میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، کم پیش می آید که عده کمی لذت روان شدن چربی، شکر و کاکائو که همراه یک تکه شکلات در دهان به وجود می آید، را انکار کنند. هرچند بسیاری از افراد ترجیح می دهند این حس را در قلمرو جادویی آشپزی حفظ کنند، محققان معمولاً تا زمانیکه از چگونگی و چرایی رویدادها را درک نکنند، راضی نمی شوند.
در همین راستا گروه از محققان به رهبری سیاوش سلطان محمودی در دانشگاه لیدز انگلیس سعی کردند با استفاده از یک زبان مصنوعی و چند تکه شکلات این کار را انجام دهند. آنها مدعی هستند لذت شکلات در درجه اول مربوط به آزاد شدن چربی است و همین امر به توسعه شکلات هایی سالم تر کمک می کند که خوردن آنها همچنان لذتبخش است.
پژوهشگران در مسیر خود برای درک لذت خوردن شکلات از یک تکه از شکلات تلخ حاوی ۷۰ تا ۹۹ درصد کاکائو استفاده کردند. در مرحله بعد آنها رفتار مالشی شکلات در دهان را بررسی کردند.
برای این منظور آنها یک تکه شکلات را روی زبان مصنوعی قرار دادند که در سال ۲۰۲۰ میلادی در دانشگاه لیدز ابداع شده بود. این نخستین باری بود که از فناوری مذکور برای درک واکنش های شکلات در دهان استفاده می شد.
پس از آنکه شکلات های مختلف روی زبان مصنوعی قرار گرفت، محققان از نتایج عکس گرفتند و با کمک یک حوزه از مهندسی به نام سایش شناسی سعی کردند رفتار شکلات هنگام ذوب شدن و واکنش با بزاق را بررسی کنند. سایش شناسی مربوط به واکنش سطوح و مایعات در برابر یکدیگر است.
آنها متوجه شدند احساس نرمی که شکلات در دهان ایجاد می کند به دلیل آزادسازی چربی روی زبان و همچنین مربوط به پوشانده شدن ذرات کاکائو با چربی است. پس از آن چربی اضافی در شکلات تاثیر کمتری در دهان داشت.
بنابراین محققان معتقدند می توان یک تکه شکلات با چربی اشباع شده کمتر تولید کرد که فقط روی خارجی و اطراف دانه های کاکائو دارای این ماده است. به این ترتیب چربی داخل شکلات نیز کمتر خواهد بود و در نتیجه یک ماده غذایی سالم تر خواهد بود.
سیاوش سلطان محمودی محقق ارشد پژوهش در دانشگاه لیدز می گوید: با درک مکانیسم فیزیکی که هنگام خوردن شکلات در بدن افراد اتفاق می افتد، می تواند نسل جدیدی از شکلات را توسعه داد که همان حس محصول با چربی بالا را دارد اما سالم تر است.
او در ادامه افزود: تحقیق ما گزینه های بیشتری برای تولیدکنندگان فراهم می کند و آنها می توانند به طور هوشمندانه شکلات های تلخی طراحی کنند که حاوی چربی کمتری است. ما معتقدیم که شکلات تلخ را می تواند با ساختاری لایه بندی تولید کرد که چربی سطح و ذرات کاکائو را می پوشاند و بدون نگرانی درباره افزودن چربی زیاد به بدن می توان از آن لذت برد.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا