میرنیوز
به گزارش ایسنا، دیابت یک اختلال متابولیکی است که با افزایش قند خون و سپس نقص در ترشح انسولین، مقاومت به انسولین و یا هر دو ایجاد میشود. این بیماری در ایران در راس بیماریهای غیرواگیر قرار دارد و سازمان جهانی بهداشت از آن به عنوان اپیدمی خاموش یاد میکند. دیابت ششمین عامل مرگومیر در دنیا به حساب میآید و سالانه چهار میلیون نفر در دنیا به خاطر این بیماری از دنیا میروند.
پژوهشگران موسسه ربع رشیدی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ارومیه، در مطالعهای تاثیر چای سفید را بر میزان قند و چربی موشهای صحرایی دیابتیشده، بررسی کردند. زینب امانزاده، فلور زرگری و علیرضا خلیلآریا پژوهشگرانی بودندکه این مطالعه را انجام دادند.
در این مطالعه تجربی ۳۲ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه هشتتایی به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه اول گروه کنترل؛ از رژیم غذایی استاندارد استفاده کردند و روزانه یک سیسی آب مقطر دریافت کردند. گروه دوم؛ رتهای دیابتیشده با استرپتوزوتوسین بودند. استرپتوزوتوسین دارویی است که با تخریب سلولهای پانکراس باعث ایجاد دیابت در حیوانات آزمایشگاهی میشود.گروه سوم؛ رتهای سالمی با عصاره آبی چای سفید (۵/۱درصد) را مصرف کردند. گروه چهارم؛ رتهای دیابتیشده با عصاره چای سفید ( ۵/۱درصد) را مصرف کردند. پس از دوره تیمار ۳۰روزه، خونگیری جهت تعیین میزان گلوکز و پروفایل چربی انجام شد و اطلاعات به دستآمده با روشهای آماری تجزیه و تحلیل شد.
نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف عصاره آبی ۵/۱ درصد چای سفید باعث کاهش معنیدار در قند خون، تریگلیسیرید، کلسترول، LDL و افزایش معنیدار در میزان HDL و وزن موشهای صحرایی دیابتیشده در مقایسه با رتهای دیابتی گروه کنترل شد. بنابر این؛ عصاره آبی چای سفید میتواند بر هیپرگلیسمی (بالا بودن قند خون) و هیپرلیپیدمی (بالا بودن چربی خون) ناشی از دیابت موثر باشد.
پژوهشگران این مطالعه میگویند: «چای سفید به دلیل داشتن «کاتچین» در کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون و افزایش کلسترول خوب (HDL-C) موثر است. بنابراین میتواند برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مفید باشد».
کاتچین چای سفید ترکیبی فلاونوئیدی است که مطالعات زیادی روی آن انجام گرفته است و اثرات مفید آنتیاکسیدانی، حفاظت از تخریب توسط رادیکالهای آزاد شامل سوپراکسید، پراکسیل و اکسیژن منفرد را بر عهده دارد. کاتچین موجود در چای سفید، فعالیت لیپاز پانکراسی (آنزیم مسئول هضم چربیها) را مهار میکند. در نتیجه شکستن چربی و تبدیل آن به اجزای قابل جذب با سرعت بسیار کمتری انجام میشود.
نتایج این مطالعه بهار سال ۱۳۹۹ در آخرین شماره فصلنامه علمی پژوهشی «زیستشناسی جانوری تجربی» منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا