میرنیوز

مهاجرنیا: ضرورت توجه به «راهبرد تحوّل انقلاب اسلامی» در برنامه هفتم توسعه

 مهاجرنیا: ضرورت توجه به «راهبرد تحوّل انقلاب اسلامی» در برنامه هفتم توسعه 2023-08-24T09:48:11+03:30

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، سیزدهمین نشست از دهمین دوره کرسی‌های آزاداندیشی با عنوان «راهبرد تحوّل؛ ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی» به همت مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم و اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر در دانشگاه طلوع مهر قم به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین محسن مهاجرنیا با اشاره به اینکه در این نشست می‌خواهیم راجع به «زمینه‌ها و الزامات تحول» صحبت کنیم، گفت: زمینه‌های ذهنی و عینی تحول باعث اهمیت آن شده است، اصولا روح تحول‌خواهی لازمه زندگی اجتماعی است. زندگی اجتماعی اگر راکد و ثابت باشد، مثل آبی است که اگر یکجا بماند خراب می‌شود. بحث تحول همیشه یکی از دغدغه‌های بشر بوده است و همه یا به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه به آن توجه داشته‌اند. حتی انسان‌ها در زندگی شخصی دنبال تحول هستند؛ فکر و تلاش می کنند که آینده‌ی بهتری داشته باشند.

وی افزود: تحول همواره تحت تأثیر یک سری عوامل ذهنی است؛ یعنی اعتقادات، باورها، ذهنیت‌های تاریخی و تصوراتی که هر کسی از خودش دارد، از یک طرف هم تحت تأثیر واقعیت‌های خارجی، زمینه‌های اجتماعی و شرایط سیاسی قرار دارد. اینها واقعیت‌هایی هستند که تأثیرگذار هستند؛ یامانع تحول هستند یا تسریع‌کننده آن.

 مهاجرنیا افزود: جهان، مخصوصاً در دوره معاصر به سمت تحول پیش می‌رود. برخی کشورها برنامه‌ریزی کردند تا همه دنیا را در مسیر تحولی به اسم «مدرن شدن» حرکت بدهند. البته هیچ‌وقت نمی‌خواهند جهان سوم پیشرفت کنند. بنابراین جنگ میان «ثبات و تغییر» پدیده‌ای است که همه جوامع و انسان‌ها با آن درگیر هستند.

رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر افزود: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم خیلی زیبا بحث «نظریه نظام انقلابی» را مطرح کرده اند. یعنی این نظام در حالیکه نظم و ثبات دارد در عین حال انقلابی و دنبال تحول متناسب با انقلاب هست. درست است که این نظریه الان مطرح شده ولی از اول مبنای انقلاب بوده و فرض بر این است که انقلاب اسلامی با این مبنا حرکت کرده و به جلو آمده است.

به‌گفته مهاجرنیا براساس نظریه نظام انقلابی، زمینه‌های ذهنی مثل باورها، اعتقادات و تلقی‌ای که از ولایت فقیه و دین و امامت بوده، به عنوان زمینه‌های ذهنی اشراب‌کننده روح انقلابی، همیشه همراه این انقلاب بوده یا می‌بایست می‌بود. از این طرف هم شرایط خارجی دائماً تأثیرگذار بودند. این واقعیت‌هایی است که معمولاً در هر تحولی وجود دارد و در انقلاب اسلامی هم مطرح بوده است.

مهاجرنیا در ادامه با اشاره به برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران که در دستور کار مجلس شورای اسلامی است، گفت: آیا این برنامه و برنامه‌های دیگر تحولی که در کشور تدوین و تصویب می شود، متناسب با تحولی که مقام معظم رهبری در اول سال مطرح کردند، هست؟ آیا این برنامه متناسب با «راهبرد تحوّل انقلاب اسلامی» تدوین شده است؟ برای تحول مطلوب در انقلاب اسلامی، لازم است همه‌ی برنامه‌ها با نگاه تحولی تدوین شود.

 وی سپس بیان داشت: می‌خواهیم نگاهی به برنامه‌هایی که بعد از انقلاب مخصوصاً برنامه هفتم توسعه که الان در حال بررسی است داشته باشیم؛  ببینیم آیا این برنامه‌های تحول، متناسب با انقلاب اسلامی، با شرایط کشور و با اندیشه‌ انقلاب هست؟ و اگر هست کاستی‌های آن کجا است؟ چرا ما آن طور که باید رو به جلو نمی‌رویم؟ آیا موانع خیلی قوی هستند یا برنامه‌ها مشکل دارد؟

رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر افزود: اصولاً برنامه‌ریزی برای الان نیست. امروز مثلاً برای پنج سال آینده برنامه‌ریزی می‌کنید. لذا باید یک تصویری از شرایط آینده داشته باشید که بتوانید متناسب آن، دخل و خرج را  برای پنج سال آینده تنظیم کنید، باید توجه داشته باشید که جمعیت کشور چقدر می‌شود؟ شرایط بین‌المللی و نظامات بین‌الملل چه می‌شود؟ روابط بین کشورها به کجا می‌رسد؟ آیا جهان تک قطبی است، یا دو قطبی؟ چه کشوری ابرقدرت می‌شود؟ کدام منطقه رشد می‌کند؟ شما کجا تاریخ جهان قرار می‌گیرید و چه مقدار به شما نقش می‌دهند؟ و... همه اینها چیزهایی است که در یک برنامه‌ریزی باید دیده شود.

استاد فلسفه سیاسی حوزه و دانشگاه افزود: یکی از مشکلاتی که ما همیشه در برنامه‌ریزی‌هایمان داریم ایده‌آل فکر می‌کنیم اما واقع‌بین نیستیم؛ «آرمان‌گرایی بدون واقع‌گرایی». در برنامه چشم‌انداز 20ساله قرار بود کشور اول منطقه به لحاظ توسعه صنعت و اقتصاد و کشاورزی و .... باشیم ولی یکدفعه به شرایط و تحریم‌های سخت خوردیم که اگر هم می‌خواستیم، نمی شد و این را از اول پیش‌بینی نکرده بودیم؟ موانع را دقیق ندیده بودیم که اگر این راه را بستند، چگونه راه دیگری برای توسعه باز کنیم؟

جهاد تبیین , چهل سالگی انقلاب , انقلاب اسلامی , برنامه هفتم توسعه ,

وی افزود: ما یک کشور انقلابی و تنها کشور شیعه جهان هستیم. تنها کشوری هستیم که بر اساس انقلاب اسلامی، مکتب اهل بیت(ع) را در دنیا مطرح کردیم. برای آن قانون اساسی نوشتیم و چهل سال با همه فراز و فرود پای کار ایستادیم. در این نظام  ارزش‌هایی مثل عدالت، آزادی، امنیت متناسب با ارزش‌های دینی، اخلاقیات، مسائل حقوق انسانی و آزادی و مقوله استقلال در همه عرصه‌ها مطرح است، اینها باید در برنامه‌ریزی دیده شود.

مهاجرنیا بیان داشت: ما یک نظام مردم‌سالاری دینی تأسیس کردیم که مردم با مشارکت‌ و حضورشان، تعیین‌کننده باشند. این چیزی هست که در اصل56 قانون اساسی تصریح شده است و از شاهکارهای قانون اساسی است که: حاکمیت مطلق بر همه جهان و انسان‌ها برای خدا است. بعد می‌گوید: همان خدا انسان را حاکم بر سرنوشت خویش قرار داده است.آیا اینها را در برنامه‌ریزی می‌بینیم؟

وی در ادامه افزود:  اگر در یک برنامه تحولی، نقش و شیوه حضور و بالا بردن مشارکت مردم  را در آن نبینیم. این دیگر برنامه تحولی نیست؛ چون پایگاه مشروعیت نظام، مردم هستند و مردم هویت اجتماعی به آن می‌دهند. حتی مشروعیت دینی هم از مسیر مردم منتقل می‌شود و طبق قانون اساسی مردم باید به ساختار، مشروعیت بدهند.

مهاجرنیا در ادامه به ویژگی های برنامه تحولی اشاره کرد و  افزود: اولین نکته «تولید دانش» است. نکته مهم  هر برنامه تحولی به عنوان راهبرد انقلاب اسلامی این است که شما دانش آن را هم باید تولید کنید. نمی‌شود شما ابزار و شیوه و سخت‌افزار را بیاورید ولی نرم‌افزارش نباشد اگر ادعای ما این است که می‌خواهیم تحول اسلامی ایجاد کنیم، باید «دانش دینی تحول» هم ایجاد شود.

استاد حوزه و دانشگاه گفت: الان عده‌ای برای انتخابات مجلس ثبت نام کرده‌اند، اینها می‌خواهند قوانین مملکت ما را  درست کنند. اینها می‌خواهند جایی بروند که امام راحل فرمودند در رأس امور هست. اینها می‌خواهند  برای کشور قانون‌گذاری، ریل‌گذاری و برنامه‌ریزی کنند. کسی که می‌خواهد به مجلس برود، آیا نباید دانش برنامه‌ریزی دینی را بداند؟ یک وقت شما می خواهید برای یک کشور غربی برنامه‌ریزی ‌کنید، صرف تخصص کافی است. اما وقتی می‌خواهیم برای یک مملکت اسلامی قانون‌گذاری کنیم، باید دانش دینی مثل حقوق اسلامی، اقتصاد اسلامی، سیاست اسلامی، مدیریت اسلامی و... را داشته باشیم.

وی افزود: نکته بعدی که بسیار در برنامه‌ریزی تحول مهم هست «جامعیت و شمولیت» داشتن است؛ هم به صورت طولی و هم به صورت عرضی. یعنی این برنامه باید همه جامعه را پوشش بدهد. شما برای پنج یا بیست سال می خواهید برنامه‌ریزی کنید. باید در هر سال یک گام جلو بروید. به صورت عرضی هم باید پوشش بدهد؛ یعنی اگر سیاست شما رشد می‌کند، سیاست خارجی، اقتصاد، فرهنگ، اخلاق، خانواده‌ و.... هم باید رشد کند.

استاد مهاجرنیا بیان داشت: در بعضی از برنامه‌ها مخصوصاً برنامه هفتم که الآن مطرح هست، ذهنیت فقط روی اقتصاد رفته وسیاست و فرهنگ بسیار کمرنگ و بقیه عرصه‌ها تعطیل شده. مگر فرهنگ را حل کرده ایم؟ مشکل فرهنگی ما که بیشتر از اقتصادی است ولی چون ملموس نیست دردش را حس نمی‌کنیم، اصلاً بیشترمشکل اقتصادی ما ناشی از فرهنگ است.

وی افزود: نکته بعدی‌ برای یک برنامه این است که باید«قابلیت اجرا و تحقق» داشته باشد. نمی‌شود شما برنامه‌ریزی کنید که نشود آن را اجرا کرد. برنامه باید قابلیت اندازه‌گیری و سنجش داشته باشدو بشود گام به گام آن را پیاده کرد. بعضی از برنامه‌ریزی‌هایی را در 35سال  گذشته داشته‌ایم که هیچ‌وقت نشده آن را پیاده کنیم چون شرایط اجرای آن فراهم نبوده است.

وی «چارچوب نظری» را نکته بعدی در برنامه‌ریزی تحولی دانست و گفت: هر برنامه تحولی‌ای معمولاً چارچوب نظری می‌خواهد. نظریه‌ای و پارادایمی باید بر برنامه حاکم باشد. قانون اساسی، الگوی اسلامی ایرانی، اسناد و برنامه‌های بالادستی، انواع قانون‌گذاری‌ها و سیاست‌های کلان و بیانیه گام دوم، اینها چارچوب نظری برای برنامه‌های کلان دولت هستند.

استاد مهاجرنیا در مورد نکته بعدی برنامه گفت: وقتی یک برنامه تحول را می‌بینید باید یک حس خوبی به شما دست بدهد. ولی من همین برنامه هفتم توسعه را که می‌بینم، آنقدر بحث روی اقتصاد رفته که انسان حس می‌کند برای ملتی گرسنه، پابرهنه، بدبخت و بیچاره، برنامه‌ریزی شده تا  یک لقمه نان برایشان آماده کنند؛ مثل برخی کشورها که مشکل نان شب دارند. در حالیکه یک برنامه تحولی باید غرور ملی ایجاد کند، هویت ملی را تحریک کند، نشان دهنده افتخار و امیدآفرین باشد.

وی افزود: نکته بعدی که در برنامه‌های تحول انقلاب اسلامی بسیار مهم است «همبستگی ملی» است. شما هر برنامه‌ریزی که می‌کنید باید ملت را یکپارچه کند. باید ملت را واحد ببیند. باید دنبال همبستگی ملی باشد. کوچکترین روزنه‌ای که تفرقه ایجاد کند نباید در برنامه دیده شود. و این از اقتضائات انقلاب اسلامی است و انقلاب اسلامی همینطور پیروز شد.

رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر با اشاره به اینکه «اقتدار و قدرت ملی» در برنامه‌ریزی‌های تحولی باید دیده شود، گفت: اکنون به لحاظ قدرت دفاعی و موشکی یک بازیگر شدیم. روی موشک‌های ما حساب می‌کنند. ما باید در بقیه بخش‌ها هم چنین قدرتی پیدا کنیم؛ در اقتصاد، در فرهنگ، در سیاست، رفاه ، اقتصاد مقاومتی، استقلال و آزادی، معنویت و اخلاق و... همۀ اینها شعارهای انقلاب هستند و باید برایشان پایگاه اقتدار ایجاد کنیم.

 مهاجرنیا افزود: مقام معظم رهبری فرمودند ما می‌خواهیم تمدن نوین اسلامی ایجاد کنیم. همه این برنامه‌های تحولی باید گام به گام ما را در ساختن تمدن کمک کنند. باید توجه داشته باشیم که تمدن آینده نیست. همین الآن ما داریم تمدن می‌سازیم. اگرالان مشکل اقتصادی داریم این بخشی از تمدن ما می‌شود. صد سال آینده می‌گویند انقلاب اسلامی در سال چهل و چهارمش مشکل اقتصادی داشت. در مقابل تحریم‌ها مشکل داشت و اینهاجزء تمدن ما محسوب می‌شوند.

وی افزود: تحول فقط اقتصاد نیست. فکر کردند فقط مشکل اقتصادی است، رفته‌اند لایحه‌ای به مجلس داده‌اند که چهار پنجم آن بحث‌های اقتصادی در آن هست. اصلاً من بخش سیاست خارجی، دیپلماسی، هماهنگی میان دیپلماسی و میدان را در این برنامه نمی‌بینم . در برنامه باید میدان و دیپلماسی هماهنگ شوند: موشک را جایی بزنیم که سیاست ما توسعه پیدا کند، سیاست را جایی ببریم که پشتوانه آن موشک ما باشد. این در برنامه‌ریزی دیده نمی‌شود. موشک ما کار خودش را دارد می‌کند، سیاست خارجی ما هم کار خودش را می‌کند و این یعنی ما راهبردی کار نمی‌کنیم.

رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر در پایان گفت: ما می‌خواهیم تمدن نوین اسلامی بسازیم. رهبری فرمودند ما به سمت طلوع خورشید ولایت عظمی در حال حرکت هستیم. بنابراین باید همه برنامه های ما آن افق را باز کنند. افق‌گشایی به سمت یک روزنه بزرگ و یک ولایت عظمی. این باید الآن فراهم شود و این جزء اساسی‌ترین مسائل و زمینه‌ها و الزامات تحول در هر برنامه‌ریزی‌در انقلاب اسلامی است. ان‌شاءالله که ما هم به همین مقداری که بحث و گفتگو می‌کنیم، بتوانیم یک سهم کوچکی ولو به لحاظ ادبیات نظری در مسیر این تحول داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

آیا آمارهای فروش غیر رسمی در نمایشگاه کتاب واقعی است؟

 آیا آمارهای فروش غیر رسمی در نمایشگاه کتاب واقعی است؟
2024-05-19T22:58:52+03:30
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران هر روز بخشی از آمار فروش را به درگاه‌های غیررسمی و کارت به کارت مرتبط می‌‌کند،‌ اما این آمار چگونه احصا می‌شود؟

«مرد ابدی» در کمتر از یک هفته پس از انتشار به چاپ دوم رسید

 «مرد ابدی» در کمتر از یک هفته پس از انتشار به چاپ دوم رسید
2024-05-19T22:58:52+03:30
«مرد ابدی» نوشته معصومه سپهری از جمله کتاب‌های پرفروش نمایشگاه کتاب تهران در کمتر از یک هفته به چاپ دوم رسید.

یکی از راهکارهای امام رضا (ع) برای جذب مردم به دین

 یکی از راهکارهای امام رضا (ع) برای جذب مردم به دین
2024-05-19T22:58:52+03:30
حوزه‌های علمیه و مراکز علمی و دانشگاهی تا زمانی که در عرصه معارف دین احساس نکنند باید به سمت رسانه بیایند، مردم به تعبیر امام رضا (ع) با زیبایی کلام اهل بیت...

روایت­‌هایی از کرامات «فاطمه شهر قم»

 روایت­‌هایی از کرامات «فاطمه شهر قم»
2024-05-19T22:58:51+03:30
کتاب «فاطمۀ شهر قم»، شامل ۲۰ روایت داستانی از ۲۰ کرامت حضرت معصومه(س) است که هرکدامشان هم به ماجرایی از گره­‌گشایی­‌های حضرت از کار زائر...

معتمدی: ذائقه سازی هنری را با کاشان می‌توان آغاز کرد‌

 معتمدی: ذائقه سازی هنری را با کاشان می‌توان آغاز کرد‌
2024-05-19T22:58:51+03:30
محمد معتمدی خواننده و فعال موسیقی، ضمن قدردانی از وزارت فرهنگ و شورای انقلاب فرهنگی برای تدوین سند‌ ملی موسیقی، بر آغاز ذائقه سازی هنری از کاشان تاکید کرد.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزیدگان خود را معرفی کرد

 هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزیدگان خود را معرفی کرد
2024-05-19T22:58:50+03:30
مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شامگاه ۲۸ اردیبهشت در تالار فخرالدین اسعد گرگانی در شهر گرگان برگزار و برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی شدند.

چند نکته به‌بهانه ساخت سریالی درباره شهید طهرانی‌مقدم

 چند نکته به‌بهانه ساخت سریالی درباره شهید طهرانی‌مقدم
2024-05-19T22:58:50+03:30
کتاب «مرد ابدی» با استقبال کم‌نظیر مخاطبان در نمایشگاه کتاب مواجه شد و توانست به چاپ دوم برسد، در عین حال خبری درباره ساخت سریالی با اقتباس از این...

۳ ناشر کودک بیشترین آمار فروش را به خود اختصاص دادند

 ۳ ناشر کودک بیشترین آمار فروش را به خود اختصاص دادند
2024-05-19T22:58:49+03:30
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به پرسش تسنیم، بیشترین آمار فروش را متوجه ۳ ناشر سرشناس حوزه کودک و نوجوان دانست.

بسته پیشنهادی متوقف شد؟/ ادامه بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون

 بسته پیشنهادی متوقف شد؟/ ادامه بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون
2024-05-19T22:58:49+03:30
عدم پخش «بسته پیشنهادی» تلویزیون یک بحث است و عدم اطلاع‌رسانی تلویزیون بحثی دیگر؛ مدتی است درباره بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون چه در بحث برنامه و...

عرب‌زبان‌ها کدام یک از سریال‌های ایرانی را بیشتر می‌بینند؟

 عرب‌زبان‌ها کدام یک از سریال‌های ایرانی را بیشتر می‌بینند؟
2024-05-19T22:58:49+03:30
کانال آی‌فیلم عربی در راستای تعامل بیشتر با بینندگان و تحقق خواسته‌هایشان به تازگی اقدام به انجام نظر سنجی از آنها کرده تا به مخاطب‌شناسی که اصل مهمی در سنج...

اجرای سمفونی فلک الافلاک در روز ملی لرستان

 اجرای سمفونی فلک الافلاک در روز ملی لرستان
2024-05-19T22:58:49+03:30
سمفونی فلک الافلاک اثری از کامبیز روشن روان پس از سه سال انتظار، در روز ملی لرستان در قلعه فلک الافلاک نواخته می‌شود.

در ایستگاه پایانی جشنواره رادیو پژواک چه گذشت؟

 در ایستگاه پایانی جشنواره رادیو پژواک چه گذشت؟
2024-05-19T22:58:48+03:30
معاون صدا در جریان اختتامیه سومین دوره جشنواره بین‌المللی پژواک از بین المللی شدن جشنواره مستند رادیویی «پژواک» در دوره بعدی خبر داد.

بازگشت علمی و فرهنگی به ریل اصلی پس از پرداخت بدهی‌ها

 بازگشت علمی و فرهنگی به ریل اصلی پس از پرداخت بدهی‌ها
2024-05-19T22:58:48+03:30
مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی در گفت‌وگویی با تسنیم از برنامه‌های این نشر برای ورود جدی به حوزه تولید محتوا برای گروه سنی کودک و نوجوان و بزرگسال گفت.

سونامی ترجمه بخش کودک نمایشگاه کتاب تهران را با خود برد

 سونامی ترجمه بخش کودک نمایشگاه کتاب تهران را با خود برد
2024-05-19T22:58:47+03:30
علیرضا سبحانی نسب ناشر کودک و نوجوان می‌گوید:‌ سونامی ترجمه در بازار نشر کودک نتیجه ناکارآمدی ممیزی در این حوزه است.

عادت مخصوص «حاج قاسم» در عملیات های دفاع مقدس

 عادت مخصوص «حاج قاسم» در عملیات های دفاع مقدس
2024-05-19T22:58:47+03:30
حجت‌الاسلام‌ غلامحسین بشردوست از روزهای فتح خرمشهرمی گوید: رو به روی سه‌راهی جفیر، قاسم سلیمانی، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله را در جلوی امامزاده عباس دیدم....

رسانه‌ها حق ندارند مردم را نسبت به آینده ناامید کنند

 رسانه‌ها حق ندارند مردم را نسبت به آینده ناامید کنند
2024-05-19T22:58:47+03:30
وزیر ارشاد گفت:‌ در حوزه رسانه‌ای هیچ رسانه‌ای حق ندارد، مردم را نسبت به گذشته پرافتخار پشیمان و نسبت به آینده با شکوه در انتظارش ناامید کند.

تقابل فرضیات علمی ساحت قرآن را دچار خدشه نمی‌کند

 تقابل فرضیات علمی ساحت قرآن را دچار خدشه نمی‌کند
2024-05-19T22:58:47+03:30
رئیس دانشگاه تهران گفت: قرآن کریم به عنوان کتاب جامع، راهنمای مهم برای محققانف اساتید و علما به حساب می‌آید.

نقدها و نظرهای رهبر انقلاب درباره رمان‌های خارجی در راه

 نقدها و نظرهای رهبر انقلاب درباره رمان‌های خارجی در راه
2024-05-19T22:58:46+03:30
معاون بین‌الملل موسسه انقلاب اسلامی گفت: کتاب «رمان خوانی با شوق» شامل نقدها و نظرهای رهبر معظم انقلاب درباره رمان‌های خارجی به کوشش محمدحسن مقیسه...

ادامه سریال بدقولی‌های کنداکتوری این بار با یک سریال تکراری!

 ادامه سریال بدقولی‌های کنداکتوری این بار با یک سریال تکراری!
2024-05-19T22:58:46+03:30
«وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمت‌الله قرار بود به عنوان سریال شبانه آی‌فیلم باشد که به یک باره با «هشت و نیم دقیقه» جا به جا شد.

نمایشگاه کتاب تهران چقدر موفق بود؟

 نمایشگاه کتاب تهران چقدر موفق بود؟
2024-05-19T22:58:46+03:30
سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پس از ۱۱ روز فعالیت به کار خود پایان داد، اما این نمایشگاه چقدر موفق بود؟ چند گام رو به جلو یا چند گام رو به عقب ...

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)