میرنیوز

علاقه فراوان اندونزیایی‌ها به سریال‌های مذهبی و کتاب‌های شهید مطهری / برگزاری آیین "تابوت" در کشور هزار جزیره

 علاقه فراوان اندونزیایی‌ها به سریال‌های مذهبی و کتاب‌های شهید مطهری / برگزاری آیین "تابوت" در کشور هزار جزیره 2023-04-08T12:20:32+04:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جمهوری اندونزی، کشوری در جنوب شرقی آسیا است که بین اقیانوس هند و اقیانوس آرام قرار دارد. این منطقه با پایتخی جاکارتا بزرگ‌ترین کشور جزیره‌ای در جهان و دارای بیش از 17 هزار جزیره است. مساحت کل آن بیش از 900 هزار کیلومتر مربع بوده، چهاردهمین مناطق مسکونی بزرگ در جهان و هفتمین مناطق مسکونی بزرگ را در سراسر سرزمین‌های مشترک و دریایی دارد. جمعیت این کشور بیش از 238 میلیون نفر بوده که چهارمین کشور پرجمعیت در جهان را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر اندونزی پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان محسوب می‌شود.

از جهت آداب و رسوم اجتماعی، آبرو در کشور اندونزی بسیار مهم است، به طوری که افراد در این کشور مواظب صحبت و تعامل خود هستند و حرفی را بدون تفکر به زبان نمی‌آورند. مردم در این کشور رک و صریح صحبت نمی‌کنند و رک حرف زدن را یک ایراد بزرگ می‌دانند. تمسخر در اندونزی بسیار ناصحیح است و در صورتی که این کار را بکنید قطعاً زیر سؤال می‌روید؛ حجاب کشور اندونزی پوشیده و سنتی است. این کشور در طول مسیرهای تجاری باستانی بین خاور دور، آسیای جنوبی و خاور میانه واقع شده و در نتیجه تحت تأثیر بسیاری از مذاهب از جمله اسلام، هندوئیسم، بودیسم، کنفوسیوس و مسیحیت قرار گرفته‌ است. متأسفانه غرب بر فرهنگ اندونزی در علم، فناوری و سرگرمی‌های مدرن مانند نمایش‌های تلویزیونی، فیلم و موسیقی و همچنین سیستم و موضوعات سیاسی تأثیر داشته‌ است. فرهنگ هند به ویژه در آهنگ‌ها و فیلم‌های اندونزی تأثیر گذاشته‌ است.

تمام این موارد گویای وجود یکسری از اشتراکات دینی، فرهنگی و هنری بین کشور ایران با اندونزی است و حضور ایران در این منطقه از شرق آسیا می‌تواند زمینه‌های مناسب جهت تبادلات اقتصادی و فرهنگی را فراهم کند. در این زمینه با مهرداد رخشنده، رایزن سابق ایران در کشور اندونزی به گفت‌وگو نشستیم.وی در حال حاضر سرپرست اداره کل همکاری‌ها و تنظیم‌گری صادرات فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است. 

وی معتقد است اندونزی از جمله کشورهایی است که حکومت ما نسبت به بهره‌برداری از ظرفیت‌های آن غفلت‌های زیادی داشته و با یک برنامه‌ریزی مناسب در زمینه‌های فرهنگی و هنری می‌توانیم از یک سو با سیاست‌های شوم آمریکا و غرب در آن سرزمین مقابله کنیم و از دیگر سو مسیر تحقق اقتصاد فرهنگی را با این کشور پیش ببریم.  

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌بینید. 

روند صادرات فرهنگی ادامه خواهد داشت

* صادرات فرهنگی به کشور اندونزی چه محصولاتی می‌تواند باشد؟

از آنجایی که بحث صادرات فرهنگی در موضوع سیاست‌های تحولی دولت سیزدهم قرار دارد، سازمان هم این بحث تحولی را در دستور کار خود قرار داده است تا بتواند از این فضای جدید در روابط فرهنگی‌مان با کشورهای دیگر استفاده کند. 

بحث تنظیم‌گری صادرات فرهنگی در سازمان فرهنگ و ارتباطات نوپاست و امید است با استفاده از ظرفیت رایزنان فرهنگی خارج کشور روند صادرات فرهنگی ادامه یابد. در کشور اندونزی اقلام زیادی از جمهوری اسلامی ایران برای آنها زیبایی دارد. صنایع فرهنگی به ویژه صنایع دستی و فرش برای آنها بسیار ارزشمند است. در مواد خوراکی نیز همین مسئله دیده می‌شود. حبوبات و مخصوصاً خرما برای آنها ارزشمند است و تجار ما در این فضاها مشغول به فعالیت هستند.

 

رایزن فرهنگی , دیپلماسی فرهنگی ,

 

در تلاشیم توزیع‌کننده محصولات فرهنگی هنری باشیم

* آیا بسته‌های هنری از جمله فیلم و سریال و بسته‌های موسیقی در صادرات فرهنگی دیده می‌شود؟

بله؛ در بحث تحول فرهنگی این مسائل دیده شده است. ساخت فیلم، انیمیشن، موسیقی و تولید مستندهای ایران‌شناسی در برنامه‌ها پیش‌بینی شده است. تا امروز آنچه که عرضه شده،‌ عرضه‌ مردمی بوده است، منتها در تلاشیم توزیع‌کنندگان این محصولات هم باشیم.

* یکی از چالش‌های ما ایران‌هراسی است. اقدامات شما در راستای صادرات فرهنگی چه کمکی می‌کند برای شناساندن ایران فعلی به سایر کشورهای جهان؟

ایران‌هراسی یکی از حربه‌هایی است که چندین سال تداوم دارد. در این بین، فضای رسانه‌ای و مجازی خیلی به کمک دشمنان ما آمده و سبب شده دست برتری دارند و توانستند اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی را در کشورهای مختلف ایجاد کنند. اگر بتوانیم ایران واقعی را به سایر کشورها معرفی کنیم که از جمله‌ی آنها پیشرفت‌های حوزه‌ی دانش‌بنیان و فناوری‌های نوین و هسته‌ای است، اطمینان دارم، خیلی از ذهنیات منفی مردم جهان نسبت به ما را عادی کند. ما در برخی از مسافران خارجی که به ایران می‌آیند، یک جمله مشترک را بارها شنیدیم. آنها می‌گویند این ایرانی که اکنون دیدیم، با ایرانی که به ما معرفی کردند، متفاوت است. این جمله را در بازخورد تمام شخصیت‌هایی که به ایران سفر می‌کنند می‌شنویم.

*   با توجه به اهمیت شناساندن ایران واقعی به سایر کشورها؛ برخی کشورها با تولید فیلم‌های سینمایی یا سریال‌ها سعی در معرفی سرزمین و فرهنگ و توانمندی‌های کشورشان به جوامع مقصد را دارند؛ مثلاً در کشور ما شاهد نمایش فیلم‌های کره‌ای و ... هستیم. با توجه به اشتراک فرهنگی و مذهبی‌مان با خیلی از کشورها، چرا ما از این ظرفیت استفاده نمی‌کنیم؟

این مسئله راهکاری برای برخی کشورها جهت تثبیت نفوذشان در سایر کشورهای منطقه است. ما این تجربه را داشتیم. خیلی از سریال‌هایی که در ایران ساخته شد مثل حضرت یوسف، حضرت سلیمان، حضرت مریم و ... هنوز هم در بعضی کشورها اکران می‌شود. اما یک تفکر واحد و اراده ملی در کشور وجود ندارد تا این کار را استمرار دهند. بخش دولتی و بخش خصوصی نقش مهمی در تحقق این امر می‌توانند ایفا کنند. این نوع فیلم‌ها هزینه‌های زیادی دارد و در کشورهای مقصد هم باید به راحتی بتواند در دسترس مخاطبان خود قرار گیرد. ما ثابت کردیم که از عهده‌ی این کارها بر می‌آییم.

