میرنیوز

ماجرای درخواست رندانه براتی‌پور برای شعرخوانی مقام معظم رهبری و پاسخ ایشان

 ماجرای درخواست رندانه براتی‌پور برای شعرخوانی مقام معظم رهبری و پاسخ ایشان 2022-04-17T15:27:22+04:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، جلسات سالیانه شعرخوانی در محضر مقام معظم رهبری که در شب ولادت امام حسن مجتبی (ع) در نیمه ماه مبارک رمضان برگزار می‌شد؛ یکی از رویدادهای چشمگیر و پربازده ادبی بود که از جهات متعددی اهمیت داشت و دارد.

نخست این که شاعران پیشکسوت و جوان این فرصت را پیدا می‌کردند که سروده‌های جدید خودشان را به صورت بلاواسطه در حضور مردی بخوانند که در کنار مراتب والای علمی و فقهی و سیاسی، خود ادیبی چیره‌دست و منتقدی خبره نیز هست و اگرچه به جز چند نمونه معدود، سروده دیگری از ایشان در دست نیست اما همان چند نمونه محدود هم گواهی روشن از طبع وقّاد و ذهن خلاق ایشان است اما شاید مهم‌تر از این نکته، واکنش‌های ادیبانه و البته صمیمانه مقام معظم رهبری به شعرها و شعرخوانان جلسه باشد که اگرچه غالبا به شکل «کامنت»‌هایی کوتاه پای هر شعر گذاشته می‌شود اما از جذابیت و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که در کنار بیانات غالباً مختصر ایشان در پایان هر جلسه، می‌تواند ترازنامه‌ای دقیق از وضعیت شعر و ادبیات یکساله کشور به دست دهد.

امسال که برای چندمین سال پیاپی این جلسات سالیانه شعرخوانی در حضور رهبر انقلاب به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شد؛ تصمیم گرفتیم که تاریخچه و روند شکل‌گیری این جلسات را از زبان عباسعلی براتی‌پور مرور کنیم.

براتی‌پور از اعضای حلقه نخست شاعرانی است که در سال‌های آغازین پیروزی انقلاب به جلسات شعر مقام معظم رهبری راه یافت و به مدت 13 سال مسئولیت اداره این جلسات را بر عهده داشت.

او در این گفت‌وگو از خاطرات خودش از شعرخوانی در محضر مقام معظم رهبری می‌گوید:

شعر , شعر انقلاب , امام خامنه‌ای ,

*آقای براتی‌پور! در ابتدا لطفا کمی در مورد سابقه آشنایی خودتان با مقام معظم رهبری بفرمایید.

خب آشنایی بنده با ایشان به سال‌ها قبل از انقلاب برمی‌گردد. من از سال 1346 تا 1349 که محل خدمتم در مشهد بود در انجمن ادبی فردوسی که ریاستش بر عهده استاد مرحوم سرگرد عبدالعلی نگارنده بود و در منزل شخصی ایشان هم برگزار می‌شد، شرکت می‌کردم و حقیقتا هم فضای آنجا همان طوری بود که آقا اشاره کردند، یعنی یک اتاق کوچک که دورتا دورش میز و صندلی گذاشته بودند و در گوشه اتاق هم میزی بود که بر روی آن سماور و بساط چای خوردن فراهم بود، افرادی هم که در آن مراسم شرکت می‌کردند، خیلی محدود بودند و شاید به 15 نفر هم نمی‌رسیدند آقا آن زمان قم بودند و هر زمان که به مشهد تشریف می‌آوردند در آن جلسه شرکت می‌کردند و انصافا جلسه پرباری بود و خیلی از شاعران برجسته مثل مرحوم دکتر قاسم رسا که ملک‌الشعرای آستان قدس آن زمان بود، استاد کمال‌پور، مرحوم قدسی و دکتر شفیعی کدکنی به این جلسه می‌آمدند و شعر می‌خواندند.

* آقا هم در این جلسات شعرهایشان را قرائت می‌کردند؟

ـ بله. ایشان از همان زمان به طور جدی در زمینه شعر فعالیت داشتند و خیلی هم حاضرالذهن بودند و طبع نقادانه‌ای داشتند.

*با توجه به اینکه شما جزء گروه اول شاعرانی هستید که در سال‌های پس از انقلاب به جلسات شعر مقام معظم رهبری راه پیدا کردند خاطرتان هست که این جلسات در ابتدا به چه صورتی و در کجا برگزار شد؟

بله همان طور که اشاره کردید بنده این توفیق را داشته‌ام که از سال‌های 69، 70 به طور مرتب در این جلسات شرکت کنم البته جلساتی که در آن سال‌ها برگزار می‌شد خیلی خصوصی‌تر بود و مثل امروز انعکاس رسانه‌ای و مطبوعاتی هم نداشت. هر سال یک تعداد از شاعران از طرف دفتر مقام معظم رهبری به این جلسات دعوت می‌شدند و شب بسیار خوبی را در کنار رهبری به شعرخوانی می‌پرداختند. پیش از این دیدارها هم جلساتی بود که تعدادی از شاعران شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد در آن شرکت می‌کردند و گویا جلساتی هم در منزل استاد حمید سبزواری برگزار می‌شده که مقام معظم رهبری به تناوب در آن شرکت می‌کرده‌اند؛ بعدها به مرور زمان این جلسات شکل منظم‌تر و عمومی‌تری به خودش گرفت و قرار شد که به شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) در نیمه ماه مبارک رمضان موکول شود.

شعر , شعر انقلاب , امام خامنه‌ای ,

*مقام معظم رهبری هم در آن جلسات سال‌های اولیه شعرخوانی داشتند یا صرفا استماع می‌کردند؟

البته ایشان در مورد هر شعری که خوانده می‌شد، صحبت می‌کردند و نظر خودشان را می‌دادند اما یادم نمی‌آید که ایشان هم شخصا شعرخوانی کرده باشند تنها یکی از شب‌ها پیش از شروع جلسه از طرف دفتر به ما اطلاع دادند که قرار است بعد از پایان جلسه رسمی، جلسه خصوصی‌تری با حضور برخی شاعران برگزار شود که در آن جلسه من، استاد مهرداد اوستا، آقای علی معلم دامغانی مرحوم محمود شاهرخی و آقای صادقی رشاد حضور داشتیم و رفتیم در اتاق دیگری نشستیم و مجدداً شعرخوانی کردیم و یادم هست که آقا هم دفتر کوچکی از جیب بغلشان در آوردند و سه غزل بسیار عالی قرائت کردند. من تنها یک مصرع از شعر ایشان در خاطرم مانده به این مضمون که «گلگون شود می در شیشه ما» و بعدها هم حجت‌الاسلام صادقی‌رشاد به استقبال آن شعر رفتند و آن را تضمین کردند.

*مدیریت این جلسات در آن سال‌های اولیه‌ای که اشاره کردید به شکل محدود و در سکوت خبری برگزار می‌شد، برعهده چه کسی بود؟ آیا اساسا این جلسات به همین شکل و سیاق امروزی برگزار می‌شد؟

بله. کلیت جلسه همین چیزی بود که امروز هم هست فقط در جای محدودتر و به شکل خصوصی‌تری برگزار می‌شد و خود من هم به مدت 13 سال مدیریت آن جلسات را برعهده داشتم اما بعدها دوستان به این نتیجه رسیدند که اداره جلسات را به شخص دیگری واگذار کنند و نوبت ما هم به پایان رسید.

*آقای براتی‌پور! مشهور‌ است که مقام معظم رهبری به سبک هندی تعلق خاطر خاصی دارند و شعرهایی هم که در این سبک و سیاق در محضر ایشان خوانده می‌شود، بیشتر مورد توجه و عنایت ایشان قرار می‌گیرد، آیا شما هم این مساله را تایید می‌کنید.

بله همین طور است. ایشان حتی در سال‌های پیش از انقلاب هم که در جلسات شعر مرحوم نگارنده در مشهد شرکت می‌کردند، عمده شعرهایی که قرائت می‌فرمودند در همین سبک بود و بیشتر هم همین شیوه را پی می‌گرفتند. البته به اعتقاد من آشنایی و صمیمیت فراوان ایشان با مرحوم استاد عبدالکریم فیروزکوهی هم در این مساله بی‌تاثیر نبوده است. چون قرابت ایشان با استاد فیروزکوهی بسیار زیاد بود و حتی پس از مرگ او مقام معظم رهبری در پیامی که به مناسبت در گذشت آن مرحوم دادند لقب سید‌الشعرایی را به ایشان اعطا کردند.

البته به طور حتم رهبری در سبک‌های دیگر هم غزل گفته‌اند اما توجه عمده ایشان بیشتر معطوف به همین سبک هندی است و حتی در صحبت‌های دقیقی هم که در حدود یک دهه قبل ایراد فرمودند به صائب، کلیم کاشانی و به ویژه واعظ قزوینی اشاره کردند. خب شاید کسی واعظ قزوینی را مثل صائب تبریزی نشناسد و حتی برخی اساتید ما هم شعری از او نخوانده‌اند اما واعظ از بهترین شاعران سبک هندی است و غزل‌های بسیار خوبی در این سبک دارد که من آن‌ها را مطالعه کرده‌ام اما در مورد همین مساله تعلق خاطر حضرت آقا به سبک هندی خاطرم هست یک سال مرحوم آقای حمید سبزواری شعری در محضر ایشان خواندند که آقا فوراً عکس العمل نشان دادند و فرمودند: به سبک هندی وارد شده‌اید آقای حمید! و تازه بعد از این اشاره ایشان بود که ما متوجه ظرافت شعر سبزواری شدیم.

*جنابعالی که سال‌ها مسئولیت اداره جلسات شعر محضر مقام معظم رهبری را برعهده داشته‌اید، آیا تا به حال از ایشان تقاضایی در جهت انتشار شعرهایشان نکرده‌اید؟

 


خود من زمانی که در سال 1374 کانون شعرای جانباز را در بنیاد جانبازان راه‌اندازی کرده بودم، دو مجموعه شعر از شاعران جانباز گردآوری کردم که وقتی جلد اول آن منتشر شد پنج غزل از مقام معظم رهبری را در ابتدای آن آوردم و وقتی خدمتشان رسیدم و کتاب را تقدیم‌شان کردم عرض کردم: آقا پنج غزل از حضرتعالی تیمّناً در ابتدای مجموعه آورده‌ام ایشان با تعجب گفتند: از کجا این‌ها را گیر آوردی؟ گفتم: به هر جهت دوستان به ما رساندند. وقتی هم که دومین مجموعه منتشر شد باز سه غزل جدید از ایشان را در ابتدای کتاب آوردم و به خودشان هم تقدیم کردم.

*این شعرها را از چه طریقی به دست آوردید؟ آیا در مطبوعات ادبی پیش از انقلاب منتشر شده بودند؟

من اطلاع دقیقی در این زمینه ندارم و نمی‌دانم که این شعرها در مطبوعات آن زمان منتشر شده یا خیر البته تا حالا چنین چیزی نشنیده‌ام اما من این شعرها را از طریق برخی دوستان که در جلسات ادبی مشهد شرکت داشتند و در آنجا شعرخوانی می‌کردند به دست آوردم.

*هر ساله بخشی از امیدواری شاعرانی که در این جلسه شرکت می‌کنند این است که حضرت آقا هم شعری از خودشان قرائت کنند، آیا تا به حال از طرف شما یا دیگران اصراری هم در این زمینه به ایشان شده است؟ اگر شده واکنش ایشان چه بوده است؟

خود من تا زمانی‌که مسئولیت جلسات را برعهده داشتم گاهی با رندی از ایشان درخواست شعرخوانی می‌کردم مثلا یک بار در اواخر جلسه‌ای که البته تعداد محدودی هم در آن شرکت داشتند ایشان از من پرسیدند چند نفر دیگر باقی مانده‌اند که هنوز شعر نخوانده‌اند؟ من عرض کردم کلا سه نفر مانده‌اند، پرسیدند چه کسانی گفتم: اول حضرتعالی و بعد از آن هم آقای معلم و خود بنده، ایشان لبخندی زدند و فرمودند که نه! من که نمی‌خوانم ولی آقای معلم و خودتان بخوانید.

