میرنیوز

ترکان پارسی‌گوی؛ مروری بر خدمات آذری‌زبان‌ها به زبان فارسی/ روایت فرزند دهخدا از سرنوشت غم‌انگیز یک طرح ملی

 ترکان پارسی‌گوی؛ مروری بر خدمات آذری‌زبان‌ها به زبان فارسی/ روایت فرزند دهخدا از سرنوشت غم‌انگیز یک طرح ملی 2023-05-15T15:40:43+03:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، رهبر معظم انقلاب در بازدید روز گذشته از نمایشگاه کتاب تهران، ضمن بازدید از غرفه انتشارات سخن، درباره مجموعه «فرهنگ سخن»، به قلم دکتر حسن انوری، فرمودند که بهترین آثار در اهمیت زبان فارسی را ترک‌های ما نوشتند، این هم یکی از آنهاست.

خدمات فرزند خلف دهخدا به زبان فارسی

«فرهنگ بزرگ سخن» که برای اولین‌بار در سال 81 در هشت جلد منتشر شد، زیر نظر استاد حسن انوری و با همراهی 46 مؤلف و 21 ویراستار تدوین شده و دربردارنده واژگان قدیمی و واژگان روز زبان فارسی است. 

فرهنگ بزرگ سخن دارای 75 هزار سرواژه اصلی، 45 هزار سرواژه فرعی، 16 هزار شاهد مستند، هزار مثال و هزار و 500 تصویر است. پیش از این نیز ذیلی بر این اثر ارزشمند نوشته شده و در سال 90 منتشر شده بود که این ذیل مشتمل بر واژه‌هایی است که از قلم افتاده یا تازه یافته شده‌اند، همچنین برخی از مصوّبات اخیر فرهنگستان زبان و ادب فارسی را در بردارد که به حوزه عمومی زبان تعلّق دارد یا به آن نزدیک است. همچنین مشتمل است بر تصحیح غلط‌های چاپی و غیرچاپی و اشتباه در ارجاعات که در هشت جلد روی داده و نیز برخی شواهد جدید بر مدخل‌هایی که شاهد کم داشته یا شاهد نداشته‌اند.

تازه‌ترین، معتبرترین و بهترین فرهنگ زبان فارسی

پس از انتشار مجموعه هشت جلدی «فرهنگ سخن» به کوشش نشر سخن، 17 عنوان از مجموعه فرهنگ‌های سخن منتشر شده که عمدتاً براساس مخاطب و دغدغه‌های آنها در نظر گرفته شده‌اند. از جمله این موارد می‌توان به فرهنگ دانش‌آموز، فرهنگ نام، فرهنگ امثال، فرهنگ کنایات و... اشاره کرد. در مقدمه ناشر بر این فرهنگ تأکید شده که در محتوای فرهنگ‌ها تجدید نظر می‌شود و مایه علمی آنها به طور مستمر بررسی خواهد شد. در پروژه‌ای جدید قرار است ذیل دیگری بر این فرهنگ منتشر شود که  این ذیل شامل واژه‌های جدید و فوت شده از فرهنگ سخن خواهد بود. 

زبان فارسی , نمایشگاه کتاب , کتاب ,

اما خدمات استاد انوری به زبان فارسی محدود در «فرهنگ سخن» نیست؛ او را که فرزند دهخدا و معین می‌نامند، قریب به 60 سال در مؤسسه لغت‌نامه دهخدا با همراهی هیئت تألیف، اقدام به تدوین «لغت‌نامۀ بزرگ فارسی» کرد؛ پروژه‌ای که از دوران مدیریت زنده‌یاد دکتر شهیدی و با همراهی دکتر دبیرسیاقی آغاز شد. 

روایتی از سرنوشت غم‌انگیز یک طرح ملی

طرح «لغت‌نامه بزرگ فارسی» که در راستای وصیت علامه دهخدا آغاز شد، در ابتدا قرار بود در سه نوع بزرگ، متوسط و کوچک تدوین شود که البته پس از مدتی، چاپ لغت‌نامه‌های متوسط و کوچک پس از یکی دو جلد متوقف شد و تنها لغت‌‌نامۀ بزرگ فارسی ادامه یافت. «لغت‌نامه بزرگ فارسی» تفاوت‌هایی با لغت‌نامه دهخدا دارد؛ از این منظر که فرهنگی تاریخی است و شواهد این فرهنگ از قدیم به جدید مرتب شده و سیر تحول معنایی واژه را نشان می‌دهد. از سوی دیگر، منابع به کار رفته در تدوین لغت‌نامه بزرگ فارسی بیش از دهخداست و تاکنون بیش از هزار منبع قدیم و جدید برای تدوین آن استفاده شده است. 

کار تدوین «لغت‌نامه بزرگ فارسی» سال گذشته به دلیل خداحافظی اجباری دکتر انوری و پس از آن هیئت تألیف، عملاً متوقف شد. ماجرایی که دکتر انوری خود در کتاب «اراده، پشتکار، عشق» که به تازگی از نشر آیدین منتشر شده، توضیح داده است؛ بخشی از کتاب که از آن می‌توان با عنوان روایتی از سرنوشت غم‌انگیز یک طرح ملی یاد کرد. مؤلف در این کتاب ضمن اشاره به اعمال تغییرات پس از مدیریت جدید و تأثیرات آن بر کار مؤسسه لغت‌نامه دهخدا می‌نویسد: 

فضای آرام لغت‌نامه شد فضایی ناآرام و تحمل ناپذیر، لااقل برای من، که از 60 سال پیش پییوسته در آرامش کار کرده بودم. در آستانه 90 سالگی در فضای جدید و با آدم‌های جدید کار کردن برایم ناگوار بود. از این رو لغت‌نامه را ترک کردم. فردای آن روز همه مؤلفان نیز جز یک تن لغت‌نامه را ترک کرده بودند. 

من یکی از سه عضو زنده لغت‌نامه دهخدا و لغت‌نامه بزرگ فارسی هستم که بیشترین وقت را در تألیف گذرانده‌ایم. آن دو تن دیگر استاد رسول شایسته و دکتر نجفی اسداللهی هستند. من از قِبَل کار در لغت‌نامه و اندوختن تجربیات در فرهنگ‌نویسی توانسته‌ام(به قول استاد احمد سمیعی) «تازه‌ترین، معتبرترین و بهترین فرهنگ زبان فارسی» را پدید آورم. از این رو، بنا به تجربیات و از روی آگاهی، به دانشگاه تهران پیشنهاد می‌کنم: آگاه‌ترین و مبرزترین استادان ادبیات و زبان‌شناسی را در سازمان لغت‌نامه به کار گمارد که شایستگی آن را داشته باشند که بتوانند لغت‌نامه دهخدا را به بهترین وجهی ویرایش کنند و نیز سازمان لغت‌نامه را از جهات گوناگون تقویت و مجهر کند که بتوانند فرهنگ‌های جدیدی(کوچک و بزرگ)که لازمه این روزگار است، پدید آورند. ...

به دو امر غیرت دارم: زبان فارسی و ایران

اما دکتر حسن انوری تنها آذری‌زبانی نیستند که همه هم و غمّ خود را مصروف زبان فارسی و پاسداری از آن کرده‌اند. لااقل در تاریخ معاصر می‌توان از چهره‌های تأثیرگذار بسیاری نام برد که پاسداری و گسترش زبان فارسی را وظیفه خود دانسته و به آن بالیده‌اند. ژاله آموزگار، پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی، از جمله این شخصیت‌های تأثیرگذار است. او که در حوزه‌های مختلف ترجمه و تألیف در حوزه زبان‌های باستانی فعالیت می‌کند، متولد شهرستان خوی است.

آموزگار پیش از این در ویدئویی که بازتاب بسیاری در فضای مجازی داشت، گفته بود: با اینکه آذربایجانی هستم، خیلی غیرت زبان فارسی دارم؛ چون این پیوندی است که ما را به هم وصل می‌کند. 

زبان فارسی , نمایشگاه کتاب , کتاب ,

او با تأکید بر اینکه من هم غیرت زبان فارسی را شدیداً دارم و هم غیرت ایران را، اضافه کرد: خدا هر دو این‌ها را حفظ کند. با اینکه آذربایجانی هستم، خیلی غیرت زبان فارسی دارم؛ چون این پیوندی است که ما را به هم وصل می‌کند. خیلی خوب ترکی صحبت می‌کنم، از ادبیات و آهنگ ترکی لذت می‌برم، اما همیشه اعتقاد دارم که یک چیز همه ما را به هم وصل می‌کند و آن «زبان فارسی» است. 

چرا می‌گویند «زبان شیرین فارسی»؟

به گفته آموزگار؛ با زبان فارسی، فردوسی، نظامی، حافظ، صائب و ... برای همه ما است و این است که تاریخ ما را یکی و به هم وصل می‌کند. همیشه شناخت علاقه ایجاد می‌کند. باید تاریخ ایران را بدون تعصب یاد بگیرید؛ آن وقت به آن علاقه‌مند خواهید شد. آنهایی که سنگ غیر زبان فارسی را به سینه می‌زنند، زبان فارسی را نمی‌شناسند. کار نکردند، نخواندند. زبان فارسی زبان شیرینی است. بی‌خود نمی‌گویند زبان شیرین فارسی، خوش‌آهنگ است. از نظر علم زبانشناسی، زبانی آهنگین است و صداهایش گوش‌خراش نیست؛ از این جهت شما این زبان را انگلیسی و آلمانی مقایسه کنید. 

درباره مردی که نامش با «حافظ» گره خورد

فعالیت آذری‌زبان‌ها تنها در حوزه تحقیق و پژوهش درباره زبان فارسی خلاصه نمی‌شود. در دهه‌های گذشته خدمات آذری‌زبان‌ها به زبان فارسی را می‌توان در حوزه‌های دیگری چون تصحیح متون، پژوهش در حوزه متون کلاسیک و ... نیز بررسی کرد و قابل تأمل قرار داد. زنده‌یاد منوچهر مرتضوی، استاد دانشگاه تبریز و مؤلف کتاب «مکتب حافظ» از جمله این شخصیت‌هاست. 

زبان فارسی , نمایشگاه کتاب , کتاب ,

«مکتب حافظ» به توصیف بهاءالدین خرمشاهی، حافظ‌پژوه نام‌آشنا، در کنار «حافظ شیرین‌سخن» معین و «تاریخ عصر حافظ» اثر شادروان غنی از جمله سه اثر ماندگار در حوزه حافظ‌پژوهی است که هر محقق و جست‌وجوگری  در این حوزه، بی‌نیاز از مراجعه به این کتاب نیست. به گفته کارشناسان، بسیاری از بدیهیات دیوان حافظ و اندیشه‌های او، نتیجه سال‌ها مطالعات زنده‌یاد مرتضوی است که حاصل و چکیده آن در «مکتب حافظ» ذکر شده است.

80 سالی که برای پاسداری زبان فارسی گذاشته شد

از دیگر آذری‌زبان‌هایی که حیات خود را صرف زبان فارسی کردند، می‌توان به زنده‌یاد سلیم نیساری اشاره کرد؛ مردی که از جمله پایه‌گذاران شیوه آموزش زبان فارسی به ویژه به غیر فارسی‌زبانان بود. دکتر مهدی محقق درباره خدمات زنده‌یاد نیساری به زبان فارسی می‌گوید: در سال‌های آغازین دهه 1330 که من دانشجوی دوره لیسانس دانشکده زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه بودم، با برخی از دانشجویان دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی که از تبریز بودند از جمله دکتر منوچهر مرتضوی و دکتر سلیم نیساری آشنا شدم. دکتر نیساری در آن وقت‌ها مدیر کل وزارت فرهنگ هم بود که معمولاً در کتابخانه طهوری همدیگر را می‌دیدیم. بعدها ارتباط ما بیشتر شد و همواره ایشان در برخوردها از سکون و آرامش و ادب ویژه‌ای برخوردار بود.

زبان فارسی , نمایشگاه کتاب , کتاب ,

وی ادامه می‌دهد: پس از انقلاب، ارتباط ما زیاد شد؛ چه آنکه هر دو هفته یک‌بار او را در فرهنگستان زبان و ادب فارسی ملاقات می‌کردم و از ملاحظات خاصی که درباره حافظ داشت، برخوردار می‌شدم. او با فروتنی ویژه خود عبارات عربی دیوان حافظ را نزد من می‌آورد و با کمک یکدگیر به برخی از مشکلات می‌پرداختیم. نکته جالبی که از کوشش‌های سالیان دراز از زندگی علمی دکتر نیساری بر می‌آید اینکه این استاد هرچند در محیط غیرزبان فارسی زاده و پرورش یافته، چگونه همت خود را در هشت دهه از زندگی پربار خود به ترویج و نشر زبان و ادبیات و خط فارسی پرداخته و ملت ایران را از علم سرشار خود بهره‌مند کرده است.

«ایران»؛ وطن دل شهریار

در میان صدها آذری‌زبانی که در دوره معاصر «فارسی» را چون جان دوست می‌داشتند، یکی از چهره‌های شناخته شده و تأثیرگذار، شهریار است. او که به گفته فرزندش، ایران را وطن دل خود می‌دانست، بر حفظ زبان فارسی تأکید داشت.

زبان فارسی , نمایشگاه کتاب , کتاب ,

هادی بهجت تبریزی، فرزند شهریار، در گفت‌وگویی با تسنیم، درباره این علاقه پدرش گفته بود: شهریار هم در شعر فارسی و هم در شعر آذری حرف برای گفتن داشت. این امر تنها به توانایی او در سخنوری بازنمی‌گشت. بخشی از این توانایی به بهره بردن و مطالعه او از آثار بزرگان و کتاب‌های دیگر شاعران و نویسندگان بازمی‌گردد. شهریار علاقه بسیاری به سرودن شعر ترکی بعد از منظومه «حیدربابا سلام» داشت. در این قبیل شعرها هم توانا بود، اما همیشه می‌‌گفت باید اصالت زبان فارسی را حفظ کرد. او خودش را شاگرد مکتب حافظ می‌دانست و معتقد بود که مانند کودکی درس‌آموز از «گلستان» سعدی بهره‌ برده است، اما نگاهی فراتر به شعر و زبان داشت.

در کنار تمام نام‌هایی که از آنها یاد شد، قطعاً می‌توان نام‌های بسیاری دیگر را نیز برشمرد که با وجود اینکه زبان مادری‌شان فارسی نبود، اما خدمات ارزنده و غیر قابل انکاری به زبان فارسی کردند؛ زبانی که میراث رودکی و فردوسی است، امروزه حیات، پویایی و بالندگی خود را وامدار چنین افرادی است که بی‌چشم‌داشت در پاسداری آن کوشیده‌‌اند.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

حضور ۱۳ کشور جهان در بیست و یکمین اجلاس تجلیل از پیرغلامان حسینی

حضور ۱۳ کشور جهان در بیست و یکمین اجلاس تجلیل از پیرغلامان حسینی
2024-07-27T12:36:19+03:30
دبیر بیست‌ویکمین اجلاس پیرغلامان حسینی از حضور نمایندگان سیزده کشور جهان در این اجلاس خبر داد.

راوی تلاش هیئت‌ها در ماه محرم باشید

راوی تلاش هیئت‌ها در ماه محرم باشید
2024-07-27T12:36:18+03:30
فصل پنجم هیئت خبرنگار در ماه محرم امسال اجرایی می‌شود و علاقمندان در این طرح می‌توانند در قالب عکس، فیلم و متن راوی فعالیت‌های هیئت‌ها باشند.

