میرنیوز
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر اکبر نصراللهی در نخستین کارگروه مدیریت بحران در عرصه خبر و اطلاعرسانی در پالایشگاه لاوان گفت: روابط عمومیها هم بر بحرانها اثر میگذارند و هم از آنان اثر میپذیرند بنابراین فراز و فرود و نتایج حاصل از بحرانها تا حد بسیار زیادی، تابع عملکرد روابط عمومیها ، نوع رویکردها و راهبردهای اتخاذ شده و نحوه مدیریت رسانه ای بحران است.
وی با اشاره به سخنان اخیر مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در مورد افزایش مصرف سوخت، توجه همزمان به واقعی کردن قیمت سوخت و استاندارسازی خودروها و هزینه 50 تا 60 درصدی هزینه جایگاهدار، کارمزد توزیع و نرخ حمل و نقل گفت: روابط عمومیها باید با استفاده بموقع، هنرمندانه و حداکثری از ظرفیت رسانهها و پرداخت روندی، موضوعات راهبردی سوخت را برای مردم، نمایندگان مجلس و سایر مسئولان توصیف و تبیین و عواقب بیتوجهی یا کمتوجهی به این موارد را تشریح کنند.
نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانه های حرفهای افزود: تحول و ایجاد اجماع در مورد مدیریت سوخت و مصرف بهینه آن را، به تشکیل ائتلاف راهنما متشکل از مسئولان و رسانهها، انتقال چشمانداز به ذینفعان، توجه منصفانه و صادقانه به همه ابعاد موضوع، جلب همکاری و مشارکت مردم و ایجاد پیروزیهای کوتاه مدت مشروط دانست و افزود: در صورت تدوین و اجرای الگوی استراژیک رسانه ای ، داشتن پیوست رسانه ای در موضوعات راهبردی و داشتن روایت اول می توان از تبدیل مخاطرات سوخت به بحران جلوگیری کرد .
دکتر نصراللهی همچنین با هشدار به روابط عمومی ها و رسانه ها در پرداخت به موضوعات کلان ملی مثل سوخت گفت : ادامه رویکرد های رویدادی، کمی و سنتی و راهبردهای انفعالی و واکنشی در پوشش رسانه ای انرژی ، طرح مشکل به جای حل مشکل، تاخیر در شروع و تعجیل در پایان، غلبه شعارمحوری بر تحلیل محوری، مخاطرات تولید و مصرفت سوخت را به بحران تبدیل خواهد کرد .
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با نقد عملکرد مسئولان در بحران ها ، غفلت مسئولان از مخاطرات و بحران های کشور بویژه بحران های نوظهور ، انکار و تقلیل و تخفبف نقش رسانه ها در مخاطرات و بحران ها و اطلاع رسانی دیرهنگام ، نامناسب و متعارض ، بحران زا و اعتماد زدا است .
وی افزود : یکی اشکالات پرتکرار و همیشگی در بحران ها از جمله زلزله ازگله ، اعتراضات و شورش های بنزینی آبان 1398 و حمله سایبری 5 آبان 1400، اظهار نظرهای افراد مختلف و تعارض در اطلاع رسانی است.
نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانه های حرفه ای با تشریح نتایج تحقیقات خود در مورد آتش سوزی های مجتمع های پتروشیمی در سال 95 گفت : فقط در 6 ماهه اول سال 95 ، دوازده آتش سوزی در پتروشیمی ها اتفاق افتاد و بررسی ها ی من نشان داده است بیش از 20 مرجع از نماینده گان مجلس ، استاندار و فرماندار در مورد یک موضوع تخصصی اطلاع رسانی متعارض داشتند .
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد : تعارض در اطلاع رسانی در بحران ها ، تعرض به امنیت روحی و روانی مردم است و باید در حوادث و بحران ها ، سخنگوی متخصص و مرتبط ، با درک آرایش جدید رسانه ای و نیاز مردم و رسانه ها به اطلاعات و اخبار ، وقایع را مسئولانه و بموقع اطلاع رسانی کند
وی در پایان با اشاره به تعدد و تنوع بازیگران رسانه ای ، خروج کنشگری رسانه ای از انحصار و شیوه ها و ابزاری های پیچیده مدیریت پیام، گفت: موفقیت در مدیریت مخاطرات و بحران ها به درک تحولات رسانه ای ، تغییر مصرف و منابع رسانه ای مردم ، پررنگ شدن نقش شبکه های اجتماعی بموازات کم اثر شدن نقش رسانه های سنتی و داشتن برنامه استراتژیک با توجه به پدیده ارتباط جمعی شخصی است .
گفتنی است، دکتر نصراللهی در نخستین کارگروه مدیریت بحران در عرصه خبر و اطلاع رسان همچنین مدل بومی مدیریت بحران و بایسته ها و نبایسته های آن در مراحل مختلف برای مدیران روابط عمومی شرکت های پالایشی و تابعه تشریح کرد .
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه :
غفلت از مخاطرات سوخت و ادامه رویکردهای فعلی رسانه ای ، بحران زا است
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی ، نقش روابط عمومیها و رسانه ها را در اچرای راهبردهای کلان کشور و اطلاع رسانی در مواقع بحرانی ،مهم و کلیدی دانست و در مورد ادامه رویکردها و راهبردهای فعلی آنها در مورد سوخت هشدار داد .
دکتر اکبر نصراللهی در نخستین کارگروه مدیریت بحران در عرصه خبر و اطلاع رسانی در پالایشگاه لاوان گفت روابط عمومی ها هم از بحران ها اثر می گذارند و هم از آنان اثر می پذیرند بنابراین فراز و فرود و نتایج حاصل از بحرانها تا حد بسیار زیادی ، تابع عملکرد روابط عمومیها ، نوع رویکردها و راهبردهای اتخاذ شده و نحوه مدیریت رسانه ای بحران است.
وی با اشاره به سخنان اخیر مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در مورد افزایش مصرف سوخت ، توجه همزمان به واقعی کردن قیمت سوخت و استاندارسازی خودروها و هزینه 50 تا 60 درصدی هزینه جایگاهدار، کارمزد توزیع و نرخ حمل و نقل گفت : روابط عمومی ها باید با استفاده بموقع ، هنرمندانه و حداکثری از ظرفیت های رسانه ها و پرداخت روندی ، موضوعات راهبردی سوخت را برای مردم ، نمایندگان مجلس و سایر مسئولان توصیف و تبیین و عواقب بی توجهی یا کم توجهی به این موارد را تشریح کنند .
نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانه های حرفه ای افزود : تحول و ایجاد اجماع در مورد مدیریت سوخت و مصرف بهینه آن را ، به تشکیل ائتلاف راهنما متشکل از مسئولان و رسانه ها ، انتقال چشم انداز به ذی نفعان ، توجه منصفانه و صادقانه به همه ابعاد موضوع ، جلب همکاری و مشارکت مردم و ایجاد پیروزی های کوتاه مدت مشروط دانست و افزود: در صورت تدوین و اجرای الگوی استراژیک رسانه ای ، داشتن پیوست رسانه ای در موضوعات راهبردی و داشتن روایت اول می توان از تبدیل مخاطرات سوخت به بحران جلوگیری کرد .
نصراللهی همچنین با هشدار به روابط عمومی ها و رسانه ها در پرداخت به موضوعات کلان ملی مثل سوخت گفت : ادامه رویکردهای رویدادی، کمی و سنتی و راهبردهای انفعالی و واکنشی در پوشش رسانه ای انرژی ، طرح مشکل به جای حل مشکل، تاخیر در شروع و تعجیل در پایان، غلبه شعارمحوری بر تحلیل محوری، مخاطرات تولید و مصرفت سوخت را به بحران تبدیل خواهد کرد .
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با نقد عملکرد مسئولان در بحران ها ، غفلت مسئولان از مخاطرات و بحران های کشور بویژه بحران های نوظهور ، انکار و تقلیل و تخفیف نقش رسانهها در مخاطرات و بحرانها و اطلاعرسانی دیرهنگام، نامناسب و متعارض ، بحرانزا و اعتماد زدا است .
وی افزود: یکی از اشکالات پرتکرار و همیشگی در بحران ها از جمله زلزله ازگله ، اعتراضات بنزینی آبان 1398 و حمله سایبری 5 آبان 1400، اظهارنظرهای افراد مختلف و تعارض در اطلاع رسانی است.
نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانه های حرفهای با تشریح نتایج تحقیقات خود در مورد آتش سوزی های مجتمع های پتروشیمی در سال 95 گفت : فقط در 6 ماهه اول سال 95 ، دوازده آتش سوزی در پتروشیمی ها اتفاق افتاد و بررسی ها ی من نشان داده است بیش از 20 مرجع از نماینده گان مجلس ، استاندار و فرماندار در مورد یک موضوع تخصصی اطلاع رسانی متعارض داشتند.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: تعارض در اطلاع رسانی در بحران ها ، تعرض به امنیت روحی و روانی مردم است و باید در حوادث و بحران ها ، سخنگوی متخصص و مرتبط ، با درک آرایش جدید رسانه ای و نیاز مردم و رسانه ها به اطلاعات و اخبار ، وقایع را مسئولانه و بموقع اطلاع رسانی کند.
وی در پایان با اشاره به تعدد و تنوع بازیگران رسانهای، خروج کنشگری رسانهای از انحصار و شیوهها و ابزاری های پیچیده مدیریت پیام، گفت: موفقیت در مدیریت مخاطرات و بحران ها به درک تحولات رسانه ای ، تغییر مصرف و منابع رسانه ای مردم ، پررنگ شدن نقش شبکه های اجتماعی بموازات کم اثر شدن نقش رسانه های سنتی و داشتن برنامه استراتژیک با توجه به پدیده ارتباط جمعی شخصی است .
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
معرفی سه دستگاه به دادسرا به دلیل قصور در اجرای یک قانون
آلودگی هوای پایتخت کمتر شد/ شاخص در بازه خیلی ناسالم قرار گرفت
احداث ۱۲ معبر در غربیترین نقطه تهران
نگهداری میمون در خانه خطر ابتلا به "آبله میمونی" را افزایش میدهد!
جزئیات آتشسوزی در پاساژ گلشنمال تهران
آمار کرونا در ایران| فوت ۵ نفر در شبانهروز گذشته
هشدار سازمان بازرسی به مدیران دستگاههای دولتی؛ اگر وظایف خود را انجام ندهید برایتان پرونده کیفری تشکیل میشود
تازهترین وضعیت نوزاد تازه پیدا شده/ تقاضای زیادی برای فرزندخواندگی وجود دارد
زاکانی در نشست هیاتهای عالی رتبه اقتصادی ایران و روسیه حاضر شد
لزوم پیادهسازی سیاستهای کلی تأمین اجتماعی در بهزیستی/ ۲۰ هزار جهادگر داریم
بحران سالمندی در ۳۰ سال آینده/ طراحی نرم افزار نذر تخصص برای بیماران صعب العلاج
بحران سالمندی در سی سال آینده/ نرم افزار نذر تخصص برای بیماران صعب العلاج طراحی شده است
میادین میوه و تره بار تهران تا ظهر جمعه باز هستند
تشریح محدودیت های ترافیکی آخر هفته در جادهها
سامانه شناسایی دستفروشان مترو راه اندازی شد
کرونا در جهان/ ابتلای بیش از ۶۳۲۰۰۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته + جدول تغییرات
هشدارهای پزشکی روزهای غبارآلود/از ماسک زدن در منزل تا خوردن شیر
تعطیلی تمامی مقاطع تحصیلی شهر تهران و لغو امتحانات داخلی
تمهیدات ترافیکی اجتماع سلام فرمانده/ پیش بینی جمعیت ۳۰۰ هزار نفری
هشدار پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری تحت عنوان فروش سوالات امتحانی
محجور ماندن هرچه بیشتر صنایع دستی در سایه نبود سیاستهای حمایتی دولت
ظرفیت بزرگی که سفر "آلنا دوهان" گزارشگر ویژه سازمان ملل در اختیار ایران قرار داد
تردد در معابر تهران روان است/ عواقب رانندگی با سرعت زیاد
استقرار اورژانس برای دومین روز متوالی در میادین پایتخت
هوای پایتخت در وضعیت خطرناک قرار دارد
تشریح خدمات فرهنگی کمیته امداد/ارائه ۵۷ هزار مشاوره به مددجویان
خدمات فرهنگی مددجویان کمیته امداد تشریح شد /ارائه ۵۷ هزار مشاوره
فردا طرح ترافیک در تهران اجرا میشود/ امکان لغو طرحهای رزرو شده
امتحانات نهایی پایه دوازدهم برگزار می شود
تعطیلی کلیه مقاطع تحصیلی شهر تهران و لغو امتحانات داخلی