میرنیوز

شروع مسیر نجف تا کربلا از دولت‌آباد تهران

شروع مسیر نجف تا کربلا از دولت‌آباد تهران 2021-08-20T11:56:42+04:30

خبرگزاری مهر؛ مجله مهر _ مرضیه کیان: حوالی ساعت ۲۱ است که به بلوار قدس دولت آباد می‌رسم. برای اینکه ازدحام خودروها و مردم، ترافیک درست نکند از ابتدای بلوار توسط پلیس راهنمایی و رانندگی بسته شده. همانجا از ماشین پیاده می شوم و راه می‌افتم. خیابان عریض و طویلی است که علم و بیرق‌های عزا کل بلوار را تبدیل به حسینیه رو باز کرده.

تقریباً محال است روی شیشه ها و بنر جلوی مغازه ها کنار کلمات فارسی، معادل عربی آن دیده نشود، یا شاید هم برعکس! چرا که اکثر ساکنین دولت آباد عراقی‌هایی هستند که حدود ۴۰ سال است در این منطقه سکونت دارند.

چهار راه اول را که رد می‌کنم کم کم صدای نوحه‌های عربی به گوش می‌رسد. مردها با دشداشه‌های مشکی و خانم‌ها با چادرهای عربی به همان طرفی که من در حال رفتن هستم در حرکتند.

حس و حال محرم در این خیابان خیلی خاص است؛ انگار عرب‌هایی که روزی همسایه حرم امام حسین علیه‌السلام و بین‌الحرمین در کربلا بودند، دلشان بیقرار آن روزهاست و به همین دلیل است که عراق کوچکی در دل یکی از خیابان‌های جنوب تهران برپا کردند؛ اگر بگویم حس و حال این خیابان از شمال و شرق تهران خیلی متفاوت تر است اغراق نکرده‌ام.

شروع مسیر نجف تا کربلا از دولت‌آباد تهران

در طول مسیر ایستگاه صلواتی‌های زیادی برپا شده که اسم «موکب‌های» مختلفی روی آن نوشته شده (موکب به زبان فارسی همان معنای ایستگاه صلواتی را می‌دهد) با اینکه تجربه حضور در پیاده روی اربعین را ندارم، ولی از گفته‌ها و شنیده‌ها و آنچه در تلویزیون دیدم حس می‌کردم در مسیر نجف-کربلا راه می‌روم.

با یکی از خانم‌های عرب هم قدم و هم صحبت می‌شوم. با لهجه خاصی بین فارسی و عربی می‌گوید: «در این دوسال کرونا کاری کرده که تعداد موکب‌ها نسبت به قبل کمتر شود وگرنه کِی شب تاسوعا می‌توانستیم اینطوری راحت در پیاده‌روهای بلوار قدس راه برویم؟»

با تعجب می‌گویم: «یعنی قبل از کرونا تعداد موکب‌ها از این بیشتر بود؟»

با تاکید می‌گوید: «بله خانم! مگر قبلاً نیامدید؟ سال‌های قبل از کرونا اینجا جای سوزن انداختن نبود. موکب‌ها بدون فاصله کنار هم برپا بودند. در طول بلوار ۶۳ موکب می‌زدند. الان تعداد موکب‌ها خیلی کم شده. دعا کنید به حق این روزها و شب‌ها شر این ویروس کم شود.» انشاءالله می‌گویم. خداحافظی می‌کنم و قدم تند می‌کنم تا به چهارراه بعدی برسم.

تقریباً همه آن‌هایی که با من هم‌مسیر بودند حدفاصل بین چهارراه سوم و چهارم توقف کردند. مقابل حسینیه کاظمینی‌ها چیزی مانند چهل چراغ در حال چرخاندن است و جمعیت یک صدا با همان لهجه غلیظ عربی «یا حسین» می‌گویند و لرزه بر اندام آدمی می‌اندازند. با پرس‌وجو کردن متوجه می‌شوم این مراسم آیین سنتی «مشاعیل» است که از رسوم قدیمی نجفی‌هاست و در شب‌های هشتم و نهم و دهم محرم انجام می‌شود.

دعوتنامه‌ای متفاوت از جنس آبِ خنک

برای اینکه بقیه مراسم را از دست ندهم راهی می‌شوم. نزدیکی چهارراه بعد که می‌رسم داخل تشت بزرگی بسته های پلاستیکی سفید رنگی که به عزاداران تعارف می‌شود؛ از دور شبیه بسته‌های نمک است. نزدیک‌تر که می‌شوم یکی از آن بسته‌ها روزی من هم می‌شود. سرد است و خیس!

با تعجب می پرسم: «این چیه؟»

می گوید: «آب… نوش جانتان… فقط سلام بر حسین یادتان نرود!»

با تاکید «چشم، حتماً» می‌گویم و همانطور که راه می‌روم، نوشته‌های روی بسته آب پلاستیکی را نگاه می‌کنم. نوشته شده: «مسیر نجف-کربلا، هلا بیکم یا زوار هلا بیکم (به معنای خوشامدگویی به زوار است با لهجه عراقی؛ از همان هلا بیکم‌هایی که پیرمردهای دشداشه‌پوش عرب مقابل هیئت‌هایشان در همین بلوار قدس فریاد می‌زنند و با روی گشاده عزاداران را به داخل حسینیه‌هایشان دعوت می‌کنند) سطر پایینش نوشته شده: اربعین چشم به راهتان هستیم.»

شروع مسیر نجف تا کربلا از دولت‌آباد تهران

با دیدن این دعوتنامه عجیب همانجا وسط دود غلیظ اسفندی که فضا را مه آلود کرده و نوحه عربی که در سرم می‌پیچد، وسط بلوار پا سست می‌کنم و می‌نشینم. با خودم می‌گویم: «یعنی می‌شود بساط کرونا جمع شود و دوباره پیاده روی اربعین رونق سابق را پیدا کند؟!»

سر که بلند می‌کنم کمی دود اسفند رقیق‌تر شده. چشمم به دیگی می‌افتد که جلوی موکب علم شده و حدود ۱۰ نفر در حال هم زدن قیمه نجفی هستند. موکب هیئت شباب مسلم ابن عقیل است؛ که می‌شود گفت از بقیه موکب‌ها بزرگتر است و انگار برنامه‌های ویژه با همین هیئت است.

وسط رفت و آمدها میان خدامی که در موکب مشغول فعالیت هستند، چشمم به حاج حسن زرگر می‌افتد که سخت در حال عاشقی کردن و خدمت به عزاداران است. او را از محرم سال گذشته می‌شناسم؛ برای تهیه گزارش از طبخ و توزیع غذا که در حیاط مدرسه‌ای در همین دولت آباد انجام می‌شد. جلو می‌روم و سلام علیک می‌کنم. از چهره‌اش مشخص است که طبق روال هر سال محرم برای برپایی موکب‌ها و پذیرایی از عزاداران حسینی چند روزی استراحت نکرده ولی باز با همان خستگی همانطور که با روی باز از عزاداران استقبال می‌کند، خیلی گرم سلام مرا علیک می‌گوید.

معرفی امام حسین (ع) تبلیغات بزرگ می‌خواهد

در موکب مسلم بن عقیل جدا از افرادی که اطراف موکب کیسه‌های پلاستیکی آب پخش می‌کنند یا چند نفری که آن منقل بزرگ اسفند را مدیریت می‌کنند که فضا را معطر و مه‌آلود کنند یا ۱۰ نفری که مشغول هم‌زدن قیمه نجفی هستند و حدود ۲۰، ۲۵ نفری که در موکب آن طرف بلوار منقل بزرگی را آتش کردند و سیخ های آماده کباب کوبیده را می‌پزند، بیشتر از ۵۰ نفر داخل موکب مشغول فعالیت هستند.

شروع مسیر نجف تا کربلا از دولت‌آباد تهران

حاج حسن برای انجام کاری از موکب بیرون می‌آید تا به حیاط مدرسه در کوچه کناری برود. دیگ‌های برنج را آنجا روی اجاق دم گذاشته‌اند و خیلی از پشتیبانی‌ها هم از همانجا انجام می‌شود. شاید بیشتر از ۳۰،۴۰ نفر دیگر در حیاط مدرسه مشغول هستند! خب طبیعی است… موکبی به این بزرگی با پذیرایی بالای ۵ هزار پرس غذا از اول محرم که تا پایان سفر ادامه دارد، یک تیم بزرگ و پای‌کار می‌خواهد و تمامی این فعالیت‌ها و خستگی‌ها، بعد از علاقه قلبی و عشق به محبت اباعبدالله الحسین (ع)، یک وظیفه است و آن هم تبلیغات برای معرفی امام حسین (ع) است که زرگر با تواضع خاصی می‌گوید: «توانایی تیم ما برای این تبلیغات، انجام همین پخت و پز است، چیزی که از دست ما برمی‌آید تا این حد است. تبلیغات فرهنگی و معرفی ابعاد شخصیتی امام حسین (ع) را هم باید گذاشت به عهده متخصصین.»

زرگر طی همین همراهی مسافت کوتاه بین موکب تا حیاط مدرسه از فعالیت محرم امسالشان می‌گوید: «امسال تنوع غذایی را بیشتر کردیم، مثلاً امشب که شب تاسوعاست قیمه نجفی، کباب کوبیده و جوجه کباب داریم، دیشب قرمه سبزی، فلافل، سیب زمینی سرخ کرده و کباب ترکی داشتیم با نان تازه؛ که پخت نان را با تنوری که داخل حیاط مدرسه گذاشتیم، انجام می‌دهیم.»

وارد حیاط مدرسه می‌شویم. گوشه حیاط را نشان می‌دهد، تنور نان را آنجا قرار دادیم، بعد رو می‌کند و سمت دیگری را نشان می‌دهد: «دستگاه بسته بندی آب و مایعات را هم آنجا نصب کردیم. راستش این دستگاه را فقط برای دعوتنامه روی آب‌ها تهیه کردیم. گروهی از ما انشالله از ۷ صفر عازم موکب کربلا هستند و آنجا منتظر زائران کربلا و نجف هستیم.»

این غذا از بهترین داروهاست

حاج حسن مشغول صحبت است که با آمدن مردی شاید سی و چند ساله در حالی که نوزادی سبزپوش در آغوش گرفته و چند نفری هم دنبالش هستند، رشته کلام از دستش در می‌رود و می‌گوید: «این آقا چند شب پیش آمد اینجا و به خادمین اعلام کرد: «نذری را برای آقا ابا عبدالله الحسین کنار گذاشته بودم که می‌خواهم به این موکب اهدا کنم.» خادمین کنجکاو می‌شوند و علت را جویا می‌شوند که چرا این موکب را انتخاب کردی؟

شروع مسیر نجف تا کربلا از دولت‌آباد تهران

توضیح می‌دهد که: «پسر من مشکل حاد بینایی داشت. روز دوشنبه باید عمل مهمی انجام می‌داد. شنبه به موکب آمدم و یک پرس غذا گرفتم، همان موقع هم مشکل فرزندم را به یکی از خادم‌های موکب اعلام کردم. با فرزندم که در آغوشم بود سمت دیگ‌ها دویدم و به نیت شفا و مدد از آقا اباعبدالله کمی از سیاهی زیر دیگ را به انگشتان دست و بعد به چشمان فرزندم زدم و به خانه رفتم. فرزندم که صبح یکشنبه بیدار شد، علائم بهبودی را در چشمانش متوجه شدیم. کاملاً چشمهایش باز شد و نسبت به چیزهایی که در اطرافش هست، واکنش نشان می‌دهد. پسرم دیگر نیازی به عمل ندارد، من شفای پسرم را اینجا از اباعبدالله الحسین گرفتم و تصمیم گرفتم نذرم را به این موکب هدیه کنم.»

از این معجزه‌ها زیاد اتفاق افتاده، نمونه دیگرش یکی از بستگانمان که چند وقت پیش درگیر کرونا شد و دکترها می‌گفتند ریه‌اش کاملاً خشک شده و دیگر کاری از دست ما برنمی‌آید، فقط توکل کنید. ما نذر هیئت کردیم و به حضرت ام‌البنین متوسل شدیم. ایشان الان خانه هستند و خدا را شکر هیچ مشکلی ندارند.»

زرگر دیگ‌ها را نشان می‌دهد و با اعتقاد خالص قلبی می‌گوید: «این غذا خودش شفاست. اگر سرطان و حالا در این دو سال کرونا را بدترین بیماری‌ها بدانیم، دارویش وجود دارد؛ و آن هم این غذای امام حسین (ع) است.»

باید برای دسته مَشِق آماده شویم

چندباری موبایل حاج حسن زنگ می‌خورد. با معذرت‌خواهی می‌گوید: «باید برای مراسم دسته مَشِق (دسته شمشیر) آماده شویم و خداحافظی می‌کند.»

شروع مسیر نجف تا کربلا از دولت‌آباد تهران

دوباره سمت موکب برمی‌گردم که می‌بینم از حسینیه امیرالمونین روبروی موکب حدود ۲۰۰ نفر به ترتیب، دشداشه مشکی پوشیده و غُتره (از همان چفیه ها که فلسطینی و اهوازی و مدل‌های مختلف دارد و رنگ سبز آن نشان سید بودن است…) به سرپیچیده، ذکر گویان، در حالی‌که خیلی‎‌هایشان پابرهنه هستند به سمت چهارراه قبلی، یعنی حسینیه کاظمینی‌ها در حال حرکتند.

ساعت حول و حوش ۲۳:۳۰ و هنوز یک مراسم دیگر مانده که آن هم دسته «تِرای» است؛ وقتی دسته مَشِق به حسینیه کاظمینی‌ها رسید، تقریباً یکی دو ساعت بعد دسته ترای، کفن‌پوشان و شمشیر به دست از حسینیه کاظمینی‌ها به سمت حسینیه امیرالمونین می‌رود.

مراسم شب عاشورا شاید تا ساعت ۳ بامداد طول بکشد و تا زمانی که موکب‌ها غذایشان تمام نشده باشد، آماده پذیرایی از عزاداران هستند.

این مراسم عزاداری باشکوه که با رعایت پروتکل‌ها انجام شد و گفته می‌شود به دلیل کرونا مانند سال‌های قبل نیست، علاوه بر عزاداری برای سید و سالار شهیدان، آمادگی برای پذیرایی از عزاداران در پیاده روی اربعین هم به حساب می‌آید. انگار شروع مسیر نجف تا کربلا از دولت‌آباد تهران شروع شده که امید است امسال از روزهای سیاه کرونایی عبور کنیم و راه کربلا رفتن هموار شود، تا ادامه مسیر نجف تا کربلایی که از بلوار قدس دولت‌آباد در جنوب تهران شروع شده به عمود ۳۱۳ در کربلا ختم شود و چشممان به حرم آقا اباعبدالله الحسین روشن شود.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار مجازی

مغازه‌ای که هر سال موکب می‌شود/ ما هنوز، یک ذره هم عاشق نیستیم!

مغازه‌ای که هر سال موکب می‌شود/ ما هنوز، یک ذره هم عاشق نیستیم!
2023-09-07T17:16:53+03:30
«هر چه داریم از امام حسین(ع) داریم. زندگی‌مان مال امام حسین(ع) است. این کار هم بساط هر سال است، این مغازه پدرمان است که خادم و عاشق امام حسین (ع) بود. ما هم ...

مردم کانادا امکان مشاهده این صفحه را ندارند/ فیلترینگ، به وسعت دو نیم‌کره!

مردم کانادا امکان مشاهده این صفحه را ندارند/ فیلترینگ، به وسعت دو نیم‌کره!
2023-09-04T15:36:59+03:30
فیلتر کردن بسترهای مختلف فضای مجازی در سطح جهان مسئله تازه‌ای نیست؛ از جنوب غرب آسیا که شدت فیلترینگ در آن بیشتر است گرفته تا چند قاره آن طرف‌تر در کشور کانادا.

دلتنگ‌ها یکدیگر را پیدا می‌کنند/ کربلایی‌شدن بدون نیت قبلی!

دلتنگ‌ها یکدیگر را پیدا می‌کنند/ کربلایی‌شدن بدون نیت قبلی!
2023-09-03T13:30:14+03:30
هنگام تماشای اعزام زائران افغانستانی اشک می‌ریختند؛ گویا دلتنگ‌ها یکدیگر را پیدا می‌کنند و انگار بدرقه اربعینی‌ها، به مناسک جاماندگان تبدیل شده باشد، جاماندگ...

خوش‌رویی، چاشنی میزبانی است/ از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون

خوش‌رویی، چاشنی میزبانی است/ از تأخیر در صدور ویزای عراق تا کمبود اتوبوس در مرز دوغارون
2023-08-26T10:01:16+03:30
«مشکل زائران افغانستانی ارتباط چندانی به ایران ندارد؛ مربوط به دولت افغانستان است که اربعین برایش در اولویت نیست و متولی دولتی برای زیارت اربعین ندارد، بنابر...

دشمن آتش و تبر/ «من، حبیب‌الله؛ حبیب خدا و جنگل هستم!»

دشمن آتش و تبر/ «من، حبیب‌الله؛ حبیب خدا و جنگل هستم!»
2023-08-15T14:21:28+03:30
حبیب‌الله حاجی‌زاده، سال‌ها است بدون اینکه کسی از او بخواهد یا حقوقی دریافت کند از جنگل‌ها مراقبت می‌کند: «ما نه می‌گذاریم آتش به جان جنگل بیفتد، نه می‌گذاری...

گرداب روانشناسی زرد در «اینستاگرام»/ تن به هر چالشی ندهید!

گرداب روانشناسی زرد در «اینستاگرام»/ تن به هر چالشی ندهید!
2023-08-14T13:07:53+03:30
شبکه‌های اجتماعی این روزها چالش‌هایی را رواج می‌دهند که مبنای علمی ندارند، دنبال جذب مخاطب هستند و سعی دارند القا کنند: «شما تنها با شرکت در چالش‌ها، به یک ا...

چهل سال همسایگی با زندان و زندانی و زندان‌بان/ پارک و هتل نمی‌خواهیم؛ درخت‌ها را آب بدهید!

چهل سال همسایگی با زندان و زندانی و زندان‌بان/ پارک و هتل نمی‌خواهیم؛ درخت‌ها را آب بدهید!
2023-08-12T13:01:13+03:30
همسایگان زندان «رجایی شهر» بعد از تخلیه از این ندامتگاه، بیش از آنکه از سال‌ها همجواری با آن شکایت کنند، به فکر آینده بودند: «ما از مسئولان پارک و هتل نمی‌خو...

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی
2023-08-07T20:23:55+03:30
بعد از پایان دیدار خودم را به امیر ایرانی می‌رسانم و می‌گویم بعد از این مأموریت چه برنامه‌ای دارید؟ مختصر جواب می‌دهد: «انشاالله دوستان و دشمنان را مثل مأمور...

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی!

«باز هم دوست و دشمن را شوکه خواهیم کرد»/ جای خالی اهالی قلم و هنر در حماسه‌های نظامی!
2023-08-07T15:57:38+03:30
بعد از پایان دیدار خودم را به امیر ایرانی می‌رسانم و می‌گویم بعد از این مأموریت چه برنامه‌ای دارید؟ مختصر جواب می‌دهد: «انشاالله دوستان و دشمنان را مثل مأمور...

ماجرای شلغم‌های یک نماینده در توئیتر

ماجرای شلغم‌های یک نماینده در توئیتر
2023-08-01T14:43:59+03:30
روزنامه «جوان» در گزارشی به ماجرای جر و بحث اخیر نماینده مردم تربت‌جام در مجلس با کاربران توئیتری پرداخت.

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»
2023-07-29T00:24:02+03:30
«تقریباً دو ساعت طول کشید تا نارگل را به شهر ببریم. در این مسیر دخترم روی دست من بود و آرام جان می‌داد! شاید اگر جاده آسفالت بود و مسیر رسیدن به شهر راحت‌ و ...

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»

سرنوشت عاشورایی دخترک ۱۱ ماهه در روستایی مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم در مسیر شهر جان داد!»
2023-07-26T10:37:22+03:30
«تقریباً دو ساعت طول کشید تا نارگل را به شهر ببریم. در این مسیر دخترم روی دست من بود و آرام جان می‌داد! شاید اگر جاده آسفالت بود و مسیر رسیدن به شهر راحت‌ و ...

سرنوشت دخترک ۱۱ماهه در روستای مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم جان داد!»

سرنوشت دخترک ۱۱ماهه در روستای مرزی/ «نارگل روی دست‌هایم جان داد!»
2023-07-26T09:43:56+03:30
«تقریباً دو ساعت طول کشید که نارگل را به شهر ببریم. در این مسیر دخترم روی دست من بود و آرام جان می‌داد! شاید اگر جاده آسفالت بود و مسیر رسیدن به شهر راحت‌ و ...

دو هزار بیلبورد متحرک عاشورایی در شهر/ ۱۲ سال خط‌نویسی روی خط عاشقی!

دو هزار بیلبورد متحرک عاشورایی در شهر/ ۱۲ سال خط‌نویسی روی خط عاشقی!
2023-07-23T11:03:54+03:30
«مجید دستانی» از 12سال ماشین‌نویسی در محرم می‌گوید که با رفقایش، خودروها را با خط خوش مزین به نام اباعبدالله(ع) می‌کنند،خودروهایی که تا مدت‌ها مثل بیلبوردهای...

وام‌های راحت‌الحلقوم و ضمانت‌های ضربدری!

وام‌های راحت‌الحلقوم و ضمانت‌های ضربدری!
2023-07-20T12:18:55+03:30
روزنامه «همشهری» در گزارشی به تبلیغات اخیر برخی شرکت‌ها برای اعطای وام بدون ضامن پرداخت و ابعاد غیرقانونی بودن آن را شفاف کرد، این گزارش همچنین توضیحاتی دربا...

عاقبت بخیری یک پمپ بنزین! 

عاقبت بخیری یک پمپ بنزین! 
2023-07-20T11:38:56+03:30
خودرو را پارک کردم و به محل گودبرداری برگشتم و پرسیدم اینجا قبلاً پمپ بنزین نبود؟ جوابشان حافظه تصویری‌ام را تأیید کرد: «پمپ بنزین بود! دیگر نیست؛ حالا قرار ...

تماشای گذر عمر در سایه ایستگاه صلواتی/ چای همان چای و بیرق همان بیرق!

تماشای گذر عمر در سایه ایستگاه صلواتی/ چای همان چای و بیرق همان بیرق!
2023-07-19T13:19:04+03:30
می‌گویند نوشیدن چای داغ در لیوان‌های پلاستیکی احتمال ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد؛ اعتراضی نیست! فقط ای کاش طعم چای بعد از روضه را عوض نکند. کافی است چای...

بازندگان کنکور!

بازندگان کنکور!
2023-07-16T13:07:00+03:30
روزنامه «جام جم» در گزارشی به تاثیر شرایط جغرافیایی و شکاف طبقات اجتماعی بر قبولی رشته‌های دانشگاهی در دهک‌های مختلف جامعه پرداخته و از دهک‌های ضعیف به عنوان...

جایی برای درمان درد دیدن!/ چشم‌ها؛ قدردان دست‌های روشنایی‌بخش

جایی برای درمان درد دیدن!/ چشم‌ها؛ قدردان دست‌های روشنایی‌بخش
2023-07-16T13:06:59+03:30
پیر و جوان ندارد، تقریباً همه باندی به چشم دارند و دستی به در و دیوار! اینجا همه درد چشم دارند؛ درد بینایی! و ضیا با تخصص خود به چشم‌ها نور روشنایی می‌بخشد، ...

چگونه دختران دهه‌هشتادی محله بانی برگزاری یک مراسم ازدواج شدند؟

چگونه دختران دهه‌هشتادی محله بانی برگزاری یک مراسم ازدواج شدند؟
2023-07-16T10:54:01+03:30
روزنامه «همشهری» به سراغ یکی از محله‌های تهران رفت که در آن دختران دهه هشتادی با برگزاری مراسم عروسی از آغاز سنین نوجوانی باعث و بانی امر خیر می‌شوند. ​​​​​​​

جهان‌شهر علوی/ غم و شادی شیعیان به هم گره خورده است

جهان‌شهر علوی/ غم و شادی شیعیان به هم گره خورده است
2023-07-11T14:22:15+03:30
تاجیک، تمام روز لحظه‌ای استراحت نکرده و در مسیر شلوغ «مهمونی ۱۰ کیلومتری» خدمت کرده اما در دل حسرت می‌خورد که کاش تمام شیعیان دنیا می‌توانستند در جشن بزرگ ام...

فعلا حرف خواب و خوراک نباشد؛ بعد از مراسم همه سِرُم می‌زنیم!

فعلا حرف خواب و خوراک نباشد؛ بعد از مراسم همه سِرُم می‌زنیم!
2023-07-07T14:28:52+03:30
حرف آخر را یکی از خادمان می‌زند: «یادتان نرود؛ قرار است یکی از بزرگ‌ترین کارهای دنیا را انجام بدهیم. تا صبح شنبه کسی حرف از خواب و خوراک نزند، بعد از مراسم ه...

«چند قطره باران» بر گونه آرزوهای کوچک/ پیتزای مهربانی بدون عکس!

«چند قطره باران» بر گونه آرزوهای کوچک/ پیتزای مهربانی بدون عکس!
2023-07-06T12:22:13+03:30
حسن صلواتی چند سالی است که با همراهی دوستان عکاس و هنرمندش یک حرکت جذاب را شروع کرده است؛ فروش عکس‌ها به نفع بچه‌های محروم! امسال هم سفره پیتزای آنها به عشق ...

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)
2023-07-04T14:22:10+03:30
«سر بر دامن ماه» از طریق برش کمتر دیده‌شده تاریخ یعنی زندگی امام هادی (ع)، قدم به روایت غیبت امام زمان (عج) می‌گذارد و در این میان شخصیت «بانو حُدیث» مادربزر...

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی مدرن از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)

«سر بر دامن ماه»؛ روایتی مدرن از زندگی تنها همسر امام هادی (ع)
2023-07-04T09:42:14+03:30
«سر بر دامن ماه» از طریق برش کمتر دیده‌شده تاریخ یعنی زندگی امام هادی (ع)، قدم به روایت غیبت امام زمان (عج) می‌گذارد و در این میان شخصیت «بانو حُدیث» مادربزر...

کارت شما مسدود است!/ زخم رفتارهای سلیقه‌ای با مهاجران

کارت شما مسدود است!/ زخم رفتارهای سلیقه‌ای با مهاجران
2023-06-28T08:48:35+03:30
اواخر خرداد هر سال با پایان مهلت کارت‌های آمایش، حساب‌ بانکی مهاجران افغانستانی برای مدتی نامعلوم مسدود می‌شود؛ اقدامی که بیش از یک دستورالعمل مدیریتی، اعمال...

عروسی که صبح ازدواجش دوید/ می‌گفتند قدت کوتاه است، برو یک رشته دیگر!

عروسی که صبح ازدواجش دوید/ می‌گفتند قدت کوتاه است، برو یک رشته دیگر!
2023-06-27T01:41:38+03:30
سال‌های زیادی از زمانی که به اسماعیل‌نژاد می‌گفتند «قدت کوتاه است، به درد دویدن نمی‌خوری» می‌گذرد اما او امروز رکورددار دوی سرعت در ایران است و رویای کسب مدا...

عکاسان خبری، دشمن کسی نیستند!/ ثبت تاریخ از دل آتش تا قلب کرونا

عکاسان خبری، دشمن کسی نیستند!/ ثبت تاریخ از دل آتش تا قلب کرونا
2023-06-11T12:21:13+03:30
«عکاس خبری دشمن کسی نیست! باید به این آگاهی برسیم که عکاس، ثبت‌کننده تاریخ است و قرار نیست نگاه پررنگ سیاسی داشته باشد، دغدغه جدی عکاسان این است که در هر شرا...

غنی‌سازی با خلوص بالا برای رفع تحریم است/همچنان با آژانس بین‌المللی انرژی تعامل داریم

غنی‌سازی با خلوص بالا برای رفع تحریم است/همچنان  با آژانس بین‌المللی انرژی تعامل داریم
2023-06-11T00:00:47+03:30
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی گفت غنی‌سازی‌های با خلوص بالا برای این صورت گرفته تا تحریم‌ها لغو شوند، هدف قانونگذار هم همین بوده که اقدام راهبردی برای ل...

چرا راه آهن رشت - آستارا کلیدی‌ترین پروژه ریلی کشور است؟

چرا راه آهن رشت  - آستارا کلیدی‌ترین پروژه ریلی کشور است؟
2023-05-18T11:13:51+03:30
کریدور شمال - جنوب یک مسیر اقتصادی مهم و استراتژیک برای ترانزیت بار میان هند، روسیه و شمال اروپا از طریق ایران است که راه‌آهن رشت - آستارا به عنوان حلقه مفق...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)