میرنیوز

حضور در «متاورس» نیازمند سیاستگذاری/ مرگ زودرس دولت‌های الکترونیک با «متاورس»

حضور در «متاورس» نیازمند سیاستگذاری/ مرگ زودرس دولت‌های الکترونیک با «متاورس» 3 سال پیش

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، داوود ادیب رئیس هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران در اولین همایش ملی «متاورس؛ دنیایی دیگر» گفت: اگر از هم اکنون زیرساخت‌های ورود به انقلاب صنعتی پنجم و همچنین انقلاب‌های بعدی را فراهم نکنیم و آماده پذیرش متاورس نشویم، راه دشواری را در همگام شدن با عناصر جهان نوظهور، کسب و کارهای جدید، بهداشت و توسعه پایدار در آینده نزدیک خواهیم داشت.

وی گفت: متاورس همچون تکنولوژی‌های قدیمی که امروز فراگیر شده اند، به سرعت در حال توسعه و تکامل است و به زودی شاهد این خواهیم بود که این پدیده نوظهور، به عنوان زیربنای تعاملات بین انسان‌ها و ماشین‌ها و به عنوان یکی از زیر سیستم‌های انقلاب صنعتی پنجم، ساختار تعاملات بشری را تغییر و تعریف جدیدی از جهان فرازمینی به وجود بیاورد.

دکتر ادیب ادامه داد: در این راستا همه کشورهای توسعه یافته در تلاش خواهند بود تا به عنوان رهبران این حوزه چارچوبی را برای تعیین الگوریتم‌ها و قوانین مربوط به متاورس، تعریف و این قوانین را برای استفاده جمعی در جهانی دیگر، نهادینه کنند.

باید سیاست‌های حضور در متاورس را تعیین کنیم

در این مراسم سادینا آبایی، نایب رئیس هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، با بیان اینکه آواتارها مسیر ما را در حوزه متاورسی بسیار خوب رقم می‌زنند گفت: این فضا که بر پایه بلاکچین و تفکرات بلاکچین نهادینه شده، حاکمیت گریز است و اگر دولت‌ها وارد نشوند، می‌توانند موانعی برای حضور افراد در فضای متاورسی باشند.

وی ادامه داد: از آنجایی که کشوری با مقررات متفاوتی هستیم، باید سیاست‌های حضور در متاورس را تعیین کنیم، زیرا کنترل این فضا از دست دولت خارج است و حاکمیت خاص خود را دارد.

نایب رئیس هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، تاکید کرد: تکنولوژی‌های جدید مانند متاورس، افراد جدید را می‌طلبد و فهم آن باید برای همه فراهم شود تا همه با این فضای جدید ارتباط بگیرند.

چگونگی برخورد با جهان نوظهور «متاورس» مشخص شود

فریبرز نژاد دادگر، دبیر و عضو هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، نیز در این مراسم گفت: این رویداد را به عنوان تشکل صنفی برگزار کردیم زیرا به عنوان تشکل وظیفه داریم که پیش‌بینی و پیش‌گیری‌های لازم را در رابطه با ورود هر تکنولوژی جدید در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات داشته باشیم. اگر به سال‌های گذشته برگردیم، مشکلاتی را در زمینه اینترنت و فضای مجازی داشته‌ایم و اگر اعمال نظر تشکل‌ها نبود، ممکن بود این مشکلات به صورت حادتری اتفاق بیافتند.

وی تاکید کرد: اگر بحث متاورس را انتخاب کرده‌ایم به این دلیل است که هم افزایی و هم اندیشی با شرکت‌ها و فعالان مؤثر در این تکنولوژی داشته باشیم و در همین جهت جمع بندی آن را به گوش حاکمیت و دولت‌ها برسانیم. بر این اساس در تلاش هستیم تا چگونگی برخورد با این جهان نوظهور را مشخص کرده و در جهت توسعه هر چه بیشتر آن گام برداریم.

در این مراسم مهدی اقتصادی رئیس مرکز شتابدهی صادرات اتاق ایران، گفت: متاورس در دوران کرونا برای ما قابل لمس تر شد و حتی می‌توان گفت که بزرگترین نقش حمایت از تکنولوژی و فضای مجازی را بر عهده داشته است. از نظر بنده دانش افراد در زمینه متاورس که عالمی جدید در حوزه تکنولوژی محسوب می‌شود ناقص است و مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، انتخاب مدیران با علم به این موضوع است.

وی افزود: متاورس حتی می‌تواند در بحث فرهنگ، سیاست، آموزش و… پررنگ باشد، اما تا زمانی که مدیران اندیشمند نداشته باشیم این اتفاق بزرگ در کشور نخواهد افتاد. در همین حال باید مدیرانی حتی از بخش خصوصی انتخاب شوند تا روند این فرایند سرعت گیرد.

«متاورس» با استقبال مواجه می‌شود

حسین اسلامی رئیس هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران نیز در این رویداد افزود: متاورس فضایی بدون محدودیت و محرومیت است و قطعاً با استقبال ما مواجه خواهد شد و هر چقدر به این فضا نزدیک تر شویم، تنظیم گری ما نیز قوی‌تر خواهد شد.

وی گفت: در بحث فناوری تاکنون هیچ دولتی جرأت به تغییر تعرفه‌ها همان طور که در دیگر حوزه‌ها مانند خودرو اعمال شده، نکرده است، در صورتی که این افزایش می‌تواند به افزایش کیفیت و ورود تکنولوژی‌ها کمک کند و اگر به این مسائل توجه جدی شود، خروجی‌ها پایدارتر خواهد بود.

مرگ زودرس دولت‌های الکترونیک با «متاورس»

مهدی عرب زاده یکتا کارشناس حوزه دیجیتال نیز گفت: متاورس به یک شخص یا شرکت خاص تعلق ندارد، در ۳۰-۴۰ سال گذشته در بازی‌های دیجیتالی شاهد آن بودیم و اکنون محوریت آن به سمت حوزه فضای صنعتی در حرکت است و در همین راستا صنایع نیز برای انجام امور خود به دنبال مهاجرت به متاورس هستند.

وی اضافه کرد: دولت‌ها باید تمرکز خود را روی متاورس بگذارند و آن را در خطی مشی خود پیاده سازی کنند و احتمالاً در آینده مرگ زودرس دولت‌های الکترونیک را خواهیم دید، زیرا حاکمیت متاورسی بسیار قدرتمندتر عمل می‌کند و می‌تواند فضاهای آنارشیستی خطرناکی را ایجاد کند. در همین راستا تا سال ۲۰۵۰ فضای آلوده ای که صاحب آن مشخص نیست و هر فردی فضای متاورسی خود را تشکیل داده است، نیاز به ناظری را احساس می‌کند. در این شرایط فضای متاورس های اجتماعی شکل می‌گیرد و قدرت‌ها تحلیل پیدا می‌کند و از نسل ششم شبکه‌های ارتباطی مخابرات به سمت ابزارهای متاورسی حرکت خواهند کرد.

به گفته این کارشناس، متاورس فقط به سمت حاکمیت دولت حمله نکرده و بخش سازمانی آن نیز تشکیل شده است که مهم‌ترین مزایای متاورس سازمانی، رشد اقتصاد گیگ است.

همچنین افشین فاتح کارشناس توسعه شغلی و کسب و کارها نیز در این مراسم گفت: متاورس تلفیق تجربه و اینترنت است و به دلیل سرعت دادن به تجربه احساساتی که در ذهن ما بوده، گرایش بشر به آن بیشتر شده است.

وی با بیان اینکه کاربردهای فضای متاورس در تعامل اجتماعی، بازی، کسب و کار، آموزش، رویدادها، رسانه و سرگرمی و… است، خاطرنشان کرد: فضای متاورسی می‌تواند کسب درآمدهای زیادی را برای بشر به ارمغان آورد و این کسب درآمد می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد. به طور مثال می‌توان به طراحی، خرید و اجاره قلمرو و سرزمین، ساخت آپارتمان، اجاره زمین، معماری با سلیقه شخصی، معامله زمین، ایجاد کسب و کار با نام و برند خود، فروشگاه اینترنتی، سفر و گردش، شرکت در کنسرت آنلاین، دانشگاه و مدرسه، توسعه بازی‌ها، خرید آنلاین و مالکیت اموال دیجیتالی اشاره کرد.

دنیای «متاورس» دنیای آموزش است

احمدعلی یزدان‌پناه، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی نیز گفت: سرعت تغییر و ظهور تکنولوژی در دانشگاه‌ها و مدرسه کند است و در خارج از این محدوده سرعت بسیار زیاد است و در همین راستا اگر دولت وارد نشود بخش خصوصی وارد خواهد شد.

وی گفت: در متاورس معلمان و دانش آموزان به صورت آواتار وارد فضای آموزشی خواهند شد که این فضا ترکیبی از آموزش حضوری و غیر حضوری است. دنیای متاورس، دنیای آموزش است و در کشور ما نیز نگرانی‌هایی در ابعاد فرهنگی وجود دارد که با تنظیم گری های درست و به موقع می‌توان این نگرانی‌ها را برطرف کرد.

به گزارش مهر، اولین همایش ملی «متاورس؛ دنیایی دیگر» توسط کمیسیون ظرفیت سازی و نوآوری اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران و با حضور اعضای این اتحادیه، اعضای هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران و برخی از مسئولان دولتی، نمایندگان مجلس و فعالان بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

نمایه شدن ۲۷ مجله دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی «ابسکو»

نمایه شدن ۲۷ مجله دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی «ابسکو»
3 ماه پیش
۲۷ مجله علمی دانشگاه تهران در پایگاه بین‌المللی ابسکو (EBSCO) نمایه شدند.

آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان

آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان
3 ماه پیش
رئیس بنیاد ملی نخبگان از آغاز به کار کمیسیون ویژه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی و حمایت از هنرمندان برجسته و اثرگذار کشور خبر داد.

نقش استارت‌آپ‌ها در توسعه اقتصاد مردمی

نقش استارت‌آپ‌ها در توسعه اقتصاد مردمی
3 ماه پیش
یک مقام‌ مسئول در دانشگاه آزاد گفت: توسعه استارت‌اپ‌ها و کسب‌وکارهای خلاقانه، با در نظر گرفتن مردمی شدن آنها، منجر به توسعه اقتصاد مردمی می‌شود.

توسعه همکاری دانشگاه امیرکبیر با شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی

توسعه همکاری دانشگاه امیرکبیر با شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی
3 ماه پیش
دانشگاه صنعتی امیرکبیر در زمینه اجرای طرح‌های پژوهشی در حوزه‌های  مختلف با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی قرارداد همکاری امضا کرد.

سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی منصوب شد

سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی منصوب شد
3 ماه پیش
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی سرپرست موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی را منصوب کرد.

رشد ۱۵۰ رتبه‌ای دانشگاه شریف در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵

رشد ۱۵۰ رتبه‌ای دانشگاه شریف در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵
3 ماه پیش
دانشگاه شریف در حوزه مهندسی و فناوری، نسبت به سال قبل که در جایگاه ۴۰۱ تا ۴۵۰ جهان قرار داشت، با ۱۵۰ پله صعود در رتبه ۲۹۲ قرار گرفته است.

استمرار فعالیت صدای مشاور دانشجو در ایام نوروز

استمرار فعالیت صدای مشاور دانشجو در ایام نوروز
3 ماه پیش
مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان گفت: صدای مشاور دانشجو ویژه تعطیلات نوروزی از ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در کلیه روزها...

سرپرست دانشگاه‌های یاسوج و شهرکرد منصوب شدند

سرپرست دانشگاه‌های یاسوج و شهرکرد منصوب شدند
3 ماه پیش
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور احکام جداگانه‌ای سرپرستان دانشگاه‌های یاسوج و شهر کرد را منصوب کرد.

نماینده داروسازان چه نکاتی را در محضر رهبر انقلاب مطرح کرد؟

نماینده داروسازان چه نکاتی را در محضر رهبر انقلاب مطرح کرد؟
3 ماه پیش
مؤسس داروخانه جهادی گفت: گروه‌های جهادی در گوشه کنار کشور هر روزه برای رفع مشکلات مناطق محروم کشور تلاش می‌کنند، اما مردم در ایران همدل به جبهه مقاومت یاری ...

ارسال نامه درخواست اصلاح تعرفه خدمات دارویی به وزیر بهداشت

ارسال نامه درخواست اصلاح تعرفه خدمات دارویی به وزیر بهداشت
3 ماه پیش
رئیس انجمن داروسازان ایران، در نامه ای به وزیر بهداشت، خواستار اصلاح تعرفه خدمات دارویی شد که داروسازان در داروخانه ها ارائه می دهند.

حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳؛ ۳۸۸ مصدوم و ۶ فوتی

حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳؛ ۳۸۸ مصدوم و ۶ فوتی
3 ماه پیش
آمارهای تازه از حوادث چهارشنبه‌سوری امسال نشان می‌دهد که تاکنون ۳۸۸ نفر دچار آسیب شده‌اند و متأسفانه ۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

ضوابط بودجه وزارت بهداشت در ۱۴۰۴ ابلاغ شد

ضوابط بودجه وزارت بهداشت در ۱۴۰۴ ابلاغ شد
3 ماه پیش
وزیر بهداشت، با ارسال نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور، ضوابط بودجه تفصیلی سال ۱۴۰۴ را ابلاغ کرد.

همکاری مشترک برای توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون

همکاری مشترک برای توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون
3 ماه پیش
با همکاری جدید میان شرکت گروه تولید گرافن و مرکز نوآوری باتری پیشرفت چشمگیر در توسعه باتری‌های گرافن-آلومینیوم یون به دست می‌آید.

برترین‌های جشنواره کانون‌های علمی طلاب مشخص شدند

برترین‌های جشنواره کانون‌های علمی طلاب مشخص شدند
3 ماه پیش
دبیر جشنواره کانون‌های علمی طلاب گفت: دومین جشنواره پژوهشی کانون‌های علمی طلاب واحدهای آموزشی برگزار شد.

جلوگیری از چاقی با مسدود کردن یک آنزیم کلیدی در روده

جلوگیری از چاقی با مسدود کردن یک آنزیم کلیدی در روده
3 ماه پیش
کشف جدید دانشمندان در مبارزه با چاقی منجر به ارائه رویکرد نانوذره‌ای برای کاهش جذب چربی شده است که چشم‌انداز جدید در درمان چاقی ایجاد می‌کند.

بهترین دانشگاه‌های ایران در رشته‌های مهندسی و پزشکی معرفی شدند

بهترین دانشگاه‌های ایران در رشته‌های مهندسی و پزشکی معرفی شدند
3 ماه پیش
در رتبه‌بندی موضوعی کیو اس ۲۰۲۵، ۹۰ گروه آموزشی از ۱۷ دانشگاه ایرانی در ۲۱ رشته موضوعی حضور دارند.

۲ واکسن جدید علیه بیماری‌های خطرناک کودکان

۲ واکسن جدید علیه بیماری‌های خطرناک کودکان
3 ماه پیش
رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت اعلام کرد: در سال جاری، دو واکسن جدید پنوموکوک و روتاویروس به برنامه ملی ایمن‌سازی کودکان کشور اضافه...

طب سوزنی به بهبود کدام بیماری‌ها کمک می‌کند؟

طب سوزنی به بهبود کدام بیماری‌ها کمک می‌کند؟
3 ماه پیش
طب سوزنی، روشی کهن برای کاهش درد و بهبود سلامت، امروزه به‌عنوان درمانی مکمل تحت نظر پزشکان استفاده می‌شود.

افزایش فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان

افزایش فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان
3 ماه پیش
با پیوستن دانشگاه‌های بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین، اراک و کوثر بجنورد، کتاب‌های فهرستگان کتابخانه‌های دانشگاهی به بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار عنوان افزا...

مراکز برگزاری آزمون زبان msrt معرفی شدند

مراکز برگزاری آزمون زبان msrt معرفی شدند
3 ماه پیش
اداره کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان لیست مراکز آزمون زبان MSRT را اعلام کرد.

نامه وزارت بهداشت به وزارت خارجه برای یک دعوت

نامه وزارت بهداشت به وزارت خارجه برای یک دعوت
3 ماه پیش
مدیرکل همکاری‌های بین الملل وزارت بهداشت، در نامه ای به وزارت امور خارجه، خواستار دعوت وزرای بهداشت و سفرای کشورهای همسایه و...، برای حضور در نمایشگاه بین ال...

مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد راه‌اندازی می‌شود

مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد راه‌اندازی می‌شود
3 ماه پیش
معاون علمی رئیس جمهور از برنامه‌ریزی برای ایجاد یک مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد خبر داد.

هوش مصنوعی جی پی اس را هم منسوخ می‌کند

هوش مصنوعی جی پی اس را هم منسوخ می‌کند
3 ماه پیش
یک استارت آپ برای مکان یابی و مسیریابی خودرو هوش مصنوعی را جایگزین جی پی اس می کند.

فعالیت سامانه‌های ایرانداک تا پایان سال متوقف شد

فعالیت سامانه‌های ایرانداک تا پایان سال متوقف شد
3 ماه پیش
فعالیت سامانه‌های مختلف ایرانداک تا پایان سال ۱۴۰۳ متوقف شد.

جوان‌سازی پوست با مکمل‌ها؛ حقیقت یا تبلیغات؟

جوان‌سازی پوست با مکمل‌ها؛ حقیقت یا تبلیغات؟
3 ماه پیش
سرپرست اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو درباره مکمل‌های غذایی گفت: هیچ مکملی به‌تنهایی نمی‌تواند به‌طور معجزه‌آسا باعث جوان‌سازی پوس...

نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج اعلام شد

نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج اعلام شد
3 ماه پیش
سازمان امور دانشجویان نحوه دریافت معافیت تحصیلی دانشجویان شاغل به تحصیل در خارج از کشور را اعلام کرد.

ایجاد مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد  

ایجاد مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد  
3 ماه پیش
معاون علمی رئیس جمهور از برنامه‌ریزی برای ایجاد یک مسیر پیاده‌روی هوشمند در پارک عباس‌آباد خبر داد.

افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه دانشجویی در سال جدید

افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه دانشجویی در سال جدید
3 ماه پیش
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش ۳۰۰ درصدی منابع تغذیه در سال جدید گفت: این منابع در سال جدید افزایش پیدا کرد که نیازی به اختصاص درآمد...

داروهایی که بعد از مصرف روی رانندگی تاثیر می‌گذارد

داروهایی که بعد از مصرف روی رانندگی تاثیر می‌گذارد
3 ماه پیش
مصرف برخی از داروها پیش از رانندگی، به دلیل اثرگذاری روی هوشیاری، توصیه نمی‌شود. بنابراین نیاز است اثرات جانبی داروهای مصرفی را جدی بگیرید.

رئیس‌زاده: به اجرای برنامه پزشکی خانواده خوشبین نیستم

رئیس‌زاده: به اجرای برنامه پزشکی خانواده خوشبین نیستم
3 ماه پیش
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، در نشست پایان سال به ارائه گزارشی از وضعیت حوزه سلامت و مسائل و مشکلات جامعه پزشکی کشور پرداخت.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)