میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، در پژوهش تازهای که در آزمایشگاه حسگر-بیوحسگر مؤسسه الکتروشیمی دانشگاه تهران انجام شده است، یک روش تشخیصی سریع برای تعیین میزان گلوتن در نمونههای نان و آرد ارائه شد.
دکتر فرنوش فریدبد یکی از اعضای این پروژه گفت: گلوتن یک پروتئین ساختاری در غلاتی مانند گندم، جو، چاودار، و یکی از شایعترین و شناختهشدهترین آلرژنهای غذایی است. در بیماران مبتلا به سلیاک که دارای اختلالات مرتبط با گلوتن هستند، مصرف محصولات حاوی گلوتن باعث ایجاد حساسیت میشود.
وی افزود: از آنجا که اجتناب از مصرف گلوتن و پیروی از یک رژیم غذایی سخت ممکن است علائم بیماری سلیاک را کاهش دهد، امروزه بسیاری از کشورها برای اطمینان مصرفکنندگان شرکتهای تولیدکننده را ملزم کردهاند که عدم وجود گلوتن در محصول غذایی حاوی غلات را به صورت برچسب متمایزی روی محصول اعلام کنند.
دانشیار دانشگاه تهران، در توضیح روشهای تعیین میزان گلوتن در محصولات غذایی گفت: در دنیا تعیین میزان گلوتن موجود در مواد غذایی عمدتاً از طریق ایمونواسی و استفاده از دستگاههای پیشرفته انجام میگیرد که هزینههای بالایی دارد. از این رو در کشورهای کمدرآمد، الزامات آنالیز مواد غذایی و برچسبگذاری انجام نمیشود.
به گفته وی، علاوه بر این، پادتنها یا مولکولهای زیستی مورد استفاده در کیتهای تشخیصی در روشهای رایج باید با برخی رنگهای آلی برچسبگذاری شوند که فناوریهای آن در انحصار برخی کشورها است. همچنین در نمونههای غذایی فرآوریشده با حرارت، پادتنها واکنشپذیری خود را از دست میدهند و مانع از تشخیص دقیق گلوتن میشوند. این محدودیتها در روشهای مرسوم، ارائه یک ابزار تازه برای تشخیص سریع، حساس، ساده و ارزان گلوتن را ضروری ساخته است.
این متخصص شیمی تجزیه و نانوشیمی، در معرفی محصول طراحیشده افزود: نانوحسگر فلورسانسی طراحیشده در این پژوهش از نقاط کوانتومی کربنی و فناوری قالبگیری مولکولی در ماتریکس سیلیکاتی ساخته شده است. این نانوحسگر دارای نشر فلورسانس است و با جذب گلوتن در فضاهای خالی قالبگیریشده روی نانوساختار، افزایش نشر نشان میدهد.
این پروژه به سرپرستی دکتر فرنوش فریدبد، دانشیار دانشکده شیمی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران و ساناز کرمدوست و شیدا ذوقی دانشجویان دکتری به انجام رسیده است.یافتههای حاصل از این پژوهش در چهارصد و دهمین شماره نشریه «شیمی غذا» از سلسله مجلات انتشارات الزویر، با ضریب تأثیر ۹.۲۳۱ و نمره استناد ۱۳.۱ منتشر شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
امتحانات دانشگاه آزاد استان تهران به صورت مجازی برگزار میشود
دانشگاهها با تمام ظرفیت در خدمت دفاع باشند
اسامی راهیافتگان به مرحله نهایی المپیاد علمی - دانشجویی ۱۴۰۴ اعلام شد
آزمون پیش کارورزی پزشکی لغو شد؛ اعلام ضوابط جدید ادامه مشروط کارورزی
آزمون پذیرش دستیار تکمیلی تخصصی فلوشیپ پزشکی لغو شد
آزمون پیش کارورزی پزشکی لغو شد/ اعلام ضوابط جدید ادامه مشروط کارورزی
جلسه ستاد بحران سازمان نظام پرستاری برگزار شد
درخواست از وزیر نفت؛ خودروهای کادر درمان بدون نوبت بنزین بزنند
از تجمع و ایجاد ازدحام در محلهای وقوع انفجار خودداری کنید
آزمونهای پیشکارورزی و پذیرش دستیار تکمیلی تخصصی فلوشیپ پزشکی لغو شد
آزمون های پایان ترم دانشگاه پیام نور تا پایان هفته لغو شد
انزجار کانونهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران از رژیم صهیونیستی
هواوی ۱۰۰ میلیون موبایل با سیستم عامل هارمونی فروخت
دورههای کارآموزی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجازی شد
قدردانی مدیر حوزه علمیه خواهران از عملیات وعده صادق ۳
تاکسی هوایی با برد ۳۰ کیلومتر رونمایی شد
تغییر تاریخ امتحانات پایان نیمسال دوم ۱۴۰۳-۱۴۰۴ دانشگاه خوارزمی
طرح پزشک خانواده آزمایشی اجرا میشود
پارک فناوری پردیس: تنبیه متجاوز باید تا نقطه پشیمانی دشمن ادامه یابد
مشکلات تولیدکنندگان گیاهان دارویی بررسی شد
رژیم صهیونیستی از رشد علمی و فناوری ایران هراسان است
آزمونهای آیلتس تا ۳۰ خرداد لغو شدند
آماده باش بیمارستانها و مراکز درمانی دانشگاه آزاد برای ارائه خدمات
شهادت دانشمندان هسته ای توسعه این فناوری را در ایران فراگیرتر میکند
چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان بین الملل دانشگاه خوارزمی
کارکنان دانشگاه علامه طباطبائی دورکار میشوند
اساتید دانشگاه شریف در مورد حمله اسرائیل به ایران چه میگویند؟
راهکار نوین کرهایها برای مقابله با التهاب ریه کرونا
آلیاژ آلومینیوم با ۴۰ درصد استحکام بیشتر ابداع شد
جعفریان: رژیم صهیونیستی بزرگترین آدمکشِ جهان امروز است