میرنیوز

۱۰ دانشگاه موفق جذب دانشجوی بین الملل معرفی شدند/ ایجاد بورسیه رشته های هنری

۱۰ دانشگاه موفق جذب دانشجوی بین الملل معرفی شدند/ ایجاد بورسیه رشته های هنری 2 سال پیش

به گزارش خبرنگار مهر، هاشم داداش پور رئیس سازمان امور دانشجویان صبح امروز در دومین روز از اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در حال برگزاری است با اشاره به جذب دانشجویان بین الملل گفت: جذب دانشجویان بین الملل از برنامه‌های اولویت دار وزیر علوم است اخیراً نیز که رئیس جمهور در وزارت علوم حضور یافت بر جذب دانشجویان بین الملل تاکید کرد و جذب این دانشجویان جزو برنامه‌های اولویت دار رئیس جمهور برای وزارت علوم هم قرار گرفت.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: بنابراین همه دانشگاه‌های کشور باید خود را برای حضور در این حوزه و جذب دانشجویان بین الملل آماده کنند.

وی همچنین ادامه داد: کل پولی که در حوزه مالی دانشگاه‌های کشور باید اتفاق افتد یک میلیارد دلار است، سازمان برنامه و بودجه معمولاً به این موضوع اقتصادی نگاه می‌کند و از طرفی این سازمان معتقد است آموزش عالی باید یک میلیارد دلار به اقتصاد آموزش عالی کشور اضافه کند و این کار از طریق جذب دانشجویان بین الملل امکان پذیر است.

داداش پور ادامه داد: ما بر همین اساس در سازمان امور دانشجویان سعی کردیم اقدامات تحولی خود را در راستای جذب دانشجویان بین الملل آغاز کنیم. در حال حاضر تعداد دانشجویان خارجی ما حدود ۹۴ هزار دانشجو است و در حال حاضر ۱۰۷ دانشگاه مجوز جذب دانشجوی بین الملل را دارند که این روند بر اساس آئین نامه‌های جدیدی که در این حوزه قرار است ایجاد شود، ادامه می‌یابد.

داداش پور به تنوع جذب دانشجویان بین الملل اشاره کرد و گفت: بیشتر تمرکز ما بر جذب دانشجویان عراقی و افغانستانی است که ۵۶ هزار دانشجو از عراق و ۳۳ هزار دانشجو از افغانستان جذب شده است و جذب از کشورهای دیگر حدود ۵ هزار دانشجوی خارجی است و این نشان می‌دهد که ما در تنوع جذب دانشجوی خارجی خوب عمل نکرده ایم.

وی در ادامه به جذب دانشجوی بین الملل در کشور ترکیه اشاره کرد و گفت: آمارهای جذب دانشجویان بین الملل این کشور نشان می‌دهد کشور ترکیه در جذب این دانشجویان و تنوع آن موفق عمل کرده است و ما وقتی در کشور خودمان روند جذب این دانشجویان را نگاه می‌کنیم کشور ما نگاهی فراتر از محیط خود نداشته است به عنوان مثال ما از قاره آفریقا و آمریکای لاتین جذب چندانی نداشته ایم به طوری که آفریقا دارای ۵۴ کشور است ولی ما فقط ۲۸۴ نفر از آفریقا جذب کرده و ۱۷ نفر از آمریکای لاتین جذب کرده ایم.

معاون وزیر علوم ادامه داد: سهم دانشگاه‌های دولتی ما از جذب دانشجویان بین الملل ۲۴ درصد یعنی ۲۷ هزار نفر است یعنی دانشگاه‌های دولتی ما از حدود ۹۴ هزار دانشجوی خارجی جذب شده تنها ۲۷ هزار دانشجو جذب کرده اند، با این وجود که این عدد در حال تغییر است نشان می‌دهد دانشگاه‌های ما در یک سال گذشته در این زمینه تلاش چندانی نکرده است.

وی به آمار جذب دانشجویان بین الملل توسط دانشگاه‌ها در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌هایی که در سال گذشته بیشترین جذب را در این حوزه داشته اند به ترتیب دانشگاه قم، فردوسی مشهد، ارومیه، اصفهان، مازندران، کردستان، تبریز، شهید چمران اهواز، حکیم سبزواری و یزد هستند و از این پذیرش‌های ما ۹۹ درصد شهریه پرداز و یک درصد بورسیه هستند. این در حالی است که کشور رقیب ما ترکیه در سال ۲۰۲۰، ۱۸۵ هزار نفر و در سال ۲۰۲۱، ۲۲۴ هزار جذب دانشجوی خارجی داشته است که این نشان می‌دهد در این زمینه موفق عمل کرده است.

رئیس سازمان امور دانشجویان ادامه داد: کشور ترکیه در جذب دانشجوی بورسیه خارجی هم موفق تر از ما عمل کرده و آمارهای کشور روسیه هم نشان می‌دهد در جذب دانشجویان در حوزه بورس کمتر از ترکیه نبوده و این عدد در حال بالارفتن است و ما باید قبول کنیم اگر می‌خواهیم در این زمینه موفق باشیم باید در بحث بورس در جذب دانشجویان خارجی توجه کنیم.

وی به اقدامات تحولی سازمان امور دانشجویان برای جذب دانشجویان بین الملل اشاره کرد و گفت: ما برای ایجاد تحول و جذب بیشتر دانشجویان اقدامات تحولی در این زمینه انجام دادیم که کار خود را در ابتدا با ارائه خدمات اقامت به دانشجویان بین الملل در طول تحصیل و خروج و مراجعات مکرر آغاز کردیم و هر دانشجوی خارجی در یک سال می‌تواند چهار بار خروج و مراجعه مکرر داشته باشد که این کار تا دو هفته پیش به صورت آزمایشی انجام می‌شد اما از دو هفته پیش به صورت رسمی انجام شده و به تمام دانشگاه‌ها ابلاغ شده و این باعث می‌شود کمتر درگیر خدمات مربوط به کنسولی شویم.

داداش پور ادامه داد: همچنین کار دیگری که پیگیر آن هستیم این است که تمام فرآیند کنسولی را سامانه‌ای انجام دهیم، در همین زمینه در حال نهایی کردن کارت اقامت دانشجویان توسط نیروی انتظامی هستیم.

وی ادامه داد: نکته بعدی که پیگیر آن هستیم این است که کل رایزنی ما با اعزام دانشجو تنظیم شده بود که اکنون در حال تغییر آن هستیم که این اعزام به جذب دانشجو و انتقال فناوری مورد نیاز به کشور در حال تغییر است.

رئیس سازمان امور دانشجویان به مؤسسات جذب دانشجویان بین الملل اشاره کرد و گفت: کار دیگری که پیگیری و در حال راه اندازی آن هستیم مؤسسات جذب دانشجوی بین الملل است که در کل دنیا ۷۰ درصد جذب دانشجویان بین الملل توسط مؤسسات جذب انجام می‌شود و ما در حال شفاف کردن فرآیند آن هستیم تا جذب دانشجویان خارجی تسهیل شود. اکنون به ۲۷ مؤسسه مجوز داده ایم و ۲۰ مجوز نیز هفته آینده با تشکیل کارگروه ارائه خواهد شد و برنامه ما این است تا سال آینده آن را به ۱۵۰ مؤسسه برسانیم و هدف دیگرمان این است که ظرف سه سال آینده ۲۵۰ هزار دانشجوی بین الملل جذب کنیم تا در ۱۰ کشور اول جذب این دانشجویان قرار بگیریم.

وی به برنامه‌های ویژه فرهنگی و معرفت افزایی برای این دانشجویان ارائه کرد و گفت: نباید آمدن این دانشجویان را به عنوان کیف پول تلقی کنیم و باید برنامه‌های معرفتی برای آنها داشته باشیم تا برایمان آورده فرهنگی داشته باشد.

رئیس سازمان امور دانشجویان در ادامه به طرح جایزه ملی جذب دانشگاه‌های برتر اشاره کرد و گفت: شاخص‌های این طرح استخراج شده و دانشگاه‌ها در حال ارزیابی هستند و منابع مالی خوبی برای این طرح در نظر گرفته شده تا دانشگاه‌ها برای جذب این دانشجویان بیشتر تشویق شوند.

داداش پور همچنین در ادامه به طراحی سامانه یکپارچه دانشجویان بین الملل اشاره کرد و گفت: تمام کشورها سامانه‌ای در این زمینه دارند که ظرف یک ماه آینده این سامانه با سه زبان زنده دنیا کار خود را آغاز خواهد کرد و به تدریج به ۱۲ زبان افزایش پیدا خواهد کرد.

وی در ادامه به روند اعطای بورس تحصیلی اشاره کرد و گفت: طی سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ ما یک روند در بورس تحصیلی که یک پایه بیشتر نیست نداشته ایم و آن جذب دانشجو برای حل مشکل هیأت علمی دانشگاه‌های کشور بوده که هنوز سر جای خود است و تقریباً صفر شده است و ما در این حوزه با ضرورت‌هایی که احساس کرده ایم اقدامات خوبی انجام داده ایم که در شورای مرکزی بورس مصوب شده، اکنون ۱۳ بورس تحصیلی متنوع تعریف کرده ایم که به زودی توسط وزیر علوم ابلاغ خواهد شد و همچنین سامانه سیب در این زمینه طراحی شده است.

داداش پور در ادامه به یکی از نمونه‌های این ۱۳ بورس تحصیلی اشاره کرد و گفت: یکی از این بورس‌ها بورس هنر است که در حال حاضر ۹۰۴ هیأت علمی در هنر مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۳۵۳ نفر غیر رشته معماری و شهرسازی هستند که این نشان می‌دهد فقط رشته معماری و شهرسازی توسعه یافته است و با وجود اینکه تنوع در حوزه هنر بسیار زیاد است میزان نفوذ هنر در دانشگاه‌های کشور پایین است، تعداد متقاضیان کنکور هنر ۱۶۱ هزار نفر است اما صندلی‌های مربوط به هنر در دانشگاه‌ها ۶ هزار نفر است که ما با بورس می‌توانیم آن را متحول کرده و به نیاز جامعه پاسخ دهیم.

وی در ادامه به فرصت تحقیقاتی بین دانشگاهی اشاره کرد و گفت: فرصت تحقیقاتی بین دانشگاهی به تازگی ایجاد شده و ۴۰ میلیون تومان نیز برای آن بودجه در نظر گرفته شده و هر دانشگاهی که یک دانشجو بپذیرد ۴۰ میلیون تومان به آن دانشگاه ارائه می‌شود و با تمام این تسهیلات فقط در حال حاضر ۲۰۷ دانشجو از این فرصت استفاده کرده اند و نشان می‌دهد این فرصت هنوز در دانشگاه‌های ما جاری نیست.

وی به فرصت تحقیقاتی خارج از کشور اشاره کرد و گفت: ما هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم، ۳۰۰ میلیون برای یک دانشجو هزینه می‌کنیم فقط اینکه سه شرط را رعایت کرده باشد، دانشگاه برتر، استاد برتر و اینکه اولویت کشور را در نظر گرفته باشد.

داداش پور به زیست سالم دانشجویی اشاره کرد و گفت: برنامه ما در این حوزه از سمت درمانگری به سمت پیشگیری است.

وی همچنین در ادامه به اجرای طرح همیار دانشجو در دانشگاه‌ها و طرح پات و برگزاری المپیاد ورزشی دانشجویان کشورهای اسلامی سال آینده در کشورمان اشاره کرد و گفت: سلامت جسمی دانشجویان برای ما مهم است در این زمینه حوزه ورزش را جدی تلقی کرده ایم با اولویت دانشجویان دختر و همچنین دفاتر مشاوره را در خوابگاه‌ها راه اندازی کرده ایم و به سمت مدیریت مشکلات و آسیب‌های روانی، اقتصادی، اجتماعی حرکت کرده ایم که امیدواریم موفق عمل کنیم.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

نمایه شدن ۲۷ مجله دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی «ابسکو»

نمایه شدن ۲۷ مجله دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی «ابسکو»
3 ماه پیش
۲۷ مجله علمی دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی ابسکو (EBSCO) نمایه شدند.

آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان

آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان
3 ماه پیش
رئیس بنیاد ملی نخبگان از آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی و حمایت از هنرمندان برجسته و اثرگذار کشور خبر داد.

نقش استارت‌آپ‌ها در توسعه اقتصاد مردمی

نقش استارت‌آپ‌ها در توسعه اقتصاد مردمی
3 ماه پیش
یک مقام‌ مسئول در دانشگاه آزاد گفت: توسعه استارت‌اپ‌ها و کسب‌وکارهای خلاقانه، با در نظر گرفتن مردمی شدن آنها، منجر به توسعه اقتصاد مردمی می‌شود.

توسعه همکاری دانشگاه امیرکبیر با شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی

توسعه همکاری دانشگاه امیرکبیر با شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی
3 ماه پیش
دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه اجرای طرح‌های پژوهشی در حوزه‌های  مختلف با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی قرارداد همکاری امضا کرد.

سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی منصوب شد

سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی منصوب شد
3 ماه پیش
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی را منصوب کرد.

رشد ۱۵۰ رتبه‌ای دانشگاه شریف در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵

رشد ۱۵۰ رتبه‌ای دانشگاه شریف در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵
3 ماه پیش
دانشگاه شریف در حوزه مهندسی و فناوری، نسبت به سال قبل که در جایگاه ۴۰۱ تا ۴۵۰ جهان قرار داشت، با ۱۵۰ پله صعود در رتبه ۲۹۲ قرار گرفته است.

استمرار فعالیت صدای مشاور دانشجو در ایام نوروز

استمرار فعالیت صدای مشاور دانشجو در ایام نوروز
3 ماه پیش
مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان گفت: صدای مشاور دانشجو ویژه تعطیلات نوروزی از ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در کلیه روزها...

سرپرست دانشگاه‌های یاسوج و شهرکرد منصوب شدند

سرپرست دانشگاه‌های یاسوج و شهرکرد منصوب شدند
3 ماه پیش
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور احکام جداگانه‌ای سرپرستان دانشگاه‌های یاسوج و شهر کرد را منصوب کرد.

نماینده داروسازان چه نکاتی را در محضر رهبر انقلاب مطرح کرد؟

نماینده داروسازان چه نکاتی را در محضر رهبر انقلاب مطرح کرد؟
3 ماه پیش
مؤسس داروخانه جهادی گفت: گروه‌های جهادی در گوشه کنار کشور هر روزه برای رفع مشکلات مناطق محروم کشور تلاش می‌کنند، اما مردم در ایران همدل به جبهه مقاومت یاری ...

ارسال نامه درخواست اصلاح تعرفه خدمات دارویی به وزیر بهداشت

ارسال نامه درخواست اصلاح تعرفه خدمات دارویی به وزیر بهداشت
3 ماه پیش
رئیس انجمن داروسازان ایران، در نامه ای به وزیر بهداشت، خواستار اصلاح تعرفه خدمات دارویی شد که داروسازان در داروخانه ها ارائه می دهند.

حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳؛ ۳۸۸ مصدوم و ۶ فوتی

حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳؛ ۳۸۸ مصدوم و ۶ فوتی
3 ماه پیش
آمارهای تازه از حوادث چهارشنبه‌سوری امسال نشان می‌دهد که تاکنون ۳۸۸ نفر دچار آسیب شده‌اند و متأسفانه ۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

ضوابط بودجه وزارت بهداشت در ۱۴۰۴ ابلاغ شد

ضوابط بودجه وزارت بهداشت در ۱۴۰۴ ابلاغ شد
3 ماه پیش
وزیر بهداشت، با ارسال نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور، ضوابط بودجه تفصیلی سال ۱۴۰۴ را ابلاغ کرد.

همکاری مشترک برای توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون

همکاری مشترک برای توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون
3 ماه پیش
با همکاری جدید میان شرکت گروه تولید گرافن و مرکز نوآوری باتری پیشرفت چشمگیر در توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون به دست می‌آید.

برترین‌های جشنواره کانون‌های علمی طلاب مشخص شدند

برترین‌های جشنواره کانون‌های علمی طلاب مشخص شدند
3 ماه پیش
دبیر جشنواره کانون‌های علمی طلاب گفت: دومین جشنواره پژوهشی کانون‌های علمی طلاب واحدهای آموزشی برگزار شد.

جلوگیری از چاقی با مسدود کردن یک آنزیم کلیدی در روده

جلوگیری از چاقی با مسدود کردن یک آنزیم کلیدی در روده
3 ماه پیش
کشف جدید دانشمندان در مبارزه با چاقی منجر به ارائه رویکرد نانوذره‌ای برای کاهش جذب چربی شده است که چشم‌انداز جدید در درمان چاقی ایجاد می‌کند.

بهترین دانشگاه‌های ایران در رشته‌های مهندسی و پزشکی معرفی شدند

بهترین دانشگاه‌های ایران در رشته‌های مهندسی و پزشکی معرفی شدند
3 ماه پیش
در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵، ۹۰ گروه آموزشی از ۱۷ دانشگاه ایرانی در ۲۱ رشته موضوعی حضور دارند.

۲ واکسن جدید علیه بیماری‌های خطرناک کودکان

۲ واکسن جدید علیه بیماری‌های خطرناک کودکان
3 ماه پیش
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت اعلام کرد: در سال جاری، دو واکسن جدید پنوموکوک و روتاویروس به برنامه ملی ایمن‌سازی کودکان کشور اضافه...

طب سوزنی به بهبود کدام بیماری‌ها کمک می‌کند؟

طب سوزنی به بهبود کدام بیماری‌ها کمک می‌کند؟
3 ماه پیش
طب سوزنی، روشی کهن برای کاهش درد و بهبود سلامت، امروزه به‌عنوان درمانی مکمل تحت نظر پزشکان استفاده می‌شود.

افزایش فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان

افزایش فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان
3 ماه پیش
با پیوستن دانشگاه‌های بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین، اراک و کوثر بجنورد، کتاب‌های فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان افزا...

مراکز برگزاری آزمون زبان msrt معرفی شدند

مراکز برگزاری آزمون زبان msrt معرفی شدند
3 ماه پیش
اداره کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان لیست مراکز آزمون زبان MSRT را اعلام کرد.

نامه وزارت بهداشت به وزارت خارجه برای یک دعوت

نامه وزارت بهداشت به وزارت خارجه برای یک دعوت
3 ماه پیش
مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت، در نامه ای به وزارت امور خارجه، خواستار دعوت وزرای بهداشت و سفرای کشورهای همسایه و...، برای حضور در نمایشگاه بین ال...

مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد راه‌اندازی می‌شود

مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد راه‌اندازی می‌شود
3 ماه پیش
معاون علمی رئیس جمهور از برنامه‌ریزی برای ایجاد یک مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد خبر داد.

هوش مصنوعی جی پی اس را هم منسوخ می‌کند

هوش مصنوعی جی پی اس را هم منسوخ می‌کند
3 ماه پیش
یک استارت آپ برای مکان یابی و مسیریابی خودرو هوش مصنوعی را جایگزین جی پی اس می کند.

فعالیت سامانه‌های ایرانداک تا پایان سال متوقف شد

فعالیت سامانه‌های ایرانداک تا پایان سال متوقف شد
3 ماه پیش
فعالیت سامانه‌های مختلف ایرانداک تا پایان سال ۱۴۰۳ متوقف شد.

جوان‌سازی پوست با مکمل‌ها؛ حقیقت یا تبلیغات؟

جوان‌سازی پوست با مکمل‌ها؛ حقیقت یا تبلیغات؟
3 ماه پیش
سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو درباره مکمل‌های غذایی گفت: هیچ مکملی به‌تنهایی نمی‌تواند به‌طور معجزه‌آسا باعث جوان‌سازی پوس...

نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج اعلام شد

نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج اعلام شد
3 ماه پیش
سازمان امور دانشجویان نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور را اعلام کرد.

ایجاد مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد  

ایجاد مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد  
3 ماه پیش
معاون علمی رئیس جمهور از برنامه‌ریزی برای ایجاد یک مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد خبر داد.

افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه دانشجویی در سال جدید

افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه دانشجویی در سال جدید
3 ماه پیش
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه در سال جدید گفت: این منابع در سال جدید افزایش پیدا کرد که نیازی به اختصاص درآمد...

داروهایی که بعد از مصرف روی رانندگی تاثیر می‌گذارد

داروهایی که بعد از مصرف روی رانندگی تاثیر می‌گذارد
3 ماه پیش
مصرف برخی از داروها پیش از رانندگی، به دلیل اثرگذاری روی هوشیاری، توصیه نمی‌شود. بنابراین نیاز است اثرات جانبی داروهای مصرفی را جدی بگیرید.

رئیس‌زاده: به اجرای برنامه پزشکی خانواده خوشبین نیستم

رئیس‌زاده: به اجرای برنامه پزشکی خانواده خوشبین نیستم
3 ماه پیش
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، در نشست پایان سال به ارائه گزارشی از وضعیت حوزه سلامت و مسائل و مشکلات جامعه پزشکی کشور پرداخت.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)