میرنیوز
بهگزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم افتتاحیه اولین و بزرگ ترین جشنواره بین المللی تئاتر پاکستان در مرکز شورای هنر در شهر کراچی با حضور کامران تسوری استاندار ایالت سند، بلیغ الرحمن استاندار ایالت پنجاب و سید جنیدعلی شاه وزیر فرهنگ و گردشگری دولت ایالتی سند به عنوان مهمانان ویژه برگزار شد.
در این مراسم هنرمندان پیشکسوت و سرشناس فیلم و تئاتر، دست اندرکاران رشته های مختلف هنری، تعداد زیادی از شخصیت های دولتی، سیاسی و فرهنگی ایالت سند، دیپلمات هایی از ایران، ترکیه، آمریکا، آلمان، مصر و سریلانکا حضور داشتند. همچنین به دعوت رییس شورای هنر پاکستان، سعید طالبی نیا وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهمان ویژه در این مراسم حضور پیدا کرد. طالبی نیا در حاشیه این مراسم باشکوه، ضمن ملاقات با دیپلمات های کشورهای دیگر و نیز خبرنگاران و هنرمندان سینما، تئاتر و تلویزیون پاکستان، فرصت را غنیمت شمرده، پیشرفت های هنر سینما و تئاتر را در دوران 44 ساله انقلاب اسلامی تشریح و علاقمندی جمهوری اسلامی ایران را برای گسترش مراودات هنری با پاکستان اعلام نمود.
وی در مصاحبه با چند خبرگزاری حاضر در مراسم، از حضور یک گروه تئاتر ایرانی در این جشنواره خبر داده و گفت: با توجه به علاقمندی دولت جمهوری اسلامی ایران به دیپلماسی هنر و تأثیر شگرف آن در نزدیکی ملت ها، و بنا بر دعوت طرف پاکستانی، خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پاکستان با همکاری مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با پیگیری مرکز مربوطه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اقدامات لازم برای حضور یک گروه زبده تئاتر از ایران را انجام داده و قرار است نمایش «تیک تاک» توسط گروه تئاتر «پتواژ» از استان یزد در شورای هنر پاکستان اجرای برنامه نمایند. وی افزود: این گروه هنری پنج نفره شامل یک زن(مریم هاشمی) و سه مرد(علیرضا کاغذگران - رضا اعظمی راد - مهدی سرسنگی) به سرپرستی و کارگردانی دکتر احمد ندافی از اول اکتبر 2023 به مدت یک هفته در کراچی حضور خواهند داشت و ضمن اجرای تئاتر، کلاس های آموزشی برای هنرجویان پاکستانی نیز برگزار خواهند کرد.
در بخش دیگری از مراسم، بلیغ الرحمن استاندار ایالت پنجاب(لاهور) که برای شرکت در افتتاحیه جشنواره تئاتر حضور پیدا کردخه بود در جمع حضار سخنرانی کرد. وی طی سخنان خود از شورای هنر پاکستان کراچی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری تقدیر و جشنواره بین المللی تئاتر را رویدادی منحصر به فرد در تاریخ هنر نمایش در پاکستان خواند. استاندار پنجاب افزود: در این جشنواره اجرای نمایشنامه ها به زبان های منطقه ای و بین المللی در درک متقابل فرهنگ ها و هنر ملت ها کمک خواهد کرد.
انور مقصود نویسنده و طنزپرداز برجسته پاکستان در سخنان خود در مراسم افتتاحیه گفت: «اگرچه اجرای نمایش تئاتر در حال حاضر در همه جای پاکستان اتفاق می افتد اما این جشنواره کاملاً متفاوت و منحصر به فرد است. وی افزود: در این زمان گرچه کشور پاکستان با بحران های اقتصادی شدیدی مواجه شده و شرایط داخلی واقعاً سخت است، اما این بدان معنا نیست که مردم باید دست از لذت بردن از هنر و زندگی بکشند.
از سمت راست: استاندار سند(کراچی)، استاندار پنجاب(لاهور) و رییس شورای هنر پاکستان
سیداحمدشاه رئیس شورای هنر پاکستان نیز از همه همکاران و شخصیت های خارجی به ویژه مسئول فرهنگ ایران در کراچی و سرکنسول های ترکیه و سریلانکا و دیپلمات های کشورهای دیگر برای حضور در این مراسم قدردانی کرد. وی همچنین از بازیگران پیشکسوت تلویزیون و سینما که به طور ویژه از نقاط مختلف کشور برای حضور در این جشنواره آمده بودند تشکر کرد.
گفتنی است این جشنواره از 17 شهریور به مدت یک ماه دایر و در مجموع 45 نمایش تئاتر همراه با گردهمایی ها و کارگاه های آموزشی مرتبط به تئاتر برگزار خواهد شد. در این رویداد ٢٧ گروه تئاتر پاکستانی و هفت گروه تئاتر از کشورهای خارجی از جمله ایران، آلمان، ترکیه، مصر، سریلانکا و آمریکا حضور و اجرای نمایش خواهند داشت.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
کلاته عربی: در حوزه ادبیات مقاومت نوجوانان را رها کردیم/ نادیدهگرفتن تجربیات دفاع مقدس در موضوع مدافعان حرم
پنج درس مهم از سبک زندگی امام حسن عسکری (ع)
بررسی فلسفه هنر ابن سینا در یک کتاب پژوهشی
استفتاء از امام خامنهای؛ آیا نماز در محل تحصیل کامل است؟
جنگ جهانی علیه نهاد خانواده
چند روایت خواندنی از دیدار متفاوت پیشکسوتان دفاع مقدس با رهبر انقلاب
چه سریالهایی پاییز روی آنتن میروند؟
افتتاح چهار پردیس سینمایی در تهران/ افزایش ۱۹ سالن به چرخه اکران
صوت منتشر نشده از شهید حسن باقری: در دفاع مقدس تاریخ اسلام تجدید شد
اعلام یک فراخوان نمایشنامهخوانی و حضور کارگردان «سجاده آتش» در موزه سینما
افزوده شدن ۱۵ هنرستان جدید به مجموعه هنرستانهای هنرهای زیبا
برنامه هیئتها و حسینیهها به مناسبت شهادت امام حسن عسکری(ع)
صوت منتشر نشده از شهید حسن باقری: در دفاع مقدس اسلام تجدید شد
برنامههای تلویزیون برای مسابقات آسیایی را بشناسید
نواختن زنگ سینما در تلویزیون؛ شبکه نمایش به استقبال آغاز سال تحصیلی رفت
برنامهای برای شناخت ایران با اجرای مجید واشقانی/ «سلام بر ابراهیم» با اسناد منتشر نشده جنگ به تلویزیون رسید
برنامه هیئتها و حسینیهها به مناسبت شهادت امام حسن عسکری (ع)
پخش زنده «همسایه با کتاب» در هفتۀ دفاع مقدس از شبکه کتاب
نهمین نمایشگاه ایراننوشت تمدید شد/ بازدید ۴۰ هزار خانواده در ۱۳ روز
کنگره ملی شعر دفاع مقدس تا ۲۰ مهرماه تمدیدشد
اهدای جایزه ادبی و تاریخی استاد انوار به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
"بی تفاوتی" آهنگ جدید علی زندوکیلی را اینجا بشنوید
حضور هزار دف نواز در روستای هشمیز به روایت عکس
«عاشورا» سریال هر شبی تلویزیون شد
روایتی متفاوت از همنشینی نوجوانان با خانواده شهدا
«باورمندی» نیاز امروز ادبیات دفاع مقدس است یا «هنرمندی»؟
امام حسن عسکری (ع) چگونه فرزندشان را به عنوان امام معرفی کردند؟
اشاره رهبر انقلاب به داستان "مالک اشتر" در کدام منابع است؟
ضبط پروژه مصطفی گیان با حضور هزار دفنواز در هشمیز
جعفری: دروغ پردازی یکی از سلاحهای دشمن در جنگ ترکیبی است/ وجود ۳۵۰ شبهه درباره دفاع مقدس