میرنیوز

بحرینی:‌ باند بازی معضل بزرگ هنرهای تجسمی است/ اقتصاد هنر در شهرستان‌ها تعطیل است

 بحرینی:‌ باند بازی معضل بزرگ هنرهای تجسمی است/ اقتصاد هنر در شهرستان‌ها تعطیل است 2020-02-25T08:30:26+03:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ «علی بحرینی» هنرمند مجرب و شناخته شده رشته نقاشی است. وی بازنشسته سازمان تبلیغات اسلامی و متولد 1349 در شهر برازجان است. وی فعالیت هنری حرفه‌ای خود در رشته‌ نقاشی را از سال 1368 به صورت جدی آغاز کرده و اکنون یکی از هنرمندان شناخته شده دو رشته نقاشی و خطاطی به پرورش شاگردان وهنرجویان جوان مشغول است.

وی تاکنون بیش از 18 نمایشگاه انفرادی در استان بوشهر و افزون بر 11 نمایشگاه انفرادی نیز در سراسر کشور برپا کرده است و در نمایشگاه‌های گروهی متعدد نقاشی نیز حضور داشته است. از جمله نمایشگاه‌های برگزار شده توسط این هنرمند می‌توان به: «مهر و ماه»، «فصل سرخ» و... اشاره کرد. 

به بهانه پایان دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به سراغ این هنرمند برجسته کشور رفتیم و نظرات او را درباره اهم سیاست‌ها، کم و کیف و کلیت جشنواره دوازدهم جویا شدیم. بحرینی بر این باور است که شکوفایی اقتصاد هنر که یکی از شعارهای اصلی جشنواره تجسمی فجر در طول سالیان اخیر بوده، اساساً در شهرستان‌ها و استان‌های دیگری غیر از تهران دنبال نشده و نمی‌شود و عملاً باید گفت که اقتصاد هنر در شهرستان‌ها تعطیل است. او معتقد است تنها اتفاقی که گاهاً این راستا رخ می‌دهد، اندک کورسوهایی است که صرفاً در تهران مشاهده می‌شود اما در حال حاضر این کورسوهای اندک نیز اسیر باندبازی و گروه‌بازی شده و شرایط به گونه‌ای است که عنان کار از دست نهادهای عمومی و دولتی متولی امر هنر خارج شده است.

در ادامه مشروح گفتگوی خبرنگار فرهنگی تسنیم با این هنرمند شناخته‌شده رشته نقاشی و خوشنویسی را از نظر می‌گذرانید:

دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال با وجود موانع، چالش‌ها و حواشی متعددی که فرارویش قرار داشت، به ایستگاه پایانی رسید؛ تحلیل شما از برگزاری جشنواره دوازدهم چیست؟ 

در ابتدا باید بگویم که تحریم دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به بهانه سقوط هواپیمای اوکراینی، ازجمله مصادیق بارز یک سیاسی‌کاری هماهنگ بود؛ خطاهای انسانی در همه جای دنیا رخ می‌دهند؛ درست است که ما عزیزانمان را در این سانحه دلخراش از دست دادیم اما به یقین این اتفاق یک پیشامد سهوی و ناخواسته بود و تحریم جشنواره توسط جمعی از دبیران و داوران جشنواره دوازدهم که به بهانه بروز چنین حادثه‌ای صورت گرفت، پیامد بسیار بدی برای نظام در انظار کشورهای دیگر داشت و در مجموع من سیاست تحریم را رفتار صحیح و پسندیده‌ای نمی‌دانم.

هنرهای تجسمی , نقاشی , دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر , جشنواره هنرهای تجسمی فجر ,

اگر از تحریم جشنواره، چالش‌ها و خسارات متعددی که به واسطه این سیاست نسنجیده فراروی جشنواره دوازدهم فجر قرار گرفت بگذریم، باید گفت یکی از شعارهای کلیدی که طی سالیان اخیر از سوی مدیران و دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر مورد تأکید و تکرار قرار گرفته، معرفی این جشنواره به عنوان بستری برای شکوفایی ظرفیت‌های اقتصاد هنر است؛ فکر می‌کنید این سیاست در عمل چقدر موفق بوده است و آیا می‌توان گفت که مدیران و سیاستگذاران جشنواره تجسمی فجر توانسته‌اند ظرفیت‌های بالقوه هنرهای تجسمی را با موفقیت از مرحله ایده به منصه فعلیت درآورند؟ 

درباره شکوفایی اقتصاد هنر که یکی از شعارهای اصلی جشنواره تجسمی طی سالیان اخیر و امسال بود، باید بگویم که در شهرستان‌ها و استان‌های دیگری غیر از تهران، چنین سیاستی دنبال نشده و نمی‌شود و عملاً باید گفت که اقتصاد هنر در شهرستان‌ها تعطیل است؛ در این راستا تنها اتفاقی که رخ می‌دهد، اندک کورسوهایی است که در تهران مشاهده می‌شود اما متأسفانه این کورسوهای اندک نیز اسیر باندبازی و گروه‌بازی شده و شرایط به گونه‌ای رقم خورده است که عنان کار از دست نهادهای عمومی و دولتی متولی هنر نیز خارج شده است؛‌ این معضل بسیار بزرگی است که گریبان هنرهای تجسمی در کشور ما را گرفته است و اکنون بسیاری از اساتیدی که می‌توانند مبدع و ایده‌پرداز باشند، به حاشیه رفته‌اند؛ در این فضا بسیاری از بده بستان‌ها صوری است و از دایره اتفاقات طبیعی هنری خارج است؛ به نظرم در کشور ما که هنر جایگاه واقعی خود را به دست نیاورده است، دولت باید فضای موجود را به نحوی مدیریت کند که هنرمندان سراسر کشور به ویژه آنهایی که حرفی برای گفتن دارند، ذینفع باشند تا بتوان اقتصاد هنر را به سمت و سویی جهت داد که معیشت هنرمندان تأمین شود و سود حاصل از رونق بازار اقتصاد هنر نصیب آنها شود؛ مادامی که آثار هنرمندان فروخته نشود‌، آنها نمی‌توانند اثر تازه‌ای را تولید کنند و تداوم چنین وضعیتی به انزوای هنر و هنرمند منجر خواهد شد. وقتی بسیاری از اتفاقات حوزه هنرهای تجسمی را رصد می‌کنیم، متوجه می‌شویم که پشتوانه برگزاری آنها گروه خاصی هستند؛ یا مجموعه‌داران در پس این اتفاقات قرار دارند و یا گالری‌داران آنها را راهبری می‌کنند؛ افراد خاصی وجود دارند که این جریان را مدیریت می‌کنند و کسی هم نمی‌تواند وارد حلقه آنها شود؛ مگر اینکه مراوده‌ای با یکی از این افراد داشته باشد.

هنرهای تجسمی , نقاشی , دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر , جشنواره هنرهای تجسمی فجر ,

از نظر شما راهکار مقتضی جهت خروج از وضعیت فعلی، بهبود شرایط خلق و عرضه مناسب و منصفانه آثار هنری به ویژه با تمرکز بر بستری چون جشنواره هنرهای تجسمی فجر چیست؟ 

اگر ما تصمیم گرفتیم به صورت سالانه جشنواره هنرهای تجسمی فجر را برگزار کنیم، باید کمیته‌هایی در سراسر استان‌ها داشته باشیم تا آثار برگزیده هنرمندان هر استان‌ را شناسایی و اولویت‌بندی کنند و در ادامه این آثار منتخب را برای نمایش در نمایشگاهی که در تهران برگزار می‌شود ارسال کنند؛‌ از این رو لازم است که در جشنواره هنرهای تجسمی فجر غرفه‌هایی از سراسر کشور تدارک دیده شود و در آن آثار منتخب هنرمندان هر استان به نمایش درآید؛‌ از طرف دیگر باید منطق قیمت‌گذاری‌ها نیز منصفانه و یکسان باشد و همه هنرمندان از فرصتی برابر برای فروش آثارشان بهره‌مند شوند؛ تحقق چنین وضعیتی افزون بر اینکه به شناسایی طیف وسیعی از هنرمندان مستعد در مقیاس همه استان‌های کشور کمک می‌کند، شرایط اقتصادی هنرمندان را نیز بهبود می‌بخشد؛ بنابراین لزوم تشکیل کمیته شناسایی آثار در سراسر استان‌ها که با هیأت داوران جشنواره هنرهای تجسمی نیز هماهنگ و در ارتباط است، امری ضروری است؛ در پرتو اجرای چنین سیاستی می‌توان امیدوار بود که هنرمندان سراسر کشور به ویژه هنرمندان شهرستانی بیش از پیش دیده و مورد توجه قرار گیرند.

هنرهای تجسمی , نقاشی , دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر , جشنواره هنرهای تجسمی فجر ,

سیاست دیگری که می‌تواند در این راستا مورد توجه مسئولین و دست‌اندرکاران عرصه هنرهای تجسمی کشور قرار گیرد، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک به منظور نمایش آثار هنرمندان برگزیده کشور در کشورهای هدف همسایه است؛ این اتفاق علاوه براینکه زمینه پیوند و گفتگوی هنرهای مختلف در مقیاس بین‌المللی را فراهم می‌کند، امکان راهیابی آثار هنرمندان به بازارهای جهانی را نیز رقم می‌زند؛ بنابراین به نظر می‌رسد که می‌توان کارهای خوبی را در این راستا انجام داد اما متأسفانه ما اکنون در یک حلقه باطل دور خودمان می‌چرخیم؛ در حال حاضر کشور ما در وضعیتی است که ما به لحاظ فرهنگی صدمات بسیاری را متحمل می‌شویم اما در عین‌حال کمترین توجه و اهتمام را به حوزه فرهنگ معطوف می‌کنیم؛ کمترین اعتبار و برنامه‌ریزی را به بهبود حوزه فرهنگ اختصاص می‌دهیم؛ این یک معضل جدی است که شوخی‌بردار هم نیست. در شرایط کنونی دشمن به صورت هدف‌مند در تلاش است تا مردم ما را ناامید کند؛ بی‌شک در چنین شرایطی ‌اگر پای هنر به میدان باز شود، می‌تواند کارکردی مفید و تأثیرگذار داشته باشد و نقشه‌های دشمنان و بدخواهان کشور را خنثی کند.

وضعیت کنونی رشته نقاشی در سپهر هنرهای تجسمی کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ از منظر شما به عنوان یک نقاش، در حال حاضر مهم‌ترین آسیب‌ها و عارضه‌های موجود بر رشته نقاشی چیست؟ 

اساساً هنرهای تجسمی در کشور ما در مقایسه با سایر هنرها از غفلتی تاریخی رنج می‌برد؛ اکنون هنرهای ایرانی-اسلامی بسیار مورد غفلت است و اگر بخواهیم مسئله را از حیث تکنیکی تحلیل کنیم، می‌بینیم که بیشتر دانشجویان رشته نقاشی در کشور ما مقلد آثار و تکنیک‌های انتزاعی هنرمندان غربی هستند؛ اثر انتزاعی می‌تواند صرفاً شامل رنگ‌آمیزی باشد یا به لحاظ محتوا اثری بی‌مفهوم باشد که تنها بازتاب‌دهنده احساس لحظه‌ای هنرمند است. مسئله دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که ما در هنر امروزمان از تولید محتوا فاصله گرفته‌ایم؛ حال آنکه وقتی آثار خلق شده در بستر هنرهای تجسمی کشورهای دیگر را رصد می‌کنیم، مشاهده می‌کنیم که هنرمندان این کشورها در تمامی رشته فعالیت مستمر و پرنگ دارند و به واسطه محتوای آثارشان مخاطبان خود را پرورش می‌دهند؛ ‌نه اینکه او را پس بزنند. ما هم‌اکنون در ایران دیگر مخاطب آثار رئال نداریم؛ اگر شما تصمیم بگیرید در تهران یک نمایشگاه رئال برگزار کنید، بیشتر گالری‌داران زیر بار اجرای چنین نمایشگاهی نمی‌روند و به شما می‌گویند کارتان باید انتزاعی یا آبستره باشد! تداوم ‌چنین وضعیتی آینده مطلوبی را در حوزه هنرهای تجسمی پیش روی ما قرار نمی‌دهد.

هنرهای تجسمی , نقاشی , دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر , جشنواره هنرهای تجسمی فجر ,

با توجه به مختصات وضعیت کنونی، مهمترین بایسته‌ها و الزامات حاکم بر عملکرد دانشگاه‌ها و نهادهای آموزشی و تعلیمدهنده در عرصه هنرهای تجسمی کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

به اعتقاد من دانشگاه‌های هنری ما باید به این باور برسند که همه هنرها و تمامی سبک‌ها قابل احترام هستند؛ بنابراین باید برای رشد و پرورششان برنامه‌ریزی کرد؛‌ چنین برنامه‌ریزی و تمهیدی تاکنون صورت نگرفته و مدت‌هاست که با آن دست به گریبانیم؛ در حال حاضر به جز هنرمندانی که خودشان از سر ذوق و تعهد، بی هیچ پشتوانه‌ای آثار ارزشمند خلق می‌کنند، در دانشگاه‌ها و سایر بخش‌های مرتبط به عرصه هنرهای تجسمی شاهد تحقق چنین اتفاقی نیستیم؛ همین امر باعث شده است که هنر امروز ما از جامعه فاصله بگیرد و شکاف قابل توجهی میان هنر و جامعه وجود داشته باشد؛ در حال حاضر شما مشاهده می‌کنید که مخاطبان هنر در جامعه ما مشتمل بر قشر خاصی از جامعه هستند و هنرهای تجسمی نتوانسته است در میان آحاد جامعه عمومیت و مقبولیت پیدا کند؛ چنین روندی معیوب بوده و ضروری است که تغییر پیدا کند.

هنرهای تجسمی , نقاشی , دوازدهمین جشنواره تجسمی فجر , جشنواره هنرهای تجسمی فجر ,

سخن پایانی؟

امیدوارم در آینده نزدیک مسئولین و دست‌اندرکاران عرصه هنرهای تجسمی هنر ارزشی را دریابند و با اتخاذ تصمیمات صحیح بتوانند وضعیت موجود را به سمت وضعیت مطلوب سوق دهند.

---------------------------

گفتگو و تنظیم: محمد خاجی

---------------------------

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...

دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است

 دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است
2024-04-14T11:05:20+03:30
گلرخسار صفی‌اوا گفت: من در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا از جمله مسکو، فرانکفورت و... شرکت کرده‌ام، اما به نظرم هیچ نمایشگاهی مانند نمایشگاه کتاب ت...

افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟

 افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟
2024-04-14T11:05:19+03:30
معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید گفت: هنوز مقدار افزایش حقوق ایثارگران مشخص نشده اما تا آخر فروردین اعلام خواهد شد.

دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب

 دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب
2024-04-14T11:05:19+03:30
امروز بنی‌اسرائیل در غزه آن خباثت نهفته در خود را که سبقه در گذشته سیاه‌شان دارد، آشکار کردند و آتشی که در گذشته برای سایر پیامبران و ملت‌ها روشن کرده بودند...

یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه

 یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه
2024-04-14T11:05:18+03:30
روزگاری در موسیقی پاپ ایران اعلام شد که حامد همایون در پنج ماه ۲۳۹ کنسرت برگزار کرده است؛ آماری که از رکوردی عجیب روایت داشت؛ اما در نهایت سرنوشت حامد همایو...

صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد

 صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد
2024-04-14T11:05:18+03:30
مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت صادرات نوشت‌افزار ایرانی اسلامی به برخی از کشورها را جزو مهمترین برنامه‌های این مجمع در سال جدید خواند.

قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد

 قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد
2024-04-14T11:05:17+03:30
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب با اشاره به لازم‌الاجرا بودن قانون حجاب در کشور و لزوم مکانیزه بودن مواجهه با هنجارشکنان گفت: کسانی که به موضوع عفاف و حجاب در کش...

تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت

 تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت
2024-04-14T11:05:17+03:30
افزایش نرخ ارز پس از دو هفته دامن بازار کاغذ را نیز گرفت،‌بر این اساس قیمت کاغذ تحریر در بازار افزایش ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است.

سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد

 سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد
2024-04-14T11:05:16+03:30
براساس آمارهای ثبت‌شده از میزان استقبال از فیلم‌های درحال اکران در تعطیلات پایان هفته قبل ۳۵۳۰۰۰ هزار نفر برای دیدن فیلم مورد علاقه خود در هفته سوم فروردین ...

شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند

 شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند
2024-04-14T11:05:16+03:30
پس از سده نهم هجری شاعران متعددی با تخلص عطار ظهور کردند که اتفاقاً بسیاری از آثار منسوب به عطار نیشابوری، از برکات حضور آنهاست.

«محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!

 «محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!
2024-04-14T11:05:15+03:30
«محفل» دوباره توانست برنامه پربیننده ایام ماه مبارک رمضان باشد؛ برنامه‌ای که سلبریتی ندارد اما یک برنامه‌اش تنها به ۱۰۰میلیون بازدیدکننده رسید.

مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید

 مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید
2024-04-14T11:05:15+03:30
مهرداد صدقی از انتشار کتاب "آبنبات لیمویی" در ادامه مجموعه طنز خود خبر داد و گفت: این کتاب آخرین اثر از مجموعه "آبنبات‌ها" خواهد بود.

عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد

 عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد
2024-04-14T11:05:14+03:30
مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی این نمایشگاه خبر داد.

دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید

 دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید
2024-04-14T11:05:14+03:30
یهودیانِ بنی‌نضیر چنان مغرور و از خود راضی بودند که تکیه‌گاهشان دژهای نیرومند و قدرت ظاهری‌شان بود، اما از آنجا که خدا می‌خواست بر همه روشن کرد که چیزی در ب...

حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران

 حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران
2024-04-14T11:05:14+03:30
جمعی از شاعران کشور در حمایت از عملیات "وعده صادق"، تازه‌ترین سروده‌های خود را به این موضوع اختصاص دادند.

گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل

 گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل
2024-04-14T11:05:13+03:30
نغمه مستشار نظامی در تازه‌ترین سروده خود از عملیات «وعده صادق» پاسخی به حمله جنگنده‌های ارتش اسرائیل به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق حمایت کرد.

جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟

 جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟
2024-02-26T06:01:07+03:30
هیئت‌ها و حسینیه‌های سراسر کشور همزمان با میلاد سراسر خیر و برکت امام زمان (عج) مراسم شادی و سرور برگزار می‌کنند.

شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم

 شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم
2024-02-26T06:01:06+03:30
شاعران فارسی زبان در آستانه نیمه شعبان در نشست ادبی «منتظران وصل» با تازه‌ترین سروده‌های خود به ساحت مقدس امام مزان عرض ارادت کردند.

بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)

 بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)
2024-02-26T06:01:06+03:30
امام صادق علیه‌السلام دربارۀ آداب شب نیمۀ شعبان، به یکی از بهترین دعاها اشاره می فرماید.

"پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!

 "پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!
2024-02-26T06:01:05+03:30
مصطفی رزاق کریمی کارگردان فیلم "احمد" درباره احمد خمینی صحبت کرد؛ از ۴۲ روز سالک شدن او تا ماجرای عزل منتظری و پایان جنگ. او گفت: کارگردان دیکته‌پ...

ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد

 ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد
2024-02-26T06:01:04+03:30
همزمان با میلاد سراسر سعادت حضرت مهدی موعود(عج) از ویکی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) رونمایی شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)