میرنیوز

توان جهاد دانشگاهی در تولید و برند سازی رکتیفایرهای صنعتی پرقدرت

توان جهاد دانشگاهی در تولید و برند سازی رکتیفایرهای صنعتی پرقدرت 2021-08-10T07:05:55+04:30

مهندس منصور عارفیان، مدیر مرکز ترانس رکتیفایرهای صنعتی در جهاد دانشگاهی علم و صنعت در گفت‌وگو با ایسنا گفت: یکی از تجهیزاتی که در صنعت به عنوان مبدل‌های الکتریکی مورد استفاده قرار می‌گیرد، یکسوکننده ولتاژ یا رکتیفایر (rectifier) است که ولتاژ متناوب شبکه برق (AC) را به ولتاژ یکسوشده مشابه ولتاژ خروجی باطری‌ها (DC) تبدیل می‌کند. تمام فلزاتی که به نام فلزات رنگین می‌شناسیم، مانند آلومینیوم، روی، مس و برخی فلزات نادر مانند آنتیموان، به روش الکتریکی جداسازی می‌شوند و رکتیفایرها، ابزار اصلی این جداسازی هستند.

مهندس عارفیان افزود: در مقیاس صنعتی از یکسوکننده‌های پرقدرت استفاده می‌شود که ساخت و بهره‌برداری از آنها با ملاحظات فراوانی همراه است؛ به عنوان مثال، اگر رکتیفایرها در یک کارخانه به هر دلیل از مدار خارج شوند، کارخانه دچار مشکل شده و خسارات فراوانی در پی خواهد داشت؛ بنابراین باید بتوانید دستگاه خوب و قابل اعتمادی تولید کنید که به صورت شبانه‌روزی و بدون وقفه کار کند و این اطمینان برای بهره‌بردار ایجاد شود که رکتیفایر می‌تواند بی‌وقفه به کار خود ادامه داده و تولید به شکل پایدار تضمین شود و تنها در مرحله تعمیرات دوره‌ای اورهال (overhaul) بازرسی و در صورت نیاز تعمیر انجام شود. این مرحله می‌تواند ۶ یا ۱۲ ماه یکبار تعریف شده باشد و در این زمان، کارخانه تعطیل شده و کل تجهیزات مورد بازدید دوره‌ای قرار می‌گیرند تا درصورت نیاز، تعمیر یا تعویض شوند.

وی تأکید کرد: کار طراحی و ساخت رکتیفایرها از دهه ۷۰ در جهاد دانشگاهی علم و صنعت با ساخت ترانس رکتیفایرهای حفاظت کاتدی آغاز شد که در مقیاس صنعتی، قدرت و توان بسیار پایین در حدود ۱۰ کیلووات دارند. به مرور زمان وارد طراحی و ساخت این دستگاه در مقایس صنعتی‌تر شدیم. توان رکتیفایر در مقیاس صنعتی از ۱۰۰ کیلووات به بالا شروع می‌شود. بزرگترین نمونه‌های رکتیفایرها در کارخانه‌های تولید آلومینیوم از جمله در هرمزگان و بندرعباس مورد استفاده قرار می‌گیرند که از لحاظ سطح جریان تا ۴۰۰ کیلوآمپر جریان خروجی دارند و به دلیل مصرف بسیار بالای برق، هر کارخانه تولید آلومینیوم یک نیروگاه مستقل داشته و همچنین  تأمین برق آن از شبکه سراسری در سطوح ولتاژ ۱۳۲یا ۲۳۰ کیلوولت انجام می‌شود تا بتواند برق مورد نیاز کارخانه را با ضریب اطمینان بالا تأمین کند.

مدیر مرکز ترانس رکتیفایرهای صنعتی در جهاد دانشگاهی علم و صنعت خاطر نشان کرد: هدف‌گیری نهایی ما، ساخت رکتیفایرهایی است که در کارخانه‌های تولید آلومینیوم مورد استفاده قرار می‌گیرند و نقطه اوج فناوری‌ است که در این حوزه در دنیا استفاده می‌شود که البته به این فناوری هم دست یافته‌ایم، ولی نیاز کشور فعلا در این حوزه نیست. در عین حال در توان‌های پایین‌تر، از رکتیفایرها برای معادن تولید مس و روی نیز در کشور استفاده می‌شود. معادن زیادی از شمال غرب تا جنوب شرق در کشور وجود دارند که از آن جمله می‌توان به مجتمع مس سرچشمه رفسنجان و مس سنقر اشاره کرد که تولید بسیار بالایی دارند. همچنین معادن متعدد تولید روی از شمال تا جنوب کشور وجود دارند و ایران یکی از تولیدکنندگان روی در جهان می‌باشد.  طی ۱۰ سال اخیر، تولید و فروش مواد معدنی افزایش زیادی پیدا کرده و معادن خصوصی در هر دو بخش تولید مس و روی فعال هستند؛ بخصوص اخیراً با بالا رفتن قیمت مس و نیز قیمت ارز، ایجاد شرکت‌های خصوصی در این بخش مقرون به صرفه شده است.

مهندس عارفیان با اشاره به این نکته که رکتیفایرهای صنعتی یکی از نیازهای اصلی این معادن هستند، افزود: در گذشته رکتیفایرها از کشورهایی اروپایی مانند آلمان و ایتالیا خریداری می‌شدند، اما به دلایل شرایط تحریم، شرکت‌ها مجبور به تهیه این دستگاه‌ها از کشور چین شدند. نمونه‌های اروپایی از کیفیت خوبی برخوردار هستند، اما نمونه‌های چینی کیفیت پایینی دارند و در بهره‌برداری، کارفرماها را با مشکلات زیادی روبرو کرده‌اند. براساس این نیاز در صنعت، از اوایل دهه ۹۰ ساخت رکتیفایرهای توان بالا را در دستور کار قرار دادیم و نخستین دستگاه را به شرکت روی ایرانیان با جریان ۱۵ کیلوآمپر تحویل دادیم. این دستگاه با مشارکت کارفرما و در شرایطی ساخته شد که برای نخستین‌بار این دستگاه را می‌ساختیم، اما کارفرما این خطر (ریسک) را پذیرفت. دستگاه در سال ۱۳۹۱ ساخته شد و ظرف چهار ماه، کلیه اشکالاتی که می‌توانست در روند بهره‌برداری وقفه ایجاد کند، برطرف شدند و درحال حاضر دستگاه بعد از گذشت ۸ سال با قدرت درحال کار است.

وی تأکید کرد: این شرکت در طرح توسعه خطوط تولید خود، رکتیفایرهای مورد نیاز را از جهاد دانشگاهی تأمین کرد که نشان می‌دهد، توانسته‌ایم در صنعت برای خود جایگاه و برندی ایجاد کنیم و به طور کامل جای چین را گرفته و به لحاظ مزیت قیمت و پشتیبانی فنی، جای تولیدکننده‌های اروپایی را هم پر کنیم. به جرأت می‌توانیم بگوئیم که هم به لحاظ تمام فناوری‌های مورد استفاده در دنیا و هم به لحاظ قدرت، قادر هستیم تمام نیاز داخلی در حوزه طراحی و ساخت رکتیفایرهای صنعتی را تأمین کنیم. در زمینه طراحی و ساخت رکتیفایرها، تولیدکنندگانی دیگری نیز در کشور مشغول فعالیت هستند، اما نتوانسته‌اند در سطح جهاد دانشگاهی، بحث تولید و بهره‌برداری پایدار را برای کارفرما ایجاد و تضمین کنند. از سوی دیگر، مزیت قیمتی بسیار خوب و پشتیبانی فنی در شرایط تحریم، بسیار حائز اهمیت هستند و در کل، جهاد دانشگاهی طی ۱۰ سال فعالیت در این حوزه، توانایی خود را به خوبی اثبات کرده است. یکی از بخش‌های فعالیت جهاد دانشگاهی در حوزه تولید رکتیفایرهای صنعتی، خطوط مترو است که از سال ۱۳۹۲ آغاز شده است. در حال حاضر کلیه رکتیفایرهای مورد استفاده در خط ۸ مترو تهران، ساخت جهاد دانشگاهی است. همچنین تامین بخشی از رکتیفایرهای خطوط ۷ متروی تهران، خط ۲ متروی مشهد و خط A متروی قم توسط این مجموعه دانش‌بنیان انجام شده است.

مدیر مرکز ترانس رکتیفایرهای صنعتی در جهاد دانشگاهی علم و صنعت در خصوص فناوری‌های مورد استفاده در رکتیفایرها گفت: رکتیفایرها با چند نوع فناوری کار می‌کنند: فناوری دیودی که اصطلاحاً غیرقابل کنترل شناخته می‌شود؛ فناوری تریستوری که فناوری به‌روزتری محسوب شده و امکان کنترل مقادیر ولتاژ و جریان خروجی را فراهم می‌کند؛ فناوری جدید برپایه IGBT یا (IGBT base) که البته در حال حاضر بعلت در قدرت‌های پایین‌تر استفاده می‌شود، ولی قابلیت کنترل و ارائه کیفیت توان مناسب‌تری را دارند. ما چندین سال است که به فناوری برپایه IGBT در جهاد دانشگاهی نیز دست پیدا کرده‌ایم که البته هنوز به خوبی در صنعت جا نیفتاده و در صنایع کوچک‌تر و خاص‌تر استفاده می‌شود. از این لحاظ نیز می‌توانیم کل فناوری‌های روز دنیا را براساس خواست کارفرما ارائه کنیم. بحث دیگری که در زمینه رکتیفایرها مطرح است، بحث نوع خنک‌کننده‌گی ‌است. رکتیفایرها با توجه به آب و هوای منطقه‌ای که مورد استفاده قرار می‌گیرند، به خنک‌سازی‌های متفاوتی با گردش آب، جریان هوا، روغن نیاز دارند. برای اینکه بتوانیم رکتیفایرها را در سراسر کشور با شرایط آب و هوایی متفاوت عرضه کنیم، دستگاه را با هر شکل خنک‌سازی براساس خواست کارفرما، طراحی و ارائه می‌کنیم.

مهندس عارفیان به پروژه معدن مس بورلی قزاقستان اشاره کرد و گفت: یکی از پروژه‌هایی که در دست اجرا داریم، ساخت رکتیفایر برای معدن مس بورلی قزاقستان است. یک شرکت داخلی به صورت پیمانکاری،‌ طراحی فرایند و تولید مس در قالب یک قرارداد در کشور قزاقستان را برنده شده است و تأمین رکتیفایرهای مورد نیاز این پروژه، پشتیبانی فنی، ارائه گارانتی مورد نظر کارفرما و خدمات پس از فروش ۱۰ ساله رکتیفایرها توسط جهاد دانشگاهی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: تولید و تحویل این رکتیفایرها، نخستین قرارداد بزرگ خارجی در این حوزه برای ما محسوب می‌شود و شاید بتوانیم بگوئیم بزرگترین قرارداد صادراتی برای محصولی است که در این سطح و قدرت، توسط یک شرکت داخلی ساخته شده و در خارج مورد استفاده قرار می‌گیرد. تحویل رکتیفایرها در این پروژه می‌تواند به عنوان رزومه‌ای برای ایران و جهاد دانشگاهی برای گرفتن پروژه‌های جدیدتر و بزرگتر در حوزه ساخت رکتیفایرهای صنعتی باشد. طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، رکتیفایرهای تولید شده توسط جهاد دانشگاهی که آزمایش‌های فنی را نیز با موفقیت پشت سرگذاشته‌اند، طی یک ماه آینده به قزاقستان انتقال داده خواهند شد تا در این پروژه مورد بهره‌برداری قرار بگیرند.

وی با اشاره به تأثیر تحریم‌ها بر فعالیت‌های این مجموعه خاطر نشان کرد: در تأمین قطعات با مشکلاتی مواجه بوده‌ایم، اما به دلیل اینکه خودمان صاحب فناوری بوده و کپی‌سازی نکرده‌ایم،‌ تلاش کرده‌ایم که در طراحی دستگاه و برای تأمین قطعات، منحصر به استفاده از یک نوع برند خاص نباشیم و بتوانیم از چند نوع برند برای تأمین قطعات استفاده کنیم. در عین حال، حتی اگر به دلایلی نتوانیم قطعات را تهیه کنیم، قادر هستیم تغییراتی در طراحی‌ها ایجاد کنیم؛ هرچند از ابتدا براین اساس پیش رفته‌ایم که از قطعات خاص استفاده نکرده و بیشتر از قطعات عمومی استفاده کنیم. در خصوص قطعات الکترونیکی، این مشکل به مراتب بسیار کمتر بوده و به راحتی می‌توانیم آنها را تهیه کنیم.

لزوم وجود رقابت سالم در صنعت 

مدیر مرکز ترانس رکتیفایرهای صنعتی در جهاد دانشگاهی علم و صنعت تأکید کرد: در صنعت اگر رقابت سالم وجود داشته باشد، صنایعی که حرفی برای گفتن داشته باشند، باقی خواهند ماند و زمانی این موضوع آسیب‌زا خواهد بود که صنعت سلامت خود را از دست بدهد. یکی از بزرگترین مشکلاتی که در ایران با آن مواجه هستیم، دولتی بودن بخش زیادی از اقتصاد کشور است. در شرکت‌های خصوصی حتی با برطرف شدن تحریم‌ها، دچار مشکل نخواهیم شد، زیرا آن چه برای شرکت‌های خصوصی در تأمین خصوص رکتیفایرها حائز اهمیت است، ایجاد شرایط تولید پایدار، پشتیبانی فنی سریع و درازمدت، قیمت مناسب و عدم تاثیرگذاری مسایل سیاسی مانند تحریم در تأمین این کالا و نیز قیمت رقابتی است؛ یعنی اگر بتوانید محصول خود را با قیمت مناسب‌تر عرضه و شرایط مورد نظر کارفرما از جمله پشتیبانی فنی را تأمین کنید، هیچ رغبتی برای گرایش به خارج وجود ندارد. آنچه بیشتر در گشایش سیاسی و برطرف شدن تحریم‌ها ما را نگران خواهد کرد، بخش‌های دولتی اقتصاد است. در خریدهای خارجی جذابیت‌هایی وجود دارد که در خریدهای داخلی دیده نمی‌شود. در خریدهای خارجی دولتی، قیمت چندان مهم نیست و عامل تعیین‌کننده، خرید از برندهای معتبرتر است. مسئولین بخاطر اینکه کمترین مسئولیت را بپذیرند، تلاش می‌کنند از گران‌ترین و پرآوازه‌ترین برندهای دنیا خریداری کنند و اگر احیاناً مشکلی بروز کرد، باز هم مسئولیت کمتری متوجه آنها باشد؛ اما اگر از برند پایین‌تر یا حتی داخلی خریداری شود، مسئول پاسخگو خواهد بود. در عین حال عوامل انگیزشی در خریدهای داخلی بسیار پایین‌تر از خریدهای خارجی است.

وی تصریح کرد: معتقدیم اگر شرایط تحریم مرتفع شود،‌ اوضاع ما نیز بهتر خواهد شد. یکی از بزرگترین مشکلات ما، عدم امکان فروش محصولات به کشورهای دیگر است. همین مزیت رقابتی که اکنون در داخل کشور داریم، می‌توانیم در خارج از کشور نیز داشته باشیم و می‌توانیم در زمینه صادرات توسعه بسیار زیادی داشته باشیم؛ زیرا اقتصاد کشورهای خارجی بیشتر به سمت اقتصادهای خصوصی سوق پیدا کرده و تصمیم‌گیری‌ها در راستای منافع شرکت صورت می‌گیرد. طبیعتاً اگر تحریم‌ها برداشته شود، اگر در بازار داخل سیاست‌های اقتصادی مناسبی اجرا نشود، دچار مشکل خواهیم شد، اما در زمینه صادرات با شرایط بهتری روبرو خواهیم بود. در شرایط فعلی تقریباً با هیچ کشوری نمی‌توانیم قراردادهای بین‌المللی داشته باشیم و همین مسئله باعث شده است که علی‌رغم اینکه به لحاظ سطح دانش فنی قادر به رفع نیاز کل منطقه هستیم، اما بدلیل نبود ارتباطات مناسب مالی و بانکی، نمی‌توانیم قرارداد منعقد کنیم و تنها زمانی توانستیم با خارج از کشور کار کنیم که یک خط اعتباری وجود داشته باشد. مطمئن هستم با برطرف شدن تحریم‌ها، در سطح صادرات شرایط بسیار بهتری خواهیم بود و در بحث داخلی این موضوع بستگی به سیاست‌ها دارد. اگر سیاست سوق پیدا کردن به سمت اقتصاد خصوصی در کشور واقعاً عملیاتی شود، مشکلی نخواهیم داشت، اما اگر اقتصاد همچنان در دست دولت باقی بماند، مشکل باز هم ادامه خواهد داشت.

ورود جهاد دانشگاهی به حوزه‌های مختلف با هدف انجام کار عملیاتی و رفع نیازهای کشور

مدیر مرکز ترانس رکتیفایرهای صنعتی در جهاد دانشگاهی علم و صنعت در پایان با اشاره به چهل و یکمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی گفت: یکی از افتخارات جهاد دانشگاهی این است که به صورت شعاری وارد هیچ حوزه‌ای نشده، بلکه همواره به دنبال کار عملیاتی و رفع نیازهای کشور بوده است و در نهایت، موفق به ارائه یک محصول یا دانش فنی بومی‌شده خارج شده است. این موضوع در بیش از ۴ دهه فعالیت جهاد دانشگاهی به وضوح قابل مشاهده است و فعالیت‌های این نهاد در کشور بسیار تأثیرگذار بوده است. به عنوان مثال، جهاد دانشگاهی علم و صنعت طی سه دهه گذشته در حوزه الکترونیک قدرت مشغول فعالیت بوده و درحال حاضر به عنوان قطبی در این زمینه در کشور شناخته می‌شود. در حوزه ساخت رکتیفایرها به یک برند در کشور تبدیل شده‌ایم و در حوزه طراحی و ساخت کنترل دور الکتروموتورهای ولتاژ متوسط، به یک سازنده اصلی که صاحب فناوری بومی در این زمینه است، تبدیل شده و توان رقابت با شرکت‌های بزرگ خارجی را داریم. 

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)