میرنیوز

"جامعه فرانهوفر" پدرخوانده‌ فناوری جهان

"جامعه فرانهوفر" پدرخوانده‌ فناوری جهان 2021-12-23T06:47:46+03:30

به گزارش ایسنا، مؤسسه‌های تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها اغلب برای انجام فعالیت‌های پژوهشی راه‌اندازی می‌شوند؛ بعضی از این مؤسسه‌ها به طور تخصصی روی تحقیقات بنیادی و گروه دیگر بر تحقیقات کاربردی تمرکز دارند. قاره سبز میزبان شمار زیادی از دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌های مهم و بزرگی است که نقش تأثیرگذاری را در پیشرفت علم و فناوری در جهان برعهده دارند.

آلمان به عنوان قطب صنعتی اتحادیه اروپا،‌ مؤسسه‌های تحقیقاتی زیادی را در خود جای داده است. "جامعه فرانهوفر" (Fraunhofer-Gesellschaft)، "جامعه ماکس پلانک" (Max-Planck-Gesellschaft) و "بنیاد پژوهش آلمان" (Deutsche Forschungsgemeinshaft)، ستون‌های اصلی دانش، نوآوری و پژوهش این کشور محسوب می‌شوند.

دولت فدرال آلمان، سازمان‌های تحقیقاتی مانند مؤسسه تحقیقات و آزمایش مواد در برلین را مدیریت و دولت‌های ایالتی نیز مؤسسه‌هایی مثل "مرکز تحقیقات آلمان" در زمینه هوش مصنوعی را هدایت می‌کنند. "جامعه ماکس پلانک" بر تحقیقات پایه تمرکز دارد و "انجمن هلمهولتس" هم در حوزه تحقیقاتی که نیاز به زیرساخت‌های بزرگ مانند راکتورهای همجوشی و ماهواره دارند، فعالیت می کند.

اما "جامعه فرانهوفر" را شاید بتوان گُل سَر سبد نهادهای پژوهشی در حوزه علوم کاربردی (و پژوهش‌های تقاضامحور) کشور آلمان دانست. "جامعه فرانهوفر" یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های پژوهشی در سطح بین‌المللی، بزرگ‌ترین سازمان‌ پژوهشی علوم کاربردی اروپا، یکی از بازیگران اصلی در مهم‌ترین حوزه‌های فناوری و به نوعی یکی از "پدرخوانده‌های" فناوری جهان است که ارتباط گسترده‌ای با مراکز پژوهشی در سراسر جهان دارد.

"جامعه فرانهوفر" پدرخوانده‌ فناوری جهان

"جامعه فرانهوفر" چطور شکل گرفت؟

این سازمان در سال ۱۹۴۹ میلادی فعالیت خود را تنها با ۳ کارمند شروع کرد و به احترام «یوزف فون فراونهوفر» (Joseph von Fraunhofer)، پژوهشگر، مخترع و کارآفرین آلمانی به نام "جامعه فرانهوفر" نامگذاری شد. درحال حاضر ۷۵ مؤسسه و سازمان پژوهشی آلمان، زیر چتر "جامعه فرانهوفر" فعالیت می‌کنند. اکثریت جمعیت ۲۹ هزار نفری کارمندان "جامعه فرانهوفر" را دانشمندان و مهندسان برجسته‌ تشکیل می‌دهند.

بودجه پژوهشی این سازمان عظیم تحقیقاتی بالغ بر ۲.۸ میلیارد یورو (۳.۱۶ میلیارد دلار) است که ۲.۴ میلیارد یورو آن از طریق قراردادهای پژوهشی تأمین می‌شود. دو سوم درآمد قراردادهای پژوهشی مربوط به پروژه‌های تحت حمایت دولت یا صنعت است.

هدف‌گذاری "جامعه فرانهوفر"، تشکیل چارچوبی ایده‌آل برای پژوهش و توسعه در سطح آلمان و قاره اروپا است. دپارتمان‌های سیاست علم و منطقه تحقیقاتی اروپا، نقش تسهیل‌کننده را برای تصمیم‌گیران و پژوهشگران برای دستیابی به این هدف ایفا می‌کنند.

دفتر "جامعه فرانهوفر" در شهر برلین، پایتخت آلمان، امکان تعامل و ارتباط نزدیک با پارلمان، احزاب سیاسی و دولت فدرال، همچنین سازمان‌ها و انجمن‌های علمی و شرکت‌های مختلف را فراهم کرده تا زمینه مناسب برای انجام پژوهش‌ در راستای رفع نیازهای جامعه فراهم شود. دفتر این سازمان در بروکسل هم در نقش پلت فرمی برای گفتگو با سیاست‌گذاران اتحادیه اروپا عمل می‌کند و در عین حال، بستر مناسبی برای گفتگو و همکاری با مؤسسه‌ها، انجمن‌های تجاری و سازمان‌های همکار اروپایی محسوب می‌شود.

"جامعه فرانهوفر" دامنه پژوهش‌ها و فعالیت‌های خود را به قاره سبز محدود نکرده و ‌در حوزه تعاملات بین‌المللی هم بسیار فعال است و با شُرکایی در اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی، سنگاپور همکاری می‌کند. دفترهای نمایندگی و مشاوران ارشد این سازمان در سراسر جهان،‌ پلی برای ارتباط بین بازارهای محلی و "جامعه فرانهوفر" هستند و فعالیت آنها بر بازاریابی و گسترش کسب و کار متمرکز است.

در قاره آسیا دفاتر نمایندگی "جامعه فرانهوفر" در کشورهای چین، اندونزی، ژاپن و کره جنوبی دایر بوده و رابط بین بازار محلی قاره کهن و مؤسسه‌های مختلف فرانهوفر هستند. در قاره آفریقا و منطقه خاورمیانه هم بیشتر فعالیت‌های فراونهوفر در مصر، اسرائیل و آفریقای جنوبی متمرکز است. کشورهای دیگر در شمال آفریقا و جنوب صحرای آفریقا هم مورد توجه مسئولان "جامعه فرانهوفر" هستند و در آینده نزدیک احتمالاً شاهد افتتاح دفترهای نمایندگی در این مناطق خواهیم بود.

آمریکای شمالی و جنوبی هم از نفوذ "جامعه فرانهوفر" بی‌نصیب نبوده است و دفاتر نمایندگی در کشورهای کانادا، ‌آمریکا، شیلی و برزیل درحال فعالیت هستند. در کشور آمریکا ۷ مرکز پژوهشی با عنوان Fraunhofer USA  مشغول فعالیت هستند. مراکز پژوهشی در آمریکا و مؤسسه‌های فرانهوفر در آلمان، رابطه تنگاتنگی با یکدیگر داشته و در تعامل و همکاری مشترک، به دنبال ارائه فناوری‌های پیشرفته به بازار جهانی هستند.

گستره فعالیت‌های پژوهشی "جامعه فرانهوفر"

همانطور که اشاره شد، "جامعه فرانهوفر" ۷۵ مؤسسه تحقیقاتی مجزا دارد که هر کدام به پژوهش در حوزه‌های مختلف از جمله سلامت و محیط‌ زیست، حفاظت و امنیت، حمل و نقل، تولید و خدمات، ارتباطات و دانش، انرژی و مواد خام  و سایر حوزه‌های تحقیقاتی می‌پردازند.

مؤسسه‌های مربوط به حوزه سلامت شامل مؤسسه زیست‌پزشکی، پزشکی دیجیتال، مهندسی پزشکی فردی و مبتنی بر سلول، سم‌شناسی و پزشکی تجربی، داروشناسی و سلول‌درمانی و ایمنی‌شناسی هستند. مؤسسه مهندسی زیست پزشکی هم به توسعه دستگاه‌ها و فناوری‌های مرتبط با مهندسی پزشکی، زیست‌ سلولی مولکولی و فناوری نانو مانند ایمپلنت‌ها و پروتزهای عصبی می‌پردازد.

مؤسسه سم‌شناسی و پزشکی تجربی بر سلامت انسان تمرکز دارد و بیش از چهار دهه از فعالیت آن می‌گذرد. پژوهش‌های این مؤسسه بر دو جنبه مهم شامل: محافظت از انسان‌ها در برابر مواد مضر به ویژه ذرات معلق در هوا اعم از گازها، ذرات، الیاف یا نانومواد و همچنین، بررسی و توسعه رویکردهای تشخیصی و درمانی در هر دو سطح پیش بالینی و بالینی متمرکز است.

مؤسسه سلول‌درمانی و ایمنی شناسی هم به دنبال بررسی و توسعه راه‌حل‌هایی برای مشکلات خاص در ارتباط با پزشکی، علوم زندگی و مهندسی است. یکی از وظایف اصلی این مؤسسه، انجام تحقیقات قراردادی برای مؤسسه‌هایی است که در حوزه زیست‌فناوری، داروسازی و مهندسی پزشکی کار می‌کنند. این موسسه با موسسات بیمارستانی کار می‌کند و علاوه بر تولید محصولات دارویی، به انجام آزمایش‌های کیفی می‌پردازد.

در حوزه انرژی و تغییرات جوی نیز مؤسسه‌های فرانهوفر در زمینه زیرساخت‌های انرژی و سیستم‌های زمین گرمایی، اقتصاد انرژی و فناوری سیستم زیست‌محیطی، سیستم‌های انرژی خورشیدی و انرژی بادی فعالیت می‌کنند.

منابع طبیعی جهان محدود هستند و بشر با سرعت زیاد در حال مصرف این منابع است. این موضوع باعث افزایش قیمت چنین منابعی به خصوص نفت، کُبالت و خاک‌های کمیاب می‌شود. به علاوه استخراج منابع طبیعی باعث آسیب‌های زیست‌محیطی بسیاری مانند انتشار گازهای گلخانه‌ای، آلودگی هوا، آب، خاک و کاهش تنوع زیستی می‌شود.

پژوهشگران "جامعه فرانهوفر" توجه ویژه‌ای به توسعه فناوری‌های کارآمد برای تولید انرژی و حفظ منابع دارند و تلاش می‌کنند تا از مصرف مواد اولیه و منابع تجدیدناپذیر گذر کرده و این فرآیند را به چرخه‌ای قابل بازیافت تبدیل کنند. هدف آلمان رسیدن به انتشار صفر خالص دی‌اکسیدکربن تا سال ۲۰۳۰ است و محققان در تلاشند تا با جایگزین کردن سوخت‌های فسیلی با انرژی‌های تجدیدپذیر به این هدف دست‌ پیدا کنند.

در بخش حفاظت و امنیت هم پژوهشگران فرانهوفر با هدف حفاظت از مردم در برابر حوادث و بلایای طبیعی، پژوهش‌های مختلفی را با هدف تشخیص زودهنگام، پیشگیری و رفع عواقب چنین رویدادهایی در دستور کار دارند.

بخش حمل و نقل هم یکی دیگر از حوزه‌های مورد علاقه پژوهشگران فرانهوفر محسوب می‌شود. اتحادیه حمل و نقل و ترافیک فرانهوفر راه‌حل‌هایی فنی و مفهومی برای بخش عمومی و صنعت توسعه می‌دهد. فرانهوفر با شناسایی پیشرفت‌های پیش‌رو و تمرکز بر برنامه‌های تحقیقاتی حمایت شده، دست به توسعه فناوری‌های کاربردی در زمینه حمل و نقل می‌زند. این مجموعه با بررسی نیازهای بازار، به توسعه راه‌حل‌های سیستمی در پروژه‌های مشترک چند مؤسسه‌ای می‌پردازد.

در زمینه خودرو، سیستم ریلی، هوانوردی و حمل‌و نقل آبی هم فرانهوفر فعالیت جدی دارد و به مقوله‌هایی مثل سیستم‌های ایمنی و راحتی، حمل و نقل با انرژی کارآمد، سیستم‌های ترافیکی نوآورانه و زیرساخت‌های هوشمند نقل و انتقالات می‌پردازد.

در حوزه تولیدات باید گفت که گروه تولید و خدمات فرانهوفر متشکل از تعدادی از موسسات این پژوهشکده با هدف همکاری در تحقیق و توسعه تولید محور است. گروه تولید فرانهوفر از آخرین یافته‌ها در صنعت مهندسی و علم اطلاعات استفاده می‌کنند تا به ارائه خدمات در حوزه توسعه محصول، توسعه تولید، فناوری‌های تولید، ساخت‌وساز کارخانه و خودرو، رباتیک و مواد اولیه بپردازند.

گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات فرانهوفر، بزرگ‌ترین پژوهشکده فناوری اطلاعات در اروپا است. از تلفن‌های هوشمند گرفته تا شبکه برق و از اتاق عمل تا سیستم کمکی خودروها، همگی نیازمند فناوری اطلاعات هستند و زندگی روزمره بدون وجود این فناوری قابل تصور نیست.

سیستم‌های نرم‌افزاری به طور رو به رشدی در حال پیچیده‌تر شدن هستند و در وسایل روزمره تا تجهیزات پزشکی و صنعت رسانه مورد استفاده قرار می‌گیرند. موسسه فناوری اطلاعات فرانهوفر در تمام این موارد با شناخت بازارها و داشتن دانش فنی و کارشناسان خبره از شرکت‌ها برای غلبه بر چالش‌ها حمایت می‌کند. موضوعات مهم این حوزه شامل، پردازش سیگنال‌های صوتی و تصویری، پردازش ابری، هوش مصنوعی، سیستم‌های ارتباطی، ‌شبیه‌سازی و امنیت شبکه است.

در حوزه انرژی و مواد خام هم مؤسسه انرژی خورشیدی فرانهوفر، فناوری‌هایی برای تأمین انرژی کارآمد ایجاد می‌کند. تحقیقات این مؤسسه بر تبدیل انرژی، بهره‌وری از انرژی، توزیع و ذخیره انرژی متمرکز است. این مؤسسه سال ۱۹۸۱ تأسیس شده است و اکنون با ۱۳۰۰ کارمند، بزرگ‌ترین موسسه تحقیقات خورشیدی در اروپا به‌ شمار می‌رود.

همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ اگرچه چالش‌ها و محدودیت‌هایی را در جهان ایجاد کرده و در برخی موارد، سرعت انجام پژوهش‌ها را با کُندی مواجه ساخته است، اما "جامعه فرانهوفر" اکنون بعد از گذار نسبی از این بحران، فعالیت‌های خود را با شتاب بیشتری از سر گرفته است تا به عنوان یکی از مهره‌های اصلی در حوزه‌های مهم فناوری، اهداف خود را دنبال و فرصت‌ها و نوآوری‌های جدیدی به جهان ارائه کند.

این موسسه بزرگ پژوهشی و تحقیقاتی تاکنون الگویی موفق برای بسیاری از کشورهای جهان بوده است، از همین رو می‌تواند نمونه‌ای موفق برای ایجاد چُنین مراکزی در ایران نیز باشد.

انتهای پیام 

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)