اعلام ویژه برنامه های دهه سوم محرم در حرم عبدالعظیم حسنی(ع)

اعلام ویژه برنامه های دهه سوم محرم در حرم عبدالعظیم حسنی(ع)
2024-07-27T12:36:17+03:30
مراسم سوگواری دهه سوم ماه محرم در بارگاه ملکوتی حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار می شود.

نماینده ایران رتبه سوم مسابقات قرآن روسیه را به دست آورد

نماینده ایران رتبه سوم مسابقات قرآن روسیه را به دست آورد
2024-07-27T11:03:00+03:30
نتایج مسابقات بین‌المللی قرآن روسیه اعلام شد و بر اساس آن نماینده کشورمان در این رویداد بین‌المللی که با حضور نمایندگان کشورهای عضو بریکس برگزار شد، رتبه سوم...

رسانه‌ها باید روش‌های جایگزین حل اختلاف را تبیین کنند/خانواده اولویت یک سازمان داوری هدایت است

رسانه‌ها باید روش‌های جایگزین حل اختلاف را تبیین کنند/خانواده اولویت یک سازمان داوری هدایت است
2024-07-27T11:02:59+03:30
جوهری به نقش رسانه‌ها در آگاهی مردم از روش‌های جایگزین حل اختلاف اشاره کرد و گفت: رسانه‌ها می‌توانند روش‌های جایگزین حل اختلاف را برای مردم تبیین کنند.

کتاب سهروردی و حکمت خسروانی رونمایی می‌شود

کتاب سهروردی و حکمت خسروانی رونمایی می‌شود
2024-07-27T11:02:58+03:30
کتاب سهروردی و حکمت خسروانی در خانه اندیشمندان علوم انسانی رونمایی می‌شود.

انگیزه به رفتار انسان ارزش مثبت یا منفی می‌دهد/وسوسه شیطان برای پرسیدن سوالی که برای «فهمیدن» نیست

انگیزه به رفتار انسان ارزش مثبت یا منفی می‌دهد/وسوسه شیطان برای پرسیدن سوالی که برای «فهمیدن» نیست
2024-07-27T08:49:37+03:30
انگیزه است که به رفتار انسان ارزش مثبت یا منفی می‌دهد. گاهی یک انگیزه انسان را متوجه عرش می‌کند و گاهی یک انگیزه انسان را از فرش به اعماق جهنّم ساقط می‌کند.

مجلس شورای اسلامی پرسشگر و پاسخگو باشد

مجلس شورای اسلامی پرسشگر و پاسخگو باشد
2024-07-26T21:02:57+03:30
بوشهر- امام جمعه دیر گفت: مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد و در قانون گذاری پیشرفت و خدمتگزاری به کشور مدنظر داشته باشد.

قوای مجریه و مقننه باید منافع ملی را بر منافع جناحی مقدم بدارند

قوای مجریه و مقننه باید منافع ملی را بر منافع جناحی مقدم بدارند
2024-07-26T17:09:40+03:30
قم- امام جمعه پردیسان گفت: هم افزایی قوای مجریه و مقننه باید بیشتر شود و از منافع سیاسی فاصله بگیرند و منافع ملی را بر منافع جناحی مقدم بدارند.

شهید آل هاشم دارای روش فوق العاده‌ای در امامت جمعه بود/لزوم داشتن ابتکار و حرف تازه در نماز جمعه

شهید آل هاشم دارای روش فوق العاده‌ای در امامت جمعه بود/لزوم داشتن ابتکار و حرف تازه در نماز جمعه
2024-07-26T16:43:03+03:30
گردهمایی معرفتی خادمین و اعضای ستادهای برگزاری نماز جمعه به مناسبت پنجم مرداد، روز نماز جمعه با حضور حجت‌الاسلام حاج‌علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمع...

برنامه های سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه سوم محرم اعلام شد

برنامه های سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه سوم محرم اعلام شد
2024-07-26T16:43:02+03:30
برنامه سخنرانی استاد شیخ حسین انصاریان در دهه سوم محرم ۱۴۴۶ در چهار مجلس اعلام شد.

تهران ۱۷ هزار خادمیار رضوی دارد/ نوجوانان نیز خادمیاران می‌شوند

تهران ۱۷ هزار خادمیار رضوی دارد/ نوجوانان نیز خادمیاران می‌شوند
2024-07-26T16:43:01+03:30
حضور ۱۷هزار خادمیار رضوی تهران در جلسه هماهنگی معاونت خادمیاری و گزینش کانون‌های خدمت رضوی استان تهران مطرح شد.

زحمت انصافا خوب، مردانگی و از خودگذشتگی «مخبر عزیز» نباید فراموش شود/خداقوت مجاهد خسته‌نشو...

زحمت انصافا خوب، مردانگی و از خودگذشتگی «مخبر عزیز» نباید فراموش شود/خداقوت مجاهد خسته‌نشو...
2024-07-26T16:43:00+03:30
حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در صفحه شخصی خویش از معاون اول رئیس‌جمهور تقدیر و تمجید کرد.

حذف کاغذ بازی در ادارات مورد توجه مسوولان قرار گیرد

حذف کاغذ بازی در ادارات مورد توجه مسوولان قرار گیرد
2024-07-26T16:29:38+03:30
سروآباد_امام جمعه سروآباد گفت: حذف کاغذبازی در ادارات برای کاهش مشکلات مردم باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.

مهلت ارسال آثار به سوگواره سفینةالنجاة تا اربعین تمدید شد

مهلت ارسال آثار به سوگواره سفینةالنجاة تا اربعین تمدید شد
2024-07-26T16:29:37+03:30
دبیرخانه نخستین سوگواره بین المللی سفینةالنجاة اعلام کرد که به درخواست هنرمندان، مهلت ارسال آثار به نخستین دوره این سوگواره، تا اربعین حسینی تمدید شد.

اعضای ستاد نماز جمعه دشتی تجلیل شدند

اعضای ستاد نماز جمعه دشتی تجلیل شدند
2024-07-26T16:03:00+03:30
بوشهر- به مناسبت پنجم مرداد، اعضای ستاد نماز جمعه شهرستان دشتی تجلیل شدند.

مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد

مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد
2024-07-26T16:02:59+03:30
بوشهر- امام جمعه دیر گفت: مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد و در قانون گذاری پیشرفت و خدمتگزاری به کشور مدنظر داشته باشد.

تنها انگیزه انسان برای انجام اعمال دینی جلب رضایت پروردگار باشد

تنها انگیزه انسان برای انجام اعمال دینی جلب رضایت پروردگار باشد
2024-07-26T16:02:58+03:30
دیواندره_امام جمعه دیواندره گفت: جلب رضایت خدا باید تنها انگیزه‌ای باشد که انسان را وادار به انجام عمل دینی می‌کند و تنها عاملی که تداوم بخش عمل انسان بوده، ...

همه برای موفقیت دولت جدید کمک کنند

همه برای موفقیت دولت جدید کمک کنند
2024-07-26T15:49:41+03:30
همدان-امام جمعه نهاوند گفت: با وجود اختلاف سلایق ولی باید مطیع ولایت بود و امروز جامعه نیاز به وحدت و آرامش دارد و همه باید به این موضوع توجه کنیم.

نماز جمعه به دلیل خطبه محور بودن اهمیت زیادی دارد

نماز جمعه به دلیل خطبه محور بودن اهمیت زیادی دارد
2024-07-26T15:49:40+03:30
بیجار- امام جمعه بیجار گفت: نقش نماز جمعه به دلیل اینکه خطبه محور بوده و بسیار مهم است و طبق فرمایش رهبر انقلاب یک قرارگاه محسوب می‌شود.

مجلس با ریل‌گذاری بسترساز کارآمدی دولت باشد

مجلس با ریل‌گذاری بسترساز کارآمدی دولت باشد
2024-07-26T15:49:39+03:30
بوشهر- امام جمعه جم گفت: مجلس با ریل‌گذاری، بسترساز کارآمدی دولت باشد.

همدلی و همکاری حداکثری از الزامات امروز کشور است

همدلی و همکاری حداکثری از الزامات امروز کشور است
2024-07-26T15:49:39+03:30
گناوه- امام جمعه گناوه گفت: در برهه کنون همدلی، هم افزایی و همکاری حداکثری از الزامات کشور است و دولت و مجلس باید به مانند یک پیکر واحد باشند.

خنثی سازی توطئه های دشمن یکی از برکات نماز جمعه است

خنثی سازی توطئه های دشمن یکی از برکات نماز جمعه است
2024-07-26T15:36:20+03:30
مینودشت: امام جمعه شهرستان مینودشت، خنثی سازی توطئه های دشمن را یکی از برکات حضور در نماز جمعه برشمرد.

دشمن لشکر سایبری برای اختلاف‌افکنی بین مسئولان و مردم تحکیم کرد

دشمن لشکر سایبری برای اختلاف‌افکنی بین مسئولان و مردم تحکیم کرد
2024-07-26T15:36:19+03:30
بوشهر - امام جمعه موقت بوشهر گفت: دشمن لشکر سایبری خود را برای اختلاف‌افکنی میان مسئولان و مردم تحکیم کرده است.

مجلس به توصیه‌های رهبری دقت نظر داشته باشد

مجلس به توصیه‌های رهبری دقت نظر داشته باشد
2024-07-26T15:36:19+03:30
دامغان- امام جمعه دیباج با بیان اینکه مجلس در اعتماد به وزرای کابینه به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی دقت نظر داشته باشد، گفت: اعضای کابینه باید کارامد ب...

رییس جمهور در برابر سهم‌خواهی ها برای تشکیل دولت به ایستد

رییس جمهور در برابر سهم‌خواهی ها برای تشکیل دولت به ایستد
2024-07-26T15:36:18+03:30
قزوین- رییس جمهور منتخب باید با حفظ استقلال دولت در مقابل سهم خواهی ها و مصادره دولت به نفع برخی افراد و جریان ها ایستاده و کابینه را تشکیل دهد.

امام جمعه منادی وحدت و همدلی در هر منطقه است

امام جمعه منادی وحدت و همدلی در هر منطقه است
2024-07-26T15:36:17+03:30
خلیل آباد- امام جمعه خلیل آباد گفت: امام جمعه منادی وحدت و همدلی در هر منطقه است و لذا دارای جایگاهی رفیع و برجسته است.

یک روز در هفته همه صنایع و معادن تعطیل می‌شود

یک روز در هفته همه صنایع و معادن تعطیل می‌شود
2024-07-26T15:22:59+03:30
تبریز-امام جمعه تبریز گفت: یک روز در هفته همه صنایع و معادن تعطیل می‌شود تا برق خانگی تأمین شود.

ایجاد برادری و وحدت از برکات نماز جمعه است

ایجاد برادری و وحدت از برکات نماز جمعه است
2024-07-26T15:22:58+03:30
بوشهر- امام جمعه عسلویه با بیان اینکه نماز جمعه محور وحدت مسلمین است، گفت: برپایی نماز جمعه در هر شهر برکاتی برای آن شهر دارد و ایجاد برادری و وحدت از برکات...

اتحاد و حضور مردم از دستاوردهای نماز جمعه است

اتحاد و حضور مردم از دستاوردهای نماز جمعه است
2024-07-26T15:09:39+03:30
گناباد- امام جمعه گناباد گفت: اتحاد و در صحنه نگه داشتن مردم از دستاوردهای مهم نماز جمعه است.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)