میرنیوز

خودکفایی ۸۰درصدی ایران در تولید محصولات چاپی/ واردات چقدر کاهش داشته است؟

 خودکفایی ۸۰درصدی ایران در تولید محصولات چاپی/ واردات چقدر کاهش داشته است؟ 2021-04-18T10:54:38+04:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ صنعت چاپ و بسته بندی در دهه 90 مسیری متفاوت را در طی سال‌های پس از پیروزی انقلاب گذرانده است،‌ در همان سال‌های ابتدایی دهه 90 عمده نگرانی فعالان این صنعت و  مسئولان فرهنگی این بود که اساسا این صنعت به عنوان یک صنعت در ایران شناخته نمی‌شود و واردات بی‌رویه محصولات چاپی و خروج ارز ناشی از آن اجازه نمی‌داد که این صنعت نفس بکشد.

 شرکت‌های داخلی عمده سفارشات خود را به کشورهایی از جمله ترکیه می‌دادند و شرکت‌های ترک که بازار خوبی در ایران داشتند،‌ اقدام به تاسیس شعبه در ایران می‌کردند. واردات محصولات چاپی در سال‌های ابتدایی دهه 90 بنا به گفته مدیرکل ارشاد وقت ماهانه 3 هزار میلیارد تومان بوده است، اما در یک حرکت ناگهانی و طی چهار تا پنج سال اخیر ورق برگشت و واردات محصولات چاپی در کشور به شدت کاهش یافت و از واردات یک میلیارد دلاری به کمتر از 50 میلیون دلار رسید. حالا این شرکت‌های ایرانی هستند که نه تنها عمده محصولات مورد نیاز را در داخل تولید می‌کنند بلکه چرخ صادرات نیز اگرچه کند ولی به گردش انداخته‌اند.

بابک عابدین، رئیس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ، در سال‌های اخیر در گفت‌وگوهایش از موانع و مشکلاتی که پیش پای صادرات محصولات چاپی ایران به کشورهای دیگر است سخن گفت.‌ وی حالا در گفت‌وگو با تسنیم به بررسی وضعیت این صنعت در دهه 90 از ابتدا تا انتها پرداخته است،‌ این گفت‌وگو به شرح ذیل است: 

 * تسنیم:‌ دهه 90 در صنعت چاپ دهه متفاوتی بوده است،‌ ما حالا در پایان این دهه می‌بینیم که صنعت چاپ به ویژه در حوزه بسته‌بندی از رشد قابل توجهی برخوردار شده اگرچه هنوز موانع و چالش‌های پرشماری در مسیر دارد. اما این رشد چگونه حاصل شد؟ 

بله،‌ در سال 89 و اوایل دهه 90 سرمایه‌گذاری خوبی در صنعت چاپ ایجاد شد،‌ در همان سال‌ها بحث بسته‌بندی و چاپ جهت توسعه صادرات غیر نفتی کشور حتی توسط مقام رهبری نیز مورد تاکید قرار گرفت،‌ بعد از آن این اتفاق رخ داد و بخش خصوصی در این زمینه سرمایه‌گذاری کرد،‌ با تسهیلات ارزی خوبی که آن زمان اختصاص پیدا کرد،‌ یکسری واحدهای صنعتی چاپ تاسیس شد و در زمینه‌های مختلف مثلا کارتن سازی، چاپ همزمان و مستقیم روی کارتن‌های چند لایه، مثل کارتن یخچال و جاروبرقی  و ... فعال شدیم. آن زمان از  یکسری بسته‌بندی‌های بزرگ و صنعتی طراحی شده نیز بهره‌برداری شد و این انقلابی در اوایل دهه90 بود.

واردات 500 میلیون یورویی لیبل از ترکیه به ایران در اوایل دهه 90

صنایعی روی کار آمدند که توانستند بسترهای مورد نیاز صنایع چاپ و بسته‌بندی را به وجود بیاورند،‌  بسترها و مواد اولیه را که مزیت تولید داخلی داشت در داخل تولید شد‌،‌ در کنار این‌ها کارخانه‌هایی تولید شد مثل کارخانه‌های بازیافتی و شرکت‌های مرکب‌سازی در بحث تولیدات مواد اولیه پلیمری که مود نیاز بسته‌بندی‌های انعطاف‌پذیر بود نیز پیشرفت کردیم. خطوط تولیدی مدرن برای تولید فیلم‌های انعطاف‌پذیر که در شیرینی و شکلات و پفک مورد استفاده قرار می‌گیرد نیز شکل گرفت. در مجموع هم در مورد چاپ و هم درمورد تأمین مواد اولیه به پیشرفت‌های خوبی رسیدیم.

*تسنیم:‌ در سال‌های ابتدایی دهه 90 واردات محصولات چاپی به ویژه از کشور ترکیه به ایران آمارهای فاجعه‌باری داشت. اما حالا آمارها نشان می‌دهند که این واردات به شدت کاهش یافته است،‌ در این‌باره توضیح دهید.

بله،‌ در همان اوایل دهه 90 ما در اتحادیه صادرکنندگان بعد از بررسی بازار دیدیم که در بخش لیبل فقط از ترکیه حدود 500 میلیون یورو واردات داریم، جمعا حدود یک میلیارد دلار واردات لیبل و برچسب به داخل کشور داشتیم که رقم قابل توجهی بود،‌ با هماهنگی بخش خصوصی و اتاق بازرگانی توانستیم سمینار بین‌المللی لیبل را در ایران برگزار کنیم، افراد مجرب این کار را از خارج از کشور برای آموزش آوردیم،‌ تا نشان دهند که فعالیت در این قیمت از صنعت چاپ چه امکانات و درامدی می‌تواند داشته باشد.

در اواسط دهه 90 یعنی سال‌های 94 تا 95 بعد از مراجعه به نمایشگاه‌های بین‌المللی لیبل انگیره دربخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری هدفمند‌تر ایجاد شد که این اتفاق رخ داد و از سال 94 تا امروز بیش از 150 خط تولید لیبل وارد کشور شده است که بیش از 100 واحد چاپی را مجهز کرده است و 60 واحد جدید نیز تأسیس شده‌اند.

کاهش واردات از یک میلیارد دلار به کمتر از 50 میلیون دلار

بنابراین امروز پس از گذشت پنج سال شاهد این هستیم که از واردات یک میلیارد دلاری به کمتر از 50 میلیون دلار رسیده‌ایم  که آن هم یا بسترهایش خیلی خاص است یا بالاجبار باید از خارج از کشور فراهم کنیم.

در زمینه تولید جعبه‌های بهداشتی، پزشکی و آرایشی نیز کارخانه‌های تولیدی برای رقابت با محصولات خارجی نیاز به بسته‌بندی‌های شکیل داشتند،‌ تحریم‌ها در این زمینه امکان تولید و سرمایه‌گذاری امن را برای ما فراهم کرد و با سرمایه‌گذاری‌های خوبی که داشتیم در زمینه تولید مقوا و چاپ صنعتی نیز پیشرفت کردیم.

در تولید کارت‌های بانکی‌، هوشمند و کارت‌هایی که سیم‌کارت در آن‌ها نصب می‌شد نیز ما نسبت به سال‌های ابتدایی دهه 90 با 80 درصد موفقیت روبرو بوده‌ایم و 80 درصد وارداتمان در این زمینه کاهش پیدا کرده است و این موفقیت خوبی برای صنعت چاپ کشور به شمار می‌رود.

80 درصد نیاز به واردات محصولات چاپی برطرف شده است

* تسنیم:‌ پس به نوعی می‌توان گفت در حوزه چاپ و بسته‌بندی تا حدودی خودکفا شده‌ایم؟

با وجود همه این موفقیت‌ها ما با چالش‌ها و مشکلات بسیاری در این صنعت روبرو هستیم‌،  اما باید گفت با وجود همه این مشکلات بین 70 تا 80 درصد نیاز به واردات محصولات چاپی را برطرف کرده‌ایم. حتی در زمینه تتراپک‌ها و پاکت‌های مدت دار که تکنولوژی سختی دارند نیز اکنون به چندین کشور صادرات داریم.

* تسنیم:  علاوه بر توانایی در پاسخگویی به نیاز داخل،‌ آیا امکان صادرات محصولات چاپی به طور وسیع هم فراهم است یا تنها صادرات به کشورهای همسایه چون عراق و افغانستان در توانمان است؟

اگر شرایط اقتصادی کمی بهتر شود،‌ تحریم‌های بانکی رفع شود و مشکلاتت معاملات تجاری برطرف شود؛ ما آمادگی بسیار خوبی در زمینه صادرات به فراتر از منطقه داریم. اکنون ترکیه سالی 436  میلیارد دلار درآمد صادراتی از صنعت چاپ در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا دارد،‌  سهم ما از این بازار فعلا بین 3 تا 4 درصد است. اما سهم ترکیه 50 درصد است. در حالیکه ما در زمینه مواد پلیمری قدرت بیشتری داریم.

صادرات 80 میلیون دلاری لیبل‌های ایرانی به عراق و افغانستان

هم‌چنین حدود 80 میلیون دلار صادرات محصولات لیبل به کشورهای عراق و افغانستان داریم . لیبل‌های امنیتی عراق و سوریه از ایران می‌رود‌.

* تسنیم:  با توجه به سخنان شما می‌توان نتیجه گرفت که نوعی انقلاب صنعتی در دهه 90 برای این صنعت فراهم شده است،‌ با این حال ما بارها شاهد اخباری مبنی بر تعطیلی واحدهای چاپی‌،  مشکلات اقتصادی و ... در این صنف هستیم.

بله،‌ یک انقلاب صنعتی در دهه 90 برای صنعت چاپ ایجاد شده است،‌ اما در کنارش واحدهای کوچک با مشکل مواجه شده‌اند. برخی با توجه به مشکلات اقتصادی رو به تعطیلی رفته‌اند و... 

از سوی دیگر،‌ روند صنعت چاپ از دهه 80 به این سو کاهش تولیدات مطبوعاتی و کتاب  و افزایش بسته‌بندی بوده است. بنابراین ما در بخش چاپ بسته‌بندی با این انقلاب مواجه بوده‌ایم نه در سایر بخش‌های چاپ.به نظر می‌‌رسد این روند ادامه‌دار است و در اول دهه 1400 با سرعت بیشتری ادامه پیدا می‌کند.

*تسنیم: حالا در پایان دهه 90 چشم‌انداز صنعت چاپ به ویژه در حوزه بسته‌بندی برای ورود به دهه و قرن جدید چگونه باید باشد؟

 بسته بندی در شرایط فعلی جهان موضوع بسیار مهمی است ما باید فناوری دیجیتال را در چاپ بسته‌بندی دخیل کنیم. صنعت چاپ تشکل‌های خصوصی بسیاری دارد که باید فعال شده و به شناسایی موانع و مشکلات تولید بپردازند. از سوی دیگر دولت نیز با تشکل‌‌ها وارد مشورت شده و آن‌ها را در تصمیم‌گیری‌های خود دخیل کند‌، از تصمیمات و قوانین یک شبه باید پرهیز کرد.

واردات مواد اولیه مورد نیاز صنعت چاپ باید تسهیل شود،‌ اکنون ماشین آلات ما ماه‌ها در گمرک می‌ماند و ما تعهد زمانی ارسال محصولات را از دست می‌دهیم. روند صادرات محصولات بایدتسهیل شود،‌ برای حضور در بازارهای خارجی و باقی ماندن در این رقابت باید آینده مشخض و روشنی از  روند زمانی تولید یک محصول و ارسال آن داشته باشیم،‌ گاهی اوقات تصمیمات یک شبه و قوانین یک شبه ما را دچار مشکل می‌کند.

 تسهیلات بانکی یکی دیگر از مشکلات اصلی این صنعت است، برای اینکه بتوانیم  مواد اولیه را تولید کنیم و سفارشات سنگین بپذیریم و صادرات وسیعی داشته باشیم نیاز به سرمایه در گردش داریم ،عربستان و ترکیه که صاردات خوبی دارند از طریق سیستم بانکی به محض گرفتن ثبت سفارش از تسهیلات کم بهره استفاده می‌کنند.  

ما نیز در ایران نیازمند تسهیلات برای تجهیز دستکاه‌ها و ماشین‌آلات هستیم یکی از معایب صنعت چاپ در ایران فرسودگی دستگاه‌ها است.

*تسنیم:‌ با توجه به اینکه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و تغییر دولت در شش ماه آینده هستیم،‌ انتظار بدنه صنعت چاپ از دولت چیست؟

مسئله مهمی که دولت جدید در زمینه چاپ و بسته بندی باید به آن توجه داشته باشد،‌ آموزش و سرمایه‌گذاری در حد استاندادرهای بین‌المللی است.

انتهای پیام/ 

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟

 جشن نیمه شعبان هیئت کجا برویم؟
2024-02-26T06:01:07+03:30
هیئت‌ها و حسینیه‌های سراسر کشور همزمان با میلاد سراسر خیر و برکت امام زمان (عج) مراسم شادی و سرور برگزار می‌کنند.

شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم

 شاعران به استقبال نیمه شعبان رفتند/ کاش، سَحر، خاک رهِ « مهدی موعود » شوم
2024-02-26T06:01:06+03:30
شاعران فارسی زبان در آستانه نیمه شعبان در نشست ادبی «منتظران وصل» با تازه‌ترین سروده‌های خود به ساحت مقدس امام مزان عرض ارادت کردند.

بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)

 بهترین دعا‌ها در شب نیمه شعبان به روایت امام صادق (ع)
2024-02-26T06:01:06+03:30
امام صادق علیه‌السلام دربارۀ آداب شب نیمۀ شعبان، به یکی از بهترین دعاها اشاره می فرماید.

"پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!

 "پایان جنگ"، "عزل منتظری و بنی‌صدر" و "فوت احمد خمینی" موضوع گفت‌وگو با کارگردان "احمد"/ احمد آقا حتی یک «واو» به صحبت‌های امام دست نزد!
2024-02-26T06:01:05+03:30
مصطفی رزاق کریمی کارگردان فیلم "احمد" درباره احمد خمینی صحبت کرد؛ از ۴۲ روز سالک شدن او تا ماجرای عزل منتظری و پایان جنگ. او گفت: کارگردان دیکته‌پ...

ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد

 ویکی موعود با ۴۰ هزار مقالۀ تخصصی راه اندازی شد
2024-02-26T06:01:04+03:30
همزمان با میلاد سراسر سعادت حضرت مهدی موعود(عج) از ویکی موسسه فرهنگی هنری موعود عصر(عج) رونمایی شد.

«کتاب قانون» هر شب پخش می‌شود

 «کتاب قانون» هر شب پخش می‌شود
2024-02-26T06:01:04+03:30
تهیه‌کننده «کتاب قانون» با اشاره به اهمیت تولید برنامه‌های سیاسی در قالب‌های متنوع برنامه‌سازی، گفت: با استقبال مخاطبان و در آستانه برگزاری انتخاب...

بچه رویان در میدان جهاد رونمایی شد

 بچه رویان در میدان جهاد رونمایی شد
2024-02-26T06:01:03+03:30
«بچه رویان» عنوان دیوارنگاره‌ای است که در میدان جهاد و برای درمان نازایی رونمایی شد.

مهمترین اعمال شب و روز نیمه شعبان

 مهمترین اعمال شب و روز نیمه شعبان
2024-02-26T06:01:03+03:30
نیمه شعبان یکی از مهمترین روزهای سالم محسوب می‌شود و از نظر فضیلت در کنار شب قدر قرار گرفته است. اهل بیت(ع) این شب را از مقدمات شب قدر در تقدیر امور و تقسیم...

امام زمان (عج) در سورۀ بقره / رفتار منافقان در برابر منجی

 امام زمان (عج) در سورۀ بقره / رفتار منافقان در برابر منجی
2024-02-26T06:01:03+03:30
یکی از نشانه‌های نفاق آن است که فرد یا افرادی عهد خدا را نقض و اتصال خود با اهل بیت علیهم السلام را قطع کند؛ در این صورت زمینۀ افتادن آنها در ورطۀ فسادآفرین...

عیدی سینمایی تلویزیون در نیمه شعبان

 عیدی سینمایی تلویزیون در نیمه شعبان
2024-02-26T06:01:02+03:30
شبکه‌های تلویزیونی چند فیلم جدید و قدیمی را برای شب نیمه شعبان درنظر گرفته که شاید برای حوزه کودک پخش «پیشونی سفید» از جذابیت بالایی برخوردار باشد.

چگونه امام زمان(ع) پس از قرن‌ها انتقام خون امام حسین(ع) را خواهد گرفت؟

 چگونه امام زمان(ع) پس از قرن‌ها انتقام خون امام حسین(ع) را خواهد گرفت؟
2024-02-26T06:01:02+03:30
یکی از پرسش‌های مهم که سال‌ها ذهن انسان‌ها را به خود مشغول کرده، این است که چگونه امام زمان(ع) پس از قرن‌ها در دوران ظهور خود، انتقام خون امام حسین(ع) و شهد...

چشم به راه برای نیمه شعبان منتشر شد

 چشم به راه برای نیمه شعبان منتشر شد
2024-02-26T06:01:02+03:30
قطعه «چشم به راه» نخستین اثر صدران مایلی است که با موضوع انتظار تولید و منتشر شد.

مجلس آتی باید میزبان زنان متخصص و شایسته در حوزه زنان و خانواده و به دور از لابی‌گری سیاسی باشد

 مجلس آتی باید میزبان زنان متخصص و شایسته در حوزه زنان و خانواده و به دور از لابی‌گری سیاسی باشد
2024-02-26T06:01:01+03:30
زنانی باید به مجلس ورود کنند که فهم درستی از حوزه زن و خانواده داشته باشند و ریل قانون گذاری را از مجرای تخصصی حرکت دهند. مجلس نباید جایی برای افرادی باشد ک...

روزبه بمانی و علیرضا عصار در کنسرت دارکوب / خوانندگان ما آرتیست نیستند

 روزبه بمانی و علیرضا عصار در کنسرت دارکوب / خوانندگان ما آرتیست نیستند
2024-02-26T06:01:01+03:30
کنسرت شب گذشته گروه دارکوب درحالی برگزار شد که سه خواننده روی صحنه داشت و حضور روزبه بمانی و علیرضا عصار مخاطبان را غافلگیر کرد.

زودبرگرد بابای مهربون دنیا

 زودبرگرد بابای مهربون دنیا
2024-02-26T06:01:00+03:30
نماهنگ «زودبرگرد» به مناسبت نیمه شعبان در خبرگزاری تسنیم تولید و منتشر شده است.

پاسخ مهدی طائب دربارۀ حکم «حرمت عدم شرکت در انتخابات» از سوی امام خمینی

 پاسخ مهدی طائب دربارۀ حکم «حرمت عدم شرکت در انتخابات» از سوی امام خمینی
2024-02-26T06:00:59+03:30
حجت الاسلام مهدی طائب طی سخنانی دربارۀ جمله تاریخی امام خمینی مبنی بر حرمت عدم شرکت در انتخابات استدلالی ارائه کرد.

یادی از دوبلور فقید پرویز ربیعی/ صدایی که گوینده نقش‌های مکمل بود

 یادی از دوبلور فقید پرویز ربیعی/ صدایی که گوینده نقش‌های مکمل بود
2024-02-26T06:00:58+03:30
پرویز ربیعی از پیشکسوتان عرصه دوبله روز گذشته در منزل خود بر اثر ایست قلبی در سن ۸۴ سالگی درگذشت؛ صدای ماندگاری که هیچ وقت مخاطبان آن را فراموش نخواهند کرد.

شفیعی سروستانی: راهکار اصلاح جامعه هجرت به‌سوی امام عصر است / اقدامی برای آمادگی ذهن مردم برای ظهور نکردیم

 شفیعی سروستانی: راهکار اصلاح جامعه هجرت به‌سوی امام عصر است / اقدامی برای آمادگی ذهن مردم برای ظهور نکردیم
2024-02-26T06:00:58+03:30
شفیعی سروستانی می‌گوید: ذکر نام امام و بزرگداشت امام، امری در مسیر زمینه سازی ظهور به شمار می‌آید؛ ما دانسته و یا نادانسته واقعۀ ظهور را عقب می‌اندازیم. هیچ...

زمان تشییع پیکر پردیس افکاری مشخص شد/ خاکسپاری در قطعه هنرمندان

 زمان تشییع پیکر پردیس افکاری مشخص شد/ خاکسپاری در قطعه هنرمندان
2024-02-23T16:28:03+03:30
همسر زنده یاد پردیس افکاری خبر داد که روز دوشنبه هفتم اسفندماه مراسم تشییع پیکر وی به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار می‌شود.

غلامرضا صنعتگر قطعه جدیدش را به رهبرمعظم انقلاب تقدیم کرد

 غلامرضا صنعتگر قطعه جدیدش را به رهبرمعظم انقلاب تقدیم کرد
2024-02-23T13:41:23+03:30
غلامرضا صنعتگر خواننده پاپ جدیدترین قطعه موسیقی خود را به رهبرمعظم انقلاب تقدیم کرد.

عکس‌های جدید از پشت صحنه سریال «نون خ ۵»/ تاکید رییس صداوسیما بر ساخت فصل‌های جدید

 عکس‌های جدید از پشت صحنه سریال «نون خ ۵»/ تاکید رییس صداوسیما بر ساخت فصل‌های جدید
2024-02-23T13:27:43+03:30
پیمان جبلی در بازدید از پشت‌صحنه فصل پنجم سریال «نون خ»، به تولید فصل جدید این مجموعه در شرایط بسیار خاص و ویژه‌ اشاره کرد و گفت: امیدواریم مخاطبا...

صلوات شعبانیه | راه رسیدن به رضایت خدا

 صلوات شعبانیه | راه رسیدن به رضایت خدا
2024-02-23T11:41:01+03:30
فرازی از صلواتش شعبانیه گویای آن است که پیامبر صلی الله علیه و آله واسطۀ شفاعت امت و نیز راهی به‌سوی خداست.

شهرک غزالی میزبان کدام پروژه‌ها است؟ / از «تنها گریه کن» و «طوبی» تا «زیرخاکی۴»

 شهرک غزالی میزبان کدام پروژه‌ها است؟ / از «تنها گریه کن» و «طوبی» تا «زیرخاکی۴»
2024-02-23T11:41:00+03:30
مهدی میرچی مدیر شهرک سینمایی و تلویزیونی غزالی از ساخت مجموعه‌ها و فیلم‌هایی گفت که ما را با خودش به دهه شصت، ۷۰۰ سال پیش و داستان فریبرز باغ‌بیشه و حتی چند...

مهدویت و آخرالزمان یکی از جذاب‌ترین موضوعات روز دنیا است/ عشق از امام زمان جدا نیست

 مهدویت و آخرالزمان یکی از جذاب‌ترین موضوعات روز دنیا است/ عشق از امام زمان جدا نیست
2024-02-23T11:01:13+03:30
اثری که دائم در حال سیاه نمایی و گله و گذاری است نمی‌تواند مخاطب را تا پایان همراه خودش نگه دارد و موجب دلسردی جامعه می‌شود. اصلی‌ترین معیار در واقعه ظهور ا...

ویژگی‎های نماهنگی با موضوع امام زمان / کودک و نوجوان فراموش شده‌اند

 ویژگی‎های نماهنگی با موضوع امام زمان / کودک و نوجوان فراموش شده‌اند
2024-02-23T10:34:29+03:30
«عزیزم مهدی» تازه‌ترین پویشی است که توسط مرکز آوای انقلاب اسلامی (مأوا) پایه ریزی و در جمکران برگزار شد.

پردیس افکاری درگذشت

 پردیس افکاری درگذشت
2024-02-23T09:14:29+03:30
پردیس افکاری، بازیگر، عصر امروز، پنجشنبه ۳ اسفند ماه بر اثر بیماری از دنیا رفت.

«دیپلماسی سازندگی» در بازار نشر

 «دیپلماسی سازندگی» در بازار نشر
2024-02-23T09:14:26+03:30
کتاب دیپلماسی فرهنگی نوشته هادی حق‌پرست از سوی اندیشکده روابط بین‌الملل منتشر و روانه بازار نشر شد.

استفتاء از امام خامنه‌ای؛ حکم تخریب نامزدهای انتخاباتی چیست؟

 استفتاء از امام خامنه‌ای؛ حکم تخریب نامزدهای انتخاباتی چیست؟
2024-02-23T09:14:26+03:30
رهبر معظم انقلاب به استفتاء درباره «تخریب نامزدهای انتخاباتی» پاسخ گفتند.

تبیین ارتباط ظهور امام زمان (عج) با انتخابات

 تبیین ارتباط ظهور امام زمان (عج) با انتخابات
2024-02-23T09:14:25+03:30
امام زمان (عج) برای یک امر سیاسی می‌آیند، برای «لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّه‏» (توبه؛ ۳۳) این یک امر سیاسی است، برای حکومت می‌آیند، برای این...

سیمای امام زمان در سورۀ بقره

 سیمای امام زمان در سورۀ بقره
2024-02-23T09:14:25+03:30
وقتی از زاویه نگاه مهدویت سراغ سوره های قرآن می رویم، مشاهده می کنیم آنچه که ما به اسم تفسیر تاکنون خوانده بودیم، برداشتی ذوقی از قرآن بود.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)