میرنیوز
به گزارش ایسنا، در سالهای اخیر دریافت کافی ویتامین D به مسئلهای مهم و اساسی تبدیل شده است. چرا که این ویتامین نقش مهمی در جذب کلسیم و فسفر و انتقال آنها به استخوانها دارد. همچنین بررسیها حاکی از نقش ویتامین D در سایر بیماریها است.
با توجه به اینکه تامین میزان مورد نیاز این ویتامین، به سادگی امکانپذیر نیست، در سالهای اخیر، تولید محصولات غذایی غنیشده با ویتامین D، مورد توجه قرار گرفته است.
بر همین اساس پژوهشگران صنایع غذایی با انجام یک مطالعه امکان غنیسازی پاستیل با کلسیم و ویتامین D را مورد بررسی قرار دادند.
برای انجام این مطالعه ویتامین D به صورت پودری و همچنین کربنات کلسیم، با غلظتهای مختلف به فرمولاسیون پاستیل اضافه شدند و ویژگیهای حسی آن از نظر رنگ، طعم، بافت و پذیرش کلی و همچنین ویژگیهای بافتی پاستیلها از نظر سختی، پیوستگی و قابلیت جویدن در طی ۶۰ روز نگهداری، مورد ارزیابی قرار گرفت.
بررسیهای این مطالعه نشان داد که استفاده از غلظتهای مختلف کلسیم اثر معناداری بر افزایش خواص شیمیایی، خواص بافتی و کاهش ویژگیهای حسی رنگ و طعم پاستیل داشت.
همچنین استفاده از غلظتهای مختلف ویتامین D اثر معنیداری درخواص شیمیایی، خواص بافتی، ویژگیهای حسی و ... در مقایسه با نمونه شاهد نداشت.
پژوهشگران این مطالعه بر اساس بررسیهای این مطالعه میگویند: پاستیلهای غنیشده با کلسیم و ویتامین D اختلاف معنیداری با نمونه شاهد نداشتند و دوره نگهداری از آنها نیز کاهش نشان نداد.
این محققان معتقدند که میتوان پاستیل را توسط کلسیم و ویتامین D غنی کرد و از خواص سلامتبخش آن استفاده کرد، بدون اینکه اثر نامطلوبی بر خواص حسی محصول داشته باشد.
در انجام این مطالعه شیما رهبری نژاد، شیلا برنجی و لیلا ناطقی؛ پژوهشگران گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا، با یکدیگر مشارکت داشتند.
یافتههای این مطالعه زمستان سال جاری، به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی امکان غنیسازی پاستیل با کلسیم و ویتامین D۳» در نشریه پژوهشهای صنایع غذایی منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا