میرنیوز
محسن کریمیان کارگردان مستند «استان چهاردهم» در رابطه با روند تحقیق و تولید این مستند، به خبرنگار مهر گفت: پژوهش مستند «استان چهاردهم» از سال ۹۶ شروع شد و در آن زمان هیچ کاری در رابطه با جدایی بحرین از ایران و جزایر سهگانه انجامنشده بود و پژوهش این کار بهقدری قوت داشت که حتی قابلیت تبدیلشدن به یک کتاب را دارد. بعد از شروع بحث پژوهش به دنبال کسانی رفتیم که آن زمان واقعه جدایی بحرین از ایران را بهصورت مستقیم دیده بوده و در این امر تأثیرگذار بودند را شناسایی کرده و تلاش کردیم با آنها مصاحبه کنیم که البته تعدادی از این افراد از دنیا رفته و تعدادی در قید حیات بودند که با این مصاحبههای دستاول پژوهش انجام و پروسه ساخت مستند شروع شد.
کارگردان مستند «استان چهاردهم» درباره موضوع این مستند توضیح داد: این مستند درواقع به وقایع جداسازی بحرین از ایران پرداخته و بحث بازپسگیری جزایر سهگانه و اثرگذاری شخص شاه در این ۲ موضوع را نشان میدهد که اگر عجله شاه برای جداسازی بحرین نبود، وضعیت این منطقه در حال حاضر متفاوت با شرایط فعلی بود.
وی در رابطه با هدف ساخت این مستند نیز توضیح داد: موضوع بحرین و جداسازی آن از ایران یک موضوع مناقشه برانگیز بود که برخی آن را بهعنوان یک لکه ننگ میشناختند و برخی معتقد بودند که این کار باید انجام میشده و راه دیگری وجود نداشته و شکلگیری این دوقطبی فرآیند ساخت مستند را سخت میکرد.
کریمیان با اشاره به دشواریهای موجود در مسیر تولید این مستند افزود: ما با یکدو قطبی کاملاً متضاد مواجه بودیم و میبایست حد وسطی از این ۲ نقل را انتخاب میکردیم و با محوریت آن حرکت کنیم، و همین باعث شد کار ساخت مستند سخت شود.
این مستندساز ادامه داد: هدف دیگر ساخت «استان چهاردهم» این بود که تاریخ پر از نقاط مثبت و منفی و تکرار است و در حقیقت با ساخت این مستند تلاش کردیم تا با روایت بیغرضانه از تاریخ بتوانیم از رویداد مجدد یک سری اتفاقات ناگواری که در طول تاریخ افتاده است جلوگیری کنیم.
کارگردان مجموعه تلویزیونی «به اضافه مستند» درباره اقبال عمومی به مستندهای تاریخی اظهار کرد: موضوعات تاریخی معمولاً با مناقشات بسیاری همراه بوده و برای مثال در رابطه با همین موضوع بحرین نظرات بسیار زیادی وجود داشت و حتی مردم هم در فضای مجازی واکنشهایی را نسبت به این موضوع نشان دادند و بعضیها هم نمیدانستند درواقع چه اتفاقی رخداده و برخی فکر میکردند ما بحرین را داده و جزایر سهگانه در مقابل گرفتهایم و هیچکس نسبت به واکاوی این موضوع اقدامی نکرده بود تا مشخص شود که این دو موضوع هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشتند و اگر مستند به این سمت حرکتی نمیکرد جهل این موضوع برای مردم باقی میماند.
کریمیان افزود: مردم که به بررسی اسناد دستاول تاریخی اقدام نکرده و این وظیفه مستند و مستندسازان است تا این مهم را به انجام برسانند و تلاش ما هم این بوده تا با دسترسی به اسناد دستاول روایتی بیغرضانه از تاریخ داشته باشیم.
کارگردان مستند «استان چهاردهم» درباره ویژگی مهم این مستند تصریح کرد: تلاش گروه سازنده ارائه اسناد دستاول در رابطه با این موضوع بوده و به همین دلیل به سراغ شاهدان عینی که در قلب این ماجرا در دهه ۴۰ بودند رفته و اگر هم مصاحبه امکانپذیر نبود از صوت این افراد استفاده کردیم و استفاده حداقلی از نریشن کردیم تا برای مردم باورپذیری بیشتری داشته باشد.
مستند «استان چهاردهم» به کارگردانی محسن کریمیان و تهیهکنندگی سعید صفار، کاری از گروه مستند روایت فتح است که در برنامه «به اضافه مستند»، سهشنبه ۲۳ دی، ساعت ۲۰ از شبکه مستند پخش میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
تام کروز برای کنترل کرونا ربات نخریده است
تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره «هنر زنده است»
تالارهای نمایشی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر مشخص شد
«نسیم آوا» همنوای مردم در فاطمیه شد/ تغییر رویکرد در مناسبتها
عکاس ایرانی برنده جایزه طلایی فستیوال «میهودو» شد
بهترین مستندهای سال شناخته شدند/ معرفی برندگان «ایدا»
عکاس ایرانی برنده جایزه طلایی فستیوال «میهودو» ژاپن شد
شرایط فعلی تئاتر اصلاً طبیعی نیست/ سه متن نمایشی آماده اجرا داریم
اعلام آثار راه یافته به مرحله بازبینی جشنواره ملی تئاتر «آرخه»
حضور پرسپولیس در فینال جام باشگاههای آسیا سوژه یک مستند شد
نقد «دختر گمشده» در شبکه سحر
«مسخ در مسلخ» به بنگلادش میرود
«آهو» به تدوین رسید/ داستان یک خبر ناخوشایند
آیپیتیوی سازمان تبلیغات دوباره فعال میشود/ جزییات یک تفاهمنامه
سینمای ایران چرا «افسرده» است؟/ «عمار» آلترناتیو «فجر» نیست
«بادبان شکسته» گروه «خاموش» منتشر شد/ خوانندگی حسین علیشاپور
«سرزمین آوارهها» همزمان بهصورت پردهای و آنلاین اکران میشود
خانه موزه انتظامی تا ۱۴۰۰ اجرا ندارد/ برنامه مجازی «آقای بازیگر»
رکوردشکنی عجیب در حراج تهران/ حاشیهای که ۱۲ میلیارد تومان چکش خورد!
رکوردشکنی عجیب در حراج تهران/ حاشیهای که ۱۲میلیارد تومان چکش خورد!
رکورد فروش در «حراج تهران» شکست/ کدام آثار میلیاردی فروخته شدند؟
برگزاری سیزدهمین «حراج تهران»/ کدام آثار میلیاردی فروخته شدند؟
بونگ جون هو رییس هیات داوران جشنواره «ونیز» ۲۰۲۱ شد
بازخوانی یک «تاریخ انقضا»/ روایتی متفاوت از روزی که شاه رفت
«شمش طلا» با حضور ابراهیم حاتمیکیا کلید خورد
۸۸ اثر نگارگری به مرحله نهایی داوری «تجسمی فجر» راه یافتند
«اسپایک لی» جایزه افتخاری سینماتک آمریکا را دریافت کرد
آغاز نمایش آنلاین انیمیشن کوتاه «جبیر»
«کوین» هم خواستار حذف ترامپ از «تنها در خانه» شد
«گرگاسها» همزمان با «فجر» به صحنه میرود/ بحران آلودگی پس از کرونا!