میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، استفاده طولانی مدت از عصاره چای سبز با دوز بالا ممکن است محافظت در برابر سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، چاقی و دیابت نوع ۲ را فراهم کند، اما همچنین ممکن است در اقلیت کوچکی از جمعیت آسیب کبدی ایجاد کند.
«حامد سماوات»، نویسنده ارشد این مطالعه و استادیار دانشگاه راتگرز، گفت: «پیشبینی اینکه چه کسانی آسیب کبدی را متحمل میشوند مهم است، زیرا شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان میدهد عصاره چای سبز با دوز بالا ممکن است مزایای سلامتی قابلتوجهی برای کسانی داشته باشد که میتوانند با خیال راحت آن را مصرف کنند.»
با استفاده از دادههای حاصل از آزمایش چای سبز مینهسوتا، یک مطالعه بزرگ در مورد تأثیر چای سبز بر سرطان سینه، تیم تحقیقاتی بررسی کردند که آیا افرادی که دارای تغییرات ژنتیکی خاص هستند، پس از یک سال مصرف روزانه ۸۴۳ میلیگرم از یکی از آنتی اکسیدان های غالب در چای سبز، موسوم به اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) که به نام کاتچین شناخته میشود، بیشتر از دیگران علائم استرس کبدی را داشتند.
محققان دو گونه ژنتیکی مورد نظر را انتخاب کردند زیرا هر کدام سنتز آنزیمی را که EGCG را تجزیه میکند، کنترل میکند. آنها آزمایش چای سبز مینهسوتا را انتخاب کردند، زیرا این یک مطالعه بزرگ و خوب طراحی شده بود. کارآزمایی یک ساله کنترل شده با دارونما شامل بیش از ۱۰۰۰ زن یائسه بود و دادهها را در ۳، ۶، ۹ و ۱۲ ماه جمع آوری شده بود.
تجزیه و تحلیل محققان نشان داد که علائم اولیه آسیب کبدی در زنان با یک تغییر در ژنوتیپ کاتکول-O-متیل ترانسفراز (COMT) تا حدودی بیشتر از حد طبیعی است و به شدت با تغییر در ژنوتیپ یوریدین ۵'- دی فسفو-گلوکورونوزیل ترانسفراز ۱A۴ (UGT۱A۴) پیش بینی میشود.
به طور متوسط، شرکتکنندگانی که ژنوتیپ پرخطر UGT۱A۴ داشتند، پس از ۹ ماه مصرف مکمل چای سبز، آنزیمی که نشاندهنده استرس کبدی بود، تقریباً ۸۰ درصد افزایش یافت، در حالی که آنزیمهایی که ژنوتیپهای کم خطر داشتند، ۳۰ درصد افزایش یافتند.
سماوات با اشاره به اینکه خطر مسمومیت کبدی تنها با سطوح بالای مکملهای چای سبز و نه با نوشیدن چای سبز مرتبط است، گفت: «ما هنوز تا پیشبینی اینکه چه کسی میتواند به طور ایمن عصاره چای سبز را با دوز بالا مصرف کند فاصله زیادی داریم. تغییرات در این یک ژنوتیپ به طور کامل تغییرات آنزیمهای کبدی را در میان شرکت کنندگان در مطالعه توضیح نمیدهد. توضیح کامل احتمالاً شامل تعدادی از تغییرات ژنتیکی مختلف و احتمالاً تعدادی از عوامل غیر ژنتیکی است.»
سماوات در ادامه افزود: «با این حال، ما فکر میکنیم که قطعه مهمی از پازل را شناسایی کردهایم و گامی در جهت پیشبینی اینکه چه کسانی میتوانند با خیال راحت از مزایای سلامتی عصاره چای سبز با دوز بالا برخوردار باشند، برداشتهایم.»
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا