میرنیوز

ریل گذاری برای اتصال شرکت های دانش بنیان به بدنه اقتصادی کشور

ریل گذاری برای اتصال شرکت های دانش بنیان به بدنه اقتصادی کشور 2023-06-17T10:47:27+03:30

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سومین روز از نشست مدیران کارخانه‌های نوآوری سراسر کشور با هدف ایجاد شبکه هم‌افزایی ظرفیت‌های کارخانه نوآوری کشور به دعوت دفتر توسعه زیرساخت‌های فناوری برگزار ‌شد.

این نشست سه روزه در آخرین روز از برگزاری خود میزبان رضا اسدی‌فرد معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، شقایق حق‌جوی رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی، میثم فرج‌الهی رئیس مرکز طرح‌های کلان و پیشرو، مهدی الیاسی معاون سیاستگذاری و توسعه و مسعود حسنلو سرپرست ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم بود.

نخستین روز این نشست با حضور روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی، مدیران کارخانه‌های نوآوری سراسر کشور به میزبانی کارخانه نوآوری و صنایع خلاق البرز برگزار شد.

ارزیابی‌ دانش‌بنیان‌ها صلاحیت محور خواهد بود نه برند محور

رضا اسدی‌فرد معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی در این نشست با اشاره به اینکه در شاخص‌های جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان؛ محدودیت‌های ملی نیز لحاظ شده است، گفت: در ارزیابی‌های جدید؛ شاخص‌هایی چون اشتغالزایی، امکان صادرات محصولات و خدمات، افزایش بهره‌وری، کاهش تقاضا و غیره مدنظر است و شرکت‌های دانش‌بنیان برای بقا در زیست‌بوم فناوری و نوآوری باید این شاخص‌ها را داشته باشند.

وی افزود: در رویکردها و ماموریت‌های معاونت علمی تغییراتی ایجاد شده که همه این تغییرات از منظر توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری و افزایش کارآیی و کارآمدی اقدامات در حوزه حمایت از بازیگران این زیست بوم اعمال شده است. در واقع حدود ۱۰ سال معاونت علمی در زمینه گفتمان سازی برای این عرصه تازه نفس فعالیت کرده و زمان آن رسیده بود که تغییراتی در رویکردها و سیاست ها ایجاد شود.

به گفته اسدی‌فرد، امروز زمان ریل‌گذاری برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری است که ظرفیت اتصال به بدنه اقتصادی کشور را دارند و می‌توانند در توسعه علمی و فناورانه کشور نقش آفرینی بزرگ‌تر و جدی‌تری داشته باشند. در ارزیابی‌های جدید برای شرکت‌های دانش‌بنیان؛ شاخص‌ها و محدودیت‌های ملی نیز در نظر گرفته‌ایم تا توان این مجموعه‌ها به حل مسایل کلان کشور کمک بیشتری کند.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ادامه داد: تلاش می کنیم ارزیابی‌های استانی را به نهادهای اثرگذار و ذیربط استانی واگذار کنیم و در این کار مزیت‌ها و محدودیت‌های مناطق مختلف را نیز در نظر بگیریم. در دور جدید ارزیابی‌ها صلاحیت محور خواهد بود نه برند محور.

نوآوری را ارزان و سهل به دست مردم برسانید

شقایق حق‌جوی رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی نیز در این نشست با اشاره به اینکه وظیفه اصلی زیست‌بوم نوآوری؛ ارزان کردن و تسهیل دسترسی مردم به نوآوری است، گفت: دیگر نباید تنها به دنبال ایجاد نوآوری باشیم بلکه موضوع اصلی افزایش دسترسی مردم به نوآوری است که باید به عنوان ماموریتی جدی آن را دنبال کنیم.

وی افزود: برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان نیاز داریم که گره‌های موجود سر راه نفوذ فناوری و نوآوری به صنعت و اقتصاد را باز کنیم که ارزان‌سازی این مقوله یکی از مسیرهای مطمئن و کاربردی است.

حق‌جوی معتقد است که سال‌ها معاونت بر حسب وظیفه و برای تثبیت زیست بوم فناوری و نوآوری به دنبال گفتمان‌سازی و ایجاد و توسعه بازار برای بازیگران این حوزه بود؛ اما در دور جدید برخی از این ماموریت‌ها تغییر کرده و به سمت اتصال ظرفیت‌های موجود به اقتصاد کشور حرکت کرده است. بر همین اساس برخی سیاستگذاری‌ها و ستادهای جدید تعریف شده تا به شکل اختصاصی‌تری به توسعه برخی فناوری‌های پیشرو توجه شود.

وی همچنین گفت: در این میان اگر کارخانه‌های نوآوری نیز توان فعالیت در حوزه‌های تخصصی‌تر و در لبه دانش را دارند می توانند به این ماموریت ورود کنند و یاریگر معاونت علمی در خلق ارزش افزوده و ثروت در کشور شوند.

تشکیل کنسرسیومی از دانش‌بنیان‌ها برای رفع نیازهای گلوگاهی صنایع

در ادامه این نشست میثم فرج‌الهی رییس مرکز طرح‌های کلان و پیشرو معاونت علمی نیز پس از معرفی اجمالی مرکز، گفت: یکی از مسیرهای تایید شده در دنیا برای راهبری طرح‌های کلان و پیشرو؛ استفاده از ظرفیت‌های تعاونی است. به این معنا که چند شرکت بزرگ و کوچک با یکدیگر هم‌افزایی می‌کنند تا یک نیاز ملی را رفع یا محصولی استراتژیک را تولید کنند. این راهکار متاسفانه در ایران چندان مقبول نیست.

وی افزود: در تلاش هستیم در دوره جدید به سمت ایجاد کنسرسیوم یا تعاونی شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور حرکت کنیم و با این روش کاربردی به پاسخ فناورانه و نوآورانه نیازها برسیم. در این مدل کاری، یک شرکت بزرگ به عنوان سرکنسرسیوم انتخاب شده و با چند شرکت کوچک همراهی می‌کند تا محصولی به تولید برسد.

فرج‌الهی ادامه داد: این کار در کنار حل چالش‌ها و رفع نیازهای گلوگاهی به اتصال شرکت‌های کوچک دانش‌بنیان و فناور به ظرفیت شرکت‌های بزرگ و بدنه اقتصادی کشور نیز کمک می کند. یکی از ملاحظات در این طرح واگذاری برخی طرح‌های کلان و پیشران به استان‌های دیگر است تا بتوانیم با این کار به تمرکززدایی از تهران و پیشگیری از تجمیع امکانات در استان تهران کمک کنیم.

ایفای نقش شرکت‌های فناور در زنجیره ارزش اصلی اقتصاد کشور

مهدی الیاسی معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی نیز با تاکید بر اینکه قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و جهش تولید دانش‌بنیان ظرفیت‌های خوبی در اختیار زیست بوم فناوری و نوآوری قرار داده است، گفت: باید از این فرصت برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و ایفای نقش شرکت‌های فناور در زنجیره ارزش اصلی اقتصاد کشور استفاده کنیم.

وی افزود: تغییرات ساختاری در برخی ماموریت‌های معاونت علمی ذیل مفهوم جدید اقتصاد دانش‌بنیانی است که به عنوان این نهاد افزوده شد تا نقش آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور ارتقا یابد و پیوند پایداری میان بنگاه‌های بزرگ فعال در بخش‌های مختلف با زیست بوم فناوری و نوآوری ایجاد شود.

به گفته الیاسی، صنایع خلاق و فرهنگی نیز در این تغییر ساختارها جایگاه ویژه‌ای دارند چون بر این باوریم که سهم صنایع خلاق از اقتصاد کشور بسیار بالاتر از آن چیزی است که تصور می کنیم.

کارخانه‌های نوآوری رسوخ فناوری و نوآوری به زندگی مردم را تسهیل می‌کنند

مسعود حسنلو سرپرست ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم نیز در جمع مدیران کارخانه‌های نوآوری تاکید کرد: آینده زیست بوم فناوری و نوآوری به صنایع خلاق و نرم وابسته است و رسالت اصلی کارخانه‌های نوآوری الگوسازی برای رسوخ فناوری و نوآوری به زندگی مردم است.

وی افزود: مزیت صنایع خلاق ارتباط و نسبت جدی این صنعت با زندگی و حضور موثر بازیگران این عرصه در روزمرگی‌های مردم است و به دلیل اثرگذاری این صنعت در جامعه به دنبال توسعه زیست بوم صنایع خلاق در کشور هستیم.

حسنلو مهم‌ترین وظایف این ستاد را راهبری پروژه‌های راهبردی برای حل مسایل اصلی کشور و توسعه سبد صادراتی صنایع خلاق عنوان کرد و گفت: پایداری صنایع خلاق در کشور وابستگی زیادی به صادرات محصولات و خدمات ارائه شده دارد.

برنامه ۲ ساله برای ایجاد کارخانه‌های نوآوری در سراسر کشور داریم

در این نشست چند ساعته محمد جواد صدری مهر دستیار معاون علمی در ساماندهی و توسعه زیرساخت‌های فناوری نیز با ارائه آماری از تعداد کارخانه‌های نوآوری در کشور، بیان کرد: در حال حاضر در ۱۳ استان کارخانه ایجاد شده است و در ۱۴ استان نیز به زودی شکل خواهد گرفت و طی یک برنامه ۲ ساله تلاش خواهیم کرد یک شبکه کاملی از کارخانه‌های نوآوری در کل کشور داشته باشیم.

وی همچنین گفت: کارخانه های نوآوری نقطه تلاقی نیاز صنایع منطقه ای و نوآوارن باشند.

در این نشست دستورالعمل جدید معاونت علمی ریاست جمهوری در اعتباربخشی و حمایت از کارخانه های نوآوری به بحث و بررسی گذاشته شد. از دیگر برنامه‌های جانبی این نشست می توان به آغاز به کار شبکه یکپارچه کارخانه های نوآوری اشاره کرد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

تعرفه‌ آزمایشگاه‌های غذا و دارو از سال ۹۹ ثابت مانده است

تعرفه‌ آزمایشگاه‌های غذا و دارو از سال ۹۹ ثابت مانده است
2024-07-27T07:43:01+03:30
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، یکی از مهم‌ترین چالش‌های حوزه آزمایشگاه را عدم اجرای تعرفه‌های جدید عنوان کرد.

دسترسی فناوران به اینترنت پرسرعت بدون فیلتر در منطقه نوآوری/ به اینترنت خانگی با کیفیت نیاز داریم

دسترسی فناوران به اینترنت پرسرعت بدون فیلتر در منطقه نوآوری/ به اینترنت خانگی با کیفیت نیاز داریم
2024-07-27T07:43:01+03:30
معاون علمی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور گفت:بنا داریم در منطقه بین المللی نوآوری ایران،بدون هیچ محدودیتی با حداکثر سرعت اینترنت در اختیار شرکت ها و ...

ارتباط تغییر زمان وعده غذایی با افسردگی کارکنان شیفتی

ارتباط تغییر زمان وعده غذایی با افسردگی کارکنان شیفتی
2024-07-27T05:43:00+03:30
یک مطالعه جدید روی پرسنل خطوط هوایی نشان می‌دهد که مردم باید وعده‌های غذایی خود را در فواصل زمانی منظم میل کنند، در غیر این صورت ممکن است دچار اضطراب یا افسر...

تغییر مکرر محل سکونت به سلامت روان کودکان آسیب می‌زند

تغییر مکرر محل سکونت به سلامت روان کودکان آسیب می‌زند
2024-07-27T05:42:59+03:30
یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد کودکانی که خانواده‌هایشان دائم در حال جابجایی محل سکونت شان هستند، در معرض خطر بیشتر ابتلا به افسردگی در آینده قرار دارند.

شرایط ویژه پرستاران در روزهای کاهش ساعت کار

شرایط ویژه پرستاران در روزهای کاهش ساعت کار
2024-07-26T23:29:39+03:30
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در روزهای گرم سال که ادارات و اصناف کاهش ساعت کاری دارند، کارکنان نظام سلامت به خصوص پرستاران با افزایش مراجعات و شرایط ویژه...

کاهش ساعات کار ادارات شامل مراکز درمانی نمی‌شود

کاهش ساعات کار ادارات شامل مراکز درمانی نمی‌شود
2024-07-26T22:36:19+03:30
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: کاهش ساعات کار ادارات شامل مراکز درمانی نمی‌شود.

همه مردم در معرض پرتوهای فرابنفش هستند/ اوج خطر UV از ساعت ۱۰ تا ۱۶

همه مردم در معرض پرتوهای فرابنفش هستند/ اوج خطر UV از ساعت ۱۰ تا ۱۶
2024-07-26T22:23:01+03:30
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: همه مردم از طریق مواجهه با نور خورشید و برخی از منابع انسان ساخت در صنعت و موارد تفریحی در معرض پرتوهای ف...

همه مردم در معرض پرتوهای فرابنفش هستند/ فرابنفش برای چه کسانی خطر دارد؟

همه مردم در معرض پرتوهای فرابنفش هستند/ فرابنفش برای چه کسانی خطر دارد؟
2024-07-26T21:43:00+03:30
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: همه مردم از طریق مواجهه با نور خورشید و برخی از منابع انسان ساخت در صنعت و موارد تفریحی در معرض پرتوهای ف...

همه مردم در معرض پرتوهای فرابنفش هستند

همه مردم در معرض پرتوهای فرابنفش هستند
2024-07-26T21:29:41+03:30
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: همه مردم از طریق مواجهه با نور خورشید و برخی از منابع انسان ساخت در صنعت و موارد تفریحی در معرض پرتوهای ف...

برگزیدگان المپیاد علمی مشمول تسهیلات استعداد درخشان می‌شوند/ رقابت ۱۱۲۹ نفر برای مدال‌های المپیاد

برگزیدگان المپیاد علمی مشمول تسهیلات استعداد درخشان می‌شوند/ رقابت ۱۱۲۹ نفر برای مدال‌های المپیاد
2024-07-26T18:29:40+03:30
معاون آزمون‌های سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور تاکید کرد: برگزیدگان مرحله نهایی بیست و نهمین دوره المپیاد می ‏توانند از تسهیلات و مزایای آیین‌نام...

اجرای "فرم هشت" در بیمارستان‌ها/ کادر درمان و بیماران نفع می برند

اجرای "فرم هشت" در بیمارستان‌ها/ کادر درمان و بیماران نفع می برند
2024-07-26T18:03:00+03:30
رییس بیمارستان سینا، اجرای فرم هشت را یک طرح سازنده خواند و گفت: اجرای این طرح هم واحدهای درمانی و کارکنان می‌توانند به اهداف خود دست یابند و هم بیماران از خ...

تغییر الگوی باروری در ایران/ چگونه از تله جمعیتی دور می شویم

تغییر الگوی باروری در ایران/ چگونه از تله جمعیتی دور می شویم
2024-07-26T16:56:43+03:30
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت گفت: تغییر الگوهای باروری در تمام دنیا زمان‌بر است اما در ایران در مدت کوتاهی تغییر کرده و نرخ زایمان و ازدواج و طلاق در ا...

برگزیدگان المپیاد علمی مشمول تسهیلات استعداد درخشان می شوند/ رقابت ۱۱۲۹ نفر برای مدال های المپیاد

برگزیدگان المپیاد علمی مشمول تسهیلات استعداد درخشان می شوند/ رقابت ۱۱۲۹ نفر برای مدال های المپیاد
2024-07-26T16:29:44+03:30
معاون آزمون‌های سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور تاکید کرد: برگزیدگان مرحله نهایی بیست و نهمین دوره المپیاد می ‏توانند از تسهیلات و مزایای آیین‌نام...

مردم سراغ برندهای خاص شیرخشک نروند

مردم سراغ برندهای خاص شیرخشک نروند
2024-07-26T13:09:41+03:30
مدیرکل امور فرآورده‌های طبیعی سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، با تاکید بر اینکه فرمولاسیون همه شیرخشک های معمولی یکی است از مردم خواست با اجتناب از برندهای خا...

سهم دو درصدی ایران از محصولات حلال در جهان

سهم دو درصدی ایران از محصولات حلال در جهان
2024-07-26T12:56:23+03:30
رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: سهم ایران از بازار ۶ هزار میلیارد تومانی محصولات حلال در جهان تنها دو درصد است.

موتورجستجوی هوش مصنوعی رقیب گوگل معرفی شد

موتورجستجوی هوش مصنوعی رقیب گوگل معرفی شد
2024-07-26T12:29:43+03:30
اوپن ای آی یک نمونه اولیه از موتورجستجوی هوش مصنوعی به نام «سرچ جی پی تی»را معرفی کرد.

رییس‌جمهور شدن یک استاد تمام فرصت مغتنمی برای جریان علم کشور است

رییس‌جمهور شدن یک استاد تمام فرصت مغتنمی برای جریان علم کشور است
2024-07-26T10:03:02+03:30
رییس فرهنگستان علوم گفت: در طول دوره بعد از انقلاب اولین بار است که یک استاد تمام دانشگاه رییس جمهور می‌شود و این یک فرصت بسیار مغتنم برای جریان علم کشور است.

پهپاد پاسخگوی اورژانس و همیار پلیس می‌شود

پهپاد پاسخگوی اورژانس و همیار پلیس می‌شود
2024-07-26T10:03:01+03:30
پلیس ایالت آریزونا در آمریکا تصمیم دارد از پهپادها در بخشی از موقعیت های اورژانسی استفاده کند.

قطره ابداعی محقق ایرانی التهاب چشم را درمان می‌کند

قطره ابداعی محقق ایرانی التهاب چشم را درمان می‌کند
2024-07-26T08:16:22+03:30
محققان با کمک پژوهشگر ایرانی یک قطره برای درمان التهاب چشمی با اثر بخشی بالا ابداع کرده اند.

مرحله نهایی بیست و نهمین المپیاد علمی دانشجویی کشور آغاز شد/ برگزاری همزمان آزمون در ۱۰ دانشگاه کشور

مرحله نهایی بیست و نهمین المپیاد علمی دانشجویی کشور آغاز شد/ برگزاری همزمان آزمون در ۱۰ دانشگاه کشور
2024-07-26T07:49:41+03:30
مرحله نهایی بیست و نهمین المپیاد علمی دانشجویی کشور صبح امروز جمعه ۵ مرداد ماه سال ۱۴۰۳ در دانشگاه‌های مراکز مناطق ده‌گانه آغاز شد.

آنچه باید از ویروس کُشنده «نیپا» بدانیم/ آیا همه‌گیر می‌شود

آنچه باید از ویروس کُشنده «نیپا» بدانیم/ آیا همه‌گیر می‌شود
2024-07-26T06:56:22+03:30
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص ویروس نیپا Nipah که طی چند روز اخیر مقامات بهداشتی هند را در حالت آماده باش قرار د...

قطره آهن دندان را سیاه می کند؛ گول نخورید

قطره آهن دندان را سیاه می کند؛ گول نخورید
2024-07-26T06:43:00+03:30
فوق تخصص گوارش کودکان، درباره استفاده از قطره آهن که عنوان می شود دندان کودکان را سیاه نمی کند، توضیحاتی داد.

ماجرای قطره آهن که دندان کودکان را سیاه نمی کند

ماجرای قطره آهن که دندان کودکان را سیاه نمی کند
2024-07-26T06:29:41+03:30
فوق تخصص گوارش کودکان، درباره استفاده از قطره آهن که عنوان می شود دندان کودکان را سیاه نمی کند، توضیحاتی داد.

پاستیل‌ فله‌ای مورد تأیید سازمان غذا و دارو نیست

پاستیل‌ فله‌ای مورد تأیید سازمان غذا و دارو نیست
2024-07-26T05:36:22+03:30
رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: پاستیل‌های باز و فله مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.

۸ توصیه برای مقابله با گرمازدگی/ ساعت ۱۱ تا ۱۵ را فراموش نکنید

۸ توصیه برای مقابله با گرمازدگی/ ساعت ۱۱ تا ۱۵ را فراموش نکنید
2024-07-26T05:36:21+03:30
سازمان جهانی بهداشت، برای مقابله با گرمازدگی و در امان ماندن از عارضه های نور خورشید، هشت توصیه دارد.

ارتباط مصرف گوشت و دیابت / سبک زندگی بد عامل مرگ های سرطانی

ارتباط مصرف گوشت و دیابت / سبک زندگی بد عامل مرگ های سرطانی
2024-07-26T05:09:39+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

تولید دو فرآورده مقابله با پشه آئدس در کشور

تولید دو فرآورده مقابله با پشه آئدس در کشور
2024-07-25T14:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: دو مورد از ۴ محصول معرفی شده دافع حشرات برای پشه آئدس توسط سازمان بهداشت جهانی، در کشور تولید می‌شود و در داروخانه‌ها موجود است.

تعداد سایت‌های ۵G در دولت سیزدهم ۲۰۰ برابر افزایش یافت

تعداد سایت‌های ۵G در دولت سیزدهم ۲۰۰ برابر افزایش یافت
2024-07-25T14:29:42+03:30
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم بهره‌برداری از دو هزار و چهارمین سایت ۵G در کشور گفت: در دولت سیزدهم توانستیم تعداد سایت‌های ۵G در کشور را تا ۲۰۰ برا...

واکنش سخنگوی وزارت علوم به اخبار کاهش سن جذب اعضای هیأت‌ علمی

واکنش سخنگوی وزارت علوم به اخبار کاهش سن جذب اعضای هیأت‌ علمی
2024-07-25T14:29:41+03:30
سخنگوی وزارت علوم در واکنش به اخبار منتشر شده در مورد کاهش سن جذب اعضای هیأت‌علمی گفت:ملاک عمل درفرایند جذب اساتید، مصوبات مراجع بالادستی مثل هیات عالی جذب و...

تقویم آموزشی دانشگاه علم و صنعت اعلام شد

تقویم آموزشی دانشگاه علم و صنعت اعلام شد
2024-07-25T12:23:01+03:30
بر اساس تقویم آموزشی نیم‌سال اول تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ دانشگاه علم و صنعت، کلاس‌های این دانشگاه اول مهر ماه آغاز می‌شود.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)