطالعه پرسشنامههای دقیق رژیم غذایی را تکمیل میکردند. تیم آگاروال از این اطلاعات برای دادن امتیاز رژیم غذایی مدیترانه ای و MIND به هر یک از ۵۸۱ شرکت کننده متوفی استفاده کرد. هرچه عادات غذایی آنها بیشتر شبیه به آن رژیمها بود، نمرات بالاتری دریافت کردند.
به طور کلی، محققان دریافتند، شرکتکنندگانی که بالاترین امتیاز را در غذا خوردن به سبک مدیترانهای کسب کردند، مغزهایی داشتند که بر اساس تجمع پلاک، ۱۸ سال جوانتر از شرکتکنندگانی بود که کمترین امتیاز مدیترانهای را داشتند. وقتی نوبت به نمرات MIND میرسید، تفاوتها مشابه، اما تا حدودی کوچکتر، بود.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا