میرنیوز

سهم ناچیز صندلی های دانشگاه از رشته های علوم پایه/ عدم توازن گسترش علوم پایه در کشور

سهم ناچیز صندلی های دانشگاه از رشته های علوم پایه/ عدم توازن گسترش علوم پایه در کشور 2022-09-14T05:49:36+04:30

خبرگزاری مهر؛ گروه حوزه و دانشگاه: دنیای امروزی بر مبنای شناختِ آنچه در پیرامون ما در جریان دارد ساخته و پرداخته شده و پرداختن به علوم پایه به منظور گسترش این شناخت است. علوم پایه شامل فیزیک، شیمی، ریاضی، علوم زیستی و زمین خاستگاه دانش‌های کاربردی و تکنولوژی‌های روز هستند. در همه جوامع و در سطح جهانی عموم مردم سود دانش‌های کاربردی را می‌دانند اما علوم پایه این ویژگی را ندارند و در مقابل کار مهندسی و پزشکی که قابل لمس است، تولید و خدمات ناشی از آن دغدغه روزمره مردم نیست.

اهمیت فیزیک، ریاضی و شیمی در بوجود آوردن تکنولوژی‌ها و دوام آن دغدغه عموم مردم نیست و از همین رو در تمام کشورها ارتقا و اعتلای علوم پایه در درجه اول به عهده دولت‌ها است و از این رو نیاز به سرمایه گذاری بیشتری دارد.

سیاستگذاران علم و فناوری کشور و در رأس آنها رهبر معظم انقلاب در دو دهه گذشته اهمیت علوم پایه را مدنظر قرار داده و در استاد بالادستی و سیاست‌های کلان ابلاغی بر این مهم تاکید کرده اند.

مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه‌ها در بیاناتی به اهمیت علوم پایه پرداخته اند و فرموده اند: «از جمله چیزهایی که بنده قبلاً هم به آن توجه کردم و امروز هم متخصصین همین را تأیید می‌کنند، اهمیت دادن به علوم پایه است. بنده یک وقتی اینجا تشبیه کردم در بین جمعی از دانشمندان و محققین، گفتم علوم پایه مثل آن ذخیره شما است در بانک که پشتوانه زندگی شما است؛ علوم کاربردی مثل آن پولی است که در جیبتان می‌گذارید خرج می‌کنید، لازم است؛ علوم کاربردی را نمی‌شود از قلم انداخت، باید به آن اهمیت داد.

لکن اساس کار، علوم پایه است. گفته شده است از قول دانشمندان متخصص و وارد -که ما هم از آنها باید یاد بگیریم، یعنی بنده از آنها باید یاد بگیرم- که اگر علوم پایه نباشد، علوم کاربردی هم به جایی نخواهد رسید.»

در عین حال رهبر معظم انقلاب همچنین در در دیدار با استادان دانشگاه در ۲۰ خردادماه ۱۳۹۷ درباره خطر کاهش داوطلبان کنکور علوم پایه توجه دادند و فرمودند: «آماری که به من داده‌اند نشان می‌دهد که مثلاً حدود پنجاه درصد داوطلبان کنکور رشته ریاضی کاهش پیدا کرده است. این برای آینده کشور خطرناک است. ما این رشته‌های مهم علوم پایه را به خصوص مثل ریاضی را یا فیزیک را برای آینده لازم داریم.»

اهمیت پشتیانی حاکمیتی و سرمایه گذاری دولتی در علوم پایه

در سال‌های اخیر علوم پایه در برخی حوزه‌های علوم نوین تأثیرات مهمی گذاشته اند و رشته‌هایی مانند ژنتیک، علوم اعصاب، شیمی، کیهان شناسی، فیزیک نظری، اپتیک و لیزر که در کشور پیشگام بوده اند متأثر از پشتیانی حاکمیتی از علوم پایه بوده که نیازمند سرمایه گذاری بیشتر است.

ضمن اینکه سرمایه گذاری در علوم پایه در میان مدت و بلند مدت به بهره وری می‌رسد و از این رو لازم است تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران به این نکته دقت کنند که رفع موانعی از جمله رفع دغدغه اشتغال فارغ التحصیلان و فراهم شدن امکان پژوهش و تحصیل در رشته‌های بین رشته‌ای برای علوم پایه‌ای ها می‌تواند به اقبال عمومی به این رشته‌ها کمک کند.

چرا که دانش‌های نوین برآمده از علوم پایه چه از مسیر تحقیقات بنیادی و چه از مسیر تحقیقات کاربردی سهم بزرگی در ایجاد اقتصاد دانش بنیان، توسعه پایدار، ایجاد اشتغال واقعی، بازیسازی زیرساخت‌های اقتصادی و در نهایت پیشرفت جوامع ایفا کرده اند، از همین رو از جمله راهبردهای دستیابی به وضعیت مطلوب پیشرفت، پرورش نیروی انسانی مورد نیاز در علوم پایه است.

ضمن اینکه با توجه به رسالت علوم پایه و ارتباط کمتر آن با صنعت و بازار کار این رشته‌ها نیازمند حمایت و توجه بیشتر از طرف دولتمردان هر کشوری هستند که می‌تواند به جز حمایت مالی به صورت قوانین حمایتی در مورد استخدام و جذب آنها صورت گیرد تا دغدغدعه اشتغال کمتر داشته باشند

اما با این وجود یکی از نکاتی که در چند سال اخیر موجب شده رشته‌های علوم پایه با اقبال کمی مواجه شوند وضعیت اشتغال آنها و جذابیت سایر رشته‌های کاربردی در برابر آنها است، به نظر می‌رسد به دلایل مختلف تأسیس رشته‌های علوم پایه در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های مختلف بیش از نیاز جامعه و علاقه دانشجویان این رشته‌ها بوده است.

ضعف برنامه ریزی در گسترش رشته‌های دانشگاهی منشأ بی توجهی داوطلبان به علوم پایه

ضعف برنامه ریزی در گسترش رشته‌های دانشگاهی، رشد نامتعادل جمعیتی و بهم خوردن توازن تقاضای ورود به دانشگاه، قبولی صرف در کنکور بدون توجه به علاقه و توانایی فردی و مشکلات اشتغال نیروی تحصیل کرده و نیازهای درآمدی، موجب شده با صندلی‌های خالی در رشته‌های علوم پایه مواجه شویم.

بر اساس آمارهایی که از دانشگاه‌ها بدست آمده است حتی در صورتی که این صندلی‌های خالی پر شود نیز توسط داوطلبانی بوده که نمره تراز قابل قبولی نداشته اند.

در تازه‌ترین اقدام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قصد دارد برای این موضوع چاره‌ای بیابد و به همین منظور طرح ویژه حمایت از جذب رتبه‌های برتر کنکور سراسری و برگزیدگان المپیاد دانش آموزی در رشته‌های هدف اولویتدار کشور (از دوره کارشناسی تا دکتری) را در کنکور ۱۴۰۱ اجرایی کرد.

برنامه حمایتی وزارت علوم و بنیاد ملی نخبگان برای حمایت از پذیرش کنکوری‌ها در علوم پایه

امسال در دفترچه‌های کنکور ۱۴۰۱ مصوبه‌ای منتشر شد که نشان می‌داد با تصویب هماهنگ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رتبه‌های ۱ تا ۱۰۰ گروه‌های ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و رتبه‌های ۱ تا ۵۰ هنر و زبان‌های خارجی در کنکور سال ۱۴۰۱ و دارندگان نشان‌های طلا، نقره و برنز کشوری در المپیادهای ملی دانش آموزی (که توسط وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شوند با معرفی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) در صورت انتخاب و پذیرش در رشته‌های هدف اولویت دار از مزایای طرح مذکور برخوردار می‌شوند:

گروهی از این رشته‌های هدف شامل رشته‌های گروه «علوم پایه»: آمار، آمار و سنجش آموزشی، دکتری پیوسته فیزیک، ریاضیات و کاربردها، زیست فناوری، زمین شناسی، زیست شناسی جانوری، زیست شناسی سلولی و مولکولی، زیست شناسی دریا، زیست شناسی گیاهی، شیمی کاربردی، شیمی محض، فیزیک بودند.

بخش دیگری از این رشته‌های هدف به ۱۲ رشته گروه «علوم انسانی» و ۷ رشته گروه «مهندسی کشاورزی» می‌پردازد.

برگزیدگان طرح با حفظ شرایط پویایی از تسهیلات زیر در طول تحصیل بهره مند می‌شوند:

* پذیرش بدون آزمون به عنوان استعدادهای درخشان در دوره‌های تحصیلی بالاتر تا مقطع دکتری در رشته‌های هدف در دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.

* دریافت حمایت مالی ماهیانه به میزان حداقل دستمزد تعیین شده توسط شورای عالی کار، در صورت انتخاب و پذیرش در رشته‌های هدف در طی دوره تحصیل در در داخل کشور در ازای انجام فعالیت‌های علمی و اجرایی.

* دریافت کمک هزینه برای اجرای برنامه توانمندسازی و پشتیبانی از فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فناورانه، نوآورانه و فرهنگی به پیشنهاد برگزیده طرح و تأیید استاد راهبر.

* بهره مندی از تسهیلات طرح جایگزین خدمت بنیاد ملی نخبگان (طرح شهید صیاد شیرازی).

* اعطای تسهیلات دوره پسادکتری بنیاد ملی نخبگان (طرح شهید دکتر چمران) بعد از اتمام دوره دکتری تخصصی به مدت حداکثر ۳ سال.

* اعطای تسهیلات ویژه بنیاد ملی نخبگان برای جذب در دستگاه‌های اجرایی و مؤسسه‌های علمی کشور (طرح شهید شهریاری).

* اعطای تسهیلات استادیاران جوان بنیاد ملی نخبگان (طرح مرحوم کاظمی آشتیانی) و در صورت اشتغال به عنوان عضو هیئت علمی در داخل کشور.

* اعطای تسهیلات جذب در نهادهای فناورانه و شرکت‌های دانش بنیان بنیاد ملی نخبگان (طرح شهید تهرانی مقدم).

* اعطای بیمه تکمیلی درمان به برگزیدگان طرح و اعضای خانواده آنان شامل همسر و فرزندان، تا پایان تحصیل در داخل کشور.

* اعطای کمک هزینه اعزام به فرصت مطالعاتی داخل یا خارج از کشور به برگزیده طرح، در دوره دکتری تخصصی.

* اعطای تسهیلات راه اندازی و حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان، مطابق با قوانین و مقررات مربوطه.

* اعطای پوشش صندوق حمایتی بیمه درآمد پس از دانش آموختگی برگزیده طرح از دوره دکتری تخصصی، در صورت ارائه درخواست و به شرط اقامت وی در داخل کشور، متناسب با سال‌هایی که در داخل کشور و در رشته‌های هدف تحصیل کرده است.

اختصاص تنها ۶ درصد از مجموع ظرفیت گروه علوم ریاضی و علوم تجربی کنکور به علوم پایه

بررسی ظرفیت علوم پایه در دفترچه‌های کنکور سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که ۲۶ هزار و ۱۷۹ نفر / صندلی به رشته‌های علوم پایه گروه هدف که قرار است مورد حمایت قرار گیرد، اختصاص یافته است. این میزان ظرفیت ۶ درصد از مجموع ظرفیت گروه علوم تجربی و ۶ درصد از مجموع ظرفیت گروه علوم ریاضی و فنی است.

بیشترین ظرفیت در این میزان برای یک کدرشته مربوط به رشته فیزیک دانشگاه رازی کرمانشاه در پذیرش «صرفاً با سوابق تحصیلی» دوره روزانه با ظرفیت ۱۰۰ نفر اختصاص دارد. پس از آن نیز دانشگاه زنجان با ظرفیت ۹۰ نفر در رشته فیزیک در رده بعدی قرار دارد.

مجموع ظرفیت رشته‌های علوم پایه شامل آمار، آمار و سنجش آموزشی، دکتری پیوسته فیزیک، ریاضیات و کاربردها، زیست فناوری، زمین شناسی، زیست شناسی جانوری، زیست شناسی سلولی و مولکولی، زیست شناسی دریا، زیست شناسی گیاهی، شیمی کاربردی، شیمی محض، فیزیک در دفترچه کنکور ۱۴۰۱ به میزان ۲۶ هزار و ۱۷۹ نفر / صندلی بوده است که از این میزان، ظرفیت دانشگاه‌های دولتی ۱۲ هزار و ۳۳۴ نفر، ظرفیت مراکز آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی ۲ هزار و ۱۱۷ و ظرفیت دانشگاه پیام نور ۱۱ هزار و ۷۲۸ نفر است.

جای خالی رشته «زیست فناوری» در دانشگاه‌های دولتی

نکته مورد توجه در ظرفیت‌های اختصاص یافته به دانشگاه‌های مختلف این است که در حالی که به طور نمونه یک رشته در دانشگاه دولتی یک استان ظرفیتی کمتر از ۱۰ نفر داشته باشد، همان رشته در گروه غیردولتی و شهریه پرداز از جمله دانشگاه پیام نور با ظرفیتی بیش از ۳۰ نفر مواجه است.

نکته مورد اشاره دیگر درباره رشته «زیست فناوری» است، این رشته فقط در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی و دانشگاه پیام نور وجود دارد و دانشگاه‌های دولتی در این رشته پذیرش دانشجو ندارند.

حدود ۸۷ درصد پذیرش در رشته‌های علوم پایه صرفاً با سوابق تحصیلی

بر اساس برنامه حمایتی وزارت علوم، قصد اصلی جلب توجه داوطلبان نخبه و با استعدادهای برتر که در رتبه‌های بالای کنکور قرار می‌گیرند به رشته‌های علوم پایه است اما در مقابل از میان ظرفیت ۲۶ هزار و ۱۷۹ نفری تنها ۳ هزار و ۳۲۲ نفر / صندلی به دوره‌های با آزمون اختصاص دارد و ۲۲۸۵۷ نفر / صندلی و دوره‌های پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی نفر است.

به این ترتیب بخش عمده‌ای یا حدود ۸۷ درصد از ظرفیت به پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی اختصاص دارد و این درحالی است که عمدتاً این بخش از سوی رتبه‌های زیر هزار انتخاب نمی‌شود.

سهم ناچیز صندلی های دانشگاه از رشته های علوم پایه

سهم برابر ظرفیت رشته‌های علوم پایه در دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه پیام نور!

بررسی ظرفیت رشته‌های علوم پایه در دفترچه کنکور ۱۴۰۱ نشان می‌دهد از مجموع ظرفیت رشته‌های علوم پایه در دانشگاه‌های دولتی به میزان ۱۲ هزار و ۳۳۴ نفر بخش عمده‌ای شامل ۱۰ هزار و ۹۸۸ نفر / صندلی ظرفیت دوره‌های روزانه است و در نوبت دوم این ظرفیت به میزان یک هزار و ۳۱۰ نفر و در پردیس خودگردان تنها ۳۶ نفر است.

به عبارت دیگر بخش عمده و اصلی ظرفیت رشته‌های علوم پایه در دانشگاه‌های دولتی، به دوره آموزش رایگان اختصاص دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که از میزان ظرفیت رشته‌های علوم پایه در دفترچه کنکور ۱۴۰۱ میزان ۴۷ درصد به دانشگاه‌های دولتی و ۴۵ درصد به دانشگاه پیام نور و ۸ درصد ظرفیت به دانشگاه‌های غیردولتی و غیر انتفاعی اختصاص دارد.

سهم ناچیز صندلی های دانشگاه از رشته های علوم پایه

سهم پایین دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف از علوم پایه و عدم توازن گسترش رشته‌ها

همچنین وضعیت ظرفیت این رشته‌ها در دانشگاه‌های کشور نیز نشان می‌دهد که گسترش این رشته‌ها در دانشگاه‌ها توازن ندارد و با وجود اینکه رتبه‌های برتر بیشتر دانشگاه‌های برتر را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند اما بیشترین ظرفیت به سایر دانشگاه‌ها اختصاص یافته است و به طور نمونه سهم دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف تنها حدود ۱۰۰ نفر است.

سهم ناچیز صندلی های دانشگاه از رشته های علوم پایه

اما ظرفیت رشته‌های علوم پایه شامل آمار، آمار و سنجش آموزشی، دکتری پیوسته فیزیک، ریاضیات و کاربردها، زیست فناوری، زمین شناسی، زیست شناسی جانوری، زیست شناسی سلولی و مولکولی، زیست شناسی دریا، زیست شناسی گیاهی، شیمی کاربردی، شیمی محض، فیزیک در دفترچه کنکور ۱۴۰۱ نیز جای بررسی دارد.

اختصاص تنها ۲۰ ظرفیت به دکتری پیوسته فیزیک

بر اساس داده‌های دفترچه کنکور ۱۴۰۱، بالاترین میزان ظرفیت پذیرش به رشته‌های «ریاضیات و کاربردها» با ۴ هزار و ۱۴۰ نفر / صندلی و «زیست شناسی سلولی و مولکولی» با ۴ هزار و ۱۲۴ نفر / صندلی اختصاص دارد و کمترین ظرفیت نیز به دکتری پیوسته فیزیک با ۲۰ نفر تعلق دارد.

سهم ناچیز صندلی های دانشگاه از رشته های علوم پایه

با وجود اینکه یکی از بندهای حمایتی وزارت علوم از نخبگان برای رشته‌های علوم پایه به «پذیرش بدون آزمون به عنوان استعدادهای درخشان در دوره‌های تحصیلی بالاتر تا مقطع دکتری در رشته‌های هدف در دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» اختصاص دارد اما به نظر می‌رسد هنوز آمادگی لازم برای تغییر در ساختار آموزشی و توسعه دکتری پیوسته وجود ندارد.

در سیاست‌های کلی علم و فناوری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، به جهاد مستمر عملی با هدف کسب مرجعیت علمی و فناوری در جهان با تاکید بر توسعه علوم پایه و تحقیقاتی بنیادی و دستیابی به علوم و فناوری‌های پیشرفته با سیاستگذاری و برنامه ریزی ویژه اشاره شده است. توجه مقام معظم رهبری به «حرکت پیش‌دستانه در علوم پایه» اشاره به یکی از مهمترین اولویت‌های تحقیقات در علوم پایه دارد که همانا حرکت در مرزهای دانش است.

در قانون تشکیلات وزارت علوم نیز حمایت از علوم پایه جز مأموریت اصلی این وزارتخانه قرار دارد، همچنین در سند چشم انداز ۲۰ ساله نیز علاوه بر تعیین جایگاه علمی ایران در منطقه بر واژه‌های چون جنبش نرم افزاری، برخورداری از دانش پیشرفته و توانا در تولید علم تاکید شده است.

همچنین در برنامه‌های توسعه کشوری در کنار فناوری، نوآوری و کاربردی کردن علم، به حمایت از علوم پایه و بنیادی، خلق دانش‌ها و ایده‌های نو به عنوان وظیفه دولت و امور حاکمیتی تاکید شده است. ضمن اینکه در سند نقشه جامع علمی کشور، در فصل تعیین اولویت‌های علم و فناوری، اولویت‌های علوم پایه بر اساس ترکیب رویکردهای مزیت محوری، نیازمحوری، مرزشکنانه و آینده نگری تعیین شده است.

به نظر می‌رسد با وجود تأکیدات و توجه نهادهای مختلف کشور بر اهمیت و جایگاه علوم پایه و نقش آن در پیشرفت علمی کشور هنوز تا رسیدن به قله‌های دانش و فناوری در شأن کشور مسیر طولانی در پیش است.

چالش‌هایی همچون روند کاهشی و رشد منفی تعداد دانشجویان در گروه علوپایه، چالش اشتغال دانش آموختگان گروه علوم پایه و نبود روابط هماهنگی بین نهادهای متولی و عدم تحقق نظام جامع رصد و ارزیابی عملکرد در بخش علوم پایه، پیش روی توسعه علوم پایه قرار دارد.

این موضوع که آیا تمام این ۲۶ هزار ظرفیتی که برای رشته‌های علوم پایه در کنکور ۱۴۰۱ تعیین شده است، پس از اعلام نتایج کنکور، تکمیل می‌شود یا خیر، در جای دیگری قابل بررسی است اما به نظر می‌رسد نیاز است توسعه رشته‌های علوم پایه با توجه به شرایط روز دانشگاه‌ها و توان علمی کشور و نیاز کشور به دانش‌های بنیادی مورد بازبینی اساسی قرار گیرد تا با توسعه صحیح این رشته‌ها، داوطلبان نیز به آن اقبال نشان دهند و شاهد خالی ماندن این رشته‌ها در دانشگاه‌ها نباشیم.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)