میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، علی خوش فطرت مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به تولید این محصول ایرانساخت گفت: انجماد و خشک کردن درخلا، فناوری پیشرفته ای است که در مقایسه با روش خشک کردن معمولی مواد غذایی منجمد تولید شده توسط لیوفیلیزر تضمین کیفیت طولانی مدت دارد.
وی افزود: خشک کردن انجمادی به صورت کلی فرآیندی است که در طی آن مادهای را منجمد میکنند و سپس با کاهش فشار سامانه، آب منجمد درون ماده مورد نظر را بهطور مستقیم به بخار تبدیل میکنند. از این فرآیند برای افزایش مدت نگهداری مواد غذایی و دارویی و همچنین آسان کردن حمل و نقل آنها بهره می برند.
به گفته خوش فطرت، در خشک کردن انجمادی دمای محصول را طی فرآیند به اندازه کافی کم نگه می دارد تا از تغییر در ظاهر و ویژگی های محصول خشک جلوگیری کند. خشک کردن انجمادی یک روش عالی برای حفظ کیفیت طیف گسترده ای از مواد حساس به گرما است، مانند پروتئین، میکروب، داروها، بافتها و پلاسما به دلیل کم بودن درجه حرارت استفاده شده در فرآوری، محصولی با کیفیت بالا تولید می شود.
مدیرعامل شرکت ادامه داد: خشک کردن انجمادی، از بین بردن یخ یا سایر حلال های یخ زده از یک ماده از طریق فرآیند تصعید و حذف مولکول های آب محدود از طریق فرآیند دفع است. فرآیند حذف آب معمولا برای حفظ مواد قابل خراب شدن، طولانی کردن ماندگاری آن یا آسان کردن حمل و نقل مواد استفاده می شود.
وی عنوان کرد: دستگاه خشک کن های انجمادی و پرس فریزر از روش های مختلفی برای انجماد محصول استفاده می کنند. انجماد را می توان در فریزر، فریزر پوسته یا روی یک قفسه در خشک کن انجمادی انجام داد. خشک کن انجمادی مواد را در زیر نقطه سه گانه خود خنک می کند تا اطمینان حاصل کند که تصعید به جای ذوب شدن اتفاق می افتد. خشک کن انجمادی، فرم فیزیکی مواد را حفظ می کند.
خوش فطرت افزود: این دستگاه، به راحتی بلورهای بزرگ یخ را خشک می کند که با انجماد آهسته یا حرارت می توانند تولید شوند. با این حال، با مواد بیولوژیکی، هنگامی که کریستال های خیلی بزرگ تولید شوند، ممکن است دیواره های سلولی را بشکنند و این منجر به تولید محصول کمتر از ایده آل می شود.
به گفته مدیر این شرکت، برای جلوگیری از این امر، انجماد به سرعت انجام می شود. برای موادی که رسوب می کنند می توان از آنیل سازی استفاده کرد. فرآیند خشک کردن انجمادی شامل انجماد سریع و سپس بالا بردن دمای محصول است تا رشد کریستال ها امکان پذیر شود.
منبع : خبرگزاری مهر
اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
آتشسوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی میشود!
استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام میکند
زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
نشست چالشهای زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار میشود
چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفهای داشته باشد
هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار میشود
دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعدههای سالم
وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی میشود
ایران دارای قویترین نظام سلامت در منطقه است
ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا