میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، احمد اسماعیل زاده اظهار داشت: در وعده غذایی افطار در ماه مبارک رمضان، مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار توصیه میشود. همچنین استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج و نان و پنیر و سبزی، یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است.
وی افزود: مصرف انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاستهای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم است) غذای مناسبی برای افطار است. از سوی دیگر خوردن آشهای غلیظ و چرب که مقدار زیادی پیاز داغ و نعناع داغ دارد و حبوبات فراوان بدلیل ایجاد مشکلات گوارشی در وعده افطار توصیه نمیشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یادآور شد: مصرف سیب زمینی آب پز، سبزیهای پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود فرنگی، تخم مرغ آبپز، کره و عسل غذاهای مناسبی برای افطار هستند.
وی با اشاره به رواج مصرف زولبیا و بامیه در ایام ماه مبارک رمضان گفت: مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس است، باید بسیار محدود شود. در مجموع، زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا و شله زرد خیلی شیرین در وعده افطار علاوه بر اضافه دریافت انرژی و چاقی، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
اسماعیل زاده با بیان اینکه مصرف بیشتر از ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و آب سبزیها و صیفیها مانند آب هویج، آب گوجه فرنگی و آب کرفس در ساعات بعد از افطار مناسب است، افزود: مصرف غذاهای چرب و شور و هم چنین انواع تنقلات شور، انواع کنسروها، شورها، انواع سوسیس، کالباس و سایر فست فودها سبب تضعیف سیستم ایمنی و ایجاد تشنگی میشود. بنابراین توصیه بر این است که به جای نمک از سبزیهای خشک و معطر و محلی برای طعم دار کردن غذا استفاده شود.
وی ضمن تاکید بر اهمیت محدود کردن مصرف نمک در وعدههای افطار، شام و سحر در ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: برای جبران دریافت اضافه نمک لازم است آب بیشتری مصرف شود. به علاوه در افرادی که مستعد افزایش فشار خون و یا مبتلا به این بیماری هستند باید در این زمینه احتیاط بیشتری کنند لذا توصیه میشود از حداقل مقدار نمک در تهیه غذاها استفاده شود. این مقدار کم نمک باید از نمک یددار تصفیه شده باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
پیشگیری نقش کلیدی در ارتقای سطح سلامت جامعه دارد
ارتباط چربی شکم با بیماری پوستی پسوریازیس
اعلام شرایط قیمت گذاری تجهیزات پزشکی با ارز ۴۲۰۰ تومانی
پلاسما؛ از اهدای داوطلبانه تا فروش داروها
آتش سوزی در بیمارستان قلب شهید رجایی؛ دستگیری فرد متخلف
نظام پزشکی اسامی افراد مداخله گر در امور پزشکی را اعلام کرد
خبرگزاری مهر و انجمن اهدای عضو ایرانیان تفاهمنامه امضا کردند
پرستاران از «پرستاری» فرار میکنند
تصادف شدید اتوبوس و کامیون در محور جاجرود
خودکفایی ایران در تولید کیسه خون و تجهیزات انتقال خون
تأکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر ضرورت بازسازی بیمارستان بهارلو
انتقال HPV از استخر و دستشویی عمومی واقعیت دارد؟
توصیههای تغذیهای در شرایط آلودگی هوا
معجونی برای رفع عطش، کنترل وزن و تقویت خلقوخو
خواص درمانی زیتون را بشناسیم؛ پیشگیری از سرطان و سکته مغزی
کاهش موالید یک زنگ خطر جدی برای کشور است
استقرار آزمایشی دستگاه پرتودهی پیشرفته در سازمان انتقال خون ایران
آغاز طرح ملی پوشش همگانی بیمه سلامت
با خوردن این میوه افسرده نمیشوید
انتشار فهرست مداخله گران درمان؛ زنگ هشدار برای سلامت عمومی
اهمیت صنعت گیاهان دارویی در رشد اقتصادی کشور
چگونه خطر چاقی دوران کودکی را پیشبینی کنیم؟
مراقب سکته قلبی خاموش باشید
تغذیه؛ نسخهای برای سلامتی یا تجویزی برای بیماری؟
خطر گرایش متخصصین زنان به انجام اعمال زیبایی
اجرای طرح ملی «مهر شفا» در غرب تهران
کاهش وزن در میانسالی میتواند به طول عمر بیفزاید
سایه بحران ناباروری بر آینده ایران؛ کلید مقابله با چالش جمعیتی چیست؟
۷ درصد تولید ناخالص ملی ما در تصادفات پودر میشود
زوال عقل با بیماریهای قلبی و متابولیک مرتبط است