میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، کم پیش می آید که عده کمی لذت روان شدن چربی، شکر و کاکائو که همراه یک تکه شکلات در دهان به وجود می آید، را انکار کنند. هرچند بسیاری از افراد ترجیح می دهند این حس را در قلمرو جادویی آشپزی حفظ کنند، محققان معمولاً تا زمانیکه از چگونگی و چرایی رویدادها را درک نکنند، راضی نمی شوند.
در همین راستا گروه از محققان به رهبری سیاوش سلطان محمودی در دانشگاه لیدز انگلیس سعی کردند با استفاده از یک زبان مصنوعی و چند تکه شکلات این کار را انجام دهند. آنها مدعی هستند لذت شکلات در درجه اول مربوط به آزاد شدن چربی است و همین امر به توسعه شکلات هایی سالم تر کمک می کند که خوردن آنها همچنان لذتبخش است.
پژوهشگران در مسیر خود برای درک لذت خوردن شکلات از یک تکه از شکلات تلخ حاوی ۷۰ تا ۹۹ درصد کاکائو استفاده کردند. در مرحله بعد آنها رفتار مالشی شکلات در دهان را بررسی کردند.
برای این منظور آنها یک تکه شکلات را روی زبان مصنوعی قرار دادند که در سال ۲۰۲۰ میلادی در دانشگاه لیدز ابداع شده بود. این نخستین باری بود که از فناوری مذکور برای درک واکنش های شکلات در دهان استفاده می شد.
پس از آنکه شکلات های مختلف روی زبان مصنوعی قرار گرفت، محققان از نتایج عکس گرفتند و با کمک یک حوزه از مهندسی به نام سایش شناسی سعی کردند رفتار شکلات هنگام ذوب شدن و واکنش با بزاق را بررسی کنند. سایش شناسی مربوط به واکنش سطوح و مایعات در برابر یکدیگر است.
آنها متوجه شدند احساس نرمی که شکلات در دهان ایجاد می کند به دلیل آزادسازی چربی روی زبان و همچنین مربوط به پوشانده شدن ذرات کاکائو با چربی است. پس از آن چربی اضافی در شکلات تاثیر کمتری در دهان داشت.
بنابراین محققان معتقدند می توان یک تکه شکلات با چربی اشباع شده کمتر تولید کرد که فقط روی خارجی و اطراف دانه های کاکائو دارای این ماده است. به این ترتیب چربی داخل شکلات نیز کمتر خواهد بود و در نتیجه یک ماده غذایی سالم تر خواهد بود.
سیاوش سلطان محمودی محقق ارشد پژوهش در دانشگاه لیدز می گوید: با درک مکانیسم فیزیکی که هنگام خوردن شکلات در بدن افراد اتفاق می افتد، می تواند نسل جدیدی از شکلات را توسعه داد که همان حس محصول با چربی بالا را دارد اما سالم تر است.
او در ادامه افزود: تحقیق ما گزینه های بیشتری برای تولیدکنندگان فراهم می کند و آنها می توانند به طور هوشمندانه شکلات های تلخی طراحی کنند که حاوی چربی کمتری است. ما معتقدیم که شکلات تلخ را می تواند با ساختاری لایه بندی تولید کرد که چربی سطح و ذرات کاکائو را می پوشاند و بدون نگرانی درباره افزودن چربی زیاد به بدن می توان از آن لذت برد.
منبع : خبرگزاری مهر
اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به مراکز درمانی تهران
شهادت دانشجوی دانشگاه علم و صنعت در پی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی
خدمترسانی به بیش از ۸۰۰ مصدوم در کشور؛ ترخیص ۲۳۰ نفر
حمله به بیمارستانها، نقض آشکار حقوق بینالملل توسط رژیم صهیونیستی
امتحانات دانشگاه علمی کاربردی با یکهفته تأخیر برگزار می شود
حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان کودکان تهران
مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان حمله رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
پیام تسلیت معاون علمی رئیسجمهور در پی شهادت یکی از اعضای معاونت علمی
تصمیمگیری درباره زمان برگزاری آزمونهای پیشکارورزی و فلوشیپ تا فردا
در آینده اولین قربانیان اسرائیل اروپائی ها خواهند بود
گوگل جستجوی اینترنتی را به محاوره تبدیل می کند
نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ در موعد مقرر روزهای ۵ و ۶ تیر برگزار میشود
مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
همبستگی بینظیر جامعه پزشکی در پی پاسخ مقتدرانه به رژیم صهیونیستی
سکوت در برابر اقدامات رژیم صهیونیستی به معنی تشویق تروریسم دولتی است
۷۰ درصد جامعه پرستاری را بانوان تشکیل میدهند
آخرین وضعیت مجروحان بستری در بیمارستان امام خمینی (ره) اعلام شد
آخرین وضعیت برگزاری امتحانات پایانترم دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شد
برگزاری نمایشگاه الکامپ ۲۸ به تعویق افتاد
جزئیات پذیرش دوره مجازی کارشناسی ارشد «علوم قرآنی و حدیث در سلامت»
آمادگی ۱۰۰ درصدی مراکز بهداشتی در پی تحولات اخیر
درخواست وزیر علوم از دانشگاهیان جهان؛ حمله به نهاد علم را محکوم کنید
بدخوابی نشانه مشکلات مغزی پس از سکته مغزی خفیف است
لزوم تقویت قوانین بازدارنده برای کنترل دخانیات در کشور
احکام اعضای ستاد تأمین دارو و تجهیزات ابلاغ شد
آمادگی نیروهای پرستاری برای حضور در خطوط پدافند درمانی
تداوم مسئولیت پذیری شرکتهای تجهیزات پزشکی در حمایت از نظام سلامت
داروخانههای کشور بدون هیچ مشکلی در خدمت مردم هستند
برگزاری آزمون جایگزین برای دانشجویان غایب در امتحانات
تعویق یک هفتهای امتحانات دانشگاه شریف