میرنیوز

دنیا ارزش ندارد تا انسان به خاطر محروم شدن از آن محزون شود/حکایت شیخ انصاری در گرمای نجف

دنیا ارزش ندارد تا انسان به خاطر محروم شدن از آن محزون شود/حکایت شیخ انصاری در گرمای نجف 2023-03-22T14:56:44+04:30

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: مهارت‌های زندگی توانایی‌هایی برای رفتار انطباقی و مثبت هستند که افراد را برای برخورد مؤثر با خواسته‌ها و چالش‌های زندگی روزمره قادر می‌سازد. مهارت‌های زندگی در لابه لای تعالیم الهی به ویژه در قرآن کریم و احادیث معصومین (ع) بیان شده است.

نکات بسیاری از الگوی مهارت‌های زندگی در چارچوب بیانات امام علی (ع) درنهج البلاغه وجود دارد که شامل حقایق و راهبردهای بسیار زیبایی در مورد مهارت‌های زندگی، شاخص‌های ارتباط مطلوب با مردم، نحوه مدیریت خشم، ترس، راهبردهای کاهش حزن و اندوه، شناخت خود، همدلی و همیاری با مردم، خلاقیت، انتقادپذیری، تصمیم گیری و حل مساله و مبارزه با نفس است که حضرت امیر (ع) با فصاحت و بلاغت تمام به این مسائل پرداخته‌اند.

بر همین اساس مرحوم حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، در سلسله جلساتی با موضوع «بهترین‌ها و بدترین‌ها در نهج البلاغه» سخنرانی داشته و به تبیین این موضوع پرداخته اند، که گزیده‌ای از سخنان ایشان به شرح زیر است:

عن مولانا امیر المؤمنین علیه السلام: إِنَّ مِنْ أَحَبِّ عِبَادِ اللَّهِ إِلَیْهِ عَبْداً أَعَانَهُ اللَّهُ عَلَی نَفْسِهِ فَاسْتَشْعَرَ الْحُزْنَ وَ تَجَلْبَبَ الْخَوْفَ فَزَهَرَ مِصْبَاحُ الْهُدَی فِی قَلْبِهِ وَ أَعَدَّ الْقِرَی لِیَوْمِهِ النَّازِلِ بِهِ ‏۱

خلاصه بحث گذشته این بود که امیرالمؤمنین؛ علیه‏السلام از ویژگی‌های محبوب‌ترین بندگان خدا نزد او، این ویژگی را ذکر می‌فرمایند که بنده دارای حزن و خوف باشد. حزن را همچون لباس زیرین و خوف را مثل لباس روئین بپوشد. با توجه به اینکه این‌ها امور نامطلوبی هستند و معمولاً آدم را از کار و زندگی بازمی‏دارد، این سوال مطرح شد چه طور خداوند بنده‏ای را دوست دارد که به حزن و خوف مبتلا باشد؟ اجمالاً پاسخ دادیم که همه ویژگی‌هایی که خدای متعال در وجود انسان قرار داده، اگر در جای خودش مصرف شود حتماً برای سعادت او مؤثر است. حتی چیزهایی که خداوند به ما عطا فرموده است و ما آن را خوش نداریم، اگر در جای خودش از آن استفاده کنیم باید خوشحال باشیم از اینکه خدای متعال آن را به ما عطا فرموده است.

انسان معمولاً با آن طبیعت حیوانی‌اش از غم و غصه و حزن و اندوه خوشش نمی‌آید، ولی از آن‌جا که خدای متعال این‌ها را در وجود انسان قرار داده است، حتماً وجود آن‌ها حکمتی دارد. مهم این است که انسان بداند آن را کجا و چه مقدار مصرف کند. ما در کمّیّت به‌کارگیری و نیز در محل آن اشتباه می‌کنیم و از حالات و روحیات خود درست استفاده نمی‌کنیم. ما معمولاً از مقوله شهوات (خوردنی‌ها، آشامیدنی‌ها، بوییدنی‌ها، لمس کردنی‌ها و…) خوشمان می‌آید، اما در اینکه چه قدر باید آن را مصرف کنیم و در کجا و از چه راهی، دچار اشتباه می‌شویم و در مقابل، از غضب، حزن، خوف و… خوشمان نمی‌آید، اما باید بدانیم این‌ها نیز در زندگی نعمتی است که باید جای آن را شناخت و به اندازه از آن استفاده کرد. اگر کسی در مقابل دشمنی قرار بگیرد، دشمن به او حمله کند و او خیلی خونسرد و بی‏تفاوت باشد، یا وقتی دشمن توی گوش او می‌زند، اعتنا نکند، یا وقتی به او فحش می‌دهد، بد می‌گوید و اهانت می‌کند، اهمیت ندهد، یا هنگامی که به مال و ناموسش تجاوز می‌کند، هیچ ناراحت نشود و غضب نکند، نمی‌توان او را انسان نامید. در برابر چیزهایی که خطر می‌آفریند، انسان باید آماده دفاع شود. آنچه به انسان کمک می‌کند تا آماده دفاع شود همان حالت غضب است. آنچه مهم است، این است که بدانیم چه اندازه و کجا باید از غضب استفاده کرد؟

حال کدام خطر است که ارزش دارد انسان در مقابل آن غضب کند؟ پاسخ این است که در برابر خطری ارزش دارد انسان غضب کند که به دین، ناموس و شرفش لطمه وارد کند. آنجا باید غضب کرد و نباید بی‏تفاوت بود، اما در زمینه مسائل عادی وقتی کسی در مقابل انسان از روی جهل و نادانی کاری انجام می‌دهد که مناسب نیست، آنجا مناسب است انسان خود را کنترل کند و کظم غیظ نماید. پس غضب و شهوت در زندگی انسان جای خود را دارد و از نعمت‌هایی است که باید از آن استفاده کرد.

غم و شادی نیز همین طور است. معمولاً ما از شادی خوشمان می‌آید، البته این نیز در جای خود صحیح است. اگر بنا باشد انسان همیشه گرفته و غمگین باشد و از هیچ چیز شاد نشود، برای هیچیک از دنیا و آخرت تلاش نمی‌کند. در مقابل شادی، غم و اندوه نیز ضروری است. جایی که منفعتی از دست انسان می‌رود و قابل جبران نیست یا باید به صورتی جبران کرد که زحمت فراوانی به همراه دارد، اگر انسان نسبت به آن هیچ غمگین نشود و درصدد جبران بر نیاید اصلاً مواظبت نخواهد کرد تا در آینده به این بلا مبتلا نشود. پس اندوه نیز لازم است؛ اما مهم این است که بداند چه چیز است که از دست رفتن آن جای غم و اندوه دارد. این به پایه معرفتی فرد بستگی دارد که منفعت و ضرر خود را چه چیز می‌داند. آدم‌هایی که بیشتر با امور دنیا مأنوس‌اند و از دین کمتر بهره‏مندند، منفعت خود را همین منافع دنیا می‌دانند و با پیدا کردن آن شاد می‌شوند و در مقابل اگر پولی گم کنند غصه‏دار می‌شوند. اما انسان باید درست فکر کند و بفهمد چه منفعت‌هایی از دستش می‌رود که ارزش دارد به خاطر آن غمگین شود.

انبیای بزرگوار برای همین آمدند که به ما بفهمانند در چه مواردی باید از تمایلات شهوانی و در کجا باید از غضب استفاده کنیم. قرآن کریم به ما می‌فرماید: جاهایی شما غمگین می‌شوید که نباید غمگین شوید. جاهایی شاد می‌شوید که نباید شاد شوید. انبیا آمدند تا بگویند: آنچه جا دارد شما از آن بترسید، ضرری است که دیگر قابل جبران نیست و باعث بدبختی است. هفتاد سال ضرر دنیا در مقابل ضرری که همیشگی است، چیزی به حساب نمی‌آید، چون ضرر دنیا هر چه باشد، متناهی است.

اگر انسان حساب کند از یک روز عمر خود چه منفعت‌های ابدی را می‌توانست کسب کند، ولی آن را از دست داد و در برابر، کارهایی کرد که آتش جهنم را برای خود خرید، خیلی باید غصه بخورد. انسان به امور مادّی توجه فراوان دارد و گاهی که برایش فرصتی پیش می‌آید و می‌تواند کاری کند تا منفعت مادّی قابل توجهی پیدا کند، اگر کوتاهی کند، ممکن است مدت‌ها غصه‏دار باشد و مدام دست روی دست بزند. حال چنین کسی اگر گناهی را مرتکب شود چه قدر غصه می‌خورد از اینکه چه بدبختی‌هایی را برای خود به وجود آورده است؟! متأسفانه ما به غفلت مبتلا هستیم. اگر این‌ها را باور نداریم که مصیبت بزرگی است، و اگر باور داریم و اهمیت نمی‌دهیم باید خودمان را فراوان ملامت کنیم.

روز قیامت خداوند به فرشتگان دستور می‌دهد که بروید این بنده گناهکار را بگیرید، غل و زنجیر کنید و با زنجیری که هفتاد ذراع طول دارد، او را به سوی جهنم بکشید. «خُذُوهُ فَغُلُّوهُ… ثُمَّ فِی سِلْسِلَةٍ ذَرْعُها سَبْعُونَ ذِراعاً فَاسْلُکُوه »۲؛ این آقا را در برابر میلیاردها انسان که چه بسا بسیاری از آن‌ها فکر می‌کردند این آدم خوبی است، به زنجیر می‌کشند و به جهنم می‌برند. این رسوایی در برابر خلایق با چه چیز قابل مقایسه است؟

در میان ما کیست که گناه نکرده باشد؟ نقل شده است که کسانی گفته ‏اند: ما در طول عمرمان از روزی که به تکلیف رسیده‏ ایم تا آخر عمر حتی یک گناه را عالماً و عامداً انجام نداده ‏ایم!! تصور این سخن هم برای ما مشکل است، چه رسد به اینکه ادعای آن را داشته باشیم!

ما در جای تاریکی قرار گرفته‏‬ گرفته‌ایم که فقط لذت گناه را می‌بینیم. اگر انسان در فضای روشن و نورانی نشسته باشد و شهوت و غضب بر او غالب نباشد، چنان‌چه اراده کند، به خوبی می‌تواند فکر کند، اما وقتی شهوت و غضب غلبه کرد دیگر جایی برای فکر کردن باقی نمی‌ماند. چیزی که مانع فکر می‌شود، علاقه به دنیا و انس با لذت‌های آن است. اگر انسان فکر کند چه فرصت‌هایی را از دست می‌دهد و چه عذاب‌ها و بدبختی‌هایی پیدا می‌کند که از چشم خدا و اولیای او می‌افتد و دیگر امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به او اعتنا نمی‌کند، مگر می‌شود گناه کند؟

بی‏ شک خوفی که از محرومیت‌های آخرتی پدید می‌آید، ارزش دارد وگرنه دنیا که ارزش ندارد تا انسان به خاطر محروم شدن از آن محزون شود. در فرهنگ دینی ما، وقتی اندوه ستایش می‌شود، منظور حزن دنیا نیست. مقام امیرالمؤمنین ‏علیه‏السلام خیلی بالاتر از این است که حزن دنیا را ستایش کند. کلمات دیگر حضرت شاهد این مطلب است و به طور قطع، ستایش حضرت از حزن درباره محرومیت از سعادت ابدی و مقامات معنوی است.

انسان اگر غم و غصه دنیا را داشته باشد گاهی اصلاً به غذا میلی ندارد. تازه اگر با اصرار دیگران بر سر سفره بنشیند مزه غذا را نمی‌چشد و از غذا خوردن لذتی نمی‌برد، به گونه‏ای حزن بر او غالب می‌شود که اصلاً به این لذت‌ها توجهی نمی‌کند. همچنین کسی که تحت تعقیب است و می‌ترسد دشمن به او برسد و جانش را به خطر اندازد، دیگر به فکر التذاد از خوردنی‌ها، آشامیدنی‌ها و چیزهای دیگر نیست. او می‌خواهد جانش را نجات دهد و اعتنایی ندارد به اینکه هوا گرم است یا سرد است، گرسنه و تشنه است یا نیست. اگر ما این خوف و حزن را نسبت به آخرت داشته باشیم که همیشه باید داشته باشیم دیگر امور دنیا آن‌چنان ما را مجذوب نمی‌کند و خیلی بدان توجه نمی‌کنیم تا به آن علاقه‏مند شویم. وقتی انسان از لذت‌های دنیا سرمست نشد، دیگر پرده‏ای روی چشم او نیست. آن‌هایی که سرمست دنیا هستند، چشم دلشان کور است. «فَإِنَّها لا تَعْمَی الْأَبْصارُ وَ لکِنْ تَعْمَی الْقُلُوبُ الَّتِی فِی الصُّدُورِ »۳؛ آن‌هایی که چشم‏؛ دلشان باز است، چیزهایی می‌بینند که دیگران نمی‌بینند. آنچه مانع دیدن می‌شود تعلّقات دنیاست. وقتی با خوف و حزن جلو این تعلقات گرفته شد، آن وقت چشم باطن باز و روشن می‌شود. خوف و حزن دو عامل بسیار مؤثرند که فضا را تمیز می‌کنند و آلودگی‌ها و تیرگی‌ها را از فضای دل می‌زدایند. آن وقت است که چراغ هدایت در دل انسان روشن می‌شود. «فَزَهَرَ مِصْبَاحُ الْهُدَی فِی قَلْبِهِ»؛ وقتی چراغ روشن باشد دیگر آدم راه را اشتباه نمی‌رود. همه چیز را درست ارزیابی می‌کند و همان‌طور که هست، می‌بیند. اگر این چراغ در دل انسان روشن شد آن وقت می‌بیند که در چه راهی باید تلاش کند، چه چیز ارزشمند است و چیزهای خیلی دور را هم می‌بیند. وقتی چراغ روشن شد گویا همه چیز نزدیک است.

اولین اثر روشنایی چراغ هدایت این است که انسان می‌فهمد در این دنیا ماندنی نیست و یک روزی خواهد رفت. او باید حساب کارهایش را داشته باشد. خود را آماده می‌کند برای روزی که همانند یک مهمان خواهد آمد و بر او وارد خواهد شد و از اکنون او باید فکر پذیرایی از آن مهمان باشد. تعبیر بسیار ادیبانه حضرت درباره آن روز این است که می‌فرماید: «وَ أَعَدَّ الْقِرَی لِیَوْمِهِ النَّازِلِ بِهِ»؛ آن روز به صورت مهمان بر انسان وارد می‌شود و باید برای پذیرایی از آن آماده باشیم. دنیاگراها خیال می‌کنند که آن روز دور است. «إِنَّهُمْ یَرَوْنَهُ بَعِیداً وَ نَراهُ قَرِیباً »۴؛ اما وقتی چراغ روشن شود و آدم فضا را خوب ببیند، می‌گوید: نه، خیلی هم دور نیست. باید وسیله پذیرایی را فراهم کرد.

برای کسانی که طالب دنیا هستند هر کاری که مربوط به آخرت است، حتی دو رکعت نماز خواندن سخت است. «وَ إِنَّها لَکَبِیرَةٌ إِلاَّ عَلَی الْخاشِعِین »۵؛ اما وقتی انسان چشمش روشن شود و ببیند که نماز چیست و چه دوست داشتنی است، در برابر محبوب خود خاضعانه می‌ایستد و سخن می‌گوید و هرگز سیر نمی‌شود.

مرحوم شیخ انصاری (رضوان الله علیه) روزهای تابستان در نجف با هوای پنجاه درجه بالای صفر نزدیک ظهر که می‌شد، از محلّ درس به خانه می‌آمد و برای رفع تشنگی می‌گفت: برایم آب بیاورید. گاهی در فاصله‬ فاصله‌ای که اطرافیان می‌رفتند تا از سرداب آب بیاورند، شیخ می‌گفت: دو رکعت نماز بخوانم تا آب بیاورند، و مشغول نماز می‌شد و حالی پیدا می‌کرد و یک سوره طولانی می‌خواند. آن‌ها آب را می‌آوردند و می‌گذاشتند و آب به مرور زمان گرم می‌شد. شیخ کمی از همان آب گرم تناول می‌کرد و باز به نماز می‌ایستاد! وقتی چراغ روشن باشد انسان این گونه زیبایی نماز را می‌بیند.

در روایت است که شب اول قبر، یک صورت زیبا برای مؤمن پیدا می‌شود. مؤمن از او می‌پرسد: تو کیستی که این قدر زیبایی؟ او می‌گوید: من نماز تو هستم. نماز خیلی زیباست، به شرط اینکه انسان چشم داشته باشد و فضا نیز روشن باشد تا ببیند.

۱. نهج‌البلاغه، ص ۱۱۸، خطبه ۸۷.

۲. الحاقّه، ۳۰ تا ۳۲.

۳.؛ حج، ۴۶.

۴.؛ معارج، ۶.

۵. بقره، ۴۵.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

انگیزه به رفتار انسان ارزش مثبت یا منفی می‌دهد/وسوسه شیطان برای پرسیدن سوالی که برای «فهمیدن» نیست

انگیزه به رفتار انسان ارزش مثبت یا منفی می‌دهد/وسوسه شیطان برای پرسیدن سوالی که برای «فهمیدن» نیست
2024-07-27T08:49:37+03:30
انگیزه است که به رفتار انسان ارزش مثبت یا منفی می‌دهد. گاهی یک انگیزه انسان را متوجه عرش می‌کند و گاهی یک انگیزه انسان را از فرش به اعماق جهنّم ساقط می‌کند.

مجلس شورای اسلامی پرسشگر و پاسخگو باشد

مجلس شورای اسلامی پرسشگر و پاسخگو باشد
2024-07-26T21:02:57+03:30
بوشهر- امام جمعه دیر گفت: مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد و در قانون گذاری پیشرفت و خدمتگزاری به کشور مدنظر داشته باشد.

قوای مجریه و مقننه باید منافع ملی را بر منافع جناحی مقدم بدارند

قوای مجریه و مقننه باید منافع ملی را بر منافع جناحی مقدم بدارند
2024-07-26T17:09:40+03:30
قم- امام جمعه پردیسان گفت: هم افزایی قوای مجریه و مقننه باید بیشتر شود و از منافع سیاسی فاصله بگیرند و منافع ملی را بر منافع جناحی مقدم بدارند.

شهید آل هاشم دارای روش فوق العاده‌ای در امامت جمعه بود/لزوم داشتن ابتکار و حرف تازه در نماز جمعه

شهید آل هاشم دارای روش فوق العاده‌ای در امامت جمعه بود/لزوم داشتن ابتکار و حرف تازه در نماز جمعه
2024-07-26T16:43:03+03:30
گردهمایی معرفتی خادمین و اعضای ستادهای برگزاری نماز جمعه به مناسبت پنجم مرداد، روز نماز جمعه با حضور حجت‌الاسلام حاج‌علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمع...

برنامه های سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه سوم محرم اعلام شد

برنامه های سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه سوم محرم اعلام شد
2024-07-26T16:43:02+03:30
برنامه سخنرانی استاد شیخ حسین انصاریان در دهه سوم محرم ۱۴۴۶ در چهار مجلس اعلام شد.

تهران ۱۷ هزار خادمیار رضوی دارد/ نوجوانان نیز خادمیاران می‌شوند

تهران ۱۷ هزار خادمیار رضوی دارد/ نوجوانان نیز خادمیاران می‌شوند
2024-07-26T16:43:01+03:30
حضور ۱۷هزار خادمیار رضوی تهران در جلسه هماهنگی معاونت خادمیاری و گزینش کانون‌های خدمت رضوی استان تهران مطرح شد.

زحمت انصافا خوب، مردانگی و از خودگذشتگی «مخبر عزیز» نباید فراموش شود/خداقوت مجاهد خسته‌نشو...

زحمت انصافا خوب، مردانگی و از خودگذشتگی «مخبر عزیز» نباید فراموش شود/خداقوت مجاهد خسته‌نشو...
2024-07-26T16:43:00+03:30
حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در صفحه شخصی خویش از معاون اول رئیس‌جمهور تقدیر و تمجید کرد.

حذف کاغذ بازی در ادارات مورد توجه مسوولان قرار گیرد

حذف کاغذ بازی در ادارات مورد توجه مسوولان قرار گیرد
2024-07-26T16:29:38+03:30
سروآباد_امام جمعه سروآباد گفت: حذف کاغذبازی در ادارات برای کاهش مشکلات مردم باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.

مهلت ارسال آثار به سوگواره سفینةالنجاة تا اربعین تمدید شد

مهلت ارسال آثار به سوگواره سفینةالنجاة تا اربعین تمدید شد
2024-07-26T16:29:37+03:30
دبیرخانه نخستین سوگواره بین المللی سفینةالنجاة اعلام کرد که به درخواست هنرمندان، مهلت ارسال آثار به نخستین دوره این سوگواره، تا اربعین حسینی تمدید شد.

اعضای ستاد نماز جمعه دشتی تجلیل شدند

اعضای ستاد نماز جمعه دشتی تجلیل شدند
2024-07-26T16:03:00+03:30
بوشهر- به مناسبت پنجم مرداد، اعضای ستاد نماز جمعه شهرستان دشتی تجلیل شدند.

مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد

مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد
2024-07-26T16:02:59+03:30
بوشهر- امام جمعه دیر گفت: مجلس شورای اسلامی هم پرسشگر و هم پاسخگو باشد و در قانون گذاری پیشرفت و خدمتگزاری به کشور مدنظر داشته باشد.

تنها انگیزه انسان برای انجام اعمال دینی جلب رضایت پروردگار باشد

تنها انگیزه انسان برای انجام اعمال دینی جلب رضایت پروردگار باشد
2024-07-26T16:02:58+03:30
دیواندره_امام جمعه دیواندره گفت: جلب رضایت خدا باید تنها انگیزه‌ای باشد که انسان را وادار به انجام عمل دینی می‌کند و تنها عاملی که تداوم بخش عمل انسان بوده، ...

همه برای موفقیت دولت جدید کمک کنند

همه برای موفقیت دولت جدید کمک کنند
2024-07-26T15:49:41+03:30
همدان-امام جمعه نهاوند گفت: با وجود اختلاف سلایق ولی باید مطیع ولایت بود و امروز جامعه نیاز به وحدت و آرامش دارد و همه باید به این موضوع توجه کنیم.

نماز جمعه به دلیل خطبه محور بودن اهمیت زیادی دارد

نماز جمعه به دلیل خطبه محور بودن اهمیت زیادی دارد
2024-07-26T15:49:40+03:30
بیجار- امام جمعه بیجار گفت: نقش نماز جمعه به دلیل اینکه خطبه محور بوده و بسیار مهم است و طبق فرمایش رهبر انقلاب یک قرارگاه محسوب می‌شود.

مجلس با ریل‌گذاری بسترساز کارآمدی دولت باشد

مجلس با ریل‌گذاری بسترساز کارآمدی دولت باشد
2024-07-26T15:49:39+03:30
بوشهر- امام جمعه جم گفت: مجلس با ریل‌گذاری، بسترساز کارآمدی دولت باشد.

همدلی و همکاری حداکثری از الزامات امروز کشور است

همدلی و همکاری حداکثری از الزامات امروز کشور است
2024-07-26T15:49:39+03:30
گناوه- امام جمعه گناوه گفت: در برهه کنون همدلی، هم افزایی و همکاری حداکثری از الزامات کشور است و دولت و مجلس باید به مانند یک پیکر واحد باشند.

خنثی سازی توطئه های دشمن یکی از برکات نماز جمعه است

خنثی سازی توطئه های دشمن یکی از برکات نماز جمعه است
2024-07-26T15:36:20+03:30
مینودشت: امام جمعه شهرستان مینودشت، خنثی سازی توطئه های دشمن را یکی از برکات حضور در نماز جمعه برشمرد.

دشمن لشکر سایبری برای اختلاف‌افکنی بین مسئولان و مردم تحکیم کرد

دشمن لشکر سایبری برای اختلاف‌افکنی بین مسئولان و مردم تحکیم کرد
2024-07-26T15:36:19+03:30
بوشهر - امام جمعه موقت بوشهر گفت: دشمن لشکر سایبری خود را برای اختلاف‌افکنی میان مسئولان و مردم تحکیم کرده است.

مجلس به توصیه‌های رهبری دقت نظر داشته باشد

مجلس به توصیه‌های رهبری دقت نظر داشته باشد
2024-07-26T15:36:19+03:30
دامغان- امام جمعه دیباج با بیان اینکه مجلس در اعتماد به وزرای کابینه به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی دقت نظر داشته باشد، گفت: اعضای کابینه باید کارامد ب...

