میرنیوز
به گزارش ایسنا، مجید افشاری، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در مورد جایگزینی رنگهای خوراکی طبیعی به جای رنگ دهندههای غذایی مصنوعی گفت: رنگهای خوراکی به افزودنیهایی اطلاق میشوند که در صورت اضافه شدن به غذا یا نوشیدنی باعث انتقال رنگ به آنها میشوند. این مواد در اشکال مختلف مایع، پودر، ژل و خمیر تولید میشوند. بررسیها نشان میدهد که رنگهای مصنوعی برای سلامت مضر بوده و باعث ایجاد بیماریهایی همچون سرطان میشود؛ در نتیجه مصرف این رنگها در مواد غذایی غیر مجاز اعلام شده است و رنگهای طبیعی علیرغم قیمت بالاتر، جایگزین آنها شدهاند. اغلب رنگهای خوراکی مورد استفاده در صنایع کشور، وارداتی هستند و تعداد کارخانجات تولید کننده آنها به ویژه انواع طبیعی بسیار محدود است.
مدیر عامل این شرکت ادامه داد: با مشارکت ۶۵ درصدی بخش خصوصی و ۳۵ درصدی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تولید افزودنیهای مختلف طبیعی و خوراکی را آغاز کردیم. ما با تکیه بر دانش بومی، فناوری تولید رنگهای طبیعی محصولات تولیدی خود در حوزه های صنایع غذایی و دارویی را به دست آوردیم و برای اولین بار در ایران موفق به اخذ پروانه بهداشتی ساخت از معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی برای انواع رنگهای طبیعی خوراکی شدیم و در حال حاضر محصولات خود را به بازار مصرف عرضه میکنیم.
افشاری با بیان اینکه این شرکت به منظور تولید صنعتی محصول خود از تسهیلات صندوق نوآوری به میزان ۳۰۰ میلیون تومان استفاده کرده است، گفت: تسهیلات دریافت شده از صندوق نوآوری صرف خرید، نصب و راهاندازی تجهیزات خط تولید و تأمین بخشی از هزینه سرمایه در گردش جهت تولید یک تن انواع رنگ خوراکی طبیعی شد.
وی انواع کارخانجات غذایی و دارویی را بازار مصرف محصولات شرکت عنوان کرد و در مورد کاربرد رنگهای طبیعی گفت: رنگهای طبیعی در طیف وسیعی از محصولات از جمله تولید اسنک و فراوردههای اکسترود شده، ماکارونی، پاستا و محصولات خمیری، داروسازی و فراوردههای گیاهان دارویی، فراوردههای لبنی، محصولات آرایشی و بهداشتی، صنایع نوشیدنی، صنایع بیسکوئیت، شیرینی و شکلات کاربرد دارند.
افشاری ضمن اشاره به گیاهی بودن منشأ محصولات اظهار کرد: محصولات ما از طریق تحقیق و توسعه به فناوری استحصال رنگهای خوراکی طبیعی از زردچوبه، گیاه آناتو و چغندر، گلرنگ، گوجه فرنگی و ... به دست آمده است. با توجه به پیچیدگی فرایند استخراج، بهینهسازی فرایند و افزایش راندمان تولید جهت توجیهپذیری اقتصادی از اهمیت بالاتری برخوردار است. در حال حاضر تعداد تولیدکنندگان رنگهای طبیعی خوراکی در کشور بسیار اندک است. رنگ طبیعی خوراکی زرد برگرفته از کورکومین استخراج شده از زرد چوبه و نیز کارتاموس گلرنگ، رنگ سبز خوراکی برگرفته از کلروفیل سبزینه گیاهان، رنگ قرمز خوراکی به دست آمده از بتالایین چغندر لبویی و لیکوپن گوجه فرنگی و آنتوسیانین چای ترش و رنگ نارنجی خوراکی از بیکسین دانه آناتو و کاپسانتین پاپریکا تهیه شده است.
بر اساس اعلام روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، وی در مورد مزیت محصول گیاهی شرکت نسبت به محصولات رقبای داخلی و خارجی گفت: محصولات ما در مقایسه با رنگهای طبیعی از خلوص مشابهی برخوردار است و در مقایسه با رنگهای مصنوعی علیرغم قیمت بالاتر، امنیت مصرف بیشتری دارد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا