میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، دانستن این نکته که چه زمانی غذا ایمن نیست، میتواند از هدر رفتن غذا پیشگیری کند. اخیرا شاهد ابداع حسگرهای کوچکی بودهایم که میتوانند زمان فاسد شدن غذا را اطلاع دهند. اکنون یک گروه بینالمللی از دانشمندان، راه حل دیگری را برای این کار ارائه دادهاند. آنها یک بینی الکترونیکی ابداع کردهاند که مبتنی بر بارکدهای تغییر رنگ است و امکان ردیابی تازگی گوشتهای متفاوت را فراهم میکند.
سرپرستی این گروه پژوهشی را "دانشگاه صنعتی نانیانگ"(NTU) سنگاپور بر عهده دارد. آنها در این پژوهش، بر گازهایی متمرکز شدهاند که با آغاز پوسیدگی گوشت تولید میشوند.
این راه حل در واقع با الهام از بینی پستانداران طراحی شده است که در آن، این نوع گازها به گیرندههایی متصل میشوند که سیگنالهایی را تولید میکنند که به مغز انتقال مییابند و موجب میشوند که ما آنها را به عنوان بوی پوسیدگی گوشت بشناسیم.
بینی الکترونیکی به جای این گیرندهها، مجموعهای از ۲۰ میله را شامل میشود که از کیتوسان و یکی از مشتقات سلولز تشکیل شده است. این مواد با رنگهای متفاوتی بارگیری شدهاند.
هنگامی که گازها توسط گوشت پوسیده تولید میشوند، این سیستم با تغییر رنگ واکنش نشان میدهد و الگوهای منحصر به فردی را ایجاد میکند که میتوان آنها را به عنوان امضای متمایز حالتهای متفاوت گوشت در نظر گرفت.
پژوهشگران در کنار بارکدهای تغییر رنگ، یک الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی نیز ابداع کردهاند که بارکدها را میخواند. این الگوریتم با کمک یک کاتالوگ از تصاویر بارکدها و الگوهای رنگ متفاوت آموزش داده شده است. بوهای متفاوت میتوانند با سطوح متفاوت تازگی در ارتباط باشند.
پژوهشگران با بارگذاری این الگوریتم هوش مصنوعی در تلفن همراه و نصب بارکدها روی لایه بستهبندی مرغ، ماهی و گوشت توانستند از روش جدید خود برای ارزیابی تازگی گوشتهای متفاوت استفاده کنند. بینی الکترونیکی در این آزمایش توانست گوشت فاسد را با ۱۰۰ درصد موفقیت و گوشت تازه و کمی تازه را با ۹۶ تا ۹۹ درصد دقت تشخیص دهد. دقت این بینی الکترونیکی به طور کلی ۹۸/۵ درصد تخمین زده شد.
پروفسور "چن ژیاودانگ"(Chen Xiaodong)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این بارکدها به مشتریان کمک میکنند تا مطمئن شوند که محصول مورد نظر آنها هنوز برای مصرف مناسب است؛ بدین ترتیب از نظر هزینه نیز صرفهجویی میشود. این بارکدها قابل تجزیه زیستی و غیرسمی هستند؛ به همین دلیل میتوان آنها را برای اطمینان از کیفیت همه بخشهای زنجیره غذایی به کار گرفت.
پژوهشگران امیدوارند که بتوانند این سیستم را برای ارزیابی همه انواع مواد غذایی قابل فاسد شدن به کار بگیرند.
این پژوهش، در مجله "Advanced Materials" به چاپ رسید.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا