میرنیوز

آغاز آموزش حضوری در دانشگاه علامه از ۶ آذر/ رسیدگی به شائبه جذب خارج از چارچوب اساتید

آغاز آموزش حضوری در دانشگاه علامه از ۶ آذر/ رسیدگی به شائبه جذب خارج از چارچوب اساتید 2021-11-14T15:22:29+03:30

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله معتمدی سرپرست دانشگاه علامه در نشست خبری که ظهر امروز برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه علامه ۵۵۰ هیات علمی و بیش از ۱۳ هزار دانشجو و ۱۱ دانشکده و ۱۸ پژوهشکده و مرکز پژوهشی دارد؛ همچنین در حال حاضر ۵۰۰ دانشجوی خارجی داریم که سیاست ما این است که دانشجویان خارجی بیشتری را پذیرا باشیم.

سرپرست دانشگاه علامه افزود: قصد داریم برنامه راهبردی دانشگاه علامه طباطبایی را در افق ۱۴۰۵ در ابعاد مختلف پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و رفاهی طراحی کنیم و در این راستا بنا داریم افق توسعه دانشگاه علامه را با مشارکت ذینفعان یعنی اساتید و دانشجویان تدارک ببینیم.

معتمدی خاطرنشان کرد: چند محور اصلی برای برنامه های دانشگاه مد نظر داریم که یکی از محوری ترین برنامه هایی که دانشگاه پتانسیل اجرای آن را دارد، بحث تحول در علوم انسانی است‌. سعی می کنیم در این حوزه کارهایی انجام بدهیم که دیگران انجام نمی دهند. خلاهایی وجود دارد که باید نسبت به برطرف شدن آن اقدام کنیم.

وی ادامه داد: یکی از محوری ترین کارهایی که می توانیم رقم بزنیم این است که تحول در علوم انسانی را به گفتمان مسلط علمی تبدیل کنیم تا اساتید بتوانند درباره چیستی و چگونگی آن بحث کنند.

معتمدی دیپلماسی علمی را یکی دیگر از اهداف پیش روی دانشگاه عنوان کرد و گفت:برنامه داریم که پروژه های پژوهشی و آموزشی و تالیفات مشترک با کشورهای مختلف داشته باشیم و این موضوع خود می تواند به تحول در علوم انسانی بیانجامد.

سرپرست دانشگاه علامه یکی از جدی ترین اهداف و برنامه های دانشگاه علامه در دوره جدید را ارتباط با صنعت عنوان کرد و گفت: ما باید دانش علوم انسانی را با نیازهای اجتماعی پیوند بزنیم. ما تلاش می کنیم برنامه های درسی دانشگاهی جنبه مهارتی پیدا کند تا دانشجویان وقتی فارغ التحصیل می شوند بتوانند ایفای نقش کنند.

وی اضافه کرد: راه اندازی کلینیک های تخصصی با استفاده از ظرفیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی که بتوانند خدماتی به جامعه ارائه دهند، از جمله برنامه های در دستور کار به شمار می رود.

وی با بیان اینکه راه اندازی مراکز رشد وابسته به دانشگاه در حوزه علوم انسانی یک بحث جدی است، گفت: ما پیوند و ارتباطات جدی در حوزه زبان فارسی با کشورهای مختلف داریم و می توانیم خدمات تخصصی در این حوزه به آن ها ارائه دهیم. همچنین آمادگی داریم که با کشورهای همسایه مخصوصا افغانستان، تاجیکستان، سوریه یمن تعامل داشته باشیم و پذیرای دانشجویان آن ها هستیم.

معتمدی تصریح کرد: متاسفانه نگاه اجتماعی جامعه به علوم انسانی مناسب نیست و اگر فرزندانمان بخواهند انتخاب رشته کنند به سمت علوم انسانی نمی آیند. اینکه جامعه چرا این قضاوت را نسبت به علوم انسانی دارد شاید بتوان گفت جامعه براساس تشخیص درستی که از شرایط دارد قضاوت می کند.

سرپرست دانشگاه علامه درباره نحوه حضوری شدن در این دانشگاه گفت: سیاست دانشگاه ما با سیاست وزارت علوم و ستاد کرونا گره خورده است. نگرانی هایی وجود دارد و آن سلامت استاد و دانشجو است و با توجه به این امر حضوری شدن به صورت گام به گام باید اتفاق می افتد. اولین بخشنامه در این باره را چند روز گذشته ابلاغ کردیم و از آذر ماه کلیه فعالیت های همکاران هیات علمی حضوری خواهد بود.

وی افزود: خوابگاه های ما امکان اینکه به طور کامل حضوری شود را ندارند. الان در گام اول دانشجویان دکتری ورودی ۹۹ و ۱۴۰۰ و دانشجویان رشته هایی که دروس عملی دارند از ۶ آذرماه حضوری خواهند شد.

معتمدی درباره وضعیت واکسیناسیون نیز گفت: تقریبا بالای ۹۰ درصد اساتید و دانشجویان براساس خود اظهاری واکسینه شده اند. همچنین امتحانات آن دسته از دانشجویانی که حضوری خواهند شد، به صورت حضوری برگزار می شود.

معتمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در دوره گذشته تعدادی از اساتید حاشیه ساز شدند، نظارت شما بر روی این اساتید به چه صورت خواهد بود؟ گفت: در این رابطه گزارش هایی به ما داده شده و تیمی را در مجموعه جذب تعیین کردیم تا بررسی کنند ببینیم چقدر این حرف ها جدی است و ببینیم اتفاقات خارج از روال قانون بوده یا اینکه واقعا مشکلی نبوده است.

سرپرست دانشگاه علامه در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه انتصابات شما تاکنون بر چه اساسی صورت گرفته است، گفت: بنده شخصا به تنوع سلایق اعتقاد دارم و به نظرم سرزندگی و شادابی محیط های علمی این است که با گفتگوهای متنوعی مواجه باشیم. وقتی افکار در مقابل هم قرار گیرند رشد می کند و بنده استقبال می کنم که افراد دیدگاه های مختلف خود را بیان کنند. فضا فضای بازی خواهد بود اما نکته ای که باید توجه کرد این است که حتما فضای خودجوش دانشگاه باشد و دانشگاه نمی تواند میدان کنشگری فعالان سیاسی خارج از دانشگاه باشد؛ آن چیزی که از دانشگاه نشات گرفته می شود مبارک است. در انتصابات اینگونه نبوده که کسانی روی کار بیایند که برخوردهای حذفی داشته باشند. تلاش می کنیم فضایی ایجاد شود که نظرات مختلف به لحاظ سیاسی و اجتماعی و علمی مطرح شود.

وی ادامه داد: ما زیرساخت های مناسبی رفاهی و خوابگاهی در دانشگاه داریم اما یکی از ایده هایی که دنبال می کنیم توسعه خوابگاه های متاهلی است و یکی از جدی ترین موضوعات نیز پراکندگی ساختمان دانشگاه علامه است که باید مدیریت کنیم. پراکندگی ها هزینه های ما را افزایش می دهد. در حال حاضر دانشگاه ادبیات، اقتصاد، علوم ریاضی، اکو و علوم اجتماعی بیرون از سایت اصلی دانشگاه است‌ که باید به کمک دولت ردیف های پایداری را برای طرح های جدی برای سال آینده داشته باشیم. همچنین برای برخی پژوهشکده ها می توان ردیف های پایداری در بودجه سال آینده داشته باشیم‌.

معتمدی درباره آخرین وضعیت پرونده بورسیه های این دانشگاه و اینکه آیا جایابی شدند یا خیر؟ گفت: چند نفری مدعی هستند که حقوقشان تضییع شده که در حال حاضر در حال بررسی سوابق این افراد هستیم. در این پرونده حداقل ۳ نفر هستند که به ما مراجعه کردند و به دنبال استیفای حقوق خود هستند که ما بررسی های لازم را انجام خواهیم داد. شکایت برخی از این افراد به دیوان رفته و برخی دیگر به این مرحله نرسیده است.

وی همچنین درباره تضعیف مرجعیت علمی دانشگاه ها گفت: در این رابطه یکی از مشکلاتی که قبلا بوده پراکندگی در فعالیت همکاران هیات علمی است؛ یکی از برنامه هایی که با استادان می توانیم پیش ببریم این است که بدانیم نقاط محوری فعالیت گروه چیست؟ و از چه نقطه ای می خواهد به کجا برسد؟ اطلاع داریم در گروه های مختلف اساتیدی داریم که ممتاز و به لحاظ علمی و اعتقاد به تحول بی مانند هستند و اگر این اساتید بیایند و پروژه های کلان طراحی کنند که هم به یک منبع تبدیل شود و هم از دل پروژه ده ها رساله و پایان نامه هدایت کند، عمق لازم را پیدا می کند. محور فعالیت استاد باید علاقه او باشد و دانشجوی دکتری بپذیرد و فکر می کنم در چنین شرایطی کم کم مرجعیت علمی را فراهم‌ خواهیم کرد. راه اندازی هسته های پژوهشی و قطب های علمی هم می تواند کمک کند.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار علمی

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد

اعضای شورای راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند/ایجاد زیر ساخت هوش مصنوعی در دستور کار ۱۰ نهاد
2023-12-03T19:08:50+03:30
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی را از مهمترین ماموریت‌های شورای راهبری هوش مصنوعی دانست و گفت: این شورا با ای...

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!

آتش‌سوزی جنگلی موجب رشد حیات دریایی می‌شود!
2023-12-03T19:08:49+03:30
پژوهشگران می‌گویند، خاکسترهای حاصل از آتش‌سوزی‌های جنگلی باعث رشد و شکوفایی حیات دریایی می‌شوند.

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد

استرس کاری ریسک بیماری قلبی را در مردان افزایش می دهد
2023-09-25T21:29:51+03:30
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند

۲.۵ میلیون ایرانی در اهدای خون مشارکت دارند
2023-09-25T21:29:50+03:30
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، از مشارکت ۲.۵ میلیون نفر اهدا کننده خون در کشور برای تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی مراکز درمانی خبر داد.

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند

چین در شرق تهران بیمارستان هوشمند احداث می کند
2023-09-25T21:29:50+03:30
تفاهم‌نامه احداث بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و شرکت سینوفارم چین منعقد شد.

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور

راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت، از راه اندازی ۶۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد.

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند

وزارت بهداشت برای اولین بار سرایدار استخدام می‌کند
2023-09-25T21:29:49+03:30
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از جذب ۴ هزار بهورز و ۵ هزار کارشناس بهداشت و مجموعاً ۹ هزار نیروی بهداشتی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت

زمان اخذ رأی در انتخابات نظام پرستاری افزایش یافت
2023-09-25T21:29:48+03:30
زمان اخذ آرای ششمین دوره انتخابات سازمان نظام پرستاری، از ساعت ۷ صبح لغایت ۲۰ روز جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ اعلام شد.

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه

هوای آلوده و افزایش ریسک سرطان سینه/ درمان سوءهاضمه با زردچوبه
2023-09-25T21:29:48+03:30
حوزه سلامت در هفته رو به پایان، در جهان، شاهد اخبار و رویدادهای متعدد و مختلفی بود که به مرور گزیده ای از مهم ترین آنها می پردازیم.

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک

بیماری هزارچهره را جدی بگیریم/ عوارض بیماری سلیاک
2023-09-25T21:29:48+03:30
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر لزوم ایجاد نقشه غربالگری و بیماریابی سلیاک در کشور تاکید کرد.

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک

اهمیت تولید محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاک
2023-09-25T21:29:47+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با طیف زیادی از بیماری‌های نادر مواجهیم که متاسفانه برای بسیاری از آنها هنوز درمان پیدا نشده و یا اینکه درمان های موجود کفایت نمی...

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود

نشست چالش‌های زنجیره تأمین دارو در ایران برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:47+03:30
نشست چالش‌های زنجیره تأمین ایمن و اثربخش دارو در ایران در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم

چگونه از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کنیم
2023-09-25T21:29:46+03:30
شروع فصل پاییز، زمان شیوع بیماری های ویروسی است که سرماخوردگی شایع ترین بیماری فصل سرما است. اما، با رعایت یک توصیه ساده، می توان از ابتلا به این بیماری مصون...

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است

خرید اعتباری محصولات پتروشیمی به نفع صنعت دارو است
2023-09-25T21:29:46+03:30
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی گفت: گران قیمت ترین محصولات مواد پایه پتروشیمی، دارو است.

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند

چه کسانی پرونده الکترونیک سلامت دارند
2023-09-25T21:29:46+03:30
معاون فنی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: هر کسی که واکسن کرونا تزریق کرده باشد، پرونده الکترونیک سلامت دارد.

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا

بررسی راهکارهای ورود ایران به بازار دارویی اوراسیا
2023-09-25T21:29:45+03:30
راهکارهای ورود شرکت های داروسازی ایران به بازار دارویی اوراسیا، در یک نشست تخصصی مورد بررسی قرار می گیرد.

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد

جامعه پزشکی باید تخصص را همراه تعهد حرفه‌ای داشته باشد
2023-09-25T21:29:45+03:30
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تخصص و تعهد حرفه‌ای را دو بال جامعه پزشکی برای خدمت به مردم دانست.

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی

هفته دفاع مقدس فرصتی برای انتقال مفاهیم بهداری رزمی
2023-09-25T21:29:45+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس، گفت: جامعه سلامت کشور افتخار دارد که همپای دلاورمردان عرصه نبرد، در جبهه ها حضور داشت.

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود

نشست چالش های قیمت گذاری دارو برگزار می‌شود
2023-09-25T21:29:45+03:30
نشست چالش‌های قیمت‌گذاری دارو، مواد موثره و مکمل‌ها در هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته برگزار می‌شود.

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم

دانش آموز بدون صبحانه مدرسه نرود/ میان وعده‌های سالم
2023-09-25T21:29:44+03:30
یک متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت

وزیر بهداشت زنگ دبیرستان شهید آوینی را نواخت
2023-09-25T21:29:44+03:30
همزمان با آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ وزیر بهداشت، زنگ دبیرستان شهید آوینی تهران را به صدا در آورد.

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند

۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان استخدام می شوند
2023-09-25T21:29:44+03:30
معاون پرستاری وزارت بهداشت، از جذب ۱۰ هزار نیروی پرستاری در بخش درمان از طریق آزمون استخدامی وزارت بهداشت خبر داد.

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان

بازدید سرزده عین اللهی از بیمارستان شفا یحیاییان
2023-09-25T21:29:44+03:30
وزیر بهداشت، به طور سرزده از مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی شفا یحیاییان تهران بازدید کرد.

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند

۲۲ بیمار کرونایی در یک هفته گذشته فوت شدند
2023-09-25T21:29:43+03:30
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در یک هفته گذشته ۲۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور فوت شدند.

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود

داروی ایرانی از طریق صادرات به دنیا معرفی می‌شود
2023-09-25T21:29:43+03:30
رئیس سازمان غذا و دارو، راه شناخت تولیدات دارویی کشور در جهان را، صادرات محصولات دانست.

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است

ایران دارای قوی‌ترین نظام سلامت در منطقه است
2023-09-25T21:29:43+03:30
وزیر بهداشت، با اشاره به کارآمدی حوزه سلامت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای قوی‌ترین و موفق ترین نظام سلامت در منطقه است.

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد

ادعای دخالت وزارت بهداشت در انتخابات نظام پرستاری رد شد
2023-09-25T21:29:43+03:30
مسئول هیات مرکزی نظارت بر ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری، از رشد ۱۵ درصدی نامزدهای دوره ششم انتخابات نظام پرستاری نسبت به دوره قبل خبر داد.

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد

اورژانس تهران در هفته گذشته ۲۰ هزار مأموریت انجام داد
2023-09-25T21:29:42+03:30
رئیس مرکز اورژانس استان تهران، با اشاره به مزاحمت تلفنی با اورژانس ۱۱۸، گفت: در هفته گذشته ۲۴۳۰ تماس مزاحم با اورژانس استان تهران داشتیم.

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است

جهان امروز با کمبود آب و غذای سالم مواجه است
2023-09-25T21:29:42+03:30
وزیر بهداشت، در پیامی به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط، تمرکز بر اقدامات بهداشت محیط را عاملی موثر بر جلوگیری از تحمیل هزینه های سنگین ناشی از بار بیماری های ...

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا

تایید موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا
2023-09-25T21:29:42+03:30
مقاله کارایی واکسن برکت در یکی از برجسته‌ترین مجلات علمی جهان بنام The BMJ هیجده ماه پس از ارسال به چاپ رسید.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)