میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان پی بردند زنان میانسالی که هرگز گوشت نمیخورند ممکن است بیشتر از زنانی که به طور منظم گوشت یا ماهی مصرف میکنند دچار شکستگی لگن شوند.
مطالعات بیشتری برای درک اینکه چرا گیاهخواران به نظر بیشتر در معرض خطر شکستگی لگن هستند، مورد نیاز است، اما محققان گمان میکنند که شاخص توده بدنی پایین (BMI) و کمبود مواد مغذی در این امر نقش دارند.
«جیمز وبستر»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه لیدز انگلستان، گفت: «در حالی که شاخص توده بدنی پایینتر برای بسیاری از بیماریها مفید است، اما کمبود وزن میتواند منجر به تودهی چربی ناکافی، و سلامت ضعیف استخوان و عضلات شود که هر کدام میتوانند خطر شکستگی لگن را افزایش دهند.»
BMI تخمینی از چربی بدن بر اساس وزن و قد است. میانگین BMI گیاهخواران در این مطالعه کمی کمتر از گوشت خواران بود.
وبستر توضیح داد: «افرادی که توده چربی کمتری دارند در هنگام زمین خوردن، حالت بالشتکی کمتری دارند و زمین خوردن عامل ۹۰ درصد شکستگیهای لگن است.»
گوشت و ماهی نیز منابع بسیار خوبی از چندین ماده مغذی برای سلامت استخوانها از جمله پروتئین، ویتامین B۱۲ و ویتامین D هستند.
وبستر میگوید: «این امکان وجود دارد که بیشتر این مواد مغذی را از منابع گیاهی، تخم مرغ و محصولات لبنی دریافت کنید، اما مطالعات قبلی دریافت کمتری از این مواد مغذی را در گیاهخواران نشان داده است. در این مطالعه، گیاهخواران نسبت به افرادی که پنج بار یا بیشتر در هفته گوشت میخوردند، پروتئین و ویتامین B۱۲ کمتری دریافت میکردند.»
در این مطالعه، محققان میزان شکستگی لگن را در بیش از ۲۶ هزار زن ۳۵ تا ۶۹ ساله که بیش از ۴ بار در هفته گوشت نمیخوردند (گوشتخواران گهگاهی)؛ گوشتخوارانی که ماهی میخوردند اما گوشت نمیخوردند؛ گیاهخواران؛ و گوشتخواران معمولی که حداقل پنج بار در هفته گوشت مصرف میکردند، بررسی کردند.
زنان پرسشنامههای در مورد فراوانی غذا پر کردند و با سوابق بیمارستانی مقایسه کردند تا ببینند چه کسی دچار شکستگی لگن شده است. در طی حدود ۲۰ سال پیگیری، ۸۲۲ شکستگی لگن وجود داشت.
گیاهخواران تنها گروهی بودند که با افزایش خطر شکستگی لگن روبرو بودند.
وبستر گفت: «اقداماتی وجود دارد که گیاهخواران میتوانند برای محافظت بهتر از استخوانهای خود و در عین حال بهره بردن از فواید سلامتی یک رژیم غذایی مبتنی بر گیاه انجام دهند.»
وی افزود: «خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات، آجیل، حبوبات، لوبیا و غلات کامل، بیشتر مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت استخوان و پیشگیری از شکستگی را تأمین میکند.»
اجتناب از استعمال دخانیات و مصرف الکل، در عین حال ورزش منظم، میتواند به استحکام استخوانها نیز کمک کند.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا