میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه زنده افق رادیو قرآن، با موضوع «روند برنامهها و فعالیتهای شورای توسعه فرهنگ قرآنی» با دعوت از سیدمحمدجواد آلاحمد، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی به صورت زنده به روی آنتن رفت.
سیدمحمدجواد آلاحمد گفت: مصوبات شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حکم قانون را دارد و میتواند خودش آن را ابلاغ کند و برای همه دستگاهها لازمالاجرا است. سند جامع راهبری امور قرآنی کشور است و باید از این فضا حسن استفاده را ببریم. در سال ۱۳۸۸ دبیرخانه آن مصوب شده است و از آن تاریخ تا به امروز برای اینکه بتوانیم چراغ راه آینده خود را خوب ببینیم، باید یک حسابرسی فرهنگی را در این زمینه داشته باشیم و در این مدت بررسی کنیم چه اقداماتی انجام شده است؟ چراکه هم حمایت شده است و هم قوانینی که دیده شده، مشخص است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: در کنار این دبیرخانه، معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی خیلی قوی و محکم فعالیت داشتهاند و مسئولیت مدیریت کمیسیونهای تخصصی شورا را داشتهاند. در کنار آن، سازمان اوقاف و امور خیریه محکم وارد شد و بحث حفظ را بر عهده گرفت و یا دفتر بینالملل مقام معظم رهبری نیز مسئولیتی در این حوزه پذیرفته است و کسانی به این عرصه ورود کردند که صاحبنظر امور قرآنی بودند لذا باید یک حسابرسی دقیق از فعالیتهای قرآنی در این مسیر داشته باشیم تا نقاط ضعف و قوت به خوبی دیده شود. به این معنی که جایی که خوب عمل کردهایم، تقویت و جایی که ضعیف بودهایم، ریشهیابی شود.
اگر جایی کار به درستی انجام نشده به ما باز میگردد
آلاحمد در خصوص تشکیل شورای استانی، در ذیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی و اقدامات در این حوزه گفت: در منشور توسعه فرهنگ قرآنی و خود شورای توسعه، نمیتوانیم بگوییم مشکل وجود داشته است و نتوانستیم کار کنیم و هرکجا کمکاری بوده، قطعاً عیب از ما بوده است؛ چراکه هم قانونگذار خوب قانون را دیده است و هم اعتبارات خوبی در این حوزه تخصیص داده شده و هم اینکه بستر خوبی فراهم شده است؛ لذا اگر کمکاری صورت گرفته، به مجریان قانون باز میگردد. در رأس نظام ما شخص مقام معظم رهبری نسبت به قرآن اهتمام ویژهای دارند و روز اول ماه مبارک رمضان را به موضوع قرآن اختصاص میدهند و عنایت ویژهای به این موضوع دارند، دولتها هم کم و زیاد پای کار بودهاند، خصوصاً دولت فعلی لذا اگر جایی کار به درستی انجام نشده، به ما باز میگردد.
وی بیان کرد: در استانها به دلیل اینکه شورای موازی کنار هم نباشند امورات شورای توسعه فرهنگ قرآنی را به شورای فرهنگ عمومی سپردهاند و تا امروز نزدیک به ۱۱ استان را با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از نزدیک بازدید کردهایم لذا در استانهایی که مسئولان به امور قرآنی اهتمام داشتهاند، امورات قرآنی جلو رفته است؛ لذا جایی که مطالبهگری شده است، موفق بودهایم، مانند فارس، خوزستان، مرکزی و… که اقدامات بسیار خوبی در این عرصه داشتهاند. استانهایی هم داریم که کار در آنجا عقب است، اما در حال پیگیری و مطالبه و بررسی نقاط ضعف هستیم.
نسبت به اهدافی که تعیین شده فاصله بسیاری داریم
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: از منشور توسعه فرهنگ قرآنی، مهمتر فرمایشات مقام معظم رهبری است که چراغ راه ما است و نیازی به مکاتبه و پیگیری ندارد و برای کل کشور برنامه قرآنی تبیین شده است. شورای توسعه هم به استانها ابلاغ شده است و همه استانها موظف هستند در ساختار شورای فرهنگ عمومی، شورای توسعه قرآنی را فعال کنند و مؤسسات را پای کار بیاورند تا امورات قرآنی فعال شود؛ البته نمیتوانیم بگوییم کدام استان بهتر بوده، اما به نسبت عملکردها خوب بوده است. هر چند از هدف اصلی عقب هستیم و نسبت به اهدافی که تعیین شده، فاصله بسیاری داریم.
آلاحمد اظهار کرد: یکی از عیبهای ما این است که مسائل را صفر و صد میبینیم، در حالی که اینگونه نباید باشیم. یکی از مطالبات جدی راهاندازی مکتبخانهها، تلاوتگری، تدبر، کرسیهای تلاوت و جلسات خانگی قرآن بوده است. حتماً لازم نیست در امورات قرآنی در استانها یک بستر سنگین ببینیم که شدنی نباشد؛ لذا میتوان کارهای کوچک را تقویت کرد و بعد پر و بال داد. چراغ راه امور فرهنگی ما قرآن است و امیدواریم بتوانیم این مسیر را در استانها پیگیری کنیم.
وی در ادامه این برنامه در خصوص اثرگذاری شورای توسعه فرهنگ قرآنی در امور فعالیتهای قرآنی کشور گفت: باید اینگونه سوال کنیم که آیا توانستهایم در کوتاهمدت، میانمدت یا بلندمدت به اهدافی که در منشور تعیین کردهایم برسیم یا خیر؟ یا در ریلی که قانونگذار تعیین کرده است در مسیر حرکت کردهایم یا خیر؟ اگر اینگونه بررسی کنیم دستگاههای مختلف هرکدام در جایگاه خودشان عملکرد قابل قبولی داشتهاند، اما اینکه در مسیر منشور قرار گرفته باشند، نمره خوبی به خودمان نمیدهم. ما از مبدأ حرکت کردهایم، اما بعد از ۱۴ سال هنوز به مقصد نرسیدهایم و فاصله زیادی با مقصد داریم و حتی نزدیک آن هم نشدهایم و امیدواریم به مقصد برسیم. البته چراغهای روشنی برای تبیین مقصد وجود دارد و در فضاهای جدید در دوره تحولی دوستان پای کار هستند و ستاد حفظ، سازمان دارالقرآن و کمیسیونهای دیگر به نسبت در این مسیر خوب جلو رفتهاند.
تخصیص بودجه را برای اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی آفت میدانیم
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: ارزیابی کمیسیونها براساس عملکردشان است و ما در این دوره تلاش کردهایم بودجهمحور نباشیم. پول را برای اجرای سند منشور توسعه فرهنگ قرآنی آفت میدانیم، سعی کردیم به بعد نظارتی خودمان توجه کنیم تا کمیسیونها در جایگاه خودشان به شکل تخصصی ورود کنند. امروز جلسات تخصصی خوبی در حوزه قرآنی با حضور رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی و شخصیتها و چهرههای فرهنگی کشور داریم.
آلاحمد در خصوص سند تحول هم گفت: تحولی که امروز مطرح است از خود شورای عالی شروع شده است تا به دبیرخانه برسد. امروز در شورای عالی یک مرکز رصد تشکیل شده است که این مرکز رصد امورات فرهنگی را رصد کند و براساس آسیبشناسی میدانی ما طرح تحول را تهیه کنیم.
وی در خصوص واگذاری یا انحلال شورای توسعه فرهنگ قرآنی و خبرهایی که به تازگی در این خصوص مطرح شده است، گفت: مقام معظم رهبری تکلیفی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص چابکسازی داشتند؛ به این معنا که تحولی در شوراهای اقماری ایجاد شود و خود شورای عالی هم چابک شود تا بتواند نقش قرارگاه فرهنگی را داشته باشد. یکی از شوراهای اقماری که در دستور کار قرار گرفته، شورای توسعه فرهنگ قرآنی بود. نظرات مختلفی در این خصوص مطرح شد که اگر بخواهیم این مجموعه را واگذار کنیم، کدام مجموعه اولاً هست.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، ادامه داد: در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به این نتیجه رسیدند که اگر بخواهیم هم در شورای عالی به دلیل چابکسازی و هم در شورای توسعه فرهنگ قرآنی تحول ایجاد شود که به مرحله عملیات برسد، باید به مجموعهای واگذار شود که در آن کار قرآنی انجام میشود؛ لذا آن مجموعه هم باید استعدادش را داشته باشد و هم از لحاظ عِده و عُده کارش قرآن باشد و امکانات فراوانی داشته باشد. امروز مجموعههای موفقی همچون معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی را در این عرصه داریم که کار قرآنی انجام میدهند و لذا این دو گزینه مطرح است. البته قرار نیست چیزی هم از اعتبار این شورا کاسته شود، بلکه قرار است محکم در این میدان قرار گیرد. اما در جمعبندی که صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم سازمان تبلیغات اسلامی به جهت اینکه سازمان دارالقرآن را دارد میتواند مؤثرتر باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
کلاته عربی: در حوزه ادبیات مقاومت نوجوانان را رها کردیم/ نادیدهگرفتن تجربیات دفاع مقدس در موضوع مدافعان حرم
پنج درس مهم از سبک زندگی امام حسن عسکری (ع)
بررسی فلسفه هنر ابن سینا در یک کتاب پژوهشی
استفتاء از امام خامنهای؛ آیا نماز در محل تحصیل کامل است؟
جنگ جهانی علیه نهاد خانواده
چند روایت خواندنی از دیدار متفاوت پیشکسوتان دفاع مقدس با رهبر انقلاب
چه سریالهایی پاییز روی آنتن میروند؟
افتتاح چهار پردیس سینمایی در تهران/ افزایش ۱۹ سالن به چرخه اکران
صوت منتشر نشده از شهید حسن باقری: در دفاع مقدس تاریخ اسلام تجدید شد
اعلام یک فراخوان نمایشنامهخوانی و حضور کارگردان «سجاده آتش» در موزه سینما
افزوده شدن ۱۵ هنرستان جدید به مجموعه هنرستانهای هنرهای زیبا
برنامه هیئتها و حسینیهها به مناسبت شهادت امام حسن عسکری(ع)
صوت منتشر نشده از شهید حسن باقری: در دفاع مقدس اسلام تجدید شد
برنامههای تلویزیون برای مسابقات آسیایی را بشناسید
نواختن زنگ سینما در تلویزیون؛ شبکه نمایش به استقبال آغاز سال تحصیلی رفت
برنامهای برای شناخت ایران با اجرای مجید واشقانی/ «سلام بر ابراهیم» با اسناد منتشر نشده جنگ به تلویزیون رسید
برنامه هیئتها و حسینیهها به مناسبت شهادت امام حسن عسکری (ع)
پخش زنده «همسایه با کتاب» در هفتۀ دفاع مقدس از شبکه کتاب
نهمین نمایشگاه ایراننوشت تمدید شد/ بازدید ۴۰ هزار خانواده در ۱۳ روز
کنگره ملی شعر دفاع مقدس تا ۲۰ مهرماه تمدیدشد
اهدای جایزه ادبی و تاریخی استاد انوار به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران
"بی تفاوتی" آهنگ جدید علی زندوکیلی را اینجا بشنوید
حضور هزار دف نواز در روستای هشمیز به روایت عکس
«عاشورا» سریال هر شبی تلویزیون شد
روایتی متفاوت از همنشینی نوجوانان با خانواده شهدا
«باورمندی» نیاز امروز ادبیات دفاع مقدس است یا «هنرمندی»؟
امام حسن عسکری (ع) چگونه فرزندشان را به عنوان امام معرفی کردند؟
اشاره رهبر انقلاب به داستان "مالک اشتر" در کدام منابع است؟
ضبط پروژه مصطفی گیان با حضور هزار دفنواز در هشمیز
جعفری: دروغ پردازی یکی از سلاحهای دشمن در جنگ ترکیبی است/ وجود ۳۵۰ شبهه درباره دفاع مقدس