میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، ممکن است طعم شیرینی یک غذا برای فردی اندک و برای دیگری خیلی زیاد باشد. بنابراین شرکت های تولید کننده مواد غذایی و نوشیدنی چگونه می توانند میزان شیرینی یک محصول را تعیین کنند. اکنون یک زبان بیوالکترونیک آزمایشی جدید ابداع شده که این فرایند را ساده تر می کند.
در حال حاضر گروه هایی از افراد برای ارزیابی میزان شیرینی و دیگر کیفیت های محصولات غذایی استخدام می شوند. این گروه ها ممکن است به این نتیجه برسند که غذا یا نوشیدنی بسیار شیرین است یا شیرینی آن کافی نیست البته چنین ارزیابی کاملا موضوعی است.
در این نقطه یک زبان بیوالکترونیک به کار می آید. در زبان واقعی انسان بیشتر اوقات شکر و ترکیبات شیرین با یکی از دو بخش حساس به شیرینی واکنش نشان می دهند. این بخش به نام «ونوس فلای ترپ»(Venus fly trap)مشهور است زیرا ساختار مولکولی آن شبیه برگ های این گیاه گوشتخوار است.
محققان دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی به رهبری تای هون پارک و سنگون هونگ با استفاده از باکتری نسخه هایی از منطقه ونوس فلای ترپ زبان را ساختند. این نسخه ها روی یک ورقه نازک چند الکترود طلایی ذخیره شد که به وسیله نانوتوب های کربن به یکدیگر متصل بودند. دستگاه حاصل به عنوان یک ترانزیستور تاثیر میدان مشهور است.
هنگامیکه محلول های حاوی شکر یا ساخارین( نوعی شیرین کننده مصنوعی) روی دستگاه قرار گیرد، جریان الکتریکی که در آن می گذرد به شیوه ای هماهنگ و قابل خوانش کاهش می یابد. هر چقدر میزان شکر یا ساخارین بیشتر باشد، میزان کاهش جریان الکتریسیته نیز بیشتر خواهد بود. علاوه بر آن ترانزیستور میدان تاثیر نیز هنگامیکه در معرض سلوبیوز قرار می گیرد، واکنش نشان نمی دهد. سلوبیوز یک نوع شکر بدون طعم است که از هیدرولیز سلولز به دست میآید.
نمونه اولیه زبان بیوالکترونیک از هم اکنون برای ارزیابی میزان شیرینی نوشیدنی هایی مانند آب سیب و غیره استفاده شد و نشان داد ۱۰ بار حساس تر از سیستم های بیوالکترونیکی است که قبلا ساخته شده اند.
این تحقیق در نشریه ACS Applied Materials & Interfaces منتشر شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا