میرنیوز

استادان زبان فارسی دانشگاه‌های هند: ارتباط ما با ادبیات معاصر ایران کمرنگ است / حافظ و سعدی نیاورید

 استادان زبان فارسی دانشگاه‌های هند: ارتباط ما با ادبیات معاصر ایران کمرنگ است / حافظ و سعدی نیاورید 2024-02-13T20:08:08+03:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،  ، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که به همراه علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و  حسین دیوسالار معاون وزیر ارشاد در امور بین الملل برای حضور در نمایشگاه کتاب دهلی به هند سفر کرده است،  با اساتید زبان فارسی در دانشگاه های هند دیدار کرد.

در این دیدار که  رایزن فرهنگی ایران و رئیس مرکز تحقیقات زبان فارسی نیز حضور داشتند، اساتید دانشگاه های دهلی، جواهر لعل نهرو، دانشگاه ملی هند و ... حضور داشتند.  

در ابتدای مراسم،  قهرمان سلیمانی رئیس مرکز تحقیقات زبان فارسی در هند با اشاره به حضور دو ماه پیش حداد عادل رئیس بنیاد سعدی در هند و برگزاری دیداری مشابه با اساتید هندی به مهمترین مطالبات در حوزه زبان فارسی در هند اشاره کرد و گفت: برخی مسائلی که در دیدار گذشته مطرح شد، در دولت ایران مطرح شده و مسیر اجرای آن باز شده است، دوستان درخواست های فراوانی برای اعزام استاد به هند داشتند، سال هاست که استاد زبان فارسی به هند نیامده است، طبق مکاتباتی که انجام دادیم این موضوع به زودی برطرف شده و استاد به هند اعزام خواهد شد.

وی ادامه داد: مسأله تهیه منابع تازه زبان فارسی و راه اندازی فروشگاهی برای عرضه کتاب های ایران در رایزنی نیز مستمراً پیگیری شده و محموله‌ای از کتاب در راه است که به زودی به هند می رسد.

  نماینده بنیاد سعدی به اساتید هندی اطمینان داد که از سوی ایران هیچ محدودیتی برای آموزش زبان فارسی وجود ندارد و بهترین نوع بورسیه یعنی بورسیه الف برای فارسی آموزان هندی فراهم شده است.

در ادامه این مراسم چند نفر از اساتید دانشگاه‌های هند به بیان صحبت‌های خود پرداختند، سید اختر حسین استاد دانشگاه جواهر لعل نهرو با بیان اینکه امکان چاپ کتاب فارسی در هند زیاد نیست، گفت: در ایران امکان چاپ این کتاب‌ها فراهم تر است، اگر امکان راه‌اندازی یک کتابفروشی در رایزنی فراهم شود. کتاب‌ها به سهولت در دسترس اساتید قرار می‌گیرد.این موضوع را ما در جلسه گذشته که با آقای حداد عادل برگزار شد، مطرح کردیم و خدا را شکر می‌بینیم که به صورت جدی دنبال شده است.

وی ادامه داد: وقتی ما از ایران سخن می‌گوییم، منظور فراتر از محدوده تاریخ است، ایرانی که زبان‌های پهلوی و اوستایی نیز در آنها وجود داشت، در دانشگاه‌های ما امکان تدریس زبان‌های باستانی وجود ندارد، اگر استادی که متخصص زبان پهلوی و اوستایی باشد به دانشگاه‌های ما اعزام شود به نفع دانش هند خواهد بود.

دوره های بازآموزی را به هند بیاورید

در بخش دیگری از این مراسم «علیم اشرف» استادی از دانشگاه دهلی خواستار برگزاری دوره های دانش افزایی در هند شد و گفت: اگر ما سالی یک مرتبه یک دوره 15 روزه برای بازآموزی زبان فارسی در هند برگزار کنیم، دیگر لازم نیست هر هندی که می‌خواهد فارسی بیاموزد، یک ماه به ایران بیاید. اگر یک استاد اعزام کنید می‌شود همین جا در خانه فرهنگ این دوره‌ها را برگزار کرد، حتی می‌توان به نوبت در ایالت‌های مختلف این دوره‌ها را برگزار کرد.

نمایشگاه کتاب دهلی , کشور هند , کتاب و ادبیات , زبان فارسی , شعر فارسی , کتاب ,

شمیم الحق صدیقی دیگر استادی بود که در این مراسم صحبت کرد که بر حل دو مساله کمبود کتاب و اعزام استاد تاکید کرد.

عرفان اصغری از دانشگاه دهلی نیز با حمایت از طرح برگزاری دوره های دانش افزایی در هند گفت  سفر کردن به ایران برای شرکت در دوره های دانش افزایی برای دانشجویان هندی دشوار است، اگر ترتیبی اتخاذ شود که برنامه های دانش افزایی در همین هند برگزار شود، بسیار ایده ال است.

حضور یک شاعر ایرانی در هند

مهدی باقر خان مدرس زبان فارسی در خانه فرهنگ نیز دیگر استاد زبان فارسی بود که پیشنهاد جالبی داشت،  باقرخان که دانش آموخته ایران است و کتاب شعر او را با عنوان «شیراز هند» سال 99 در تهران منتشر شد. گفت: اگر قرار شد که استاد به هند اعزام شود،  کسی باشد که به شعر توجه کند و یا شاعر باشد،  این مایه دلگرمی ما خواهد بود.

تمرکز بر حوزه دیجیتال

محمدمهدی خراسانی نیز از دیگر اساتید زبان فارسی در بنیاد سعدی به مشکل نرم افزارهای آموزشی زبان فارسی اشاره کرد و خواستار تمرکز بیشتر بر حوزه دیجیتال در این موضوع شد.

بلال اصدق معلم خانه فرهنگ دیگر سخنران این نشست بود. اصدق که این روزها در غرفه ایران در نمایشگاه کتاب دهلی فعالیت می کند،  معتقد بود که با برنامه هایی چون حضور در نمایشگاه کتاب دهلی می توان فارسی را بین عامه مردم آورد.

وی ادامه داد: ما برای برگزاری نمایشگاه کتاب دهلی 11 ماه منتظر می مانیم به امید اینکه کتاب های ایرانی از راه برسد،  اگر قیمت این کتاب ها مناسب باشد، دانشجویان هندی اقبال قابل توجهی نشان خواهند داد.

 هندی‌ها تشنه اطلاعات دربار ایران و زبان فارسی هستند

وی مردم هند را تشنه اطلاعات درباره ایران و زبان فارسی دانست و گفت:  با عرضه کتاب هایی درباره فرنک ایران  ریشه زبان فارسی در هند  عمیق تر می شود.

پروفسور قاسمی از دیگر اساتید دانشگاهی هند بود که با اشاره به حضور وزیر خارجه هند در ایران گفت: هفته گذشته وزیر خارجه ما از ایران دیدن کرد و اعلام کرد فارسی را جزو زبان کلاسیکی هند میدانیم و این زبان وارد مدارس می شود، خوشبختانه اهمیت فارسی در هند، موضوعی است که دوستان کتاب ها درباره آن نوشتند، انشالله دولت هند یک اقدامی برای آینده زبان فارسی در هند خواهد کرد که سازنده است.

وی با اشاره به چاپ کتاب فارسی در هند گفت: دستگاه چاپی قبل از ایران به هند رسیده بود، در دوره حکومت بریتانیا بود ما کتاب ها را چاپ می کردیم، حتما نام چاپخانه منشی نولکشور را شنیدید، این بزرگترین چاپخانه در هند و جهان فارسی بود، هزاران کتاب را این چاپخانه مطرح کرد و ناشران از سراسر جهان می آمدند و کتاب می خریدند. برخی کتاب های ارزشمند ایران در هند ابتدا چاپ شد،  برای نمونه  فیه ما فیه اول در هند چاپ شد. اما امروز وضعیت تغییر کرده است،  ما کتاب های چاپ تازه از ایران در هند نداریم.

ارتباط با ادبیات معاصر امروز ایران در هند کمرنگ است

وی با بیان این مطلب که ارتباط با ادبیات معاصر امروز ایران در هند کمرنگ است،  گفت: ما دیوان حافظ، سعدی، مولوی و.. نمی خواهیم در همه کتابخانه های ما این کتاب ها موجود است، ما کتاب های دینی نمی خواهیم، همه ما مسلمان هستیم و حوزه های ما حتی از الازهر هم بهتر است،  ما بیشتر کتاب هایی برای زبان فارسی،  ادبیات معاصر و امروز ایران را می خواهیم، دانشجویان ما به دنبال تازه های ادبیات به غرفه ایران به نمایشگاه می آیند.
سید مهدی عزیز شاعر جوان هندی بود که اگرچه اندکی دیر به مراسم رسید،  اما فارسی را بسیار روان تر از اساتیدش صحبت می کرد.

عزیز مهدی که در جشنواره شعر فجر نیز شعرخوانی کرده بود،  با اشاره به سخنان قاسمی گفت: من در سفر اخیرم به ایران به آقای محقق این پیشنهاد را دادم که کتاب هایی از ادبیات معاصر بیاورند و حالا شنیدم که این موضوع اجرایی شده است.

نمایشگاه کتاب دهلی , کشور هند , کتاب و ادبیات , زبان فارسی , شعر فارسی , کتاب ,

ادبیات معاصر ایران به آن صورت در دانشگاه های ما تدریس نمی شود

وی ادامه داد: بهتر است ما برای چاپ کتاب های ایرانی کپی رایت کتاب های ایرانی را خریداری کرده و به زبان هندی برگردانیم، متاسفانه ادبیات معاصر ایران به آن صورت در دانشگاه های ما تدریس نمی شود، باز دسترسی به کتاب ها را می توان  تا حدودی با سفر به ایران جبران کرد،  اما وقتی تدریس نمی شود فایده ای دارد.

عزیز مهدی که اخیر کتاب تازه ای از شعرهای ایرانی را ترجمه کرده است،  از کتاب تازه خود که  برگردان داستان های کوتاه معاصر ایران به زبان هندی است،  خبر داد.

جمع بندی سخنان اساتید زبان فارسی را چند شیکهر استاد دانشگاه دهلی و رئیس سابق این دانشگاه بر عهده داشت،  او خطاب به عزیز مهدی گفت:  سال هاست که  ادبیات معاصر هم در دانشگاه دهلی و هم در جواهر نعل و نهرو درس داده می شود و کارهای پژوهشی بسیاری روی آن انجام شده است، اما مشکل کمبود کتاب های ادبیات امروزی است.

وی ادامه داد: دولت هندبرخی آثار مربوط به ادبیات فارسی در هند را منتشر کرده است،  نهادهای دیگر هم حاضرند به محققان کمک کنند، اما حتما کتابهای که از ایران مورد نیاز است که به عنوان کتاب های درسی و پژوهشی منبع قرار گیرد، آن هم به بک نسخه یا دو نسخه اکتفا نمی شود، تنها در دهلی نیست، در شهرهای دیگر هم این نیاز وجود دارد.

بودجه خرید کتاب به زبان فارسی سال هاست در دانشگاه ها هدر می رود

شیکهر نیاز به کتاب های ادبیات معاصر ایران را جدی دانست و گفت: نمی توان به  آوردن کتاب با رفتن به ایران فکر کرد،  مگر ما هر کدام چند نسخه می توانیم بیاوریم؟  یک یا دو نسخه، دانشگاه های ما بودجه خرید کتاب دارند، ما  نمی خواهبم کتاب را رایگان بگیریم، بودجه خرید کتاب به زبان فارسی سال هاست در دانشگاه ها هدر می رود، این بودجه باید در راه درست مصرف شود. اگر برای رایزنی فرهنکی یک کتابفروشی ایجاد شود،  کتاب ها به همه مراکز هند ارسال خواهد شد.

فریدالدین فرید عصر رایزن فرهنگی ایران در هند دیگر سخنران این نشست بود که با اشاره به استقبال  مخاطبان هندی در نمایشگاه دهلی از کتاب های سعدی و حافظ گفت:  همان طور که انتظار دارید، به زبان فارسی توجه شود، باید این حق را به سایر هندی ها بدهید که کتاب های دیگر را هم طلب کنند.

یکی از چالش های جدی ما در جلسه با بنیاد سعدی این بود که چه کتاب هایی و چه تعدادی به هند بیاوریم،  تصمیم گرفتیم که از هر کتابی 3 تا 4 نسخه بیاید و بعد سفارش گیری شود.

وی با بیان این مطلب که  ما زبان فارسی را اولویت اصلی کار خود می دانیم،  گفت: یکی از کارهایی که قول می دهیم، برگزاری دوره های کوتاه مدت در خانه فرهنگ است.

خبرهای خوش احمدوند برای هندی ها

یاسر احمدوند رئیس شورای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی پس از شنیدن سخنان اساتید هندی با چند خبر خوش به استقبال این مطالبات رفت. احمدوند با بیان این مطلب که  من در تجربه سفر اول به هند، احساس غریبی ندارم، گفت: فرهنگ مشترک، آداب مشترک و زندگی نزدیک به هم موجب می شود ما غریبی نکنیم، بکی از دلایل این موضوع  حضور طولانی مدت زبان فارسی در هند است، زبان فارسی به عنوان زبان دیوانی و درباری در هند حضور داشته است، در یک دوره هند پناه شاعران فارسی زبان بوده است. پادشاهان هند آنقدر ادب دوست و ادب پرور بودند که شاعران خوب ایرانی به این سرزمین می آمدند. 

وی افزود: وظیفه ما در ایران توجه بیشتر به زبان فارسی در هند است، انتظارات، انتظارات درست و خوب و قابل اجراست، با پیگیری های آقایان فرید و سلیمانی بسیاری از این مسائل قابل اجراست و عملیاتی می شود.

روابط ادبی و فرهنگی ما به هند باید گسترش پیدا کند

احمدوند ادامه داد: بعد از بازگشت به ایران با حداد عادل گفت وگویی خواهد داشت و برای اعزام استاد و راه اندازی دوره های آموزشی تخصصی  و باز آموزی اقدامات لازم انجام خواهد شد. در طی سال آینده روابط ادبی و فرهنگی ما به هند باید گسترش پیدا کند.

احمدوند در عین حال از چندین اقدام برای حوزه زبان فارسی در هند خبر داد و گفت:  به پیشنهاد آقای سلیمانی برای 10 کتابخانه دانشگاهی منابع مورد نیاز را تامین خواهیم کرد. فهرست کتاب های مورد نیاز اعلام شود و ما آن را تامین خواهیم کرد.

حمایت از چاپ 10 کتاب اساتید هندی به زبان فارسی

وی گفت: هم چنین از چاپ 10 کتاب  که اساتید زبان فارسی هند به فارسی تألیف کرده اند ، حمایت می کنیم. این کتاب ها در ایران توسط ناشران خوب ایرانی منتشر خواهند شد. هم چنین از 10 کتابی که اساتید هندی از ناشران ایرانی انتخاب و به زبان هندی ترجمه کنند  حمایت می کنیم.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد ادامه داد:  امیدوارم ما در نمایشگاه کتاب تهران بتوانیم میزبان جمع خوبی از استادان زبان فارسی هند باشیم.

وی خطاب به مطالبه باقرخان مبنی بر آوردن شاعران ایرانی به هند گفت: در چند روز آینده چند شاعر خوب ایرانی به اینجا می آیند، و این مطالبه برآورده می شود.

باید کمرنگی ادبیات معاصرایران  در هند را برطرف کنیم

به گفته احمدوند، حتما ما باید این نقص را که حضور ادبیات معاصر در هند کمرنگ است، برطرف کنیم هم با حضور شاعران و هم استفاده از نرم افزارهایی که کتاب دیجیتال را عرضه می کنند تا شما بتوانید استفاده کنید.ما در ایران چندین پلتفرم عرضه کتاب دیجیتال و صوتی داریم که با آن‌ها رایزنی خواهیم کرد تا امکانی فراهم شود که شما هم بتوانید از خارج از ایران بتوانید به خرید این کتاب ها دسترسی داشته باشید.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...

دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است

 دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است
2024-04-14T11:05:20+03:30
گلرخسار صفی‌اوا گفت: من در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا از جمله مسکو، فرانکفورت و... شرکت کرده‌ام، اما به نظرم هیچ نمایشگاهی مانند نمایشگاه کتاب ت...

افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟

 افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟
2024-04-14T11:05:19+03:30
معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید گفت: هنوز مقدار افزایش حقوق ایثارگران مشخص نشده اما تا آخر فروردین اعلام خواهد شد.

دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب

 دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب
2024-04-14T11:05:19+03:30
امروز بنی‌اسرائیل در غزه آن خباثت نهفته در خود را که سبقه در گذشته سیاه‌شان دارد، آشکار کردند و آتشی که در گذشته برای سایر پیامبران و ملت‌ها روشن کرده بودند...

یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه

 یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه
2024-04-14T11:05:18+03:30
روزگاری در موسیقی پاپ ایران اعلام شد که حامد همایون در پنج ماه ۲۳۹ کنسرت برگزار کرده است؛ آماری که از رکوردی عجیب روایت داشت؛ اما در نهایت سرنوشت حامد همایو...

صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد

 صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد
2024-04-14T11:05:18+03:30
مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت صادرات نوشت‌افزار ایرانی اسلامی به برخی از کشورها را جزو مهمترین برنامه‌های این مجمع در سال جدید خواند.

قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد

 قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد
2024-04-14T11:05:17+03:30
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب با اشاره به لازم‌الاجرا بودن قانون حجاب در کشور و لزوم مکانیزه بودن مواجهه با هنجارشکنان گفت: کسانی که به موضوع عفاف و حجاب در کش...

تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت

 تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت
2024-04-14T11:05:17+03:30
افزایش نرخ ارز پس از دو هفته دامن بازار کاغذ را نیز گرفت،‌بر این اساس قیمت کاغذ تحریر در بازار افزایش ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است.

سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد

 سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد
2024-04-14T11:05:16+03:30
براساس آمارهای ثبت‌شده از میزان استقبال از فیلم‌های درحال اکران در تعطیلات پایان هفته قبل ۳۵۳۰۰۰ هزار نفر برای دیدن فیلم مورد علاقه خود در هفته سوم فروردین ...

شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند

 شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند
2024-04-14T11:05:16+03:30
پس از سده نهم هجری شاعران متعددی با تخلص عطار ظهور کردند که اتفاقاً بسیاری از آثار منسوب به عطار نیشابوری، از برکات حضور آنهاست.

«محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!

 «محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!
2024-04-14T11:05:15+03:30
«محفل» دوباره توانست برنامه پربیننده ایام ماه مبارک رمضان باشد؛ برنامه‌ای که سلبریتی ندارد اما یک برنامه‌اش تنها به ۱۰۰میلیون بازدیدکننده رسید.

مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید

 مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید
2024-04-14T11:05:15+03:30
مهرداد صدقی از انتشار کتاب "آبنبات لیمویی" در ادامه مجموعه طنز خود خبر داد و گفت: این کتاب آخرین اثر از مجموعه "آبنبات‌ها" خواهد بود.

عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد

 عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد
2024-04-14T11:05:14+03:30
مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی این نمایشگاه خبر داد.

دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید

 دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید
2024-04-14T11:05:14+03:30
یهودیانِ بنی‌نضیر چنان مغرور و از خود راضی بودند که تکیه‌گاهشان دژهای نیرومند و قدرت ظاهری‌شان بود، اما از آنجا که خدا می‌خواست بر همه روشن کرد که چیزی در ب...

حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران

 حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران
2024-04-14T11:05:14+03:30
جمعی از شاعران کشور در حمایت از عملیات "وعده صادق"، تازه‌ترین سروده‌های خود را به این موضوع اختصاص دادند.

گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل

 گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل
2024-04-14T11:05:13+03:30
نغمه مستشار نظامی در تازه‌ترین سروده خود از عملیات «وعده صادق» پاسخی به حمله جنگنده‌های ارتش اسرائیل به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق حمایت کرد.

جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟

 جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟
2024-02-26T06:01:07+03:30
هیئت‌ها و حسینیه‌های سراسر کشور همزمان با میلاد سراسر خیر و برکت امام زمان (عج) مراسم شادی و سرور برگزار می‌کنند.

شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم

 شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم
2024-02-26T06:01:06+03:30
شاعران فارسی زبان در آستانه نیمه شعبان در نشست ادبی «منتظران وصل» با تازه‌ترین سروده‌های خود به ساحت مقدس امام مزان عرض ارادت کردند.

بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)

 بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)
2024-02-26T06:01:06+03:30
امام صادق علیه‌السلام دربارۀ آداب شب نیمۀ شعبان، به یکی از بهترین دعاها اشاره می فرماید.

"پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!

 "پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!
2024-02-26T06:01:05+03:30
مصطفی رزاق کریمی کارگردان فیلم "احمد" درباره احمد خمینی صحبت کرد؛ از ۴۲ روز سالک شدن او تا ماجرای عزل منتظری و پایان جنگ. او گفت: کارگردان دیکته‌پ...

ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد

 ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد
2024-02-26T06:01:04+03:30
همزمان با میلاد سراسر سعادت حضرت مهدی موعود(عج) از ویکی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) رونمایی شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)