میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، اما یک توصیه که اهمیت ویژه ای دارد در مورد غذاهای دریایی است: در دوران بارداری، زنان باید به اندازه کافی غذاهای دریایی بخورند تا از مزایای سلامتی بهره مند شوند، اما نه آنقدر که خطر برخی عواقب مهم را افزایش دهد. آنها همچنین باید مراقب طرز تهیه ماهی مصرفی خود باشند.
دکتر «وایا لیدا چاتزی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، گفت: «ماهی منبع مهمی از مواد مغذی است و نباید از مصرف آن اجتناب کرد.»
چاتزی توصیه کرد: «اما زنان باردار باید طبق توصیهها از یک تا سه وعده ماهی در هفته استفاده کنند و به دلیل آلودگی احتمالی ماهی به جیوه و سایر آلایندههای آلی پایدار، بیشتر از این مصرف نکنند.»
فواید اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی های خاص قابل توجه است. سازمان غذا و داروی ایالات متحده خاطرنشان می کند که یکی از مواد مغذی موجود در ماهی، کولین، است که از رشد طناب نخاعی و رشد شناختی کودک حمایت می کند.
در این مطالعه، محققان دریافتند که فرزندان مادرانی که در طول بارداری یک تا سه بار در هفته ماهی میخوردند، دور کمر، فشار خون و سطح کلسترول بهتری داشتند که همه نشانگرهای سلامت متابولیک هستند. این تحقیق زمانی انجام شد که کودکان ۶ تا ۱۲ ساله بودند.
برعکس، مطالعهای که اسیدهای چرب EPA و DHA با زنجیره بلند را در خون زنان باردار اندازهگیری کرد، به این نتیجه رسید آنهایی که در سه ماهه اول و دوم بارداری کمترین میزان این اسیدهای چرب را داشتند، در مقایسه با آنهایی که بالاترین میزان را داشتند، ۱۰ برابر بیشتر در معرض زایمان زودرس بودند. EPA و DHA معمولاً در ماهی یافت می شوند.
اما افراد باردار چقدر می توانند غذاهای دریایی بخورند؟ طبق گزارش محققان، ماهی پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها را تامین می کند.
از جمله مواد مغذی موجود در ماهی می توان به چربی های امگا ۳ و امگا ۶، آهن، ید، کولین، پروتئین، سلنیوم و ویتامین های D و B۱۲ اشاره کرد.
توصیه می شود زنان باردار و شیرده هر هفته ۲۲۵ تا ۳۵۰ گرم از انواع ماهی ایمن مصرف کنند.
محققان تاکید می کنند سوشی، ساشیمی و سرویچه و همچنین صدف خام، و گوش ماهی از جمله غذاهایی هستند که باید زنان باردار از مصرف آنها اجتناب کنند، زیرا ممکن است حاوی انگل یا باکتری از جمله لیستریا باشد که با عوارض شدید بارداری مرتبط است.
همه غذاهای دریایی باید با دمای ۱۴۵ درجه فارنهایت پخته شوند.
در مورد ماهی دودی نیز به دلیل خطر لیستریا احتیاط کنید، مگر اینکه در دمای ۱۶۵ درجه فارنهایت پخته شده، یا کنسرو شده باشند.
منبع : خبرگزاری مهر
پیشگیری نقش کلیدی در ارتقای سطح سلامت جامعه دارد
ارتباط چربی شکم با بیماری پوستی پسوریازیس
اعلام شرایط قیمت گذاری تجهیزات پزشکی با ارز ۴۲۰۰ تومانی
پلاسما؛ از اهدای داوطلبانه تا فروش داروها
آتش سوزی در بیمارستان قلب شهید رجایی؛ دستگیری فرد متخلف
نظام پزشکی اسامی افراد مداخله گر در امور پزشکی را اعلام کرد
خبرگزاری مهر و انجمن اهدای عضو ایرانیان تفاهمنامه امضا کردند
پرستاران از «پرستاری» فرار میکنند
تصادف شدید اتوبوس و کامیون در محور جاجرود
خودکفایی ایران در تولید کیسه خون و تجهیزات انتقال خون
تأکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر ضرورت بازسازی بیمارستان بهارلو
انتقال HPV از استخر و دستشویی عمومی واقعیت دارد؟
توصیههای تغذیهای در شرایط آلودگی هوا
معجونی برای رفع عطش، کنترل وزن و تقویت خلقوخو
خواص درمانی زیتون را بشناسیم؛ پیشگیری از سرطان و سکته مغزی
کاهش موالید یک زنگ خطر جدی برای کشور است
استقرار آزمایشی دستگاه پرتودهی پیشرفته در سازمان انتقال خون ایران
آغاز طرح ملی پوشش همگانی بیمه سلامت
با خوردن این میوه افسرده نمیشوید
انتشار فهرست مداخله گران درمان؛ زنگ هشدار برای سلامت عمومی
اهمیت صنعت گیاهان دارویی در رشد اقتصادی کشور
چگونه خطر چاقی دوران کودکی را پیشبینی کنیم؟
مراقب سکته قلبی خاموش باشید
تغذیه؛ نسخهای برای سلامتی یا تجویزی برای بیماری؟
خطر گرایش متخصصین زنان به انجام اعمال زیبایی
اجرای طرح ملی «مهر شفا» در غرب تهران
کاهش وزن در میانسالی میتواند به طول عمر بیفزاید
سایه بحران ناباروری بر آینده ایران؛ کلید مقابله با چالش جمعیتی چیست؟
۷ درصد تولید ناخالص ملی ما در تصادفات پودر میشود
زوال عقل با بیماریهای قلبی و متابولیک مرتبط است