واقعاً رفتار ایشان با ما در این جلسات دوستانه بود یعنی ما هرگز فکر نمی‌کردیم که در محضر مقام معظم رهبری هستیم این به جای خودش محفوظ بود و حرمت و احترام جلسه هم حفظ می‌شد اما رفتار، رفتار دوستانه‌ای بود. من حتی وقتی ایشان از شعر خواندن استنکاف فرمودند باز عرض کردم به هر جهت دوستان انتظار دارند که شعر شما را هم بشنوند اما گفتند نه، باشد برای بعد و با سر هم اشاره کردند که نه! دیگران بخوانند و ما استفاده کنیم.

شعر , شعر انقلاب , امام خامنه‌ای ,

*تا پیش از همه‌گیری ویروس کرونا که این جلسات شعرخوانی در محضر رهبر انقلاب گسترده‌تر بود و انعکاس رسانه‌ای هم داشت، این واقعه به یکی از رویدادهای ادبی مهم در کشور تبدیل شده بود، به نظر شما فرمایشات رهبری در این جلسات چه تاثیری در جریان ادبی کشور داشته است؟

من این را بدون مداهنه عرض می‌کنم که چون حضرت آقا اهل تحقیق و اهل نظر هستند و از سال‌های جوانی به موازات دروس حوزوی با شعر و شاعران مانوس بوده‌اند و آثار شعری و به طور کلی ادبی را به طور دقیق مطالعه کرده‌اند، به طور قطع فرمایشاتشان راهگشاست. این از بخت‌یاری ماست که رهبر معظم انقلاب در کنار سایر خصایص ممتازی که دارند، یک ادیب فرزانه هم هستند و دوست و دشمن به این مسأله اذعان دارند.

ایشان در یکی از دیدارهای شاعران با رهبری، اشاره کردند که به کیفیتی شعر بگویید که قابل فهم باشد، خب این خیلی مهم است و اگر مورد توجه قرار بگیرد می‌تواند راه تازه‌ای در ادبیات ما باز کند اما در مجموع فرمایشات رهبری ناظر به این است که حرمت و قداست شعر حفظ شود و دامن پاک ادبیات آلوده به مسائل شهوانی و الفاظ مستهجن نشود ایشان سال‌های قبل هم اشاره می‌فرمودند که از کلمات کوچه بازاری در شعر استفاده نکنید. به اعتقاد من اگر شاعران به این نصایح مشفقانه عمل کنند و آن‌ها را نصب العین خودشان قرار دهند، هنرشان اعتلای بیشتری پیدا خواهد کرد.

*به نظر شما هدایت و ارشاد کلی مقام معظم رهبری، تا امروز انعکاس روشنی در میان شاعران کشور داشته است؟

100 درصد! کسانی که نصیحت نیوش هستند و آقا را هم دوست دارند، به این فرمایشات عمل می‌کنند کما اینکه تا امروز هم عمل کرده‌اند و اگر کسی در این زمینه پژوهشی انجام دهد، می‌تواند مصداق‌های آن را به روشنی مشخص کند.

*اجازه بدهید سوالم را به صورت دیگری مطرح کنم، فرمایشات و نقدهایی که رهبری در این سال‌ها درباره شعرهای شخص شما و یا شاعران دیگر مطرح کرده‌اند، تاثیری در جهت‌گیری فعالیت‌های شاعرانه شما به طور اخص و جریان شعری کشور به طور عموم داشته یا خیر؟

بله، دقیقا! حالا من بیشتر راجع به شخص خودم حرف می‌زنم و عرض می‌کنم که من هر زمان که صحبت‌های ایشان را می‌شنوم و یادداشت برمی‌دارم سعی می‌کنم خط مشی شعری خودم را به کیفیتی انتخاب کنم که در آن مسیر باشد. در واقع انتظاری هم که خود آقا دارند همین است یعنی می‌فرمایند در مسیر دستاوردها و آرمان‌های انقلاب کار کنید و شعر بگویید و در این معنا گمان می‌کنم مجموع رهنمودهای رهبری انعکاس خوبی در جامعه ادبی کشور داشته و دارد.