رییس جمهور در برابر سهم‌خواهی ها برای تشکیل دولت به ایستد

رییس جمهور در برابر سهم‌خواهی ها برای تشکیل دولت به ایستد
2024-07-26T15:36:18+03:30
قزوین- رییس جمهور منتخب باید با حفظ استقلال دولت در مقابل سهم خواهی ها و مصادره دولت به نفع برخی افراد و جریان ها ایستاده و کابینه را تشکیل دهد.

امام جمعه منادی وحدت و همدلی در هر منطقه است

امام جمعه منادی وحدت و همدلی در هر منطقه است
2024-07-26T15:36:17+03:30
خلیل آباد- امام جمعه خلیل آباد گفت: امام جمعه منادی وحدت و همدلی در هر منطقه است و لذا دارای جایگاهی رفیع و برجسته است.

یک روز در هفته همه صنایع و معادن تعطیل می‌شود

یک روز در هفته همه صنایع و معادن تعطیل می‌شود
2024-07-26T15:22:59+03:30
تبریز-امام جمعه تبریز گفت: یک روز در هفته همه صنایع و معادن تعطیل می‌شود تا برق خانگی تأمین شود.

ایجاد برادری و وحدت از برکات نماز جمعه است

ایجاد برادری و وحدت از برکات نماز جمعه است
2024-07-26T15:22:58+03:30
بوشهر- امام جمعه عسلویه با بیان اینکه نماز جمعه محور وحدت مسلمین است، گفت: برپایی نماز جمعه در هر شهر برکاتی برای آن شهر دارد و ایجاد برادری و وحدت از برکات...

اتحاد و حضور مردم از دستاوردهای نماز جمعه است

اتحاد و حضور مردم از دستاوردهای نماز جمعه است
2024-07-26T15:09:39+03:30
گناباد- امام جمعه گناباد گفت: اتحاد و در صحنه نگه داشتن مردم از دستاوردهای مهم نماز جمعه است.

«کارآمدی» ویژگی بارز وزرای کابینه چهاردهم باشد

«کارآمدی» ویژگی بارز وزرای کابینه چهاردهم باشد
2024-07-26T14:56:21+03:30
مهدیشهر- امام جمعه مهدیشهر ضمن تاکید بر اینکه وزرایی که دولت چهاردهم معرفی می‌کند باید ویژگی‌های مهمی از جمله پاک‌دستی داشته باشند، گفت: «کارآمدی» دیگر ویژگی...

معضلات کشور قابل حل است

معضلات کشور قابل حل است
2024-07-26T14:56:20+03:30
زاهدان_امام‌جمعه موقت زاهدان گفت: براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری، معضلات فعلی کشور قابل حل است.

دولت و مجلس جناح‌بازی سیاسی را کنار بگذارند/ ضرورت «تخصص گرایی»

دولت و مجلس جناح‌بازی سیاسی را کنار بگذارند/ ضرورت «تخصص گرایی»
2024-07-26T14:56:20+03:30
میامی- امام جمعه میامی با اشاره به تشکیل کابینه چهاردهم و رای اعتماد نمایندگان مجلس، گفت: دولت و مجلس جناح‌بازی‌های سیاسی را کنار گذاشته و «تخصص» را اصل و بن...

همه مسوولان فارغ از اختلاف سلیقه برای حل مشکلات مردم تلاش کنند

همه مسوولان فارغ از اختلاف سلیقه برای حل مشکلات مردم تلاش کنند
2024-07-26T14:56:19+03:30
ماهشهر - امام جمعه بندر امام خمینی گفت: امروز مردم با مشکلات معیشتی روبرو هستند و زمان آن است که همه مسوولان در کنار هم، فارغ از اختلاف سلیقه، برای حل مشکلات...

پرداخت حق آلایندگی به شهرستان دشتی در حد یک صدقه است

پرداخت حق آلایندگی به شهرستان دشتی در حد یک صدقه است
2024-07-26T14:56:19+03:30
بوشهر- امام جمعه دشتی گفت: اعتبارات آلایندگی به شهرستان‌های دشتی و تنگستان بسیار ناچیز و در حد صدقه اختصاص یافت.

افت فشار و قطعی آب در مینوشهر حل شود

افت فشار و قطعی آب در مینوشهر حل شود
2024-07-26T14:43:01+03:30
خرمشهر - امام جمعه خرمشهر رفع افت فشار و قطعی آب در بخش مینوشهر و مشکلات ناشی آن را از مسئولان مطالبه کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)