 

رایزن فرهنگی , دیپلماسی فرهنگی ,

 

 

 


* آیا خود شما تجربه چنین کارهای هنری را داشتید؟

در دوره‌ای که خودم در اندونزی حضور داشتم، با رصدی که از شبکه‌های آنجا انجام دادم،‌ بیشتر روی حضرت یوسف کار می‌کردند. با توجه به اینکه مردم آنجا زمینه مذهبی دارند،‌ به سریال‌ها و فیلم‌های مذهبی و دینی علاقه‌مند هستند. من حتی در سال 99 شاهد تکرار پخش آن از این کشور بودم.

عشق اندونزیایی‌ها به  اهل بیت (ع) 

* فرصت‌ها و چالش‌های فرهنگی ایران در کشور اندونزی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ما فرصت زیادی داریم. کشور اندونزی با 270 میلیون جمعیت مسلمان، به نظرم اولین کشور اسلامی در جهان است. این مردم شافعی هستند و از جهت اعتقادی، به شافعی نزدیک‌اند و خودشان می‌گویند طرفدار اسلام خندان و اسلام معتدل. این شعاری است که مردم و دولت آنجا تلاش می‌کنند با آن در دنیا شناخته شوند و واقعیت هم همین است. این هم به خاطر یک کتابی است به نام «اطلس والیسومبو»؛ اولیایی نه‌گانه در کشور اندونزی هستند که مردم آنجا بسیار به آنها علاقه‌مندند. این اولیاء، علما و مروجان دینی اواخر قرن 15 یا 16 در اندونزی بودند که خیلی برای نشان دادن اسلامِ رحمت تلاش کردند و واقعاً عشق اهل بیت علیهم‌السلام در آنجا حس می‌شود.

مراسم تابوت در دهه اول محرم

این امر فرصت مناسبی برای ما محسوب می‌شود؛ یعنی با توجه به روحیه‌ی استعمارگری که در آن کشور بوده و وجود روحیه دفاع از مردم مظلوم فلسطین، سبب شده مردم آنجا را از نظر اعتقادی به ملت ما نزدیک کند. همیشه در نشست‌ها و ملاقات‌هایی که داشتم، می‌گفتم از لحاظ جغرافیایی هرچند با یکدیگر فرسنگ‌ها فاصله داریم، اما دل‌های دو ملت خیلی به هم نزدیک است؛ به هر حال فرهنگ ایرانی از طریق کشور هند، وارد اندونزی شده است. مراسمی به نام تابوت دارند که در دهه اول محرم برگزار می‌شود؛ شاید خیلی از نسل جدید آن سرزمین ندانند این آیین چه اتفاقی است، اما ما می‌دانیم همان دهه اول محرم است که از سنت‌های گذشته خود وام گرفتند.

 

 

* افراط‌گرایی هم در آنجا مشاهده می‌شود؟

نمی‌خواهم مدعی باشم آنجا افراط‌گرایی نیست. در آنجا مثل خیلی از کشورها افراط‌گرایی وجود دارد، منتها به دلیل آن حس و روحیه معتدل اسلامی که در بین مردم دیده می‌شود، خیلی توانسته از این افراط‌گرایی‌ها دوری جوید.

* درباره مهم‌ترین چالش‌های فرهنگی ما در این سرزمین چه نکاتی وجود دارد؟ 

امروز جامعه اندونزی سعی دارد خود را در جامعه بین‌المللی مطرح کند. به نظرم آنها در زمینه‌های فرهنگی و هنری خیلی نیاز دارند از تجربه کشور ما استفاده کنند. با اینکه حضور آمریکا در آنجا زیاد است و متأسفانه فرهنگ غرب در حال گسترش است، اما دلیل بر این نمی‌شود که فضای ما در آنجا تنگ‌تر می‌شود؛ بنابراین یکی ازچالش‌های ما، فشار غرب به دولت اندونزی است تا ما را محدود کند. 

ظرفیت انتقال تجربیات آموزشی هنری به کشور اندونزی را داریم

 

 

درباره یکی دیگر از فرصت‌های ما در اندونزی عرض کنم که امروز جشنواره‌های بین‌المللی در آنجا قوت می‌گیرد،‌ اما تجربه این کار را ندارند؛ مثلاً جشنواره عکس در آنجا تازه شروع می‌شود. وقتی تجارب جشنواره عکس خود را به آنها می‌گفتم،‌ برایشان جالب بود. حاضر بودند افرادی را به ایران بفرستند و آموزش ببینند. در بحث آموزش و انتقال تجارب، خیلی این فرصت فراهم است. چون از لحاظ جغرافیایی دور هستیم، نباید سبب کم‌رنگ‌تر شدن روابط ما شود. هر اندازه کم‌رنگ‌تر شود، یقیناً آنها می‌توانند فشار و تأثیر بیشتری بر مردم آنجا بگذارند. معتقدم حضور پررنگ ما در هر صحنه‌ کشور اندونزی لازم است. امروز قدرت‌های جهانی در آنجا سرمایه‌گذاری می‌کنند. امروز آمریکا و چین در آنجا سرمایه‌گذاری می‌کنند. استرالیا و ایتالیا در بحث آموزشی سرمایه‌گذاری می‌کنند. این مسئله گویای آن است که این کشور در 10 سال آینده، اندونزی فعلی نخواهد بود و ما باید نقش خودمان را به خوبی ایفا کنیم.

یکی از ناراحتی‌های همیشگی خود بنده این بود که شروع فعالیت‌های فرهنگی ما در این کشور بزرگ اسلامی دیر بود. اولین حضور ما به عنوان رایزن فرهنگی در این کشور سال 1387 بود. با این حال اقدامات خوبی صورت گرفته است. امروز هم فرصت‌های ما کم‌رنگ‌تر شده است. ما اکنون به همان اندازه زیرساخت‌هایی که در هند داریم، می‌توانستیم در این کشورداشته باشیم.  شناخت مردم اندونزی پس از انقلاب اسلامی در اوج بود. خیلی از کتاب‌های شهید مطهری و شریعتی بدون حضور ما در آنجا ترجمه شده است. خیلی از شخصیت‌هایی که پا به سن هستند، تمام الگوهای ذهنی‌شان از این دو بزرگوار است.

 

 

رایزن فرهنگی , دیپلماسی فرهنگی ,

بنابراین ما می‌توانیم حضور پررنگی در این کشور داشته باشیم مخصوصاً در کارهای هنری، چرا که اصولاً کشورهای شرق آسیا به هنر خیلی علاقه دارند. شما به چین که بروید، یک دوربین دستشان دارند تا از یک رویداد عکس بگیرند. تجارب هنری خودمان را وقتی به مسئولان آنجا می‌گفتیم، برایشان جذاب بود. آنها در خیلی از مسائل اسلامی با هنرهای خاص مشکل دارند و اینکه ما توانستیم این مشکلات را با نگاه فقهی و دینی حل کنیم، برایشان جذاب بود. بنابراین در بحث آموزش این کشور خیلی نیاز احساس می‌کند.

انتهای‌پیام/ 

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

انگیزه به رفتار انسان ارزش مثبت یا منفی می‌دهد/وسوسه شیطان برای پرسیدن سوالی که برای «فهمیدن» نیست

انگیزه به رفتار انسان ارزش مثبت یا منفی می‌دهد/وسوسه شیطان برای پرسیدن سوالی که برای «فهمیدن» نیست
2024-07-27T08:49:37+03:30
انگیزه است که به رفتار انسان ارزش مثبت یا منفی می‌دهد. گاهی یک انگیزه انسان را متوجه عرش می‌کند و گاهی یک انگیزه انسان را از فرش به اعماق جهنّم ساقط می‌کند.

مجلس شورای اسلامی پرسشگر و پاسخگو باشد

مجلس شورای اسلامی پرسشگر و پاسخگو باشد
2024-07-26T21:02:57+03:30
بوشهر- امام جمعه دیر گفت: مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد و در قانون گذاری پیشرفت و خدمتگزاری به کشور مدنظر داشته باشد.

قوای مجریه و مقننه باید منافع ملی را بر منافع جناحی مقدم بدارند

قوای مجریه و مقننه باید منافع ملی را بر منافع جناحی مقدم بدارند
2024-07-26T17:09:40+03:30
قم- امام جمعه پردیسان گفت: هم افزایی قوای مجریه و مقننه باید بیشتر شود و از منافع سیاسی فاصله بگیرند و منافع ملی را بر منافع جناحی مقدم بدارند.

شهید آل هاشم دارای روش فوق العاده‌ای در امامت جمعه بود/لزوم داشتن ابتکار و حرف تازه در نماز جمعه

شهید آل هاشم دارای روش فوق العاده‌ای در امامت جمعه بود/لزوم داشتن ابتکار و حرف تازه در نماز جمعه
2024-07-26T16:43:03+03:30
گردهمایی معرفتی خادمین و اعضای ستادهای برگزاری نماز جمعه به مناسبت پنجم مرداد، روز نماز جمعه با حضور حجت‌الاسلام حاج‌علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمع...

برنامه های سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه سوم محرم اعلام شد

برنامه های سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه سوم محرم اعلام شد
2024-07-26T16:43:02+03:30
برنامه سخنرانی استاد شیخ حسین انصاریان در دهه سوم محرم ۱۴۴۶ در چهار مجلس اعلام شد.

تهران ۱۷ هزار خادمیار رضوی دارد/ نوجوانان نیز خادمیاران می‌شوند

تهران ۱۷ هزار خادمیار رضوی دارد/ نوجوانان نیز خادمیاران می‌شوند
2024-07-26T16:43:01+03:30
حضور ۱۷هزار خادمیار رضوی تهران در جلسه هماهنگی معاونت خادمیاری و گزینش کانون‌های خدمت رضوی استان تهران مطرح شد.

زحمت انصافا خوب، مردانگی و از خودگذشتگی «مخبر عزیز» نباید فراموش شود/خداقوت مجاهد خسته‌نشو...

زحمت انصافا خوب، مردانگی و از خودگذشتگی «مخبر عزیز» نباید فراموش شود/خداقوت مجاهد خسته‌نشو...
2024-07-26T16:43:00+03:30
حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در صفحه شخصی خویش از معاون اول رئیس‌جمهور تقدیر و تمجید کرد.

حذف کاغذ بازی در ادارات مورد توجه مسوولان قرار گیرد

حذف کاغذ بازی در ادارات مورد توجه مسوولان قرار گیرد
2024-07-26T16:29:38+03:30
سروآباد_امام جمعه سروآباد گفت: حذف کاغذبازی در ادارات برای کاهش مشکلات مردم باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.

مهلت ارسال آثار به سوگواره سفینةالنجاة تا اربعین تمدید شد

مهلت ارسال آثار به سوگواره سفینةالنجاة تا اربعین تمدید شد
2024-07-26T16:29:37+03:30
دبیرخانه نخستین سوگواره بین المللی سفینةالنجاة اعلام کرد که به درخواست هنرمندان، مهلت ارسال آثار به نخستین دوره این سوگواره، تا اربعین حسینی تمدید شد.

اعضای ستاد نماز جمعه دشتی تجلیل شدند

اعضای ستاد نماز جمعه دشتی تجلیل شدند
2024-07-26T16:03:00+03:30
بوشهر- به مناسبت پنجم مرداد، اعضای ستاد نماز جمعه شهرستان دشتی تجلیل شدند.

مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد

مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد
2024-07-26T16:02:59+03:30
بوشهر- امام جمعه دیر گفت: مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد و در قانون گذاری پیشرفت و خدمتگزاری به کشور مدنظر داشته باشد.

تنها انگیزه انسان برای انجام اعمال دینی جلب رضایت پروردگار باشد

تنها انگیزه انسان برای انجام اعمال دینی جلب رضایت پروردگار باشد
2024-07-26T16:02:58+03:30
دیواندره_امام جمعه دیواندره گفت: جلب رضایت خدا باید تنها انگیزه‌ای باشد که انسان را وادار به انجام عمل دینی می‌کند و تنها عاملی که تداوم بخش عمل انسان بوده، ...

همه برای موفقیت دولت جدید کمک کنند

همه برای موفقیت دولت جدید کمک کنند
2024-07-26T15:49:41+03:30
همدان-امام جمعه نهاوند گفت: با وجود اختلاف سلایق ولی باید مطیع ولایت بود و امروز جامعه نیاز به وحدت و آرامش دارد و همه باید به این موضوع توجه کنیم.

نماز جمعه به دلیل خطبه محور بودن اهمیت زیادی دارد

نماز جمعه به دلیل خطبه محور بودن اهمیت زیادی دارد
2024-07-26T15:49:40+03:30
بیجار- امام جمعه بیجار گفت: نقش نماز جمعه به دلیل اینکه خطبه محور بوده و بسیار مهم است و طبق فرمایش رهبر انقلاب یک قرارگاه محسوب می‌شود.

مجلس با ریل‌گذاری بسترساز کارآمدی دولت باشد

مجلس با ریل‌گذاری بسترساز کارآمدی دولت باشد
2024-07-26T15:49:39+03:30
بوشهر- امام جمعه جم گفت: مجلس با ریل‌گذاری، بسترساز کارآمدی دولت باشد.

همدلی و همکاری حداکثری از الزامات امروز کشور است

همدلی و همکاری حداکثری از الزامات امروز کشور است
2024-07-26T15:49:39+03:30
گناوه- امام جمعه گناوه گفت: در برهه کنون همدلی، هم افزایی و همکاری حداکثری از الزامات کشور است و دولت و مجلس باید به مانند یک پیکر واحد باشند.

خنثی سازی توطئه های دشمن یکی از برکات نماز جمعه است

خنثی سازی توطئه های دشمن یکی از برکات نماز جمعه است
2024-07-26T15:36:20+03:30
مینودشت: امام جمعه شهرستان مینودشت، خنثی سازی توطئه های دشمن را یکی از برکات حضور در نماز جمعه برشمرد.

دشمن لشکر سایبری برای اختلاف‌افکنی بین مسئولان و مردم تحکیم کرد

دشمن لشکر سایبری برای اختلاف‌افکنی بین مسئولان و مردم تحکیم کرد
2024-07-26T15:36:19+03:30
بوشهر - امام جمعه موقت بوشهر گفت: دشمن لشکر سایبری خود را برای اختلاف‌افکنی میان مسئولان و مردم تحکیم کرده است.

مجلس به توصیه‌های رهبری دقت نظر داشته باشد

مجلس به توصیه‌های رهبری دقت نظر داشته باشد
2024-07-26T15:36:19+03:30
دامغان- امام جمعه دیباج با بیان اینکه مجلس در اعتماد به وزرای کابینه به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی دقت نظر داشته باشد، گفت: اعضای کابینه باید کارامد ب...

رییس جمهور در برابر سهم‌خواهی ها برای تشکیل دولت به ایستد

رییس جمهور در برابر سهم‌خواهی ها برای تشکیل دولت به ایستد
2024-07-26T15:36:18+03:30
قزوین- رییس جمهور منتخب باید با حفظ استقلال دولت در مقابل سهم خواهی ها و مصادره دولت به نفع برخی افراد و جریان ها ایستاده و کابینه را تشکیل دهد.

امام جمعه منادی وحدت و همدلی در هر منطقه است

امام جمعه منادی وحدت و همدلی در هر منطقه است
2024-07-26T15:36:17+03:30
خلیل آباد- امام جمعه خلیل آباد گفت: امام جمعه منادی وحدت و همدلی در هر منطقه است و لذا دارای جایگاهی رفیع و برجسته است.

یک روز در هفته همه صنایع و معادن تعطیل می‌شود

یک روز در هفته همه صنایع و معادن تعطیل می‌شود
2024-07-26T15:22:59+03:30
تبریز-امام جمعه تبریز گفت: یک روز در هفته همه صنایع و معادن تعطیل می‌شود تا برق خانگی تأمین شود.

ایجاد برادری و وحدت از برکات نماز جمعه است

ایجاد برادری و وحدت از برکات نماز جمعه است
2024-07-26T15:22:58+03:30
بوشهر- امام جمعه عسلویه با بیان اینکه نماز جمعه محور وحدت مسلمین است، گفت: برپایی نماز جمعه در هر شهر برکاتی برای آن شهر دارد و ایجاد برادری و وحدت از برکات...

اتحاد و حضور مردم از دستاوردهای نماز جمعه است

اتحاد و حضور مردم از دستاوردهای نماز جمعه است
2024-07-26T15:09:39+03:30
گناباد- امام جمعه گناباد گفت: اتحاد و در صحنه نگه داشتن مردم از دستاوردهای مهم نماز جمعه است.

«کارآمدی» ویژگی بارز وزرای کابینه چهاردهم باشد

«کارآمدی» ویژگی بارز وزرای کابینه چهاردهم باشد
2024-07-26T14:56:21+03:30
مهدیشهر- امام جمعه مهدیشهر ضمن تاکید بر اینکه وزرایی که دولت چهاردهم معرفی می‌کند باید ویژگی‌های مهمی از جمله پاک‌دستی داشته باشند، گفت: «کارآمدی» دیگر ویژگی...

معضلات کشور قابل حل است

معضلات کشور قابل حل است
2024-07-26T14:56:20+03:30
زاهدان_امام‌جمعه موقت زاهدان گفت: براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری، معضلات فعلی کشور قابل حل است.

دولت و مجلس جناح‌بازی سیاسی را کنار بگذارند/ ضرورت «تخصص گرایی»

دولت و مجلس جناح‌بازی سیاسی را کنار بگذارند/ ضرورت «تخصص گرایی»
2024-07-26T14:56:20+03:30
میامی- امام جمعه میامی با اشاره به تشکیل کابینه چهاردهم و رای اعتماد نمایندگان مجلس، گفت: دولت و مجلس جناح‌بازی‌های سیاسی را کنار گذاشته و «تخصص» را اصل و بن...

همه مسوولان فارغ از اختلاف سلیقه برای حل مشکلات مردم تلاش کنند

همه مسوولان فارغ از اختلاف سلیقه برای حل مشکلات مردم تلاش کنند
2024-07-26T14:56:19+03:30
ماهشهر - امام جمعه بندر امام خمینی گفت: امروز مردم با مشکلات معیشتی روبرو هستند و زمان آن است که همه مسوولان در کنار هم، فارغ از اختلاف سلیقه، برای حل مشکلات...

پرداخت حق آلایندگی به شهرستان دشتی در حد یک صدقه است

پرداخت حق آلایندگی به شهرستان دشتی در حد یک صدقه است
2024-07-26T14:56:19+03:30
بوشهر- امام جمعه دشتی گفت: اعتبارات آلایندگی به شهرستان‌های دشتی و تنگستان بسیار ناچیز و در حد صدقه اختصاص یافت.

افت فشار و قطعی آب در مینوشهر حل شود

افت فشار و قطعی آب در مینوشهر حل شود
2024-07-26T14:43:01+03:30
خرمشهر - امام جمعه خرمشهر رفع افت فشار و قطعی آب در بخش مینوشهر و مشکلات ناشی آن را از مسئولان مطالبه کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)