*شما از این جلسات خاطره مشخصی دارید که در ذهن‌تان نسبت به سایر اتفاقات و وقایع پررنگ‌تر باشد؟

بله! هیچ وقت فراموش نمی‌کنم که یک سال حضرت آقا سرمای سختی خورده بودند و تب داشتند. در آن سال نیمه ماه مبارک رمضان هم مصادف بود با فصل زمستان و هوای سردی بود ما نماز جماعت را به امامت حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی خواندیم و بعد از صرف افطار ایشان گفتند که آقا کسالت دارند، شما جلسه را شروع کنید شاید ایشان هم بعدا تشریف بیاورند. من در جایی که نشسته بودم درست رو به روی در بود، نم نم بارانی هم می‌آمد که یک باره متوجه شدم یک عده در اطراف آقا دارند از پله‌ها پایین می‌آیند. من توجهم جلب شد و دقت کردم دیدم حضرت آقا یک عبای مستعمل انداخته‌اند روی عمامه‌شان و عبا را هم دور خودشان پیچیده‌اند و دارند به سمت ما می‌آیند، وقتی وارد اتاق شدند و عبا را از روی سرشان برداشتند من به چهره ایشان نگاه کردم و دیدم که خیلی بی‌حال‌اند و وضعیت جسمی خوبی ندارند.

ایشان آمدند روی صندلی نشستند و به من اشاره کردند که شروع کن! من هم بعد از عرض سلام و تشکر گفتم می‌خواهم جلسه را با یک دعا آغاز کنم و آن این‌که ان‌شاء‌الله زمانی که ما خواستیم جلسه را ترک کنیم آقا هم با سلامتی کامل از جلسه خارج شوند و این مختصر کسالتی که دارند برطرف بشود و از شاعران هم خواستم که برای سلامتی ایشان صلواتی ختم کنند، یک باره جمع صلوات بلندی از ته دل فرستادند و جلسه شروع شد. همین طور که شاعران رفته رفته شعرهایشان را می‌خواندند دیدم که آقا هم به صحبت آمدند و کم‌کم انگار اصلا فراموش شد که ایشان کسالت دارند و اصلا تب هم دارند و بحمد‌الله جلسه با خوبی تمام شد. من حتی یادم هست که در پایان جلسه از ایشان خواهش کردم که اگر اجازه بدهید ما یک عکس دسته جمعی هم با شما بگیریم و ایشان قبول کردند و گفتند عیبی ندارد. البته عکس این جلسه هم هست و گویا از طرف حوزه هنری تکثیر هم شده باشد.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل

 پیام تبریک برخی نهادهای فرهنگی درباره موشک‌باران اسرائیل
2024-04-14T13:45:31+03:30
سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد ایران‌شناسی به مناسبت حمله به اهداف رژیم غاصب صهیونیستی پیام‌های تبریک صادر کردند.

برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی

 برای «بی‌بدن» و مفهومی به نام تعارضات اجتماعی
2024-04-14T12:52:09+03:30
قصاص نفس و ماجرای بخشش، سالهاست دستمایه تولیدات سینمایی بسیاری شده‌است اما در کنار به تصویر کشیدن این مفهوم گاهی گریزی به مسائل اجتماعی دیگری هم زده می‌شد.

اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت

 اگر مقابل دشمن شل بگیریم مشکل حل می شود؟ + صوت
2024-04-14T12:25:18+03:30
شب گذشته ایران طی حملاتی پهپادی و موشکی بخش هایی از سرزمین های اشغالی را مورد هدف قرار داد. حمله ای که در پاسخ به زدن کنسولگری ایران در سوریه بود.

«بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند

 «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» مسافر مسکو شدند
2024-04-14T11:45:55+03:30
دو فیلم سینمایی «بعد از رفتن» و «روایت ناتمام سیما» از تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در هشتمین جشنواره فیلم بریکس مسکو روی پرده می‌روند.

بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران

 بیانیه انجمن سینمای جوانان درباره پاسخ پهپادی و موشکی ایران
2024-04-14T11:45:54+03:30
انجمن سینمای جوانان ایران در خصوص پاسخ پهپادی و موشکی نیروهیا مسلح جمهوری اسلامی ایران به اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه سفارت جمهوری اسلامی ایران در...

آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان

 آخرین وضعیت گوینده رادیو در بیمارستان
2024-04-14T11:45:54+03:30
قائم‌مقام رادیو از وضعیت رو به بهبود مسعود اسکویی گوینده، کارشناس و مجری پیشکسوت خبر داد.

هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟

 هنرمندان درباره «وعده صادق» چه نوشتند؟
2024-04-14T11:45:53+03:30
همزمان با حملات تنبیهی و عملیات گسترده پهپادی سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی، تعدادی از هنرمندان در فضای‌مجازی به این عملیات واکنش نشان دادند.

نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی

 نمایش‌های کودک و ایرانی رونق‌بخش سالن‌های دولتی
2024-04-14T11:05:21+03:30
آمار فروش نمایش‌های‌ تالار هنر و تماشاخانه سنگلج تا پایان روز جمعه ۲۴ فروردین ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد

 تکلیف سریال رضا شفیعی‌جم روشن شد
2024-04-14T11:05:21+03:30
سریال «خط رو خط» قرار است سه روز در هفته با بازی رضا شفیعی‌جم و موضوعات مختلف روی آنتن شبکه نسیم باشد.

تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر

 تولید فصل دوم «سرزمین شعر» با ایده‌هایی جدید و پخته‌تر
2024-04-14T11:05:20+03:30
دستیار وزیر در امور شعر از تولید فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» با ایذده‌هایی جدید و پخته‌تر خبر داد و گفت: بارخوردها نشان می‌دهد نخبگان فارسی زبان د...

دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است

 دیپلماسی میان ایران و تاجیکستان مبتنی بر عشق است
2024-04-14T11:05:20+03:30
گلرخسار صفی‌اوا گفت: من در بسیاری از نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا از جمله مسکو، فرانکفورت و... شرکت کرده‌ام، اما به نظرم هیچ نمایشگاهی مانند نمایشگاه کتاب ت...

افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟

 افزایش حقوق ایثارگران در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد بود؟
2024-04-14T11:05:19+03:30
معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید گفت: هنوز مقدار افزایش حقوق ایثارگران مشخص نشده اما تا آخر فروردین اعلام خواهد شد.

دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب

 دیدگاه قرآن درباره توان یهودیان اسرائیل در برابر رقیب
2024-04-14T11:05:19+03:30
امروز بنی‌اسرائیل در غزه آن خباثت نهفته در خود را که سبقه در گذشته سیاه‌شان دارد، آشکار کردند و آتشی که در گذشته برای سایر پیامبران و ملت‌ها روشن کرده بودند...

یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه

 یاسینی رکورددار کنسرت در سال ۱۴۰۲ / در مسیر همایون یا یگانه
2024-04-14T11:05:18+03:30
روزگاری در موسیقی پاپ ایران اعلام شد که حامد همایون در پنج ماه ۲۳۹ کنسرت برگزار کرده است؛ آماری که از رکوردی عجیب روایت داشت؛ اما در نهایت سرنوشت حامد همایو...

صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد

 صادرات نوشت‌افزار ایرانی کلید خورد
2024-04-14T11:05:18+03:30
مدیرعامل مجمع ایران‌نوشت صادرات نوشت‌افزار ایرانی اسلامی به برخی از کشورها را جزو مهمترین برنامه‌های این مجمع در سال جدید خواند.

قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد

 قانون عفاف و حجاب برای همه مردم لازم‌الاجرا شد
2024-04-14T11:05:17+03:30
مدیرعامل بنیاد عفاف و حجاب با اشاره به لازم‌الاجرا بودن قانون حجاب در کشور و لزوم مکانیزه بودن مواجهه با هنجارشکنان گفت: کسانی که به موضوع عفاف و حجاب در کش...

تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت

 تلاطم در بازار ظهیرالاسلام/ قیمت کاغذ تحریر افزایش یافت
2024-04-14T11:05:17+03:30
افزایش نرخ ارز پس از دو هفته دامن بازار کاغذ را نیز گرفت،‌بر این اساس قیمت کاغذ تحریر در بازار افزایش ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرده است.

سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد

 سهم ۴۹درصدی تمساح خونی از گیشه‌ تعطیلات/ پرویزخان درجا زد
2024-04-14T11:05:16+03:30
براساس آمارهای ثبت‌شده از میزان استقبال از فیلم‌های درحال اکران در تعطیلات پایان هفته قبل ۳۵۳۰۰۰ هزار نفر برای دیدن فیلم مورد علاقه خود در هفته سوم فروردین ...

شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند

 شاعرانی که خود را "عطار" جا زدند
2024-04-14T11:05:16+03:30
پس از سده نهم هجری شاعران متعددی با تخلص عطار ظهور کردند که اتفاقاً بسیاری از آثار منسوب به عطار نیشابوری، از برکات حضور آنهاست.

«محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!

 «محفل» بدون سلبریتی با خلاقیت و یک شبِ صدمیلیونی!
2024-04-14T11:05:15+03:30
«محفل» دوباره توانست برنامه پربیننده ایام ماه مبارک رمضان باشد؛ برنامه‌ای که سلبریتی ندارد اما یک برنامه‌اش تنها به ۱۰۰میلیون بازدیدکننده رسید.

مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید

 مهرداد صدقی با "آبنبات لیمویی" به نمایشگاه می‌آید
2024-04-14T11:05:15+03:30
مهرداد صدقی از انتشار کتاب "آبنبات لیمویی" در ادامه مجموعه طنز خود خبر داد و گفت: این کتاب آخرین اثر از مجموعه "آبنبات‌ها" خواهد بود.

عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد

 عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد
2024-04-14T11:05:14+03:30
مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی این نمایشگاه خبر داد.

دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید

 دژهای پوشالی یهود به دادشان نرسید
2024-04-14T11:05:14+03:30
یهودیانِ بنی‌نضیر چنان مغرور و از خود راضی بودند که تکیه‌گاهشان دژهای نیرومند و قدرت ظاهری‌شان بود، اما از آنجا که خدا می‌خواست بر همه روشن کرد که چیزی در ب...

حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران

 حمایت شاعران از "وعده صادق" ایران
2024-04-14T11:05:14+03:30
جمعی از شاعران کشور در حمایت از عملیات "وعده صادق"، تازه‌ترین سروده‌های خود را به این موضوع اختصاص دادند.

گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل

 گنبد آهنین چه می‌داند از صریر قیامت سجیل
2024-04-14T11:05:13+03:30
نغمه مستشار نظامی در تازه‌ترین سروده خود از عملیات «وعده صادق» پاسخی به حمله جنگنده‌های ارتش اسرائیل به ساختمان کنسولگری کشورمان در دمشق حمایت کرد.

جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟

 جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟
2024-02-26T06:01:07+03:30
هیئت‌ها و حسینیه‌های سراسر کشور همزمان با میلاد سراسر خیر و برکت امام زمان (عج) مراسم شادی و سرور برگزار می‌کنند.

شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم

 شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم
2024-02-26T06:01:06+03:30
شاعران فارسی زبان در آستانه نیمه شعبان در نشست ادبی «منتظران وصل» با تازه‌ترین سروده‌های خود به ساحت مقدس امام مزان عرض ارادت کردند.

بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)

 بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)
2024-02-26T06:01:06+03:30
امام صادق علیه‌السلام دربارۀ آداب شب نیمۀ شعبان، به یکی از بهترین دعاها اشاره می فرماید.

"پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!

 "پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!
2024-02-26T06:01:05+03:30
مصطفی رزاق کریمی کارگردان فیلم "احمد" درباره احمد خمینی صحبت کرد؛ از ۴۲ روز سالک شدن او تا ماجرای عزل منتظری و پایان جنگ. او گفت: کارگردان دیکته‌پ...

ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد

 ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد
2024-02-26T06:01:04+03:30
همزمان با میلاد سراسر سعادت حضرت مهدی موعود(عج) از ویکی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) رونمایی شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)