میرنیوز

روابط ترکیه و آمریکا از نگاه اندیشکده آمریکایی؛ استقلال آنکارا و رابطه با روسیه، نقطه‌های تنش کلیدی

 روابط ترکیه و آمریکا از نگاه اندیشکده آمریکایی؛ استقلال آنکارا و رابطه با روسیه، نقطه‌های تنش کلیدی 2021-01-23T13:36:41+03:30

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، با تثبیت قدرت جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، کارشناسان و اتاق فکرهای آمریکایی در حوزه های سیاست خارجی و امنیت ملی، رفته رفته سیل توصیه ها و پیشنهادهای خود را برای ساماندهی مجدد دیپلماسی آمریکا، در اختیار تیم جو بایدن می گذارند و بخشی از آن را نیز با رسانه ها و افکار عمومی به اشتراک می گذارند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

یکی از این گزارش ها، متن مفصلی در مورد روابط ترکیه و آمریکا است که در اندیشکده موسوم به «مرکز ترقی آمریکایی» (Center for American Progress‎) تهیه و تدوین شده است.

این موسسه که اغلب کارشناسان آن، صبغه سیاسی، دفاعی و امنیتی دارند، یکی از اندیشکده هایی است که همواره بر دولت های آمریکا تاثیرگذار بوده و البته رابطه  مطلوبی با دموکرات ها دارد و در دوران اقتدار جمهوری خواهان، کمتر مورد توجه قرار می گیرد.

کشور ترکیه ,

ماکس هافمن از تحلیل گران امنیتی این موسسه آمریکایی که پیش تر، تحقیقات گسترده ای در خصوص تحولات سیاسی لبنان، سوریه، اقلیم کردستان عراق و سیاست های آمریکا در خاورمیانه انجام داده، در این گزارش، به بررسی این موضوع می پردازد که اساساً، مشکلات و موانع اصلی بر سر راه روابط واشنگتن – آنکارا کدامند و در دوران اقتدار جو بایدن، چه راهکارهایی برای گذر از این موانع وجود دارد.

رابطه ای در سراشیبی و کاهش

ماکس هافمن در گزارش مفصل خود، در توصیف زمینه های پیشین مشکلات کنونی نوشته است: «روابط ترکیه و متحدان غربی آن در ایالات متحده و اروپا، از حدود 8 سال پیش، همواره در یک روند نزولی و رو به کاهش قرار داشته است. اگر چه دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان، توانستند سطحی از رابطه را ایجاد کرده و آن را پیش ببرند، اما واقعیت این است که معاملات بسیار شخصی آنها، در چهارچوب دیپلماتیک جای نگرفت و بدون حل اختلافات ساختاری، باعث تضعیف اصل رابطه شد. بعید است که جو بایدن بخواهد به رویکرد  ترامپ ادامه دهد و بعید نیست که در چندین مورد از این اختلاف نظرها، حباب در سال 2021 ترکیده و منجر به گسست عمیق در روابط شود. فراتر از تغییر لحن و رویکرد دولت جدید ایالات متحده، چندین تصمیم مهم استراتژیک، می تواند مسیر ترکیه را برای سالهای آتی تعیین کند.»

در ادامه به این گزارش به نقاط حساس و شکننده پرداخته شده و به این مثال ها اشاره شده است: «درگیری های نظامی ترکیه در سوریه، عراق و لیبی، اختلاف با یونان، قبرس ، مصر و فرانسه بر سر مرزهای دریایی مدیترانه شرقی و منابع انرژی، همه و همه نقاط اشتعال هستند. علاوه بر این، مشخص نیست که ترکیه سیستم پدافند هوایی اس 400 خریداری شده از روسیه را به طور کامل فعال کند یا همکاری عمیق تری با مسکو در واکنش به تحریم های آمریکا دنبال کند و این چیزی است که روابط استراتژیک را تهدید می کند. پرونده تحریم و هالکبانک ترکیه به دلیل دور زدن تحریم های ایران نیز به قوت خود باقی است و این در حالی است که اقتصاد ترکیه و واحد پول ملی این کشور ضعیف شده و کسری بودجه وجود دارد، منابع ارزی ضعیف شده و تلاطم اقتصادی، می تواند منجر به فعالیت بیشتر منتقدان و سرکوب آنان توسط اردوغان شود.»

کشور ترکیه ,

هافمن در مورد چالش های منطقه ای ترکیه نوشته است: «در لیبی هم، یک آتش بس شکننده در جریان است و ترکیه در مقابل گروهی از بازیگران منطقه ای در حمایت از دولتی ایستاده که البته توسط سازمان ملل متحد به رسمیت  شناخته شده است. درگیری لیبی اکنون نیز به اختلافات گسترده تری بین ترکیه و همسایگان یونانی آن در مورد قبرس، تعیین مرز دریایی و اکتشاف انرژی گره خورده است. در شمال سوریه، درگیری های مکرر در جریان است و حتی امکان تنش بین ترکیه و اسد وجود دارد و ممکن است ترکیه باز هم با نیروهای سوریه دموکراتیک که تحت حمایت آمریکا هستند درگیر شود. در قره باغ، نقشه قفقاز به سرعت دچار تغییر شده است، در حالی که ترکیه و روسیه مجدداً رو به روی هم قرار گرفته اند  و ناظران و نیروهای نیابتی هر دو طرف در نزدیکی مرزهای مورد اختلاف قرار دارند. جمع بندی و برآیند تمام این موضوعات، خط مشی مستقل و سیاست خارجی ترکیه در دوران ریاست جمهوری اردوغان را به چالش می کشد و بسیاری از افراد در دولت آمریکا با این سوال مواجه می شوند که آیا ترکیه، واقعاً متحد آمریکا است و می تواند مانند یک متفق قلمداد شود؟»

در ادامه گزارش موسسه ترقی آمریکایی آمده است: «با وجود همه چالش ها، باید به این اندیشید که در سال 2021 میلادی و در دولت جدید روابط ایالات متحده و ترکیه، در چه مسیری پیش می رود؟ برخی از چالش ها همپوشانی دارند و یکدیگر را تحت تأثیر قرار می دهند. به عنوان مثال تصمیم رئیس جمهور اردوغان در مورد موشک های روسی اس 400 می تواند مواضع ایالات متحده را در مورد سایر موضوعات  تغییر دهد.»

اهرم های مهم

در گزارش موسسه ترقی آمریکایی در مورد اهرم های فشار برای تغییر مواضع ترکیه، به این موارد اشاره شده است: «ایالات متحده اهرم قابل توجهی در اختیار دارد. چرا که ترکیه عضو ناتو است و امنیت اقتصادی و نظامی آن تا حد زیادی به متحدان غربی اش وابسته است و اغلب بازارهای صادراتی مهم مقصد کالاهای ترکیه، متعلق به کشورهای عضو ناتو است. هنوز هم منافع ایالات متحده در ارتباط با یک ترکیه پایدار و دموکراتیک است که بخشی از ناتو است و می تواند به موضوع مقابله با روسیه و مدیریت مهاجرت کمک کند و بخشی از همراهی با واشنگتن در خاورمیانه باشد.»

پرهیز از برخورد سخت با ترکیه

در گزارش ماکس هافمن در مورد روابط آنکارا و واشنگتن، به این اشاره شده که برخورد سخت با ترکیه، می تواند نتیجه عکس دهد. او در این مورد نوشته است: «دولت بایدن، مانند دولت های پیشین، باید این واقعیت را مدنظر قرار دهد که تعادل بین منافعی که در روابط با ترکیه وجود دارد، باید با تمام برخوردهایی که قرار است صورت بگیرد، هماهنگ و متوازن باشد. اقدامات بیش از حد مجازات آمیز، می تواند اقتصاد ترکیه را فلج کند در حالی که ترکیه، نیازمند تقویت دموکراسی است و فشار دادن آنکارا به سمت مسکو، منطقی نیست. بنابراین ایالات متحده نمی تواند در هر جبهه ای با ترکیه سرسخت باشد. فشار آمریکا و اروپا نیز نمی تواند موجب آن شود که ترکیه از اردوغان خلاص شود. اما ترکیه در سال 2023 یا قبل از آن انتخاباتی را برگزار می کند و احتمال شکست اردوغان وجود دارد. بنابراین ایالات متحده و اروپا می توانند، خطوط قرمز و انتظارات را مشخص کنند.»

بایدن و روابط واشنگتن آنکارا

در گزارش هافمن به این اشاره شده که موفقیت عمده اردوغان در دوران ترامپ، این بود که با او رابطه ای شخصی برقرار کند و این رابطه، برای دولت فعلی تبدیل به یک میراث دردسرساز شده است. چرا که اردوغان توانسته به لطف گفتگوهای تلفنی با ترامپ و رابطه شخصی با او، بارها از چنگال تحریم ها و فشارهای آمریکا بگریزد.

در توضیح بیشتر وضعیت کنونی در این گزارش، چنین آمده است: «دولت بایدن، در برابر ترکیه،  وارث روابطی است که تقریباً یک دهه توام با افزایش تنش و بی اعتمادی بوده است. اختلاف نظرهای جدی میان واشنگتن و آنکارا در مورد سیاست های طولانی مدت است. بخش عمده اختلاف، عمدتاً حول محور خودکامگی ترکیه در زمان رئیس جمهور اردوغان و عدم تمایل اولیه رئیس جمهور باراک اوباما برای ایجاد مناطق امن در سوریه و تصمیم بعدی برای حمایت از «یگان های مدافع خلق» ( YPG) است و البته مساله اس 400 هم به یک مشکل جدی تبدیل شد. ریشه بسیاری از این اختلافات ریشه در تلاش های رئیس جمهور اردوغان برای پیگیری سیاست خارجی و دفاعی مستقل تر ترکیه دارد. در زمان اردوغان، ترکیه ضمن ایجاد پایگاه های نظامی در قطر و سومالی، در کنار حضور طولانی مدت خود در قبرس شمالی و تلاش برای گسترش نفوذ خود در مدیترانه، سوریه، عراق، لیبی و قفقاز مداخله نظامی کرده است. ترکیه برای توسعه تولیدات دفاعی داخلی خود سخت تلاش کرده است. از جمله هواپیماهای بدون سرنشین مسلح که در نبردهای اخیر در قره باغ کوهستانی، به متحد نزدیک خود آذربایجان کمک کرد. آنکارا همچنین ادعاهای جدید قابل توجه دریایی در آبهای مورد مناقشه دریای مدیترانه شرقی را مطرح کرده است، که منجر به تنش شدید با یونان، قبرس و فرانسه شده است. به نظر می رسد ترکیه تمام مزایای عضویت در ناتو را می خواهد در حالی که از مسئولیت اصلی ارائه جبهه ای متحد در برابر روسیه شانه خالی می کند.»

کشور ترکیه ,

رویکرد ترامپ آشوب چشمگیر در خاورمیانه و مدیترانه شرقی را تشدید کرد. بدون شک، منطقه قبل از روی کار آمدن ترامپ در شعله های آتش بود و پس از کودتای نافرجام سال 2016 نیز، ترکیه دست به مداخلات نظامی در منطقه زد. اما ترامپ بنزین بر آتش ریخت و ایالات متحده از نقش سنتی خود در میانجیگری و اختلافات داوری عقب نشست و صرفاً به استفاده از قدرت سخت و نیروهای نیابتی روی آورد. رئیس جمهور بایدن، بسیاری از این روندها را برعکس می کند. وی تقریباً مطمئن است که روابط ریاست جمهوری را از چهارچوب شخصی خارج کرده و شکاف بین مواضع کاخ سفید در قبال ترکیه و سایر بخش های بوروکراسی دولت آمریکا و همچنین کنگره را کاهش می دهد. این به نوبه خود، احتمالاً به معنای از سرگیری تعدیل روند استقرار ایالات متحده نسبت به ترکیه برای کاهش وفاداری به اتحاد غرب است.

پایان بخش اول

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار جهانی

حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت

 حمله لفظی ترامپ به قاضی پرونده پرداخت حق السکوت
2024-04-14T14:26:00+03:30
دونالد ترامپ در یک گردهمایی انتخاباتی در پنسیلوانیا قاضی پرونده پرداخت حق السکوت را فردی فاسد و حقه باز نامید.

اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند

 اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را هدف قرار دادند
2024-04-14T14:25:58+03:30
اشغالگران صهیونیستی آوارگان فلسطینی را در حال به بازگشت به خانه‌های خود در شمال و مرکز غزه بودند، هدف قرار دادند.

واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»

 واکنش مقام وزارت خارجه حکومت طالبان به عملیات «وعده صادق»
2024-04-14T14:11:54+03:30
معاون نمایندگی وزارت خارجه طالبان در هرات در واکنش به عملیات ترکیبی وعده صادق علیه رژیم صهیونیستی گفت: برای پیروزی ایران بر اسرائیل دعا می‌کنیم.

ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد

 ایران برای صیانت از منافع مشروع تردید به خود راه نخواهد داد
2024-04-14T14:11:52+03:30
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن بیان اینکه ایران، در این مقطع، قصدی برای ادامه عملیات دفاعی ندارد، تاکید کرد: در صورت لزوم، برای صیانت از منافع مشروع خود د...

چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی

 چند پیام مهم عملیات «وعده صادق» از نگاه تحلیلگر عربی
2024-04-14T14:11:52+03:30
یک تحلیلگر لبنانی با برشمردن چند پیام راهبردی عملیات نظامی تلافی‌جویانه ایران ضد رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ایران با این عملیات پاسخ محکمی به همه دشمنان دا...

احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه

 احضار سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه به وزارت خارجه
2024-04-14T13:31:58+03:30
در پی مواضع غیر مسئولانه برخی مقامات انگلیس، فرانسه و آلمان در قبال پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به رژیم اسرائیل سفرای این سه کشور به وزارت امور خارجه اح...

یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است

 یمن: عملیات ایران قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است
2024-04-14T13:18:40+03:30
وزارت خارجه یمن در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی گفت که این عملیات قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی است.

روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد

 روسیه خواستار خویشتنداری در منطقه شد
2024-04-14T13:05:19+03:30
وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد و ابراز امیدواری کرد کشورهای منطقه مشکلات موجود ر...

هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش

 هشدار سفیر ایران در لبنان به رژیم اسرائیل و حامیانش
2024-04-14T13:05:18+03:30
سفیر ایران در لبنان در واکنش به عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل نوشت: بزرگترین اشتباه این جنایتکار و متحدانش تلاش برای پاسخگویی به عملیات امروز خواهد بود که ...

امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید

 امارات: نگرانیم؛ خویشتندار باشید
2024-04-14T12:38:45+03:30
کشور امارات عربی متحده در واکنش به عملیات تلافی جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری شد.

واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل

 واکنش شورای همکاری به عملیات تلافی‌جویانه ایران ضد اسرائیل
2024-04-14T12:38:42+03:30
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواستار خویشتن‌داری همه طرف‌ها برای جلوگیری از گسترش تنش در منطقه شد.

ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد

 ایران در استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع دریغ نخواهد کرد
2024-04-14T12:38:41+03:30
نمایندگی ایران در ژنو در واکنش به اقدام تلافی جویانه شب گذشته علیه اهداف نطامی رژیم اسرائیل نوشت: ایران در استفاده از حق ذاتی مبنی بر دفاع از خود در مواقعی ...

روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران

 روز ۱۹۱ طوفان الاقصی|شب آرام غزه در شب عملیات ایران
2024-04-14T12:38:41+03:30
بعد از شب آرامی که غزه به دلیل عملیات تلافی جویانه و سنگین ایران ضد صهیونیست‌ها در عمق فلسطین اشغالی داشت، اشغالگران از ساعاتی قبل حملات وحشیانه خود به غزه ...

بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا

 بررسی لایحه بودجه حمایتی از اسرائیل در کنگره آمریکا
2024-04-14T12:25:11+03:30
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه اختصاص بودجه حمایتی برای رژیم صهیونیستی را هفته آینده بررسی می‌کند.

اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست

 اردن: توقف جنگ غزه و پایان اشغالگری تنها راه مهار تنش‌هاست
2024-04-14T11:45:49+03:30
وزیر خارجه اردن بعد از عملیات نظامی ایران در عمق فلسطین اشغالی اعلام کرد که توقف تجاوزات اسرائیل ضد غزه و پایان اشغالگری این رژیم تنها راه برای متوقف کردن ت...

واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل

 واکنش عمان به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل
2024-04-14T11:45:49+03:30
عمان در واکنش به عملیات تلافی‌جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی خواستار خویشتنداری در منطقه شد.

«مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند

 «مشاهد حسین»: پاکستان و کشورهای اسلامی کنار ایران بایستند
2024-04-14T11:45:47+03:30
سناتور پاکستانی ضمن تبریک حمله ایران به رژیم صهیونیستی تأکید کرد دولت اسلام‌آباد و سایر کشورهای اسلامی باید کنار ایران در این شرایط بایستند.

جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود

 جایگاه ایران با حمله به اسرائیل هزاربرابر قوی‌تر می‌شود
2024-04-14T11:45:45+03:30
یک نویسنده عرب‌زبان با اشاره به اینکه ایران با راهبرد صبر پیش می‌رود و حساب‌شده عمل می‌کند، تأکید کرد که ایران به‌عنوان اولین کشوری که از ۴۰ سال گذشته مستقی...

ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد

 ای‌بی‌سی: ایران بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ پهپاد شلیک کرد
2024-04-14T11:05:13+03:30
حمله تلافی‌جویانه ایران با پرتاب ده ها موشک و بیش از ۱۰۰ پهپاد اهداف نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد.

سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد

 سخنگوی ارتش اسرائیل: ایران حمله وسیعی انجام داد
2024-04-14T11:05:13+03:30
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی حمله ایران به این رژیم را «وسیع» توصیف کرد و گفت که این حملات هنوز ادامه دارند.

ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد

 ان‌بی‌سی: آمریکا از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران پشیمان شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
پایگاه ان‌بی‌سی در گزارشی با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران به حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی ایران در دمشق، نوشت که مقام‌های آمریکایی نگران هستند اسرائیلی‌ه...

ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها

 ادعای دفتر نتانیاهو درباره پاسخ منفی حماس به میانجی‌ها
2024-04-14T11:05:12+03:30
دفتر نخست‌وزیری رژیم اشغالگر در میان شوک حمله سنگین سپاه پاسداران به عمق اراضی اشغالی اعلام کرد که پاسخ حماس به پیشنهاد اخیر میانجی‌ها در مذاکرات قاهره برای...

اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد

 اسرائیل دست به دامان شورای امنیت شد
2024-04-14T11:05:12+03:30
نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد در واکنش به حملات گسترده پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی ایران به سرزمین‌های اشغالی خواستار تشکیل نشست اضطراری شورای ...

پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی

 پاسخ تنبیهی ایران علیه اسرائیل تیتر اول رسانه‌های غربی
2024-04-14T11:05:11+03:30
پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به حمله رژیم اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت و به تیتر یک اکثر رسانه‌ها تبد...

واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»

 واکنش رسانه‌های عبری‌زبان به عملیات «وعدالصادق»
2024-04-14T11:05:11+03:30
عملیات گسترده تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی در ساعات بامدادی روز یکشنبه با پوشش گسترده در رسانه‌های عبری‌زبان رژیم صهیونیستی همراه ب...

بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم

 بلینکن: به دنبال تشدید تنش نیستیم
2024-04-14T11:05:11+03:30
وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به حملات گسترده ایران به رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ما به دنبال تشدید تنش نیستیم.

واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی

 واکنش چین به حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی
2024-04-14T11:05:11+03:30
یک سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به عملیات شب گذشته ایران علیه رژیم اسرائیل خواستار خویشتنداری طرفین شد.

بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!

 بایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!
2024-04-14T11:05:10+03:30
رئیس‌جمهوری آمریکا اعتراف کرد که ایران تأسیسات نظامی اسرائیل را با موشک و پهپاد هدف قرار داده است.

بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی

 بازتاب عملیات ایران علیه رژیم اسرائیل در رسانه‌های عربی
2024-04-14T11:05:10+03:30
عملیات تلافی‌جویانه پهپادی و موشکی ایران علیه رژیم اسرائیل طی ساعات گذشته با پوشش گسترده در رسانه‌های عربی منطقه همراه بود.

تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟

 تحولات اوکراین| آیا پایان کار کی‌یف نزدیک است؟
2024-04-14T11:05:10+03:30
کاهش اعتماد روسیه به بی‌طرفی سوئیس، فرار هزاران مرد اوکراینی به رومانی با شنا، تاکید اسلواکی بر حل مناقشه اوکراین از طریق مذاکره، درخواست کی‌یف از کمیته الم...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)