میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، جلال الدین میزایرزاز، درباره تغذیه نوزادان در ۶ ماهه دوم تولد و اصول تغذیه تکمیلی که بسیار مهم است، افزود: در اصول تغذیه تکمیلی باید به نکات مهمی توجه کنیم که مشمول بر این است که ۱- بعد از تغذیه شیرخوار با شیر مادر، غذای کمکی را به او بدهید ،۲- غذای کمکی را چه از نظر نوع و چه از نظر مقدار به تدریج شروع و متناسب با اشتهای کودک بیشتر کنید، ۳- از یک نوع ماده غذایی ساده و مجاز شروع کرده و کم کم به مخلوطی از چند ماده برسانید، ۴- در شروع، غذاها نسبتاً رقیق، اما کمی غلیظتر از شیر مادر باشند و به تدریج بر مقدار، غلظت و تنوع آن افزوده شود تا شیرخوار بتواند ضمن آشنا شدن با مزه و قوام غذاها به جویدن هم عادت کند ،۵- برای شروع تغذیه تکمیلی، میتوانید فرنی و بعد از چند روز انواع حریرهها و سوپهای ساده به فاصله ۳ روز تا یک هفته بدهید، ۶- مواد غذایی از قبیل اسفناج، گوجه فرنگی، انواع توت، گیلاس، آلبالو، خربزه، کیوی و شیر گاو را نباید برای کودک زیر یکسال استفاده کرد، ۷- عسل را به دلیل احتمال آلودگی به بوتولیسم نباید به کودک کمتر از یک سال داد، ۸- از اضافه کردن نمک، ادویه و چاشنیها و نیز رب گوجه فرنگی به غذای کودک زیر یکسال پرهیز کنید، ۹- اضافه کردن روغن زیتون، کره و ماست به منظور افزایش انرژی غذای کودک توصیه میشود، ۱۰- بعد از ۹ ماهگی اضافه کردن مقداری گوشت و در ادامه لوبیا، نخود و حبوبات و افزودن زرده تخم مرغ به صورت رنده شده به غذای کودک توصیه میشود، ۱۱- از سبزیجات برگ سبز مثل جعفری، شوید و سبزیجات نارنجی رنگ مانند هویج برای تأمین ویتامین میتوانید در غذای کودک اضافه کنید و ۱۲- مصرف قطره A+D یا مولتی ویتامین و نیز قطره آهن برای تأمین نیازهای کودک را جدی بگیرید.
رئیس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه شروع غذای کمکی میتواند با لعاب برنج و فرنی باشد، اظهار داشت: بعد از آن نوزاد میتواند سوپ یا آش له شده (شامل برنج، هویج، سیب زمینی، گشنیز، جعفری، روغن کلزا و رشته فرنگی) نیز بخورد و همچنین با شروع غذای کمکی، دادن آب جوشیده خنک شده به دفعات مورد علاقه شیرخوار، لازم است.
رزاز تصریح کرد: برای شروع مادران برای روزهای اول، با یک قاشق مرباخوری از غذاهای مجاز شروع کنند و حجم ماده غذایی بر اساس اینکه کودک در چه ماهی قرار دارد و همچنین بر اساس تمایل وی افزایش مییابد. برای مثال در ۶ ماهگی با یک وعده غذایی شروع کرده و به ۳ وعده غذایی رسانده میشود و در صورتی که نوزاد اشتها داشت یک یا ۲ میان وعده از پوره سبزیهای مجاز برای وی در نظر گرفته میشود.
رئیس انجمن تغذیه ایران در ادامه گفت: پس از غلات، گوشت (گوسفند و مرغ)، سبزی و میوه را باید در غذای شیرخوار گنجاند. گوشتها، سبزیها، میوهها را میتوان به شکل پوره (بدون نمک و یا شکر) به شیرخوار داد. بنابراین بعد از فرنی و پوره گوشت میتوان پوره سبزیها و میوهها (پوره سیب، گلابی، موز رسیده و هویج) را به غذای شیرخوار اضافه کرد.
وی افزود: بعد از تحمل غذاهای یک جزئی مانند پوره گوشت (گوسفند و مرغ)، پوره سبزیها و میوهها میتوان ترکیبی از دو یا چند ماده غذایی مانند سبزی، میوه، گوشت و غلات را به شکل پورههای ترکیبی یا سوپ به شیرخوار داد. عدس و ماش نیز به سوپ کودک میتواند اضافه شود و همچنین با افزایش سن و پذیرش بیشتر کودک، سوپ و غذاهای نرم باید تبدیل به غذاهای سفتتر شوند، تا عمل تکامل جویدن را در کودک تقویت کرد.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در ادامه با اشاره به اینکه همچنین مصرف انواع توت، گیلاس، آلبالو، خربزه، کیوی و شیر گاو به دلیل حساسیت و عدم تکامل کامل کلیهها توصیه نمیشود، بیان داشت: به علاوه عسل را به دلیل احتمال آلودگی به بوتولیسم نباید به کودک کمتر از یکسال داد. چون هنوز ایمنی موردنیاز برای مقاومت در برابر آن را ندارد. در نهایت از اواخر ۱۱ ماهگی کودک میتواند تدریجاً از غذاهای سفره خانواده استفاده کند. از این ماه به بعد غذای اصلی کودک وعدههای غذایی است که میخورد و شیر مادر تکمیل کننده است. از اضافه کردن نمک، ادویه و چاشنیها و نیز رب گوجه فرنگی به غذای کودک زیر یک سال پرهیز کند.
رزاز گفت: اضافه کردن موادی مثل شکر برای افزایش انرژی کودک باید محدود باشد تا ذائقه کودک به طعم شیرین عادت نکند. اضافه کردن روغن زیتون، کره و ماست به منظور افزایش انرژی غذای کودک توصیه میشود.
وی اظهار داشت: همچنین با اضافه کردن مقداری گوشت و در ادامه لوبیا، نخود، عدس و حبوبات بعد از ۹ ماهگی و افزودن تخم مرغ به صورت رنده شده به غذای کودک برای تأمین پروتئین موردنیاز کودک در غذای کودک توصیه میشود.
رئیس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه اضافه کردن برخی مواد باعث میشود که غذا از نظر ویتامین و املاح غنی شود، تصریح کرد: به این منظور به مادران توصیه میشود که از سبزیجات برگ سبز مثل جعفری، شوید، گشنیز و…، سبزیجات نارنجی رنگ هم دارای محتوای ویتامین آ هستند و برای تأمین نیاز به این ویتامین میتوانید از هویج و کدو در تغذیه کودکان استفاده کنند.
رزاز، پودر آجیل را نیز هم به عنوان منابع مهمی از املاح و هم منبعی از انرژی و پروتئین برای استفاده در تغذیه کودکان دانست.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا