میرنیوز

وقف، ابزاری برای گذر از حکمرانی غیر مردمی به سوی حکمرانی مردمی

وقف، ابزاری برای گذر از حکمرانی غیر مردمی به سوی حکمرانی مردمی 2023-05-03T09:33:43+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین پیش همایش چهارمین همایش ملی خیر ماندگار با موضوع «حکمرانی امر خیر و پیشرفت ایران»، در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

در ابتدا مهدی طغیانی، نماینده مجلس شورای اسلامی در این نشست بیان کرد: باید به جایگاه امر خیر در پیشرفت کشورها به صورت جدی‌تر می‌پرداختیم و زودتر به آن توجه می‌کردیم‌. باید درک می‌کردیم که دولت به تنهایی نمی‌تواند همه امور را پیش ببرد. در دنیا مسئله مطالعه در امر خیر موضوع جدیدی نیست و دهه‌ها است که در غرب در رابطه با این موضوع مطالعه می‌شود و در این زمینه ادبیات تولید شده است.

وی ادامه داد: باید بررسی کرد که جایگاه امر خیر کجاست. در دنیا امور خیر را در کنار دولت و بخش خصوصی می‌گذارند که نه برای انجام وظیفه یا سودآوری بلکه صرفاً برای کمک به همنوعان فعالیت می‌کنند. ما به اثر بخشی امر خیر در کشور اعتقاد نداریم و اگر باور هم داریم لوازم تحقق آن را فراهم نمی‌کنیم. باید فضا به گونه‌ای فراهم شود تا مردم بتوانند در فرایندها حضور داشته باشند. ما ظرفیت مردم را نشناختیم و فرصت تشکل‌سازی و جمع شدن مردم را ایجاد نکردیم. یکی از حوزه‌هایی که به آن ورود نکردیم و به مردم اجازه ورود نمی‌دهیم، حوزه محیط زیست است. باید از ظرفیت مردمی در این راستا استفاده کنیم تا خیرین در این زمینه فعالیت نیکوکارانه داشته باشند.

طغیانی افزود: ما در زمینه امور خیر دچار خلأ قانونی هستیم و هیچ قانونی برای فعالیت، تأسیس، مجوزدهی و… امور خیر نداریم؛ متولیان حوزه امر خیر بسیار متعدد و متکثر است و نتیجه این اتفاقات سلب اعتماد عمومی به پدیده امور خیر می‌شود. ظرفیت امر خیر را باید در کشور بشناسیم تا بتوانیم از این ظرفیت در امور کشور به درستی استفاده کنیم.

وقف، ابزاری برای گذر از حکمرانی غیر مردمی به سوی حکمرانی مردمی

در ادامه حجت‌الاسلام احمد شرفخانی، رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه در این نشست بیان کرد: ما در این نشست به دنبال حکمرانی و مشارکت مؤثر مردم هستیم تا در همه بخش‌ها مردم حضور داشته باشند. مشارکت مردم جزو حقوق مردم است و مردم حق دارند در تمام ابعاد مشارکت کنند. ما در کشوری زندگی می‌کنیم که پیشینه طولانی در زمینه وقف دارد. وقف بهترین ابزار برای گذار از حکمرانی غیرمردمی به سوی حکمرانی مردمی است.

وی با بیان اینکه ساختار وقف نیازمند تولیت است، ادامه داد: تولیت موقوفه‌ها از بین سوی مردم انتخاب می‌شود و نظارت بر موقوفه‌ها نیز از جانب مردم است که بر آن‌ها نظارت می‌کنند. الگوی مشارکتی‌ای که در وقف وجود دارد، در جای دیگر نیست و این بسیار اهمیت دارد. بعضی وقف‌ها به صورت فردی نیست و به صورت جمعی و گروهی است. بهره‌برداران موقوفه‌ها طیف خاصی نیستند و همگانی‌اند. بنابراین وقف می‌تواند مهم‌ترین الگوی حکمرانی مردمی باشد.

حجت‌الاسلام شرفخانی اظهار کرد: اگر شاخص‌های پیشرفت ایران را در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه‌های علمی و آموزشی در نظر بگیریم، مشاهده می‌کنیم که تعداد بسیار زیادی از مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه‌ها موقوفه هستند. مجموعه وقف در بخش علم و فناوری نقش‌آفرین بوده و در ادامه نیز نقش‌آفرین خواهد بود. سازمان اوقاف و امور خیریه بخشی از درآمد خود را به امور دانش‌بنیان اختصاص داده است تا در این زمینه نیز شاهد پیشرفت باشیم.

وی افزود: ما بیش از ۲۰۰ هزار موقوفه داریم و در کل وقف تا امروز مهم‌ترین نقش‌آفرینی را در پیشرفت ایران داشته است. مهم‌ترین شاخص پیشرفت در ایران اسلامی حوزه دین‌داری است و اگر دین را کنار بگذاریم، موضوعی از وقف باقی نمی‌ماند. تداوم مشارکت مردمی در امر خیر با ساختارهای موجود شکل نخواهد گرفت و ساختارها باید تغییر کند. اگر حکمرانی امر خیر را در ساختارهای حاکمیتی و سیاسی ببریم، امر خیر شکل نخواهد گرفت. حکمرانی مردمی زمانی در کشور شکل خواهد گرفت که مردم در سیاست‌گذاری‌ها، تصمیمات و اجرا حضور فعال داشته باشند.

پیچیدگی و تخصصی شدن امور بزرگ‌ترین مانع برای مشارکت مردم

در ادامه سید احمد عبودتیان، دستیار ویژه رئیس جمهور در امر مردمی‌سازی دولت در این نشست گفت: انقلاب اسلامی در الگوی حکمرانی خود کاری کرد تا همه مردم در امور مشارکت داشته باشند اما اکنون بزرگ‌ترین مانع برای ورود مردم در کارها پیچیدگی و تخصصی شدن امور است، در صورتی که الگوی انقلاب اسلامی اینطور نبوده و مردم‌محور بوده است. منطق جمهوری اسلامی بر پایه انتخاب مردم است. در ابتدای انقلاب امر خیر همگانی و الگوی فراگیری ایجاد شد تا همه مردم در انجام کارها حضور داشته باشند. ۹۷ نهاد مردمی در زمان امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری شکل گرفته است. حضور مردم در جبهه‌های جنگ یک نوع کار خیر و مشارکت مردمی بود. بست مسئله و مفهوم خیر به جامعه و مردم اتفاقی است که در همه امور کمک‌کننده است که دولت‌ها باید در این زمینه بسترسازی کنند.

وی افزود: امروز ما نیازمند حلقه‌های میانی هستیم تا زمینه‌های مشارکت مردم را فراهم کنند. مؤسسات و نهادهای خیر ما باید کاری کنند که همه آحاد جامعه حضور پیدا کرده و در امر خیر مشارکت داشته باشند. ما در رسانه و فضای تربیتی و آموزشی به امور خیر توجه زیادی نداشته‌ایم و باید به این موضوع بیش از پیش توجه کنیم. امروز نیازمند الگویی هستیم که در اوایل انقلاب وجود داشت و آن توسعه امر خیر از افراد ثروتمند و شاخص به عموم مردم است، این اتفاق باعث پیشرفت کشور می‌شود.

تبدیل مدرسه‌سازی به الگو با استانداردسازی و تعریف ساختار

در ادامه حبیب‌الله بوربور، رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین کشور در این نشست گفت: هر موجودی و هر مخلوقی اگر کاری برای دیگری انجام دهد، لذت‌بخش است. اگر بحث مدرسه‌سازی امروز تبدیل به الگو شده، به این دلیل است که برای آن ساختار تعریف کردیم و صفر تا صد این موضوع طراحی و استانداردسازی شده است. امروز هرجای کشور زلزله بیاید، مردم به مدارس پناه می‌برند.

وی ادامه داد: ما همیشه به گذشته و مفاخر کشور افتخار می‌کنیم اما به افرادی که زمینه‌ساز حضور این افراد بودند، توجه نداشتیم. طی این مدت تلاش کردیم تا خیرین شناخته شوند و همه برای آن‌ها احترام قائل باشند. اگر کشور را از سیستم دولتی بودن همه چیز خارج نکنیم، کاری پیش نمی‌رود و همه چیز قفل خواهد بود و اگر مردم حضور پیدا کنند، کارها درست می‌شود.

بوربور تأکید کرد: اشتباه جایی بود که مؤسسات مردم‌نهاد، دولتی شدند و به همین دلیل رفته رفته اعتمادها از آن‌ها سلب شد. بسیاری از مردم می‌خواهند که به هموطنان خود کمک کنند اما باید بسترها برای این اتفاق ایجاد شود. باید به فکر سالمندی آینده کشور بود که در ۲۵ سال آینده حدود ۳۰ میلیون سالمند خواهیم داشت و باید برای این موضوع با کمک خیرین برنامه‌ریزی کرد.

رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین کشور افزود: مسئله تکریم خیرین و شناخته شدن آن‌ها یکی از راهکارهای مهمی است که باید انجام گیرد. همچنین ایجاد الگو و تخصصی کار کردن و پرهیز از موازی‌کاری از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه کرد. نکته مهمی که باید به آن توجه داشت، این است که پرداخت اعتبارات از سوی دولت به نهادهای خیریه از معایبی است که باید از این کار پرهیز شود.

موقوفه بودن عمده آثار به جا مانده از تاریخ

در ادامه محمدصالح طیب‌نیا، رئیس پژوهشکده مطالعات وقف و نیکوکاری در این نشست بیان کرد: اگر نگاه ما به حوزه امر خیر نگاه تاریخی و تمدنی باشد و نقش وقف را در تمدن اسلامی بررسی کنیم، می‌بینیم که موضوع وقف به صورت جدی وارد دستگاه خلافت و حکومت شد و در حکومت‌های عثمانی و صفوی هم عمده آثار بر جای مانده مانند بازارها، آب انبارها، کاروانسراها، کتابخانه‌ها و… همه موقوفه بوده است.

وی ادامه داد: مسئله نیکوکاری و وقف توانسته امور حکومت‌های عظیمی را پیش ببرد. بسیاری از چالش‌های اخلاقی که ما در جامعه داریم، به این دلیل است که سبک زندگی دینی کمتر حاکم است. اگر از منظر جهانی و روابط بین‌المللی به این حوزه نگاه کنیم، اتفاقی که در دو سه دهه اخیر در دنیا رخ داده، این است که بیش از ۱۰ میلیون مؤسسه مردم نهاد تشکیل شده و مراتب نقش دولت‌ها کاهش یافته است. بعید نیست که در دهه‌های آینده خیلی تعاملی با دولت‌ها وجود نداشته باشد و این نهادهای مردم‌نهاد هستند که کارها را پیش خواهند برد.

توجه به نهاد نیکوکاری برای افزایش سرمایه اجتماعی

طیب‌نیا افزود: اگر از منظر سیاسی و امنیتی به این موضوع نگاه کنیم، درمی‌یابیم که برای افزایش سرمایه اجتماعی باید به نهاد خیر و نیکوکاری توجه کنیم. دولت امروز دچار مشکلات مالی و کمبود منابع مالی است که البته به معنای سو مدیریت مالی است.

وی اظهار کرد: دولت در سال حدود چهار میلیارد دلار یارانه مستقیم و غیر مستقیم پرداخت می‌کند و ما نتوانستیم نظام و نهاد خیر به وجود بیاوریم که به نیازمندان کمک کنند. نظام ناکارآمد مدیریتی و عدم اعتماد به خیرین مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است. توسعه امر خیر و سازمان‌های مردم‌نهاد باعث می‌شود که از منابع کشور را بهینه مصرف کنیم. بنابراین باید فضای مشارکت را برای مردم و نهادها فراهم کنیم.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

آیا آمارهای فروش غیر رسمی در نمایشگاه کتاب واقعی است؟

 آیا آمارهای فروش غیر رسمی در نمایشگاه کتاب واقعی است؟
2024-05-19T22:58:52+03:30
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران هر روز بخشی از آمار فروش را به درگاه‌های غیررسمی و کارت به کارت مرتبط می‌‌کند،‌ اما این آمار چگونه احصا می‌شود؟

«مرد ابدی» در کمتر از یک هفته پس از انتشار به چاپ دوم رسید

 «مرد ابدی» در کمتر از یک هفته پس از انتشار به چاپ دوم رسید
2024-05-19T22:58:52+03:30
«مرد ابدی» نوشته معصومه سپهری از جمله کتاب‌های پرفروش نمایشگاه کتاب تهران در کمتر از یک هفته به چاپ دوم رسید.

یکی از راهکارهای امام رضا (ع) برای جذب مردم به دین

 یکی از راهکارهای امام رضا (ع) برای جذب مردم به دین
2024-05-19T22:58:52+03:30
حوزه‌های علمیه و مراکز علمی و دانشگاهی تا زمانی که در عرصه معارف دین احساس نکنند باید به سمت رسانه بیایند، مردم به تعبیر امام رضا (ع) با زیبایی کلام اهل بیت...

روایت­‌هایی از کرامات «فاطمه شهر قم»

 روایت­‌هایی از کرامات «فاطمه شهر قم»
2024-05-19T22:58:51+03:30
کتاب «فاطمۀ شهر قم»، شامل ۲۰ روایت داستانی از ۲۰ کرامت حضرت معصومه(س) است که هرکدامشان هم به ماجرایی از گره­‌گشایی­‌های حضرت از کار زائر...

معتمدی: ذائقه سازی هنری را با کاشان می‌توان آغاز کرد‌

 معتمدی: ذائقه سازی هنری را با کاشان می‌توان آغاز کرد‌
2024-05-19T22:58:51+03:30
محمد معتمدی خواننده و فعال موسیقی، ضمن قدردانی از وزارت فرهنگ و شورای انقلاب فرهنگی برای تدوین سند‌ ملی موسیقی، بر آغاز ذائقه سازی هنری از کاشان تاکید کرد.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزیدگان خود را معرفی کرد

 هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزیدگان خود را معرفی کرد
2024-05-19T22:58:50+03:30
مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شامگاه ۲۸ اردیبهشت در تالار فخرالدین اسعد گرگانی در شهر گرگان برگزار و برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی شدند.

چند نکته به‌بهانه ساخت سریالی درباره شهید طهرانی‌مقدم

 چند نکته به‌بهانه ساخت سریالی درباره شهید طهرانی‌مقدم
2024-05-19T22:58:50+03:30
کتاب «مرد ابدی» با استقبال کم‌نظیر مخاطبان در نمایشگاه کتاب مواجه شد و توانست به چاپ دوم برسد، در عین حال خبری درباره ساخت سریالی با اقتباس از این...

۳ ناشر کودک بیشترین آمار فروش را به خود اختصاص دادند

 ۳ ناشر کودک بیشترین آمار فروش را به خود اختصاص دادند
2024-05-19T22:58:49+03:30
سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به پرسش تسنیم، بیشترین آمار فروش را متوجه ۳ ناشر سرشناس حوزه کودک و نوجوان دانست.

بسته پیشنهادی متوقف شد؟/ ادامه بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون

 بسته پیشنهادی متوقف شد؟/ ادامه بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون
2024-05-19T22:58:49+03:30
عدم پخش «بسته پیشنهادی» تلویزیون یک بحث است و عدم اطلاع‌رسانی تلویزیون بحثی دیگر؛ مدتی است درباره بدقولی‌های کنداکتوری تلویزیون چه در بحث برنامه و...

عرب‌زبان‌ها کدام یک از سریال‌های ایرانی را بیشتر می‌بینند؟

 عرب‌زبان‌ها کدام یک از سریال‌های ایرانی را بیشتر می‌بینند؟
2024-05-19T22:58:49+03:30
کانال آی‌فیلم عربی در راستای تعامل بیشتر با بینندگان و تحقق خواسته‌هایشان به تازگی اقدام به انجام نظر سنجی از آنها کرده تا به مخاطب‌شناسی که اصل مهمی در سنج...

اجرای سمفونی فلک الافلاک در روز ملی لرستان

 اجرای سمفونی فلک الافلاک در روز ملی لرستان
2024-05-19T22:58:49+03:30
سمفونی فلک الافلاک اثری از کامبیز روشن روان پس از سه سال انتظار، در روز ملی لرستان در قلعه فلک الافلاک نواخته می‌شود.

در ایستگاه پایانی جشنواره رادیو پژواک چه گذشت؟

 در ایستگاه پایانی جشنواره رادیو پژواک چه گذشت؟
2024-05-19T22:58:48+03:30
معاون صدا در جریان اختتامیه سومین دوره جشنواره بین‌المللی پژواک از بین المللی شدن جشنواره مستند رادیویی «پژواک» در دوره بعدی خبر داد.

بازگشت علمی و فرهنگی به ریل اصلی پس از پرداخت بدهی‌ها

 بازگشت علمی و فرهنگی به ریل اصلی پس از پرداخت بدهی‌ها
2024-05-19T22:58:48+03:30
مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی در گفت‌وگویی با تسنیم از برنامه‌های این نشر برای ورود جدی به حوزه تولید محتوا برای گروه سنی کودک و نوجوان و بزرگسال گفت.

سونامی ترجمه بخش کودک نمایشگاه کتاب تهران را با خود برد

 سونامی ترجمه بخش کودک نمایشگاه کتاب تهران را با خود برد
2024-05-19T22:58:47+03:30
علیرضا سبحانی نسب ناشر کودک و نوجوان می‌گوید:‌ سونامی ترجمه در بازار نشر کودک نتیجه ناکارآمدی ممیزی در این حوزه است.

عادت مخصوص «حاج قاسم» در عملیات های دفاع مقدس

 عادت مخصوص «حاج قاسم» در عملیات های دفاع مقدس
2024-05-19T22:58:47+03:30
حجت‌الاسلام‌ غلامحسین بشردوست از روزهای فتح خرمشهرمی گوید: رو به روی سه‌راهی جفیر، قاسم سلیمانی، فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله را در جلوی امامزاده عباس دیدم....

رسانه‌ها حق ندارند مردم را نسبت به آینده ناامید کنند

 رسانه‌ها حق ندارند مردم را نسبت به آینده ناامید کنند
2024-05-19T22:58:47+03:30
وزیر ارشاد گفت:‌ در حوزه رسانه‌ای هیچ رسانه‌ای حق ندارد، مردم را نسبت به گذشته پرافتخار پشیمان و نسبت به آینده با شکوه در انتظارش ناامید کند.

تقابل فرضیات علمی ساحت قرآن را دچار خدشه نمی‌کند

 تقابل فرضیات علمی ساحت قرآن را دچار خدشه نمی‌کند
2024-05-19T22:58:47+03:30
رئیس دانشگاه تهران گفت: قرآن کریم به عنوان کتاب جامع، راهنمای مهم برای محققانف اساتید و علما به حساب می‌آید.

نقدها و نظرهای رهبر انقلاب درباره رمان‌های خارجی در راه

 نقدها و نظرهای رهبر انقلاب درباره رمان‌های خارجی در راه
2024-05-19T22:58:46+03:30
معاون بین‌الملل موسسه انقلاب اسلامی گفت: کتاب «رمان خوانی با شوق» شامل نقدها و نظرهای رهبر معظم انقلاب درباره رمان‌های خارجی به کوشش محمدحسن مقیسه...

ادامه سریال بدقولی‌های کنداکتوری این بار با یک سریال تکراری!

 ادامه سریال بدقولی‌های کنداکتوری این بار با یک سریال تکراری!
2024-05-19T22:58:46+03:30
«وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمت‌الله قرار بود به عنوان سریال شبانه آی‌فیلم باشد که به یک باره با «هشت و نیم دقیقه» جا به جا شد.

نمایشگاه کتاب تهران چقدر موفق بود؟

 نمایشگاه کتاب تهران چقدر موفق بود؟
2024-05-19T22:58:46+03:30
سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پس از ۱۱ روز فعالیت به کار خود پایان داد، اما این نمایشگاه چقدر موفق بود؟ چند گام رو به جلو یا چند گام رو به عقب ...

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)