میرنیوز

وزیر ارشاد: شعرفارسی از مهمترین مقومات هویتی ایرانیان است/ مجاهدی: ۷۵ درصد متون منظوم پارسی سبقه آیینی دارند

 وزیر ارشاد: شعرفارسی از مهمترین مقومات هویتی ایرانیان است/ مجاهدی: ۷۵ درصد متون منظوم پارسی سبقه آیینی دارند 2022-02-25T13:22:49+03:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌  اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر عصر امرزو چهارشنبه 4 اسفند با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  و معاون فرهنگی در تالار وحدت برگزار شد.

قربان ولیئی دبیر علمی این دوره جشنواره در این مراسم در سخنانی گفت: برپایی جشنواره‌ها و محافل شعری کوششی خجسته است، برای فروزان نگاه داشتن شعر، جشنواره شعر فجر نیز در همین جهت گام بر می‌دارد و اکنون به منزل شانزدهم رسیده است. به رغم اینکه در روزگاری هستیم که دشواری‌های معیشتی و رسانه‌های مجازی فرصت خواندن را از مردم ستاده‌اند.

وی ادامه داد:‌ در جشنواره امسال 4 هزار کتاب برسی شد و بعد از جدا کردن کتبی که فاقد معیارهای داوری بود،  با 2110 کتاب در شعر بزرگسال گروه کلاسیک با 923 اثر، شعر نو با 1096 اثر، شعر محاوره با 91 اثر روبرو شدیم.

ولیئی تصریح کرد: در بخش شعر کودک و نوجوان با 376 شعر، در بخش درباره شعر با 144 اثرمواجه بودیم.

دبیر علمی جشنواره شعر فجر گفت:‌ در یک بررسی و تحلیل کلی نظر هیئت داوران  چنین بود که در هر 3 گروه با گونه‌ای همسانی در زبان، فرم و محتوا روبرو هستیم که با ذات هنر و به طور کلی با شعرمتناقض است. 

ولیئی: غفلت از شعر نوجوان پیامدهای ناگواری در پی دارد

وی ادامه داد:‌ در حوزه شعر کودک و نوجوان علاوه بر مشکل فوق الذکر با کاهش کمی آثار به ویژه در گروه سنی نوجوان روبرو هستیم، غفلت از این حوزه چه در ساحت ابداع و چه در ساحت نشر پیامدهای ناگواری خواهد داشت. 

ولیئی تصریح کرد: در حوزه درباره شعر به رغم وجود چند اثر چشمگیر،‌ وضعیت در زمینه نقد و نظریه‌های ادبی چندان غنی نیست، امید است با همت شاعران و فرهیختگان و سازمان‌های متولی این عرصه در سال‌های آینده کارنامه درخشانی رقم بخورد.

یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر ارشاد نیز دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به پیام مقام معظم رهبری برای درگذشت مرحوم قیصر امین‌پور گفت:‌ رهبر انقلاب در این پیام،‌ درگذشت این شاعر را خسارت بار دانستند و اظهار امیدواری کردند،‌ مسیر آن مرحوم برای دستیابی به قله‌های رفیع هنر ارزشمند شعر به همت همراهان و شاگردان آن مرحوم پیموده شود.

وی ادامه داد:‌ شعر و ادبیات انقلاب اسلامی بزرگانی را از دست داده است،‌ بزرگان کم‌نظیر،‌ آفرینندگان هنر، آفرینشگران ادبیات و هنر که نامشان در تاریخ و ادبیات این کشور پایدار و ماندگار خواهد بود. این جشنواره و تلاش‌هایی از این دست برای پیمودن راه این بزرگان و استمرار این حرکت فرهنگی باید موثر باشد. بنابراین هر تلاشی در وزارت فرهنگ در جهت تقویت ادبیات متعالی که ریشه در فرهنگ غنی این سرزمین و در امتداد فرهنگ پربار این سرزمین  دارد،‌ باید انجام شود.

احمدوند تصریح کرد: در زمان انقلاب 3 گفتمان در کشور وجود داشت، گفتمان لیبرال دموکرات با نگاه به آزادی و دموکراسی غرب، گفتمان سوسیالیستی و مارکسیستی که توجه به خلق و کارگر و توده داشت و گفتمان سوم هم جریان مکتبی ایدئولوژی بود. تلاقی و اصحکاک این جریان‌ها در سال‌های ابتدایی انقلاب در تاریخ ادبیات مندرج است. به تدریج جریان ادبی  مکتبی ـ ایدئولوژی غلبه یافت. دلیلش هم غلبه حاکمیتی نبود،‌ بلکه دو دلیل دیگر داشت.

احمدوند: ادیبان ادبیات انقلاب جهادگران با نفس بودند

وی با اشاره به این دلایل گفت:‌ اول اینکه این جریان مردمی بود و دوم اینکه در امتداد سنت ادبی کشور ما بود. با شروع جگ تحمیلی هم عرصه آفرینش‌ها و بروز سروده‌ها در این عرصه فراخ شد. شعر انقلاب اگر مانا است دلیلش این دو مورد است. حتی اگر درباره جنگ باشد. ادبیات انقلاب ادبیات جنگ نیست، ادبیات جهاد است. اصل جهاد هم جهاد با نفس است، ادیبان ادیبات انقلاب اسلامی جهادگران با نفس بودند و آفرینندگان جهان بدون دیو و اهریمن. اگرچه ناملایمتی‌های زیادی هم دیدند.

احمدوند تصریح کرد: آنچه ماندنی است و در زبان مردم جاری است، شعر و ادبیات انقلاب اسلامی است، در جشنواره امسال تلاش شد، آثار با احترام و توجه کامل مورد ارزیابی قرار بگیرد، من شاهد تلاش‌های دوستان بودم.

وی در پایان گفت: با تاکیدات وزیر ارشاد ما شتاب بیشتری در توجه به ادبیات هم ادبیات داستانی و هم شعر در آینده خواهیم داشت، برنامه‌هایی را تدارک دیدیم. باید وارد این حوزه شویم و اثرات عمومی و اجتماعی در حوزه ادبیات ایجاد خواهد شد. وزارت ارشاد باید حضور فعالی در حوزه ادبیات داشته باشد امیدواریم از موضع انفعالی خارج شویم.

وی در ادامه شعری با این مطلع خواند: عاشقان از گوَن دشت عطش تاق­‌ترند/ ماهیانی که اصیل‌­اند در اعماق ترند

وزیر ارشاد: شعر و ادبیات فارسی از مهمترین مقومات هویتی ایرانیان است

مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم در سخنانی گفت: ما در وزرات ارشاد به مقوله شعر و زبان فارسی به گونه‌ای دیگر توجه می‌کنیم، ما در همه حوزه‌های فرهنگی و هنری وظیفه ترویج،‌ گسترش و حمایت را بر عهده داریم در حوزه شعر و ادبیات داستانی،‌ اما باید این حمایت‌ها متفاوت باشد،‌ شعر و ادبیات فارسی یکی از مهمترین مقومات هویت ملی ما ایرانیان است.

وی ادامه داد: در تاریخ پرفراز و نشیب ایران  بعد از گذشت 3 قرن از ورود اسلام عزیز، مردم ایران در عین حالی که با جان و دل اسلام را پذیرفتند، شکل مدنی و تمدنی آموزه‌های اسلامی با دانش، تجربه و فرهیختگی ایرانیان در قرن چهارم و پنجم به دوره درخشش تمدن اسلامی منجر شد. در عین حال زبان فارسی به عنوان زبان ایرانی مجدداً توسط بزرگانی مثل رودکی احیا شد.

وی گفت: در اشعار ماندگار شاهنامه فردوسی این بازیابی به صورت کامل‌تری اتفاق افتاد و ایرانی‌ها در عین تدین در عین پایبندی به اسلام و علاقه‌مندی به مکتب اهل بیت(ع) شعر و زبان ادبیات را به زبان فارسی برگزیده‌اند و ترویج کردند. 

وزیر ارشاد تصریح کرد:‌ بزرگان بسیاری در قرن 5،‌ 5،‌ 7 و تا امروز درخشیده‌اند،‌ در همین دوره در زمان صفویان که بعد از اسلام شاید اولین بار بود که یک دولت به نام ایران بعد از 8 تا 9 قرن شکل گرفت، علی‌رغم اینکه دولت برخاسته از سرزمین آذربایجان بود،‌ زبان رسمی دولت فارسی انتخاب شد. در همان دوران بزرگان جبل عامل، عراق، بحرین و سایر علمایی که به ایران آمده بودند، شروع به نهضت ترجمه آثار عربی به فارسی کردند و یک نهضت جدید از ترجمه آثار شیعی عربی به فارسی در ایران آن زمان شکل گرفت و زبان فارسی از نمادهای اصلی هویت ایرانی تقویت شد.

اسماعیلی افزود:‌ این نشان می‌دهد که زبان فارسی در یک نگاه وسیع‌تر، زبان مشترک همه ایرانیان  است، علی‌رغم اینکه ما افتخار داریم گونه‌های مختلف زبانی و گویشی از ترکی، عربی و لهجه‌ها و گویش‌های مختلف داریم و به آن‌ها افتخار می‌کنیم. اما زبان فارسی به عنوان زبان مشترک خود را در همه دوره‌ها چه در صفویه و قاجار که حاکمانش ترک زبان بودند،‌ نشان داده است. برخی از این سلاطین هم که اهل شعر بودند، اشعار نغزی به زبان فارسی سروده‌اند.

وی گفت:‌ به همین دلیل زبان فارسی به عنوان یک مولفه مهم در هویت ملی ما ایرانی‌ها نقش مهمی دارد و آنچه زبان فارسی را قوام داده است،‌ بیان آن در قالب شعر است که این شعر از موهبت‌های جامعه ایرانی است و ما بزرگان بسیاری داشتیم، شعرای ما اغلب حکما و عرفای بزرگی بودند.

وزیر ارشاد با اشاره به وجه شاعرانه امام راحل(ره) گفت: امام اگرچه در  قله حکمت و عرفان و فقه و فلسفه و تفسیر ایستاده بودند،‌ ولی با چه زبان شیوایی شروع به سرودن اشعار بلند کردند،‌ که امروز یک دیوان از او به یادگار مانده است.

اسماعیلی یکی از وظایف وزارت ارشاد را ترویج زبان فارسی دانست و گفت:‌  وقتی از شعر فارسی سخن می‌گوییم به معنای کم توجهی به زبان‌ها و گویش‌های دیگر نیست، همه این ها گویش‌های ایران بزرگ است.اما فارسی زبان رسمی کشور است،‌ اصل پانزدهم قانون اساسی زبان فارسی را رسمی دانسته ولی ارزش زبان‌ها و گویش‌های دیگر را هم رعایت کرده است، ما نباید دچار افراط و تفریط شویم. اصل 15 قانون اساسی اصل مترقی ماست و باید به آن توجه ویژه داشته باشیم. 

وی در پایان به برنامه‌های وزارت ارشاد برای بزرگداشت حکیم نظامی و جشن نوروز در کشورهای فارسی زبان اشاره کرد.

محمدعلی مجاهدی شاعر آیینی نیز آخرین سخنران این مراسم بود،‌ وی با اشارزه به سابقه زبان فارسی گفت:‌ از سال 265 که این زبان فارسی دری به عنوان زبان رسمی این کشور در دولت صفاریان به تمامی مناطق ایران نفوذ کرد. تمدن ایرانی شکل گرفت،‌ پیش از آن چون زبان مشترک وجود نداشت تمدنی هم نداشتیم،‌ در آن زمان تمام نوشتارها و گفتارها در تمام ایران بر اساس همان زبان یعنی زبان فارسی دری صورت گرفت.

مجاهدی: 75 درصد متون منظوم پارسی سبقه آیینی دارد

وی با اشاره به شعر آیین ینز ادامه داد:‌ شعر آیینی قوام و دوامی اگر دارد، مدیون قرآن کریم و فرهنگ اهل بیت(ع) است. ریشه در دو رکن دارد، زبان وحیانی قرآن و زبان و فرهنگ اهل بیت(ع)،‌ از مسئله توحید، عرفان، اخلاق و آداب اجتماعی گرفته تا مسائل دیگر همه در قلمرو موضوعی شعر آیینی نمود دارد.

مجاهدی گفت:‌ یکی از زیرمجموعه‌‌های شعر آیینی شعر ولایی است که خودش انواع و اقسامی دارد. 75 درصد از متون متین منظوم پارسی ایران سبقه آیینی دارد و این قابل اثبات است.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

آیا آمارهای فروش غیر رسمی در نمایشگاه کتاب واقعی است؟

 آیا آمارهای فروش غیر رسمی در نمایشگاه کتاب واقعی است؟
2024-05-19T22:58:52+03:30
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران هر روز بخشی از آمار فروش را به درگاه‌های غیررسمی و کارت به کارت مرتبط می‌‌کند،‌ اما این آمار چگونه احصا می‌شود؟

«مرد ابدی» در کمتر از یک هفته پس از انتشار به چاپ دوم رسید

 «مرد ابدی» در کمتر از یک هفته پس از انتشار به چاپ دوم رسید
2024-05-19T22:58:52+03:30
«مرد ابدی» نوشته معصومه سپهری از جمله کتاب‌های پرفروش نمایشگاه کتاب تهران در کمتر از یک هفته به چاپ دوم رسید.

یکی از راهکارهای امام رضا (ع) برای جذب مردم به دین

 یکی از راهکارهای امام رضا (ع) برای جذب مردم به دین
2024-05-19T22:58:52+03:30
حوزه‌های علمیه و مراکز علمی و دانشگاهی تا زمانی که در عرصه معارف دین احساس نکنند باید به سمت رسانه بیایند، مردم به تعبیر امام رضا (ع) با زیبایی کلام اهل بیت...

روایت­‌هایی از کرامات «فاطمه شهر قم»

 روایت­‌هایی از کرامات «فاطمه شهر قم»
2024-05-19T22:58:51+03:30
کتاب «فاطمۀ شهر قم»، شامل ۲۰ روایت داستانی از ۲۰ کرامت حضرت معصومه(س) است که هرکدامشان هم به ماجرایی از گره­‌گشایی­‌های حضرت از کار زائر...

معتمدی: ذائقه سازی هنری را با کاشان می‌توان آغاز کرد‌

 معتمدی: ذائقه سازی هنری را با کاشان می‌توان آغاز کرد‌
2024-05-19T22:58:51+03:30
محمد معتمدی خواننده و فعال موسیقی، ضمن قدردانی از وزارت فرهنگ و شورای انقلاب فرهنگی برای تدوین سند‌ ملی موسیقی، بر آغاز ذائقه سازی هنری از کاشان تاکید کرد.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزیدگان خود را معرفی کرد

 هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزیدگان خود را معرفی کرد
2024-05-19T22:58:50+03:30
مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شامگاه ۲۸ اردیبهشت در تالار فخرالدین اسعد گرگانی در شهر گرگان برگزار و برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی شدند.

چند نکته به‌بهانه ساخت سریالی درباره شهید طهرانی‌مقدم

 چند نکته به‌بهانه ساخت سریالی درباره شهید طهرانی‌مقدم
2024-05-19T22:58:50+03:30
کتاب «مرد ابدی» با استقبال کم‌نظیر مخاطبان در نمایشگاه کتاب مواجه شد و توانست به چاپ دوم برسد، در عین حال خبری درباره ساخت سریالی با اقتباس از این...

۳ ناشر کودک بیشترین آمار فروش را به خود اختصاص دادند

 ۳ ناشر کودک بیشترین آمار فروش را به خود اختصاص دادند
2024-05-19T22:58:49+03:30
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به پرسش تسنیم، بیشترین آمار فروش را متوجه ۳ ناشر سرشناس حوزه کودک و نوجوان دانست.

بسته پیشنهادی متوقف شد؟/ ادامه بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون

 بسته پیشنهادی متوقف شد؟/ ادامه بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون
2024-05-19T22:58:49+03:30
عدم پخش «بسته پیشنهادی» تلویزیون یک بحث است و عدم اطلاع‌رسانی تلویزیون بحثی دیگر؛ مدتی است درباره بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون چه در بحث برنامه و...

عرب‌زبان‌ها کدام یک از سریال‌های ایرانی را بیشتر می‌بینند؟

 عرب‌زبان‌ها کدام یک از سریال‌های ایرانی را بیشتر می‌بینند؟
2024-05-19T22:58:49+03:30
کانال آی‌فیلم عربی در راستای تعامل بیشتر با بینندگان و تحقق خواسته‌هایشان به تازگی اقدام به انجام نظر سنجی از آنها کرده تا به مخاطب‌شناسی که اصل مهمی در سنج...

اجرای سمفونی فلک الافلاک در روز ملی لرستان

 اجرای سمفونی فلک الافلاک در روز ملی لرستان
2024-05-19T22:58:49+03:30
سمفونی فلک الافلاک اثری از کامبیز روشن روان پس از سه سال انتظار، در روز ملی لرستان در قلعه فلک الافلاک نواخته می‌شود.

در ایستگاه پایانی جشنواره رادیو پژواک چه گذشت؟

 در ایستگاه پایانی جشنواره رادیو پژواک چه گذشت؟
2024-05-19T22:58:48+03:30
معاون صدا در جریان اختتامیه سومین دوره جشنواره بین‌المللی پژواک از بین المللی شدن جشنواره مستند رادیویی «پژواک» در دوره بعدی خبر داد.

بازگشت علمی و فرهنگی به ریل اصلی پس از پرداخت بدهی‌ها

 بازگشت علمی و فرهنگی به ریل اصلی پس از پرداخت بدهی‌ها
2024-05-19T22:58:48+03:30
مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی در گفت‌وگویی با تسنیم از برنامه‌های این نشر برای ورود جدی به حوزه تولید محتوا برای گروه سنی کودک و نوجوان و بزرگسال گفت.

سونامی ترجمه بخش کودک نمایشگاه کتاب تهران را با خود برد

 سونامی ترجمه بخش کودک نمایشگاه کتاب تهران را با خود برد
2024-05-19T22:58:47+03:30
علیرضا سبحانی نسب ناشر کودک و نوجوان می‌گوید:‌ سونامی ترجمه در بازار نشر کودک نتیجه ناکارآمدی ممیزی در این حوزه است.

عادت مخصوص «حاج قاسم» در عملیات های دفاع مقدس

 عادت مخصوص «حاج قاسم» در عملیات های دفاع مقدس
2024-05-19T22:58:47+03:30
حجت‌الاسلام‌ غلامحسین بشردوست از روزهای فتح خرمشهرمی گوید: رو به روی سه‌راهی جفیر، قاسم سلیمانی، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله را در جلوی امامزاده عباس دیدم....

رسانه‌ها حق ندارند مردم را نسبت به آینده ناامید کنند

 رسانه‌ها حق ندارند مردم را نسبت به آینده ناامید کنند
2024-05-19T22:58:47+03:30
وزیر ارشاد گفت:‌ در حوزه رسانه‌ای هیچ رسانه‌ای حق ندارد، مردم را نسبت به گذشته پرافتخار پشیمان و نسبت به آینده با شکوه در انتظارش ناامید کند.

تقابل فرضیات علمی ساحت قرآن را دچار خدشه نمی‌کند

 تقابل فرضیات علمی ساحت قرآن را دچار خدشه نمی‌کند
2024-05-19T22:58:47+03:30
رئیس دانشگاه تهران گفت: قرآن کریم به عنوان کتاب جامع، راهنمای مهم برای محققانف اساتید و علما به حساب می‌آید.

نقدها و نظرهای رهبر انقلاب درباره رمان‌های خارجی در راه

 نقدها و نظرهای رهبر انقلاب درباره رمان‌های خارجی در راه
2024-05-19T22:58:46+03:30
معاون بین‌الملل موسسه انقلاب اسلامی گفت: کتاب «رمان خوانی با شوق» شامل نقدها و نظرهای رهبر معظم انقلاب درباره رمان‌های خارجی به کوشش محمدحسن مقیسه...

ادامه سریال بدقولی‌های کنداکتوری این بار با یک سریال تکراری!

 ادامه سریال بدقولی‌های کنداکتوری این بار با یک سریال تکراری!
2024-05-19T22:58:46+03:30
«وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمت‌الله قرار بود به عنوان سریال شبانه آی‌فیلم باشد که به یک باره با «هشت و نیم دقیقه» جا به جا شد.

نمایشگاه کتاب تهران چقدر موفق بود؟

 نمایشگاه کتاب تهران چقدر موفق بود؟
2024-05-19T22:58:46+03:30
سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پس از ۱۱ روز فعالیت به کار خود پایان داد، اما این نمایشگاه چقدر موفق بود؟ چند گام رو به جلو یا چند گام رو به عقب ...

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)