میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، انسانها ۲۵ نوع گیرنده چشایی طعم تلخ عملکردی مختلف دارد. این گیرندهها روی زبانمان یافت میشوند و درک ترکیبات دارای طعم تلخ را برای ما تسهیل میکنند.
علاوه بر این، برخی یافتهها حاکی از آن است که سلولهای اندامهای خارج دهانی(extra-oral organs) نیز چنین گیرندههایی دارند اما از آنجایی که ما با این گیرندهها که در بافتهای غیرچشایی بیان میشوند، طعم ترکیبات را درک نمیکنیم، این سوال مطرح میشود که این گیرندهها دقیقا چه وظایفی را در آنجا بر عهده دارند.
عملکرد برخی از اینها قبلا شناخته شده است. به عنوان مثال، برخی گیرندههای چشایی طعم تلخ در سلولهای معده در تنظیم ترشح اسید معده یا در آزادسازی مواد ضد میکروبی سلولهای روده و مجرای تنفسی نقش دارند.
گیرندههای چشایی تلخ روی سلولهای سرطانی نیز یافت میشوند
"اگنس میستلبرگر رینر"(Agnes Mistlberger-Reiner) محقق مقطع فوق دکتری دانشکده شیمی فیزیولوژیکی دانشگاه وین و نویسنده این مطالعه گفت: یافتههای جدید نشان میدهد که گیرندههای چشایی طعم تلخ دارای عملکردهای فیزیولوژیکی هستند که میتوان از آنها برای پیشگیری یا درمان بیماریها استفاده کرد که البته این موضوع در مورد سرطان نیز صدق می کند، زیرا گیرندههای چشایی طعم تلخ در سلولهای سرطانی وجود دارند و از نظر عملکردی فعال هستند.
طی این مطالعه گروهی از محققان دانشگاه وین و موسسه زیستشناسی سیستمهای غذایی لیبنیز(Leibniz Institute for Food Systems Biology) دانشگاه فنی مونیخ برای به دست آوردن یک دید کلی از موضوع "ارتباط بین گیرندههای چشایی طعم تلخ و سرطان" آزمایشاتی را انجام دادند. محققان روابط بین درک طعم ترکیبات تلخ، رژیم غذایی و بروز برخی سرطانها و نقش گیرندههای چشایی تلخ را در سرطانزایی در سطح مولکولی بررسی کردهاند.
"ورونیکا سوموزا"(Veronika Somoza) معاون دانشکده شیمی فیزیولوژیکی دانشگاه وین گفت: همانطور که تجزیه و تحلیل دادههای ما نشان داد، تاکنون هیچ ارتباطی بین تفاوتهای تعیینشده ژنتیکی در درک ترکیبات تلخ، رژیم غذایی و گسترش سرطان ثابت نشده است. علاوه بر این، یافتههای این مطالعه نشان داد که در بسیاری از موارد، میزان بیان ژن گیرنده چشایی طعم تلخ در سلولها و بافتهای سرطانی کاهش یافته که این به آن معنا است که محصولات ژنی(gene products ) کمتری قابل تشخیص است.
"سوفی زهنتنر"(Sofie Zehentner) از نویسندگان این مطالعه گفت: از طرفی، شواهدی نیز وجود دارد که نشان میدهد بیان بیش از حد این ژنهای گیرنده و فعالسازی هدفمند گیرندههای چشایی طعم تلخ، مکانیسمهای ضد سرطان سلولی را تحریک میکند که اینها شامل اثراتی مانند کاهش تقسیم سلولی و مهاجرت سلولی و همچنین افزایش نرخ آپوپتوز( افزایش مرگ سلولی برنامهریزی شده سلولهای سرطانی) است.
ورونیکا سوموزا در انتها افزود: در این مطالعه نشان داده شد که گیرندههای چشایی طعم تلخ در مکانیسمهای سلولی سرطان نقش دارند که این موضوع آنها را به اهداف جالبی برای توسعه درمانهای جدید تبدیل میکند. بنابراین، ما قصد داریم در آینده عملکرد گیرندههای چشایی طعم تلخ را بیشتر بررسی کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا