میرنیوز
به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، انسان و حیوانات باید با مصرف میوه، سبزیجات و غلات در برنامه غذایی خود مواد مغذی موجود در آنها را که به عنوان منبع آنتی اکسیدانهای ویتامین A شناخته میشوند، به بدن برسانند. گرچه کلروپلاستهای بافتهای سبز حاوی کاروتنوئیدها هستند اما بیشترین ترکیبات در اندامکهای سلولی به نام کروموپلاستهای ایجاد شده از کلروپلاستها در گلها و میوهها رخ میدهد. این تغییر در زمان رسیدن میوه و سبزیجات، مانند گوجه فرنگی از رنگ سبز(هنگامی که فقط کلروپلاست دارند) به رنگ قرمز (هنگامی که کلروپلاستها به کروموپلاست تبدیل میشوند) تغییر میکند. با وجود این، کلروپلاستهای موجود در برگها به طور کلی به کروموپلاست تغییر نمیکنند.
حال محققان شورای تحقیقات ملی اسپانیا در مطالعه اخیرشان به رهبری "مانوئل رودریگز-کانسپسین"(Manuel Rodríguez-Concepción) یک استراتژی امیدوارکننده را برای بهبود فواید تغذیهای محصولات زراعی و افزایش ظرفیت گیاهان برای تولید و ذخیره کارتنوئیدها ارائه دادهاند.
در این مطالعه آنها تغییر کنترل شده کلروپلاستها(اندامکهایی که عملیات فتوسنتز را در برگهای گیاه انجام میدهند) به کروموپلاستها (اندامکهای تخصصی در تولید و ذخیره بسیاری از کاروتنوئیدها) بررسی کردهاند. این مطالعه دیدگاههای جدیدی را برای بهبود مواد مغذی محصولات زراعی و تولید پایدار کاروتنوئیدهای مورد استفاده در صنایع آرایشی، دارویی و غذایی ایجاد میکند.
"بریاردو لورنته"(Briardo Llorente) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: به طور کامل و دقیق مشخص نیست که چگونه تبدیل کلروپلاستها به کروموپلاستها انجام میشود اما ما اکنون دریافتهایم که نقطه شروع، تضعیف توانایی کلروپلاستها در انجام فتوسنتز است. پس از این مرحله، فقط لازم است تا تولید کاروتنوئیدها فعال شود تا این کار پیچیده انجام شود. دو مرحله از این فرآیند به طور طبیعی در گلها و میوهها رخ میدهد.
این مطالعه نشان داده است که با تحریک تولید فیتوئین، ترکیبی که در آن انواع مختلف کاروتنوئیدها ایجاد میشود، محققان میتوانند این کار تبدیل تبدیل کلروپلاستها به کروموپلاستها را در برگها انجام دهند. تشکیل فیتوئین به تبدیل مصنوعی کلروپلاستها به کروموپلاستها منجر میشود.
"مانوئل رودریگز-کانسپسین" گفت: آزمایشات ما برای اولین بار نشان میدهد که وقتی سطح فیتوئین از آستانه مشخصی فراتر رود، ظرفیت فتوسنتزی را که مشخصه کلروپلاستهای برگ است، تضعیف میکند. پس از آن، تبدیل فیتوئین به کاروتنوئیدها باعث میشود که کلروپلاستهای ضعیف شده به کروموپلاست تبدیل شده و مقادیر زیادی از این مواد مغذی سالم جمع شوند.
یافتههای این مطالعه همچنین نشان داده است که از بین رفتن ظرفیت فتوسنتز و سنتز کاروتنوئیدها نه تنها یک پیامد بلکه یک الزام برای انتقال از کلروپلاستها به کروموپلاستها نیز محسوب میشود. این تحقیق روشی را که پتانسیل عظیم برای افزایش ارزش غذایی برگها و سایر قسمتهای سبز گیاهان دارد، ارائه کرده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا